Текущее время: 16 сен 2025, 09:02

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Эта тема закрыта, Вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 266 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 24 мар 2011, 22:31 
Борец

tcpip, открой ПДД пункт 1,10 "Водитель" и ты поймешь что водитель это лицо управляющее ТС, если машина стоит ты не водитель и ты вобще можешь не иметь ВУ, и паспорт не обязан предъявлять, ты его вобще не обязан с собой носить

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 10:22 
Борец

Таким образом получается, что если я стою перед светофором, на котором горит красный свет, то я не водитель? :shock:

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 10:25 
Борец

Бред! В юриспуденции нет настоящего времени ))) Все в прошедшем ) Пишеться совершил - тоже в прошедшем , т.к. пишеться дата и время )))

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 10:31 
Постоялец

wasp писал(а):
Таким образом получается, что если я стою перед светофором, на котором горит красный свет, то я не водитель? :shock:

таким образом получается, что твоя стоянка краткосрочна и обусловлена конкретным пунктом 8.7.3. "е" Правил, так что водитель.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 11:08 
Борец

Таким образом имеем следующее.
Если я припарковался с нарушением ПДД и у гайца есть железные доказательства моего нарушения (например свидетели, которые видели, что именно я припарковал машину), то я не обязан передавать ему водительское, регистрационный и т.д., как того требует Закон о ДД и ПДД. Непередачу я аргументирую тем, что я уже не водитель.
Но нарушение есть и гаец имеет право проверить документы, удостоверяющие личность, на основании Закона о милиции. Но моя обязанность предоставить ему документы отсутствует и я могу ему не показывать. И тогда гаец имеет право произвести админзадержание для выяснения личности.
Но админзадержание будет приятно разве, что мазохистам и толку от этого нет. Личность установят протокол составят, постанову вынесут.
А вот если у гайца нет железных доказательств моей вины, то можно и пободаться.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 11:11 
Борец

если свидетелей нет (включая фото-видео), то припарковал машину вообще чел какойто (тут ограничевается только фантазией) и таки да, у гайца нет законных оснований выписать тебе штраф

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 11:40 
Борец

wasp, если ты остановился с нарушением, то гаи должны дождаться пока ты поедешь, а потом остановить и предъявить док-ва,я однажды стоял на остановке, но знака там не было, подъехали гаишники, подходят, я в машине закрылся и сижу, он стучит,я приоткрыл окно,он представился и доки попросил, я говорю у меня нет докав,он как это, я говорю а я обязан их иметь? я сижу просто греюсь, я не водитель,он а кто водитель, я говорю ушел, будет через 2 часа,они уехали!

и еще один такой был, начало разговора было такое же, только я потом сказал что в данный момент я не водитель, едте вперед когда я тронусь остановите меня и продолжим разговор, так и было, через минуту я тронулся они тормозят, я сказал какая же это остановка если там знака нет, и они отпустили

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 12:11 
Постоялец

Не згідний з аргументами Барта.

Вважаю, що єдиною причиною по якій можна виконати безпідставну вимогу дайця про передачу документів - це економія часу і нервів, зменшення ймовірності конфлікту і т.п.

Мої аргументи згідно чинних НПА:
ПРО ДОРОЖНІЙ РУХ писал(а):
Стаття 16. Основні права та обов'язки водія транспортного засобу
...
Водій зобов'язаний:
мати при собі та на вимогу працівників міліції, ... передавати для перевірки посвідчення, реєстраційні та інші документи, що підтверджують право на керування транспортним засобом, ...
Як бачимо, обов'язок водія мати документи при собі є безумовним, а от обов'язок водія передати документи є умовним, тобто настає лише після виконання певної умови - отримання від працівника міліції законної вимоги.
Які вимоги працівника міліції є законними, а які ні, допоможе визначити Конституція України:
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ писал(а):
Стаття 19. ... Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Тобто, вимога передати документи буде законною лише в тому випадку, коли в працівника міліції для цього будуть передбачені законом підстави, на яких виникають передбачені законом повноваження, які будуть реалізовуватись в передбачений законом спосіб.
Отже твердження Барта про те, що повноваження перевіряти документи у водіїв не потребує ніких підстав (причин) суперечить Конституції України, а тому є хибним.

На сьогодні єдиною нормою, що визначає підстави (і повноваження) для перевірки документів є п.2 статті 11 ЗУ "Про міліцію":
ПРО МІЛІЦІЮ писал(а):
Стаття 11. Права міліції
Міліції для виконання покладених на неї обов'язків надається право:
...
2) перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію;
Цілком очевидно, що п.2 статті 11 ЗУ "Про міліцію", чітко визначає підстави та повноваження для перевірки документів у всіх "видів" громадян, включно з водіями.

І якщо вже апелюєте до п.21 статті 11, щодо перевірки документів, то зверніть увагу на те, що там лише деталізовано повноваження надані пунктом 2, а саме наводиться список документів, які працівник міліції має право перевірити (за наявності на те підстав).
Цитата:
21) ... оглядати транспортні засоби і перевіряти у водіїв документи на право користування й керування ними, дорожні листи і відповідність вантажів, що перевозяться, товарно-транспортним документам, наявність поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів ...
Отже пункт 21 статті 11 не розширяє повноваження щодо перевірки документів, а навпаки, надає цьому повноваженню чіткі межі.

Також дивно, чому шанувальники пункуту 21 статті 11 читають норму про передачу документів частково і не бачать слів: "оглядати транспортні засоби і перевіряти у водіїв документи ...". Чому разом з документами не йдете відкривати багажник? Бо нема підстав?

І не забувайте, що в кожного працівника міліції є чудовий обов'язок, яким мало хто користується:
ПРО МІЛІЦІЮ писал(а):
Стаття 5. Діяльність міліції та права громадян
...
Міліція тимчасово, в межах чинного законодавства, обмежує права і свободи громадян, якщо без цього не можуть бути виконані покладені на неї обов'язки, й зобов'язана дати їм пояснення з цього приводу.
Після кожної вимоги працівника міліції сміливо питайте: "Чому? Для чого? Що будете робити з документами? Як саме Ви будете їх перевіряти? і т.д.".

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 12:15 
Борец

mx-6 писал(а):
wasp писал(а):

таким образом получается, что твоя стоянка краткосрочна и обусловлена конкретным пунктом 8.7.3. "е" Правил, так что водитель.

Изображение
А как на счет остановки под этим знаком, тоже не водитель пока стою?

Последний раз редактировалось artobstrel 25 мар 2011, 12:18, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 12:16 
Борец

Все вроде правильно ))) только в последней сноске обмежує права і свободи громадян Проверка доков не являеться обмеженням )

yurko7 писал(а):
...
Міліція тимчасово, в межах чинного законодавства, обмежує права і свободи громадян, якщо без цього не можуть бути виконані покладені на неї обов'язки, й зобов'язана дати їм пояснення з цього приводу.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 12:21 
Постоялец

MAXIMUSGo писал(а):
Проверка доков не являеться обмеженням )
А що ж це таке? Вам висувають вимогу (змушують) здійснювати певні дії, чим звичайно ж обмежують ряд наданих Конституцією прав і свобод.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 12:21 
Борец

Цитата:
Також дивно, чому шанувальники пункуту 21 статті 11 читають норму про передачу документів частково і не бачать слів: "оглядати транспортні засоби і перевіряти у водіїв документи ...". Чому разом з документами не йдете відкривати багажник? Бо нема підстав?

а при чём тут открывать багажник???
это уже ДОСМОТР а не ОСМОТР

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 12:26 
Постоялец

Alyans писал(а):
а при чём тут открывать багажник???
это уже ДОСМОТР а не ОСМОТР
В українській мові ці два поняття називаються одним словом "огляд". І в ЗУ "Про міліцію" ви можете знайти такі словосполучення, як: "проводити огляд осіб", "особистий огляд", "огляд речей", "проводити огляд поклажі, багажу та огляд пасажирів" ну і звичайно ж "оглядати транспортні засоби" :)

Последний раз редактировалось yurko7 25 мар 2011, 12:37, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 12:28 
Постоялец

MAXIMUSGo писал(а):
Все вроде правильно ))) только в последней сноске обмежує права і свободи громадян Проверка доков не являеться обмеженням )

yurko7 писал(а):
...

обмеження свободи пересування. до поки доки будуть в ідпс - ти ж не поїдеш нікуди ;)

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 25 мар 2011, 12:30 
Постоялец

artobstrel писал(а):
mx-6 писал(а):
wasp писал(а):

Изображение
А как на счет остановки под этим знаком, тоже не водитель пока стою?

если тебя видели, что это ты парковался с нарушением знака - то водитель, конечно. + нарушитель. а если нет и доказательств нет - соответственно, гаец не знает даже того, есть ли у тебя вод.удостоверение в принципе :) но он вправе выяснять, кто поставил так машину. раз ты находишься в ней - то ты это 100% знаешь.

Вернуться наверх

Начать новую тему Эта тема закрыта, Вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 266 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа