Добрий день. Сьогодні зіткнувся із ДАЙцем, який вимагав протокол перевірки технічного стану на транспортний засіб.
Згідно ПДР - ДАЄць не має права вимагати якісь інші документи, крім тих, що у пункті 2.4.
Посилався він на ПОСТАНОВУ № 137 Кабміну від 30 січня 2012 року.
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/137-2012-%D0%BFСуть в тому, що у свідоцтві про реєстріцю написано - "вантажний вантажопасажирський" автомобіль PEOGEOT PARTNER із повною масою 1730 кг, власна маса 1205 кг. Даний автомобіль перебуває у власному користуванні та не використовується для перевеззеня пасажирів та вантажів із метою заробітку.
це із постанови № 137
Цитата:
3. Періодичність проходження обов’язкового технічного контролю становить:
для легкових автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, із строком експлуатації більше двох років - кожні два роки;
для вантажних автомобілів незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепів до них із строком експлуатації більше двох років - кожні два роки;
ДАЙць наполягав, що мій автомобіль вантажний, так як у свідоцтві про реєстрацію перше слово написано "вантажний".
Мої аргументи того, що я зробив переобладнання авто, і у свідоцтві про реєстрацію крім слова "вантажниц" є ще слово "пасажирський" - ДАЙцю були абсолютно не цікаві.
До речі, тільки на страхову компанію покладений обов'язок перевіряти протоколи перевірки технічого стану ТЗ.
Суть питання наступна:
1. На основі якого закону ДАЙці перевіряють дані протоколи?
2. Чому мій "вантажо-пасажирський" автомобіль був віднесений до категорія "вантажного" ? На основі яких нормативних документів була зроблена така класифікація.
Прошу усім допомогти.
Просто зараз у нашому місті іде масовий розвод усіх водіїв на ці протоколи.
Також допоможіть скласти юридично вірний інформаційний запит по моїй проблемі.