Ребят помогите грамотно составить ПОЗОВНУ ЗАЯВУ. НА ДНЕЯХ ОШТРАФАВАЛИ ПО СТ122. Ч1. обвинили что я не виполниіл дорожній знак 5-16. Заранее блогадарен! Пример набросал но не когда не писал, первій раз оштрафовали. Заранее спасибо!
- копія протоколу АГ2№749550 від 15.11.2012 року про адміністративні правопорушення
- копія постанови СЕ1 № 088708 від 15.11.2012 року по справі про адміністративне правопорушення.
http://s018.radikal.ru/i517/1211/ab/50c107ba98ef.jpghttp://s42.radikal.ru/i096/1211/40/5a71ba5aee07.jpgДо Бабушкінського районного суду
49000, м. Дніпропетровська, пр. К. Маркса, 57
тел. (056) 744-00-77
Позивач: Драченко Дмитро Дмитрович
49000, Дніпропетровська обл., м. Дніпропетровська,
Провулок Баженова 25-А
тел.(056) 377 83 71
Паспорт АЕ *******,
виданий Красногвардійським РВУМВС України
в Дніпропетровській області 01.04.2005р.
Відповідач: інспектор УДАI ГУМВС Дніпропетровського району
Сєдих Анатолій Дмитрович,
49600, Дніпропетровська обл.,
м. Дніпропетровська, вул.. Ширшова, 9
Від сплати судового збору звільнений
на підставі ст.288 КУпАП
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови серія СЕ1 № 088708 в справі про адміністративне правопорушення від 15.11.2012 року
Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
Я, Драченко Дмитро Дмитрович, 15.11.2012 року знаходився на службі на власному автомобілі Hyundi Accent державний номер АЕ **** ЕТ. Приблизно о 17-15 я в цей час виїжджаючи з роботи виїхав на Шосе Запорізьке в крайнім правому ряду під'їжджаючи до перехрестя перебудувався на інший ряд. Після проїзду перехрестя мене було зупинено інспектором ГОПС РОПС м. Дніпропетровська прапорщиком Сєдих Анатолій Дмитрович. Він звинуватив мене в тому, що нібито при проїзді перехрестя я здійснив рух прямо з правого ряду, не зважаючи на те, що перед перехрестям висить дорожній знак 5.16 (напрямок руху по смугам). На мої доводи стосовно того, що я перелаштувався перед світлофором у лівий ряд, інспектор не зважив на мої доводи та склав протокол про адміністративне правопорушення при цьому не надав докази мого правопорушення і не роз’яснивши мені положення статті 268 КУпАП, хоча і зробив запис у протоколі про роз’яснення прав та обов’язків, що передбачені даною статтею.
Також, згідно з пунктом 24 постанови Пленуму Верховного Суду України від 23.12.2005
№ 14 «Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті» зміст постанови має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 та 284 КУпАП. У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів.
Вищезазначені вимоги постанови Пленуму Верховного Суду України інспектором ДПС дотримані не були.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова СЕ1 № 088708 від 15.11.2012 по справі про адміністративне правопорушення винесена з порушеннями моїх прав та чинного законодавства, є необґрунтованою, незаконною та підлягає скасуванню.
Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.
Керуючись статтями 19 та 55 Конституції України, статтями 251, 268, 283, 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтями 2, 4, 7, 17 Кодексу адміністративного судочинства України
ПРОШУ:
1.Прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Визнати незаконними дії Відповідача, а саме інспектора УДАI ГУМВС Сєдих Анатолій Дмитрович по складанню постанови та притягнення мене до адміністративної відповідальності – неправомірними.
3. Зазначену постанову СЕ1 № 088708 від 15.11.2012 року у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
4. Зобов’язати управління ДАІ викреслити з відповідної бази даних запис про здійснення мною правопорушення, передбаченого ст..122, ч1.
Додаток:
- копія протоколу АГ2№749550 від 15.11.2012 року про адміністративні правопорушення
- копія постанови СЕ1 № 088708 від 15.11.2012 року по справі про адміністративне правопорушення.
- копія позовної заяви (для відповідача)