Текущее время: 24 фев 2025, 23:52

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 20 мар 2012, 19:07 
Прохожий

Была вот такая ситуация.

Старшому раднику юстиції
    Бикову В’ячеславу Миколайовичу
    Дніпропетровська область, м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Леніна, 29

Скарга
    На постанову серія АР1 №_________ від 21.10.2011р інспектора ДПС №1 взводу №2 по обслуговуванню стаціонарного посту прапорщика ___________________________ у справі про адміністративне правопорушення передбачене ч.2 ст.122 КУпАП.

Зазначену постанову винесено щодо мене співробітником ДАІ за рух у лівій смузі на ділянці дороги з двома смугами руху в одному напрямку при вільній правій смузі. Постанова не відповідає обставинам справи, вимогам закону та підлягає скасуванню з таких підстав.
    21.10.2011р. я на автомобілі ___________ реєстраційний номер ____________ рухався з Дніпропетровська у бік Запоріжжя. На 475 км шляху Дніпропетровськ – Бориспіль – Запоріжжя на відстані 100м від стаціонарного посту виконав обгін іншого транспорту і продовжив рух в лівій смузі для виконання повороту ліворуч, на кільце та повороту в сторону Запоріжжя(до кільця залишалося 400м), що не суперечить п.11.5(На дорогах, які мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку, виїзд на крайню ліву смугу для руху в цьому ж напрямку дозволяється, якщо праві зайняті, а також для повороту ліворуч, розвороту або для зупинки чи стоянки на лівому боці дороги з одностороннім рухом у населених пунктах, коли це не суперечить правилам зупинки (стоянки)). З’їзд на праву смугу не виконав щоб не спричинити аварійні обставини внаслідок перестроювання у праву смугу і знову у ліву для повороту ліворуч на кільце(права смуга має незадовільний стан, що зафіксовано на відео доданому до справи, та ускладнює перестроювання на швидкості 80 км/г(18 секунд на обидва маневра при відстані 400м)). Під час руху по лівій смузі нікому не заважав. В 300м. від кільця, навпроти стаціонарного посту, мене було зупинено прапорщиком ____________________________. Сталося це приблизно о 9.45. Інспектор нерозбірливо представився та звинуватив мене в тому, що я порушив п.11.5., а саме: «що я рухався по крайній лівій смузі, коли права була незайнята і це зафіксувала відеокамера». Хочу зазначити, що на цій ділянці руху не встановлений знак “Фотофіксація порушень ПДР” і зйомка виконувалася камерою Sony DCR-SX44 яка не належить до “спеціальних технічних приладів”. Відеозапис звичайною цифровою камерою не може вважатись належним доказом, і не може враховуватись при встановлені винуватості особи у вчинені адміністративного правопорушення. Такий відеозапис порушує кілька норм законів і підзаконних актів і саме тому не відповідає ст. 251 і 252 КУпАП. Після цього інспектор запросив мене до стаціонарного посту для складання протоколу. Коли я зазначив, що збирався звертати вліво у бік Запоріжжя інспектор не звернув на це уваги. В кабінеті ___________ сказав про накладення на мене мінімального штрафу за п.11.5 який складає 425грн. і дав незаповнений протокол на підпис, чим грубо порушив вимоги «Інструкції з організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху», а саме: Розділ 2 «Оформлення матеріалів про порушення правил». Я спитав чому протокол незаповнений і він вписав п 11.5 і знов повернув мені протокол для підпису. Коли я спитав удруге він сказав що мій штраф складає 510грн, тобто максимальний і направився зі мною до другого кабінету де знаходився один його співробітник і 3 людини у цивільному одязі. Я, розуміючи що це моя остання можливість зафіксувати надання мені незаповненого протоколу на підпис сказав: “давайте протокол, я подпишу”, інспектор передав мені протокол і я поставив на вільному місці, де інспектор мав вказати данні про транспортній засіб і “суть учиненого адміністративного правопорушення”, дві букви Z. Інспектор одразу став погрожувати, казати що я зіпсував адміністративний протокол і маю дати пояснення у райвідділі, цим він грубо порушив цілий ряд пунктів «Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС», затвердженої Наказом МВС України від 27 березня 2009 року № 111, а саме:
    • п/п № 2.1: «Працівники підрозділів ДПС повинні мати необхідну професійну підготовку, високі моральні якості, бути дисциплінованими та пильними, стійко переносити труднощі, пов'язані зі службою, бути ввічливими й тактовними в спілкуванні з громадянами».
    • п/п № 18.7: «У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється: звертатися до учасників дорожнього руху на "ти"; використовувати погрозливі чи ображаючі жести; допускати при спілкуванні зневажливий тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, вирази або репліки, які ображають людську гідність, погрози; пред'являти безпідставні звинувачення»;
    • п/п № 6.25: «Бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками».
    Я вийшов на вулицю, подивився на машині ДАІ номер гарячої лінії і зателефонував в 9.53 по номеру 80612243020 та розповів що трапилося. Вони дізналися мій номер і пообіцяли розібратися. Після цього, коли я знов зайшов до стаціонарного посту прапорщик _______________________________, сидів і заповнював протокол вписуючи мої данні зверху букв Z. Про райвідділ він більше не згадував, та став робити вигляд, що незаповнений протокол мені на підпис не надавав, а я поставив букви Z, коли прохав його цей протокол подивитись, що не є дійсністю і також порушує п/п № 18.7 Наказа МВС України від 27 березня 2009 року №111. Приблизно за дві хвилини на стаціонарном посту зазвонив телефон, чоловік у цивільному(як я зрозумів, це був командир цього взводу) взяв телефон і сказав: ”он сидит пишет протокол”. Я вважаю, що це звонили з гарячої лінії і питали про мене. Коли прапорщик Філоненко Сергій Анатолійович дописав свою частину і передав мені протокол, я сказав що не зможу в трьох рядках викласти усе що тут відбулося, на що інспектор сказав: “у тебя по закону три строки, будь добр, вмещай”. Тільки коли я втрете сказав що мені потрібно дописати, він передав мені аркуш А4, на якому я дописав своє пояснення і підписав протокол. Більшість вказаного у цій скарзі зазначено в поясненні до протоколу, але в більш стислій формі. Підсумовуючи все вищевказане:

Прошу:
    1. Ініціювати повноцінний розгляд моєї скарги. Провести службове розслідування викладених фактів.
    2. Вжити заходів дисциплінарного характеру до службової (посадової) особи ДАІ, яка вчинила дії, що порушують законодавство, та керівників підрозділу ДАІ, які допускають такі порушення працівниками при організації несення ними служби.
    3. Протокол про адміністративне правопорушення скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу адміністративного правопорушення, згідно ст. 247 КУпАП ч.1 .
    4. Про результати повідомити мене у термін відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Додатки:
    1. Копія протоколу про адміністративне правопорушення серія АР1 №__________.
    2. Копія постанови в справі про адміністративне правопорушення серія АР1 №__________.
    3. Диск з фотографіями камери Sony DCR-SX44, яка використовувалася прапорщиком __________________, на фоні стаціонарного посту, машини ДАЇ, та траси, а також відеозапис ділянки дороги до стаціонарного поста на якому видно якість дорожнього полотна, а також, що знак “Фотофіксація порушень ПДР” не встановлено.

28.10.2011р.

В течении трех недель прокуратура ответила что перенаправляет в ГАИ Днепропетровска, а через еще пары недель ГАИ Днепропетровска написали что перенаправляют в ГАИ Запорожья. И вот уже середина марта, а ответа все нет. Чего мне ждать, может можно направить информационный или какой-нибудь другой запрос чтоб узнать как рассматривается моя скарга? Или можно по горячей линии позвонить? Может кто то скажет сколько вообще они рассматриваются, а то это мой первый опыт? Подозреваю что ответ будет не в мою пользу и хотел бы получить совет какие мои дальнейшие действия. Что мне надо для обращения в суд?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 мар 2012, 19:25 
Прохожий

Добрый день форумчане, помогите разобраться в таких вопросах.

18.03.2012 3,14арас (по другому я его не могу назвать) выписало мне протокол (нарушение 11.5) про нарушение, сегодня подал по месту жительства позовну заяву на его действия, в канцелярии суда приняли и сказали ждать повестки в течении месяца! Вопрос:
1. Каким документом указано что если я оспариваю протокол, не надо платить штраф пока не состоялся суд.
2. В течении 10 дней постановление вступает в силу, а суд будет только через месяц, эти мафия я больше чем уверен, внесёт в меня во все свои базы, подскажите куда писать этим дятлам, чтоб поняли что я ещё ничего им не должен!!!

Заранее всем спасибо за помощь

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 мар 2012, 20:02 
Борец

Masculin писал(а):
Вопрос:
1. Каким документом указано что если я оспариваю протокол, не надо платить штраф пока не состоялся суд.
2. В течении 10 дней постановление вступает в силу, а суд будет только через месяц, эти мафия я больше чем уверен, внесёт в меня во все свои базы, подскажите куда писать этим дятлам, чтоб поняли что я ещё ничего им не должен!!!
Це все випливає із КУпАПа. Якщо постанова оскаржується в суді, то вона не вступила в законну силу.
Цитата:
Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через
п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення
штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови -
не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про
залишення скарги або протесту без задоволення.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 мар 2012, 20:06 
Борец

tepik7 писал(а):
Что мне надо для обращения в суд?

відповідь на скаргу,і від неї 10 відраховується днів для подачі до суду позову.
але на руках треба мати копію протоколу та постанови...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 мар 2012, 21:04 
Прохожий

Постоялец, спасибо. а насчёт второго? Надо ли Этим дятлам писать? Так как, подаю в суд на инспектора 3,14дараса в Киевской обл, а постанова придет в район Киева, и ГЕИ не будут эти знать что я оскаржую эту постанову в суде.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 мар 2012, 23:05 
Прохожий

пішохід я когда посылал скаргу в прокуратуру отправил свои копии протокола и постановы, потому что копии с них сделать не получалось(уж больно слабенько гаишник на ручку нажимал когда писал), а прокуратура гаишникам все отправила. Не подскажешь как теперь от ГАИ получить свои копии, если их ответ меня не устроит и буду в суд идти, реально это вообще?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 мар 2012, 23:16 
Борец

tepik7 писал(а):
я когда посылал скаргу в прокуратуру отправил свои копии протокола и постановы, потому что копии с них сделать не получалось(

більше такого не роби.
tepik7 писал(а):
Не подскажешь как теперь от ГАИ получить свои копии, если их ответ меня не устроит и буду в суд идти, реально это вообще?

реально,пиши запит в Даї,куди переслали доки,щоб віддали копію протоколу та постанови......

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 09:42 
Постоялец

tepik7 писал(а):
Была вот такая ситуация.

[list]Старшому раднику юстиції
Бикову В’ячеславу Миколайовичу
Дніпропетровська область, м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Леніна, 29

21.10.2011р. я на автомобілі ___________ реєстраційний номер ____________ рухався з Дніпропетровська у бік Запоріжжя. На 475 км шляху Дніпропетровськ – Бориспіль – Запоріжжя на відстані 100м від стаціонарного посту виконав обгін іншого транспорту і продовжив рух в лівій смузі для виконання повороту ліворуч, на кільце та повороту в сторону Запоріжжя(до кільця залишалося 400м[/b]

Не ОБГОН, а опережение.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 10:33 
Постоялец

В ГАИ писать бесполезно, надо было сразу иск в суд подавать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 11:07 
Прохожий

Спасибо ребята за консультацию.
pit_skoda да с обгоном я промахнулся, хоть и перечитывал несколько раз, а в глаза не бросилось... когда буду иск в суд писать поправлю.
Alex_I теперь буду знать, я же вообще в прокуратуру писал, не думал что они гайцам все перенаправят.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 11:49 
Постоялец

Masculin писал(а):
Постоялец, спасибо. а насчёт второго? Надо ли Этим дятлам писать? Так как, подаю в суд на инспектора 3,14дараса в Киевской обл, а постанова придет в район Киева, и ГЕИ не будут эти знать что я оскаржую эту постанову в суде.

тебе на это должно быть пофиг! это их проблемы а не твои! Если ты подал иск в суд в течении 10 дней то все в порядке, сиди и спокойно жди суда. Они скорее всего отдадут твое дело в ГИС и тебе от них прийдет "грозное" письмо с требованием немедленно обосраться при виде этого письма и бежать платить, а иначе привдут силой с милицией и т.д и т.п ... - это все полная хрень! Звониш им и говориш что "я обжалую постанову в таком то суде. звоните туда и узнавайте на когда назначат, а если будете и дальше меня доставать, то получите заявление в прокуратуру за вымогательство денег!" После такого разговора они затихают и ждутт суда. (проверено)

Держи в курсе событий!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 23:35 
Прохожий

Floridec большое спасибо за ответ. ;) Обязательно отпишусь. Сегодня, кроме того что подал в суд, накатал и скаргу в Областное ГАИ, так, для профилактики :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 мар 2012, 22:43 
Прохожий

Может кто то в курсе. Я звонил в исполнительную службу, после того как мне повестка пришла, и сказал, что оспариваю протокол. Девушка, которая ведет мое дело, сказала что отметила у себя что я оспариваю постанову и чтоб когда мне прийдет ответ, я принес ей.
Что будет если мне не прийдет ответ и соответственно ничего не принесу в исполнительную? Есть ли какой то срок давности у этой постановы или когда в исполнительную службу попадает, то все, нет никаких сроков давности? В общем что мне грозит?:)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 мар 2012, 13:51 
Борец

Если уже подал в суд, то в ГИС надо будет нести решение суда. А по чужим протоколам (другой области) гайцы неохотно ходят в суд, но могут затягивать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа