В связи с тем, что Главное управление захоронения Киева не отвечало, обратился в Прокуратуру г. Киева.
Цитата:
Прокуратури міста Києва
03150, м. Київ, вул. Предславинська 45/9
Кравченка Мирослава Леонідовича
...
ЗАЯВА
про вчинення корупційних дій
11.11.2010 до начальника Головного управління охорони здоров`я та медичного забезпечення м.Києва було направлено три рекомендованих листи:
• запит щодо надання письмової інформації №СП-02/101111 щодо надання інформації про діяльність цього органу з окремих питань;
• інформаційний запит №СП-03/101111 про надання копії наказу Головного управління охорони здоров’я та Міністерства охорони здоров’я від 07.08.1996 №317;
• інформаційний запит №СП-09/101111 про надання копії Наказу Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення від 18 травня 2010 року N 174, зареєстрованому в Головному управлінні юстиції у місті Києві 30 липня 2010 р. за N 16/841 та інших документів.
Копії запитів та фіскальних чеків про відправлення рекомендованих листів додаються.
Згідно даних системи «Відстеження пересилання поштових відправлень» відправлення за номером 0305703793148, 0305703793172, 0305703793202 вручені адресату 12.11.2010 об’єктом поштового зв’язку КИЇВ 34 з індексом 01034 (роздруківки з системи додаються).
Відповідно до ст. 33 Закону України «Про інформацію» термін вивчення запиту на предмет можливості його задоволення не повинен перевищувати десяти календарних днів. Протягом вказаного терміну державна установа письмово доводить до відома запитувача, що його запит буде задоволено або що запитуваний документ не підлягає наданню для ознайомлення.
Згідно нормативів Укрпошти строки пересилання простої місцевої не пріоритетної письмової кореспонденції операторами поштового зв’язку складає - день подання поштового відправлення до пересилання в об’єкті поштового зв’язку (11.11.2010) плюс 2 (дві) доби, без урахування вихідних днів відділення (неділя). Себто 21.11.2010 сплив граничний термін відповіді на зазначений інформаційний запит, а 24 – граничний термін доставки відповіді.
Станом на 01.12.2010 я не отримував від начальника Головного управління охорони здоров`я та медичного забезпечення м.Києва інформації про те, чи будуть задоволені мої запити в порядку ЗУ «Про інформацію».
Відповідно до ст. 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією» державний службовець або інша особа, уповноважена на виконання функцій держави, не має права відмовляти фізичним та юридичним особам в інформації, надання якої передбачено правовими актами, умисно затримувати її, надавати недостовірну чи неповну інформацію.
Порушуючи десятиденний термін надання відповіді чи буде задоволений інформаційний запит посадова особа Головного управління охорони здоров`я та медичного забезпечення м.Києва, яка отримала інформаційний запит, діяла всупереч п. «г» ч.1 ст. 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією».
Для інформації. Порушення десятиденного терміну на надання відповіді чи буде задоволений інформаційний запит визнано протиправним згідно з постановою Окружного адміністративного суду, що набрала законної сили (копія рішення додається).
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про боротьбу з корупцією».
ПРОШУ:
1. Провести перевірку та встановити посадову особу / посадових осіб Головного управління охорони здоров`я та медичного забезпечення м.Києва яка / які порушила (-и) вимоги ст. 33 Закону України «Про інформацію».
2. Скласти відносно винних посадових осіб протокол(-и) про адміністративне правопорушення за порушення п. «г» ч.1 ст. 5 Закону України «ІІро боротьбу з корупцією». По кожному запиту необхідно скласти окремий протокол.
3. Направити зазначені протоколи про адміністративне правопорушення до суду.
4. Письмово повідомити мене про результати розгляду даної заяви та вчинені прокуратурою дії на виконання цієї заяви, забезпечивши тим самим моє конституційне право на оскарження дій / бездіяльності прокуратури.
ДОДАТКИ:
1. Копія запиту щодо надання письмової інформації №СП-02/101111 – 1 аркуш;
2. Копія інформаційного запиту №СП-03/101111 – 1 аркуш;
3. Копія інформаційного запиту №СП-09/101111 – 2 аркуші;
4. Копія трьох фіскальних чеків про відправлення рекомендованих листів на адресу Головного управління охорони здоров`я та медичного забезпечення м.Києва від 11.11.2010 – 1 аркуш.
5. Копія роздруківки з системи «Відстеження пересилання поштових відправлень» по відправленню 0305703793148, 0305703793172, 0305703793202 - 3 аркуші.
6. Копія постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.09.2010 №2а-12994/10/2670 про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання надати відповідь на інформаційний запит з Єдиного державного реєстру судових рішень - 3 аркуші.
1 грудня 2010 року
На этот запрос пришел безобразный ответ Прокуратуры г. Киева.
Посмотреть оригинал в высоком разрешенииПродолжим с двумя обращениями. Первое - обжалываем действия Прокуратуры г. Киева:
Цитата:
Генеральної прокуратури міста Києва
01011, м.Київ, вул. Різницька 13/15
...
СКАРГА
на дії посадових осіб Прокуратури м.Києва №ПР-02/20101213
01.12.2010 до Прокуратури міста Києва було направлено заяву, де були викладені факти вчинення корупційних дій посадовими особами Головного управління охорони здоров`я та медичного забезпечення м.Києва (копія заяви додається).
10.12.2010 мною було отримано відповідь заступника начальника відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави Єрмоленка О. Прокуратури міста Києва (копія додається).
Ч.3 ст.12 ЗУ «Про боротьбу з корупцією» передбачено обов’язок посадової особи, що веде боротьбу з корупцією перевірити факт наявності ознак корупційного діяння.
Втім, згідно відповіді на мою заяву органами Прокуратури міста Києва не було здійснено жодних дій щодо проведення прокурорської перевірки фактів порушення антикорупційного законодавства.
Заступником начальника відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави Єрмоленка О. Прокуратури міста Києва мою заяву було перенаправлено до Міністерства охорони здоров’я України, мотивуючи ст.7 ЗУ «Про звернення громадян».
Ст. 7 ЗУ «Про звернення громадян» передбачена можливість скерування звернення до інших органів лише у разі якщо питання, порушені у зверненні не входять до їх повноважень. Ст. 4 та ст.17 ЗУ «Про боротьбу з корупцією» чітко передбачено, що питання, пов’язані з порушенням антикорупційного законодавства входять до повноважень органів Прокуратури.
Нагадую, що ч.4 ст.7 ЗУ «Про звернення громадян» забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються.
На підставі викладеного, керуючись ст.12 Законом України «Про прокуратуру».
ПРОШУ:
1. Провести перевірку фактів, викладених у даній заяві.
2. Зобов’язати Прокуратуру міста Києва розглянути та провести прокурорську перевірку фактів, викладених мною у заяві від 01.12.2010 у чіткій відповідності з вимогами чинного законодавства. Розгляд заяви прошу призначити відповідному підрозділу Прокуратуру міста Києва – відділ нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання та протидії корупції.
3. Проконтролювати дотримання законодавства при повторному розгляді моєї заяви від 01.12.2010 посадовими особами Прокуратури міста Києва.
4. Письмово повідомити мене про результати розгляду даної скарги та вчинені Прокуратурою дії на виконання цієї заяви.
ДОДАТКИ:
1. Копія заяви по корупційні дії від 01.12.2010 з додатками – 13 аркушів;
2. Копія відповіді заступника начальника відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави Єрмоленка О. Прокуратури міста Києва від 08.12.2010 №0711-р10 - 1 аркуш.
13 грудня 2010 року
И второе - привлечь сотрудника Прокуратуры г.Киева к ответственности.
Цитата:
Генеральної прокуратури міста Києва
01011, м.Київ, вул. Різницька 13/15
02232, м. Київ,
просп. Маяковського, буд. 46, кв.74
Контактний телефон: +38 (050) 469-3455
Електронна пошта:
[email protected]ЗАЯВА
про порушення антикорупційного законодавства №АК-01/20101213
01.12.2010 до Прокуратури міста Києва було направлено заяву, де були викладені факти вчинення корупційних дій посадовими особами Головного управління охорони здоров`я та медичного забезпечення м.Києва (копія заяви додається).
10.12.2010 мною було отримано відповідь заступника начальника відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави Єрмоленка О. Прокуратури міста Києва (копія додається).
Ч.3 ст.12 ЗУ «Про боротьбу з корупцією» передбачено обов’язок посадової особи, що веде боротьбу з корупцією перевірити факт наявності ознак корупційного діяння.
Втім, згідно відповіді на мою заяву органами Прокуратури міста Києва не було здійснено жодних дій щодо проведення прокурорської перевірки фактів порушення антикорупційного законодавства.
Заступником начальника відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави Єрмоленка О. Прокуратури міста Києва мою заяву було перенаправлено до Міністерства охорони здоров’я України, мотивуючи ст.7 ЗУ «Про звернення громадян».
Ст. 7 ЗУ «Про звернення громадян» передбачена можливість скерування звернення до інших органів лише у разі якщо питання, порушені у зверненні не входять до їх повноважень. Ст. 4 та ст.17 ЗУ «Про боротьбу з корупцією» чітко передбачено, що питання, пов’язані з порушенням антикорупційного законодавства входять до повноважень органів Прокуратури.
Вважаю, що зазначені дії заступника начальника відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави Єрмоленка О. Прокуратури міста Києва підпадають під визначення правопорушення, передбаченого ст.11 ЗУ «Про боротьбу з корупцією», а саме умисне не складення протоколу про вчинення корупційного діяння чи іншого правопорушення.
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про боротьбу з корупцією».
ПРОШУ:
1. Провести перевірку фактів, викладених у даній заяві.
2. Скласти адміністративний протокол за ст.11 ЗУ «Про боротьбу з корупцією» відносно начальника відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави Єрмоленка О. Прокуратури міста Києва.
3. Направити зазначений протокол про адміністративне правопорушення до суду.
4. Письмово повідомити мене про результати розгляду даної заяви та вчинені прокуратурою дії на виконання цієї заяви.
ДОДАТКИ:
2. Копія відповіді заступника начальника відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави Єрмоленка О. Прокуратури міста Києва від 08.12.2010 №0711-р10 - 1 аркуш.
13 грудня 2010 року
А еще в порядке эксперимента решил обратиться в комитет при Верховной раде по вопросам развития корупции и организованной преступности
Цитата:
Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією
01008, м.Київ, вул. Грушевського, 5
...
ЗАЯВА
про порушення антикорупційного законодавства
№ВР-03/20101213
Вважаю, що зазначені дії заступника начальника відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави Єрмоленка О. Прокуратури міста Києва підпадають під визначення правопорушення, передбаченого ст.11 ЗУ «Про боротьбу з корупцією», а саме умисне не складення протоколу про вчинення корупційного діяння чи іншого правопорушення.
На підставі викладеного, керуючись ст. 16 Закону України «Про боротьбу з корупцією».
ПРОШУ:
1. Провести перевірку виконання законів у сфері боротьби з корупцією посадовими особами Прокуратури міста Києва.
2. Письмово повідомити мене про результати розгляду даної заяви та вжиті заходи за результатами проведеної перевірки.
ДОДАТКИ:
13 грудня 2010 року
Критикуйте, дополняйте.
P.S. В суд подам немного попозже - облом идти платить судебный сбор.