Текущее время: 25 май 2025, 07:26

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 20 авг 2010, 15:02 
Прохожий

19 травня був зупинений о 5.30 у Волиньскій області на Беркут в населеному пункті. Патруль знаходився за 600 метрів від знаку населений пункт, їхав 70-75 км/год, інспектор той що зупинив каже без відрекомендування ви порушили їхали 83, ї навіть не показав табло радару, кажу їхав 75, а ВИ стоїте ближче 1 км.Він Ви повинні їхати 60, я кажу я знаю що 60 але якщо перевищів до 20 ниякої відповідальності за немає. Інспектор каже не знаю ничого ідить до старшого. Маленька дитина спала у машині тому пійшов, до Старшого в їх автомобіль. Старший почав казати що перевишів швидіксть, я йому повторив те саме, потім старший почав складати протокол, а той що мене зупинив ще додатково зупинив два автомобіля і це все о 5.30 (восход сонця о 6.15) і почав складати протокол на другого водія (третій автомобіль був зупинений як свідок для другого). Заповнивши протокол Старший дав мені на ознайомлення та дав бумажку (заламіновану) на який надруковано ст.63 КУ та ст.268КупАП типа ознайомтесь.Я дочитав до клопотаннь, і кажу я заявляю клопотання про переніс розгляду справи по місцю проживання (реестрації ТЗ) а у вас в протоколі уже написано що розгляд справи на місці.Пійшов до машини за формалізованим бланком клопотання, але дверку не зачинив, старший кричить зачинить дверку, я у відповідь йому що зараз прийду. Повернувшись з бланком клопотання дверка була зачинена ізнутри , я почав пробувати відкрити дверку але старший сказав не ломати дверку,я запитав де написати клопотання, він відповів пишить на капоті. Я принципово ліг на капот написав клопотання та віддав йому, написав в протоколі свої пояснення та що додаеться до протоколу клопотання на одному аркуші. Плюс поставив зет у свідках, там вже старший написав другого співробітника який мене зупиняв. Я в поясненнях написав свідка свою дружину. Віддав йому клопотання та протокол, він почав злитися що я поставив зет, почав вимогати страховку та талон до посвідчення, показавши йому дані документи він мене відпустив.
Порядок дій:
1. Направити до Волинської обласного управління ДАЇ або запит на тлумачення дій інспекторів або скаргу.
2. Жду виклику в Рівненський міський суд.
(В клопотанні вказано:
Прийняти дане клопотання до розгляду та вирішити його письмово.
Справу розглянути по місцю мого проживання або по місцю реєстрації автомобіля.
Про дату, час та місце розгляду справи прошу повідомити)
3. На суд підготувати фото з місцем стоянки інспекторів та короткий опис щодо їх неправомірних дій,щоб захищатися.
Моливо хтось щось ще підскаже, буду дуже радий.

P.S.
старший - старий знайомий пів року назад складав постанову з чиленними порушеннями на порушення проїзду перекрестя, вів себе по-хамскі, я скаржився в місцеве ДАІ там відмовились навить розглядати скаргу, написав в обласне а вони скасували уже постанову.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 авг 2010, 17:38 
Борец

kah1975 писал(а):
дав мені на ознайомлення та дав бумажку (заламіновану) на який надруковано ст.63 КУ та ст.268КупАП типа ознайомтесь
-нехай собі мозги заламінують-він ці статті повинен знати на память і розяснювати водієві,а не давати прочитати,бо знає ,що мало хто зможе це все прочитати в правильному напрямку.
kah1975 писал(а):
написав в протоколі свої пояснення та що додаеться до протоколу клопотання на одному аркуші. Плюс поставив зет у свідках, там вже старший написав другого співробітника який мене зупиняв. Я в поясненнях написав свідка свою дружину.
-правильно зробив
kah1975 писал(а):
Жду виклику в Рівненський міський суд.
(В клопотанні вказано:
Прийняти дане клопотання до розгляду та вирішити його письмово.
Справу розглянути по місцю мого проживання або по місцю реєстрації автомобіля
-чого до суду,якщо гаєць прийняв клопотання,тоді треба йти в гайовню на розгляд справи,чи я щось неправиль зрозумів.Перед приходом в гайовню,зроби фотки,де стояли,скачай памятку,типові позови,перечитай як відбиватися від фену і вперед.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 авг 2010, 06:25 
Прохожий

Мені просто цікаво куди пійде орігінал протоколу (копія в мене) и хто буде виносити постанову Рівненський міський суд чи у Рівненський міський відділ ДАІ. І в клопотанні написано про повідомлення мене про розгляд справи пісьмово, тобто чи суд чи місцеве ДАІ влюбому випадку повинні прислати повістку. А на форумі бачив що можно направити запрос у місцеве ДАІ про повідомлення письмово про час та місце розгляду справи. Можливо потрібно перестрахуватися. І як пише закон (інші документи) куди має надсилати цей протокол той хто склав його.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 авг 2010, 11:08 
Борец

1-оригінал прийде в гайовню по місцю реєстрації авто,перевищення швидкості на 20 км-розглядається гайцями ,а не судом,судом розглядається при перевищення на 50 км,перестрахуйся зроби запит в гайовню-чи є на тебе протокол в їх канцелярії.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2010, 22:26 
Новобранец

подскажите если штраф был вынесен 25 числа когда я ехал отдыхать на море и по приезду хочу его оспорить сколько времени у меня есть. там написано 10 дней это с учетом рабочих и выходных или можно считать только рабочие дни?? и как мне ждать решение или сразу писать жалобы? если жалобу то куда?

Последний раз редактировалось pexan 05 сен 2010, 22:27, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 сен 2010, 22:26 
Постоялец

10 календарных дней.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 сен 2010, 18:10 
Прохожий

Написал запрос в ГАИ Ровно (по месту регистрации), чтоб оповестили про рассмотрении дела, ни подтверждения про получения запроса, ни ответа на запрос. Написал в Луцк скаргу, пришел уже ответ что сотрудники ГАИ действовали согласно законодательства. Может попробовать оскаржити протокол (уже где-то понимался этот вопрос) в суде. А то от Ровенского ГАИ ответа можно не дождаться, или еще один отправить в ГАИ Ровно, или сразу в прокуратуру?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 сен 2010, 18:04 
Постоялец

У меня подобная ситуация с переносом рассмотрения дела, но в протоколе указали дату, на которую перенесли. Теперь не знаю как правильно поступить: явиться в указанную дату, кстати, в Ровенское ГАИ или ждать повестку?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа