Такая ситуация. Знакомого тормознули гайцы, он имеет Фиат-Дукато с количеством мест для пассажиров более 10, но вёз их с прицепом. По ПДД п.23.9 (г) запрещено цеплять прицеп к любому типу автобусов, но в то же время вышла Постанова КМУ №531 от 20.05.09, которая гласит : 5. Водіям транспортних засобів категорій В, С1, С, D1 і D дозволяється керувати такими засобами також з причепом, повна маса якого не перевищує 750 кілограмів. До керування транспортними засобами категорій В, С1, С, D1 і D з причепами, повна маса яких становить більш як 750 кілограмів, а також зчепленими автобусами допускаються водії, які мають право на керування транспортними засобами категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE. ( D1 - призначені для перевезення пасажирів автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, не перевищує 16; D - призначені для перевезення пасажирів автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, більше 16) 5. Водіям транспортних засобів категорій В, С1, С, D1 і D дозволяється керувати такими засобами також з причепом, повна маса якого не перевищує 750 кілограмів. До керування транспортними засобами категорій В, С1, С, D1 і D з причепами, повна маса яких становить більш як 750 кілограмів, а також зчепленими автобусами допускаються водії, які мають право на керування транспортними засобами категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE. Хочу заметить, что данные категории у него открыты, и он имеет права нового (международного) образца. Ментоны написали протокол и вынесли постановление. Ничего не захотели слышать о ПКМУ №511, говорят, что они руководствуются ПДД, но ПДД как раз и вводятся в действие ПКМУ. Законными ли были такие действия гайцев, или нет. Я думаю оспорить их постановление, и наверное буду прав. Какие будут соображения?
|