Текущее время: 25 фев 2025, 04:11

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 11 мар 2012, 22:33 
Постоялец

Может немного не по теме но хочу выложить всю документацию касательно беспредела медиков и милиции пи выполнении 692 приказа, когда констатируют смерть человека. Суть проблемы полностью описана в следующих документах.

Что бы не описывать суть конфликта выкладываю заяву, она была написана от имени бабушки так-как она имела непосредственно к этоу отношение:

До Генеральної прокуратури
України, м. Київ, вул. Різницька 13/15;
поштовий індекс: 01001

*******;

ЗАЯВА

Я, **** стикнулася з бездіяльністю, байдужістю и беззаконністю слідчого Генічеського райвідділу міліції,Херсонської області Решитара Дмитра Васильовича, Казначеєва Віталія Сергійовича, та фельдшера швидкої допомоги Генічеської районної лікарні ******.

Починаю з початку...
В 2003 році мене попрохала Нікитина Анна Іванівна 1921 року народження доглядати за нею. На протязі цих років, я кожного дня приходила до неї приносила їжу, викликала лікарів, швидку допомогу, клала до лікарні (хірургічне виділення) робила все те, що вона мені прохала. Але 10 січня 2012 року Нікитина Анна Іванівна, виходячи з свого будинку на прогулянку впала. Всьому цьому свідками біли сусіди. Вони мені ж і зателефонували, я відразу прибула на місце. Коли я приїхала, то швидка допомога була вже викликана. Фельдшер швидкої допомоги ****, поводилася дуже некоректно, а саме почала кричати, понижувати мою честь та гідність, почала кричати на сусідів які допомогли бабусі дістатися до квартири, нічогісінько не зробивши повернулась та поїхала.
Я була дуже обурена бездіяльністю лікаря, побачивши, що дійсно цій бабусі потрібна медична допомога почала знов дзвонити в швидку допомогу та прохати про те, щоб бабусі надали медичну допомогу. На що диспетчер мені відповила, наводжу цитату її слів «Не морочте голову вызывайте участкового врача». Я одразу ж зателефонувала в реєстратуру районної лікарні і прохала їх щоб лікар прийшов сьогодні та все ж таки допоміг та обстежив хвору бабусю. Дочекавшись лікаря *****, вона детально обстежила бабусю та призначила лікування. Кожного дня приходила медсестра та робила ін’єкції призначені лікарем, але стан здоров’я бабусі погіршувався, я вимушена повторно викликати лікаря, бабуся вже не могла самостійно вставати з ліжка. Виходячи з всіх цих подій я вимушена була наняти жінку яка цілодобова доглядала за бабусею. Кожного дня я декілька разів на день навідувалась до бабусі, щоб нагодувати її та замінити «****».

11.02.2012 року в 20 годин 45 хвилин мені зателефонувала жінка, яка за нею цілодобово доглядала *** і повідомила мені про погану звістку, що ніби та Нікитина Анна Іванівна перестала дихати. Я одразу ж зателефонувала своїм родичам, а саме сину ****, онуку **** та доці **** і ми всі разом одразу ж виїхали. Як тільки ми прибули на місце, ми одразу викликали швидку допомогу і тут почалося…

По збігу обставин приїхала таж фельдшер швидкої допомоги *****. Як тільки вона зайшла у квартиру, одразу ж почала нас усіх звинувачувати і казати «Что тут вам не понятого, зачем вообще звонить», я та всі свідки здивувалися цією поведінкою лікаря. Вона навіть не підійшла до бабусі та не хотіла констатувати бабусіну смерть. На порозі викликала працівників міліції та пішла. На вулиці зустріла працівників міліції та вела з ними не відому нам розмову. Коли у квартиру зайшли працівники міліції, якщо їх можна назвати такими, в супереч Закону про Міліцію Стаття 3. Принципи діяльності міліції. Діяльність міліції будується на принципах законності, гуманізму, поваги до особи, соціальної справедливості, взаємодії з трудовими колективами, громадськими організаціями й населенням, навіть ні з ким не привіталися, а одразу ж почали звинувачувати усіх в тому що ми нібито вині у смерті бабусі. Мій син та онук знаючи свої права та обов’язки громадянина України а саме ЗАКОН УКРАЇНИ Про міліцію Стаття 5. Діяльність міліції та права громадян. При звертанні до громадянина працівник міліції зобов’язаний назвати своє прізвище, звання та пред’явити на його вимогу службове посвідчення. У взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт, почали від них прохати пред’явити своє службове посвідчення, але в супереч цьому закону вони не одноразово відмовлялися показати службове посвідчення. Десь на 10 раз їхніх прохань, вони показали посвідчення, нібито роблячи їм послугу. Казначеев Віталій Сергійович знаходячись у штатському одязі одразу ж кудись пішов. Решитар Дмитро Васильович у грубій формі, не поважаючи людей старших йому за віком почав всім наказувати йти кудись шукати свідків та понятих, бо як він сказав: «Это в ваших интересах».
Ми покликали двох свідків та понятих, але слідчий Решитар Дмитро Васильочич, почав говорити, йому цих людей замало, щоб ми йшли шукати ще когось, але це було приблизно 23:00. Мій син почав наполягати на тому, щоб працівник міліції сам йшов шукати людей, які йому потрібні, і з цього часу почався ще більший «беспредел». Людина без форми Казначеєв Віталій Сергеевич, почав по одному свідку заводити на кухню та допитувати, усі ці люди були обурені такою поведінкою.

Слідчий Решитар Дмитро Васильочич, котрий раз почав усіх звинувачувати у смерті бабусі та наполягав на тому, що потрібно бабусю доставити на суд мед експертизу, усі хто там знаходилися, у тому числі і я, були не проти того, що каже слідчий. Але на мій запит, як бабусю нам доставити у морг, він відповів знову ж в грубій формі ,що ми провині викликати такси 1053, чи дзвонити до міської голови *******, бо як він сказав : «***** умник, пусть вам и помагает». Усі обурилися, почали запитувати, яке відношення має міський голова до цієї події, а він все ж одно наполягав на своєму, щоб нам допомагав ***** ****.

Оскільки усі ми не знали, що ж нам робити, я почала викликати знову швидку допомогу, так як за весь час всіх цих подій лікар навіть не підійшов до бабусі. Через деякий час приїхала знову *******, ще більше почала нас звинувачувати усіх цих подіях та всупереч наказу №692 повернулася та знов поїхала.

Слідчий завершив писати протокол і свідки у ньому підписалися, але на наше прохання залишити копію протоколу, він відповів, що він написав в одному екземплярі для себе.
Надав направлення на суд мед експертизу та поїхав. Всіма цими діями працівники міліції та фельдшер швидкої допомоги, мене довели до нервового стану, я почала пити заспокійливі ліки, так як мені 75 років. Ми залишилися з померлою бабусею, направленням на суд мед експертизу, моїми родичами та сусідкою, як то кажуть у розбитого корита.

У всіх свідків цієї жахливої події не вкладалося в голові, як таке може бути, якщо у працівників міліції були сумніви та їм потрібна була ця суд мед експертиза, то чому ми самі повинні були все ж таки шукати авто пів ночі для того щоб відвести бабусю у морг.

Неодноразова я чула від людей м. Генічеська, що мають місце таки випадки, що ці служби займаються «беспределом», але після всього цього я та всі присутні цієї події можуть підтвердити факт бездіяльності, байдужості та беззаконня.

Свідками всіх цих подій були *******, який мешкає м. ***********, *********, яка мешкає м. ********, ************ адреса: вул.. ********, ******* адреса: м. **********, сусіди та поняті померлої бабусі їх прізвище та адреса записані у слідчого в протоколі.

Заяви були відправлені зі змінами вимог:
1. Заява Президенту України, 01220, м. Київ, вул.. Банкова 11;
2. До Прокуратури Генічеського району, 75500 Херсонська області м. Генічеськ пр. –т Миру 57;
3. Заява До Міністерства охорони здоров’я 01601, м. Київ, вул. Грушевського 7;
4. Заява До Управління охорони здоров’я, 73000, м. Херсон, вул. 295 Стрілкової дивізії 21;
5. Заява До Генічеського Райвідділу УМВС України, 75500, м. Генічеськ, вул. пр.-т Миру 40;
6. Заява До Генічеської районної лікарні, 75500, м. Генічеськ, вул. пр.-т Миру 130;
7. Заява До Генічеського Голови, 75500, м. Генічеськ, вул. Красноармійська 8.

У зв’язку з усім вище викладеним та згідно норм чинного законодавства

ПРОШУ:

1. Надати мені письмову відповідь на поштову адресу: 75500, м. *******, вул. ******* *****;
2. Провести повну та всебічну перевірку викладених мною обставин;
3. Якщо є ознаки порушення чинного законодавства притягнути винних до відповідальності;
4. Під час розгляду заяви викликати особисто мого сина ********* адреса 75500, м. *******, вул. ******* ***, тел.: *******, а також мого онука ********** адреса 75500, м. ***********, вул. ******* ***, тел.: ********;
5. Провести перевірку законності дій лікаря ******
6. Провести перевірку законності дій слідчого Решитара Дмитра Васильовича;
7. Провести перевірку законності дій слідчого Казначеєва Віталія Сергійовича;
8. У разі відмови видати документ, передбачений ст. 99 УПК України.

ДОДАТКИ:

1. копія посвідчення Нікитиної Анни Іванівни, як члена сім’ї загиблого;
2. копія посвідчення Нікитиної Анна Іванівни, як ветерана праці.

« 12 » лютого 2012 рік. ******

Сперва пришёл ответ от управления здравохранения:

Изображение

Далее ответ от милиции:

Изображение

Также во время проверок, нас вызвал зам начальника милиции, хамил, не давал сказать слово, я на него написал ещё заяву:

До Міністерства Внутрішніх Справ
України, м.Київ,
вул. Академіка Богомольця, 10.
поштовий індекс: 01024

75500, м. *****, вул. **** ****;
моб. тел.:*****

ЗАЯВА

Я ****** 11 лютого 2012 року, став свідком того, що міститься у заяві (див. Додаток №1).

1 березня 2012 року мені зателефонував заступник начальника Генічеського райвідділу УМВС Івахненко Олександр Вікторович, та запрохав мене з моїм сином з’явитися до райвідділу, для надання пояснення по минулій заяві .

Я о 17:00 разом зі своїм сином приїхав до Генічеського райвідділу УМВС, черговий сказав куди нам пройти, і ми зайшли до кабінету. Одразу ж Івахненко Олександр Вікторович спитав у нас «мне представиться или не надо, а то опять будете писать?», ми відповіли, що не потрібно.

Потім робітник міліції почав робити психологічний тиск, а саме, цитую: «С чем пришли». Я одразу ж не зрозумів, що він має на увазі, подивився на свого сина, що може він зрозумів у чому справа, можливо ми щось забули взяти з собою? І спитали у нього , що він має на увазі. Після чого він сказав:«По Никитиной наверное». Не придавши всьому цьому значення, я почав розповідати як було у той жахливий день.

Як тільки я почав розповідати про той день, а саме коли співробітники міліції прийшли, один у гражданському, з присутніми не привіталися. Наполягали на тому, що ми повинні приблизно о 23:00 шукати свідків та понятих, на що Івахненко О.В. відповів: «Они оперативники, так положенно». І з цієї ж миті, ми з моїм сином почали розуміти, що цій працівник міліції починає захищати своїх співробітників, і намагається на нас зробити психологічний тиск. Далі мій син намагався як свідок, щось добавити, на що Івахненко О. В. сказав: «Тише, говорите по одному».
Я намагався розповісти які подій сталися далі у той день, на що він мене постійно перебував, не давав дати пояснення по Заяві від 13.02.2012року та висловити свою думку. Ми все ж таки намагалися надати пояснення, але нас не хотіли чути, і у нас склалося питання навіщо було нас викликати?
Ми ж з сином не самі прийшли, а нас запросили.
Зрозумівши, що співробітник грубо порушує мої Конституційні Права, а саме мені та сину не надавав змогу надати пояснення, я вимушений разом із своїм сином піти до дому.
Вся ця поведінка дуже нас збентежила, я майже втратив віру, що співробітники Генічеського райвідділу УМВС зможуть захистити мене та близьких як громадянина України.

Виходячи з всього цього, хочу наголосити на тому, що Івахненко Олександр Вікторович вів себе дуже грубо, намагався понижувати мою честь та гідність, що суперечить Закону України Про міліцію, а саме Стаття 3. Принципи діяльності міліції «Діяльність міліції будується на принципах законності, гуманізму, поваги до особи, соціальної справедливості, взаємодії з трудовими колективами, громадськими організаціями й населенням», його дії повністю суперечать цієї статі. Гуманісті та поваги до особи ми разом зі своїм сином не побачили.

Заяви були відправлені зі змінами вимог:
1. Заява До Генічеського Райвідділу УМВС України, 75500, м. Генічеськ, вул. пр.-т Миру 40;
2. Заява До Генеральної прокуратури України, 01001, м. Київ, вул. Різницька 13/15;

У зв’язку з усім вище викладеним та згідно норм чинного законодавства

ПРОШУ:

1. Надати мені письмову відповідь на поштову адресу: 75500, *****;
2. Провести повну та всебічну перевірку викладених мною обставин;
3. Якщо є ознаки порушення чинного законодавства притягнути винних до відповідальності;
4. Провести перевірку законності дій заступник начальника Генічеського райвідділу УМВС Івахненко Олександр Вікторович.

ДОДАТКИ:

Копія заяви *****.

« 2 » березня 2012 рік. ****

На что через некоторое время пришёл ответ:

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 мар 2012, 23:01 
Постоялец

факты прискорбные, со стороны медиков огорчен прочитанным

Вернуться наверх
Ответить с цитатой