Ось дивіться, кількома повідомленнями вище, я задавав питання, а зараз зацитую своє питання та відповіді на нього:
пішохід писал(а):
AnDruWa писал(а):
Якщо на місці виписали протокол + винесли постанову, то спочатку має бути розгляд справи в ДАІ,
ні якщо є лише протокол,а справу перенсли.
І ще одне:
пішохід писал(а):
AnDruWa писал(а):
Тобто у першому випадку протокол розглядається у ДАІ, і вирішується винен чи ні, далі постанова, а у другому випадку (коли постанова виписана разом із протоколом), розгляду справи у по моєму місці проживання (у ДАІ) вже не буде, а протокол грає роль лише документа, який засвідчує суть інкримінованого мені правопорушення? І все на що водій може сподіватись - оскарження постанови?
такТобто з наданих мені відповідей вище, я зрозумів, що коли винесли і протокол і постанову на місці (якщо це буде в іншій області наприклад), то розгляду справи не буде у відділені ДАІ, а я лише можу АБО сплатити штраф, АБО оскаржити постанову.
Але я знайшов деяке відео у гілці форуму свого міста, і там на відео записано, що іДАІ склав протокол + постанову (але водій попросив її переслати поштою у зв`язку з відсутністю у країні), а також водій
просив перенос розгляду справи, бо його не буде в країні.
Тоді як це може бути? Розгляду ж не може бути, якщо винесена постанова, водій міг хіба що позов до суду подати у 10-ти денний термін, на скільки мені було зрозуміло.
Чи я щось таки наплутав?
viewtopic.php?f=52&t=8726Чи все таки, навіть коли винесли і постанову і протокол, буде розгляд справи спочатку(а у цьому випадку вже подавати клопотання про розгляд по місці проживання?), а далі або в ДАІ відмінять постанову, або мені оскаржувати її протягом 10-ти днів?
І що робити, якщо я не зможу протягом 10-ти днів написати позов? - Пролітаю? Чи якісь клопотання допоможуть?
Тобто я думав, якщо водію виписали протокол + постанову в іншій області\районі, він приїхав додому, написав позов і подав у місцевий суд, а іДАІ зобов`язаний буде сам приїхати по повістці до суду по моєму місці проживання, без ніяких клопотань зі сторони водія?
А якщо на місці водію виписали лише протокол, то тут він подає клопотання про розгляд справи за його місцем проживання. Бо у цьому випадку передбачений спочатку розгляд справи (якщо немає ще постанови)?