Всім привіт!
ну що ж - ще 3 дні до того дня як рівно рік я купивши авто вперше став автомобілістом... ну і наперід отримав від "доблесних" працівників ДАІ свій перший в житті протокол :sm16:
якщо чесно - перший раз стикнувся так близько з працівниками ДАІ, того трішки тупив, а зараз не зная що, куди і як писати :sm14:
отже по порядку:
я проїжджав с Фрага Івано-франківської області в напрямку на Львів (де я і прописаний), зі мною в машині було 2 людей - свідків.
в даному населеному пункті на горбку за повортом ДАІ розмістило знак стоп контроль (знак 3.41 згідно з копією постанови). Знак був розміщений навпроти автобусної зупинки, на зігнутій арматурі на відстані приблизно 1м від землі(на рівні поясниці), навпроти зупинки знаходились люди, які, очевидно, чекали на автобус - жінка з кульком Бос і грубий чоловік, вони відповідно повністю заступили знак, я його не встиг зауважити, адже він був закритий, проїхав його - мені з машини ДАІ помахали палкою. Даїшник сидів саме в машині.
я зупинився згідно пдд за 15 метрів за пішохідним переходом (він знаходився 10м за дайцями)
в моєму напрямку йшов капітан (по пагонах видно) він представляючись сказав лише що він капітан міліції, не назвавши ні прізвища ні ім'я, вихопив у мене з рук права, не пояснюючи причин пішов у напрямку до машини, я був змушений іти за ним
він підійшов до машини ДАІ (део еспенса (точно не знаю назву моделі)) передав моє посвідчення водія сержанту і просто сказав мені "сідай" вказавши на машину
я сів на водійське місце - сержант не представився, почав зразу заповняти протокол, причини зупинки не сказав.
заповнивши протокол - він запитав чи я буду писати пояснення, я сказав що так, він передав мені протокол - в протоколі теж не було вказано його звання, прізвища і решти даних - я звернув на це його увагу, попросивши записати ці дані - він забрав протокол - тут я протупив - адже поле правопорушення він теж лишив чисте, а я його не закреслив.
він заповнив свої дані і поле правопорушення - пердав знову мені протокл - я у полі про ознайомлення з моїми правами - поставив не ознайомлений і підпис,
в полі пояснення - написав що знак було розміщено навпроти зупинки, відповідно люди які очікували на маршртуне таксі заступили його, не давши змоги мені його побачити, і написав що у мене є 2 свідків.
я запитався чи він буде вписувати імена свідків - він відмовився, тоді я закреслив ці поля.
далі я попросив копію протоколу, він хамськи відповів що нічого давати не буде, я сказав що буду дзвонити в тел довіри - він сказав "дзвони" я покликав з автомобіля свідка, вона принесла мені телефон - я подзвонив в тел ДАІ м Львова - там трубку не взяли, тоді хотів подзвонити в тел довіри іванофранківська - номер на лівому борті даї був стертий, був найвний лише з правої сторони. дзвінок був о 16.49 - там я вказав номер жетону сержанта, вони сказали що якщо не дають копію протоколу - писати скаргу.
мені сержант сказав: "раз ти такий мудрий я тобі пишу штраф по максимуму" він якраз дозаповняв постанову.
я сказав що буду оскаржувати постанову.
і попросив його посвідження, він мені його показав настільки швидко, що я побачив тільки його прізвище, довже показати відмовився
тоді він почав кричати на мене що він в мене забере права, якщо в мене це вже 3тє правпорушення, погрожував, кинув права собі на панель і сказав що зараз мене буде провіряти по базі армор, і щоб я ішов в машину, я відмовиввсся йти, мотивуючи тим що я не лишу йому свої документи, тоді він мені кинув права (саме кинув) і сказав "іди в машину! " "але ми тебе будем провіряти до двох годин, і ти не маєш права їхати звідси" і вибіг з машини, він почав дзвонити кудись по телефону, куди я не знаю.
я залишався біля нього (зі мною весь цей час був 1 свідок) - він мені крикнув йди в машину, я відмовився, він сказав що я не маю права бути тут (я вже був на вулиці) я перепитав чи я не маю права бути на цій вулиці - він відповів що не маю.
далі по телефону він продиктував моє прізвище і дату народження - і після відповіді - сказав що ще 1 порушення і він забере в мене права.
отже сержант Філяк Андріан Васильович ін 0112 (жетон - теж прикривав рукою, те що побачив) -відмовився надати копію протоколу -відмовився потім надати протокол щоб я переписав № протоколу -не дав змоги переписати № посвідчення -говорив хамсько, весь час говорив на ти -не представився -не вказав причину зупинки -відмовився вписати свідків
не відомий капітан (проводив зупинку транспортного засобу) -не вказав прізвища, імя, посади при зупинці, -не вказав причини зупинки -забрав права, і без пояснення пішов
дорожній знак 3.41 (згідно постанови) -розміщений на відстані 1м від землі -закритий людьми - на горбі за поворотом
питання:
як це все гарно подати у скаргу?
куди писати скарги?
як має бути розміщений цей знак?
поможіть будь-ласка написати юридично грамотну скаргу! перший раз стикнувся з ДАІ
права дійсні з березня 2006року, за цей час ні одного прротоколу...
|