Текущее время: 26 май 2025, 05:59

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 26 янв 2011, 04:03 
Новобранец

Штраф оплачено. Постанова суду на руках. Йду в місцеве ДАІ для отримання "затриманого" посвідчення водія.
По-дорозі мене попередили, що якщо я не хочу отримати запис в талон попереджень потрібно "домовитися" (за 100-200 грн.) - тоді про запис "забудуть". Це, мовляв, своєрідний "додаток до бізнесу" місцевих дайців..
Я не дуже повірив, бо думав, що якщо запису досі нема, то внесення потім їх є неправомірне і, взагалі, для чого мені пред'являти, окрім копії постанови, копії про оплату штрафу та тимчасового талону показувати ще якісь документи?!!
Сьогодні прийшов в ДАІ, а там кажуть: "А покажіть ваш талон попереджень"...
- А навіщо?
- Подивитися, чи зроблено там запис і якщо його там немає ми все вам впишемо.
Я відморозився (типу, не захопив з собою і що поняття не маю, що він, взагалі, потрібен ..), але мені все-одно хочеться почути компетентні відповіді на наступні запитання, бо три дзвінки на три різних телефони довіри дали три ріфзних результати ;-)
Запитання до форумчан (можливо, хтось більше знає на цю тему):
1. Коли і хто згідно закону має право робити записи в талон попереджень (маю на увазі частину про правопорушення, а не лицеву сторону з відміткою про затримання посв. водія)?
Якщо цей запис ПОВИНЕН робитися інспектором ще на етапі складання акту про ДТП, то з якої радості я маю допомагати даїшнику контролювати своїх колег/підлеглих?!
Можливо, варто запропонувати скласти звернення на неправомірні дії працівника ДПС за те, що він мав зробити запис зразу, а сам цього не зробив?
2. Згідно п.20 наказу МВС УКРАЇНИ N 166 від 2.04.94 "Відмітки у талоні робить працівник ДАІ, який виявив порушення" (http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... 7-94&new=1).
Оскільки, працівник, що має видати мені посвідчення мого "порушення" не виявляв, то наскільки правомірним буде його запис в моєму талоні?
3. Чи правомірно взагалі внесення будь-яких даних в талон працівником ДПС, оскільки в такому разі він бере на себе функції суду? Можливо, запис в талон попереджень повинен здійснюватися судовим виконавцем після винесення судом постанови?
4. Список документів для отримання в ДАІ назад свого тимчасово затриманого посвідчення водія? Де можна уточнити точний список?
5. (не суттєве) Чи правомірна вимога суду (його канцелярії) про надання їм ОРИГІНАЛУ платіжки про оплату штрафу?
Наскільки, я розумію, оригінал чеку про оплату штрафу (платіжка) це "моє сокровенне". Чому я мушу віддавати його для "прикріплення до справи?"
6. Як взагалі можна оскаржити постанову суду протягом 10 днів, коли її видають мені на руки майже через 2 тижні після розгляду?
7. Чи можу я оскаржити постанову суду, якщо я не був присутній на розгляді справи без поважних причин (в канцелярії стверджують, що не можу)?
8. Оскаржувати постанови зараз можна чи ні (минулого року "гарант", здається, заборонив судам приймати апеляції)?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 янв 2011, 08:39 
Постоялец

romkom писал(а):
6. Як взагалі можна оскаржити постанову суду протягом 10 днів, коли її видають мені на руки майже через 2 тижні після розгляду?
Самый правильный вариант пойти в канцелярию и написать заяву о выдаче копии решения (на ней будет проставлен исходящий номер и дата. Так вот с этой даты начнется отсчет 10 дней). Другой вариант - тебе пришлют решение по почте (лучше самому каждый день проведывать почту и интересоваться наличием для тебя писем) и на конверте будет дата от которой идет отсчет.
romkom писал(а):
7. Чи можу я оскаржити постанову суду, якщо я не був присутній на розгляді справи без поважних причин (в канцелярії стверджують, що не можу)?

Естественно можешь. Не слушай ты этих канцелярских крыс - там работают люди без образования (зачастую)
romkom писал(а):
8. Оскаржувати постанови зараз можна чи ні (минулого року "гарант", здається, заборонив судам приймати апеляції)?
Если первоначально решение о наложении штрафа (постанову) выносит суд, то можно. Если же постанову вынес ГАИшник, а суд отказал тебе в ее отмене , тогда по новому КАС нельзя

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 янв 2011, 09:43 
Прохожий

Сорри, может немного оффтоп, но этот талон вот-вот отменят, так что не переживайте.

К несчастью, за полтора года дважды попадал в ДТП (бамперные, минимальные повреждения, все застрахованы), оба раза был виноват. :(
Оба раз суд присуждал штраф.
В первый раз в Оболонском ГАИ Киева просто с копией постановления и квитанции забрал права, о талоне никто даже не вспомнил, молча отдали ВУ.
Во второй раз забирал в Печерском, там намекали на взятку, но я ничего им не дал, и сделали такую запись (ну и пусть...).
Дело в том, что в талоне указывается дата нарушения (ДТП) и номер жетона инспектора, который оформлял ДТП. Клерк в Печерском просто переписал это в талон из материалов дела. И по сути доказать, что это вписал не инспектор на месте, а работник админпрактики, невозможно. :)
Резюме: забрали права - отлично, а на талон можно забить. :D

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа