Текущее время: 30 ноя 2024, 18:22

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 05 авг 2010, 14:58 
Прохожий

До Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області
вул. Петровського, 47, м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровська область, 51600
Позивач: проживає за адресою: м.

Відповідач : Інспектор роти ДПС
м. Дніпропетровськака
ДАІ Головного Управління
Міністерства внутрішніх справ
України в Дніпропетровській області,
Ст. сержант
Хороленко Іван Юрьевич
адреса: Троїцька площа, 2а,
місто Дніпропетровськ,
49000, засобі зв’язку не відомі

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ

Про скасування Постанови серія АЕ №323572 по справі про адміністративне правопорушення від 4 серпня 2010 року

4 серпня 2010 року близько 15 год. 00 хв інспектором ДПС Хороленко І.Ю. стосовно мене було складено протокол АЕ1 №141002 про адміністративне правопорушення згідно ч.1 ст. 122 КУпАП та винесена постанова АЕ №323572 про накладання на мене штрафу у розмірі 300грн. З притягенням мене до адміністративної відповідальності інспектором Хороленко І.Ю не згоден за наступних міркувань:
24 серпня 2010 року близько 15 год. 00 хв. я рухався власним автомобілем ZAZ SENS державний номерний знак АЕ ____ ЕВ , шляхом Р-52 ТО414 . Перед перехрестям для зміну напрямку руху перелаштувавшись у ліву крайню смугу , зупинився перед дорожнім знаком 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено». Так як з лівої частини стояв службовий автомобіль ДПС „Фольцваген Пассат” державний номерний знак 1141, який затуляв огляд проїздної частини зліва, тому я проїхав ще кілька метрів і зупинився, для того щоб переконатися у відсутності перешкод в моєму подальшому русі. Був зупинений інспектором ДПС Хороленко І.Ю .
Підійшовши до мене, інспектор не придставившись почав вимагати посвідчення водія та техпаспорт на мій автомобіль, при цьому вказуючи на проїзд на дорожній знак 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено».
Я не погодився з припущеннями інспектора та попросив надати мені докази порушення (показання приладів с функцією фото або відеозапису, свідків)., на що він відповів, що у нього є план щодо складання протоколів, про те, що я зупинився я написав в протоколі у вигляді пояснень.
Маю зазначити, що відповідно до ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які дані, що встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, та показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Але як вбачається із змісту протоколу про адміністративне правопорушення, ніяких показань технічних приладів до нього не додається.

Так, у ст. 254 КупАП зазначено , що протокол про адміністративне правопорушення складається в разі його вчинення, але оскільки адміністративного правопорушення не було (не було пред’явлено жодного доказу крім безпідставних звинувачень, «правопорушення» не зафіксовано належним чином , як того вимагає чинне законодавство, з врахування допущених правопорушень під час складання протоколу, він не може бути належним доказом моєї вини), і за таких обставин відповідно до п. 1 ст.247 КупАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не могло бути розпочато у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.
На мої заперечення стосовно того, що я не вчиняв дій, які порушували б Правила дорожнього руху України, інспектор ДПС Хороленко І.Ю . не відреагував та пішов складати протокол
Також маю зазначити, що при складанні протоколу про адміністративне правопорушення інспектором ДПС ДАІ було грубо порушено п.1.6 розпорядження №466 МВС України від 21.05.2009 р. в якому виключається складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото -, відеоматеріалів, показів свідків тощо).

А також порушено положення ст. 280 Кодексу України про адміністративні правопорушення, адже відповідачем достеменно не встановлено, чи був я винний у правопорушенні, враховуючи, що будь-яких доказів правопорушення не наведено.

Згідно п.1 ч.1 ст. 247 КУпАП України, провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за таких обставин: відсутність події і складу адміністративного правопорушення.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 251, 252, 254, 255, 276, 280, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 2, 6-11, 18, 19, 71, 104-106 Кодексу адміністративного судочинства України вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП є необґрунтованим, недоведеним та складені з порушенням чинного законодавства.
За таких умов вважаю, що у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова АЕ №323572 по справі про адміністративне правопорушення від 4 серпня 2010 року є необґрунтованою, протиправною, незаконною та такою, яка підлягає скасуванню.

ПРОШУ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Скасувати повністю постанову серії АЕ №323572 від 4 серпня 2010 р. про адміністративне правопорушення про накладення на мене ________________________________ адміністративного стягнення по ст. 122 ч.1 КУпПА України в розмірі 300грн.

3. Закрити провадження по справі про адміністративне правопорушення.

4. Викликати мене у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату та час.

Додатки: 1. Копія позовної заяви – 2екз.;
2. Копія протоколу серія АЕ1№ 141002 від 4.08.2010р. – 2 екз.;
3. Копія постанови серія АЕ №323572 від 4.08.2010р. – 2 екз.;

«__»_______2010р. __________

ПОДПРАВТЕ ЕСЛИ ЧТО-ТО НЕ ПРАВЕЛЬНО!!!!
заранье благодарен

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 авг 2010, 15:15 
Постоялец

В начале напиши так

Цей позов поданий на підставі ст. 17 КАС України яка прямо визначає, що компетенція адміністративних судів поширюється на спори фізичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень, дій чи бездіяльності. Відповідно ст. 18 КАС України справи щодо оскарження дій або бездіяльності посадових чи службових осіб місцевих органів виконавчої влади розглядаються і вирішуються місцевим загальним судом як адміністративним судом або окружним адміністративним судом за вибором позивача. У ст. 19 КАС України зазначено, що адміністративні справи з приводу оскарження дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача. потом
Суть справи
в остальном можно и так)))Удачи друг))))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа