Ну вот написал такое. Оцените пожалуйста и если необходимо подскажите что нужно исправить или добавить
До Апеляційного суду ___________ (підставити назву суду) -------------------------------------------------- _________________________________ (підставити адресу суду)
На Постанову судді ___________________ суду __________ ____________________________________________ від „________”_____________ 200__р (підставити реквізити постанови – назву суду, прізвище судді, дату винесення постанови)
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________ (підставити свої прізвище, ім’я, по батькові, адресу)
У справі про адміністративне правопорушення, передбачені ст.. 130 ч1 КпАП України,
АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА (у порядку ст..294 КпАП України).
Зазначеною постановою мене визнано винним у тому, що я „15” березня 2011р. керував транспортним засобом ________________________) у стані сп’яніння, та піддано адміністративному стягненню у вигляді позбавлення права керування строком на один рік. Дана постанова є необґрунтованою, оскільки в ході розгляду мені не було надано можливості ознайомитися з матеріалами справи та вказати на обставини, що пом’якшують мою вину, так само мені не було вручено копію протоколу про адміністративне правопорушення. Все це є порушенням ст. 268 КпАП України. Стосовно звинувачення у керуванні транспортним засобом у нетверезому стані, слід вказати, що я жодного разу не заперечував свою провину, щиросердно каявся у скоєному правопорушенні та від самого початку погоджувався понести покарання передбачене Законом. Стосовно зазначеної у протоколі відмови від проходження медичного обстеження, варто зауважити що таке рішення було прийнято мною по рекомендації співробітника ДАЇ, що затримав мене. Свідком цього була громадянка _________________________________________________. Вносити її у протокол скоєного правопорушення працівники ДАЇ відмовилися. Обставини правопорушення, а саме кількість вжитого мною алкоголю, може бути підтверждена свідками, яких суд відмовився викликати у судове засідання та опитати, ____________________________________________________________________________________________________________________________________________ (вказати прізвища, імена, по батькові, домашні адреси свідків) Так само суд не взяв до уваги те, що в даний час я тимчасово безробітний (що було зазначено і в протоколі про адміністративне правопорушення і в постанові суду) і автомобіль є для мене єдиним засобом для забезпечення існування. Тож якщо я буду позбавлений права керування, я залишусь без засобів існування. До того ж, суд не обґрунтував і обрання виду адміністративного стягнення. Формально у постанові зазначено, що враховано дані про особу правопорушника, обтяжуючі та пом’якшуючі обставини. Проте насправді, по-перше, не вказано, які саме дані та обставини враховано. По-друге, у справі повністю відсутні документи, які підтверджували б ці обставини або характеризували мою особу. У постанові суду повністю відсутні міркування суду про причини обрання саме такого заходу та розміру адміністративного стягнення, хоча ця частина є обов’язковою для суду при винесенні постанови, у відповідності до ст..280 КпАП, та у цій частині постанова виглядає повністю необґрунтованою. За таких умов можна говорити, фактично, про грубе порушення судом вимог ст.33 та ст.34 КпАП. З наведеного є очевидним, що, розглядаючи справу, суд значно відступив від принципів повноти та об’єктивності судового розгляду, та порушив вимоги Постанов Пленуму Верховного Суду України, а саме:
Від 11.06.2004 N 11 „Про окремі питання, що виникають при застосуванні судами положень ст. 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення”, яка передбачає:
3. Згідно зі ст. 245 КУпАП ( 80732-10 ) суддя при розгляді справи про адміністративне правопорушення має своєчасно, всебічно, повно й об'єктивно з'ясувати обставини справи і вирішити її в точній відповідності із законом.
23.12.2005 N 14 „Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті”, яка передбачає:
24. Звернути увагу судів на неприпустимість спрощеного підходу до судового розгляду справ про адміністративні правопорушення на транспорті та ігнорування прав осіб, яких притягають до відповідальності, потерпілих, їх законних представників і захисників. Суди повинні неухильно виконувати вимоги ст. 268 КпАП ( 80732-10 ) щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення у присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності зазначеної особи це можливо лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце та час розгляду і якщо від неї не надійшло клопотання про його відкладення. При розгляді справ зазначеної категорії необхідно з'ясовувати всі обставини, перелічені у статтях 247 і 280 КпАП ( 80732-10 ), у тому числі шляхом допиту свідків та призначення експертиз. Зміст постанови судді має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 і 284 КпАП ( 80732-10 ). У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів. 27. При розгляді справ про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 130 КпАП ( 80731-10 ), судам слід враховувати, що сп'яніння може бути як алкогольним, так і наркотичним. Стан сп'яніння встановлюють шляхом огляду правопорушника, який проводять згідно з Інструкцією про порядок направлення громадян для огляду на стан сп'яніння в заклади охорони здоров'я та проведення огляду з використанням технічних засобів (затверджена спільним наказом Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров'я та Міністерства юстиції України N 114/38/15-36-18 ( z0055-95 ) від 24 лютого 1995 р.).
На підставі викладеного, керуючись ст..294 КпАП України,
ПРОШУ:
Враховуючи моє розкаяння та щиросердне визнання вини, керуючись ст. 34 КпАП України, пом’якшити покарання за скоєне мною правопорушення, наклавши на мене штраф, але не позбавляти мене права на керування транспортними засобами. „______”__________200__р.
Підпис
Додатки: Копія постанови судді;
|