Текущее время: 17 май 2025, 21:22

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 24 июн 2011, 11:31 
Новобранец

Добрый день.

История такая. 04.09 на меня была выписана постанова, которую я успешно оскаржив в суде. Вот ссылка на текст решения в реестре http://reyestr.court.gov.ua/Review/14381763

Обращаю внимание, что кроме самого факта нарушения правил фиксации, на меня был наложен штраф по-максимуму, что ничем не обосновано.

Забирал оригинал я очень долго. Получил на руки только вчера.

Вопросы:
1) Могу ли я ещё написать жалобу на действия инспектора? Не прошли ли сроки? Какие есть ограничения по этому вопросу?
2) В постанове прямо не написано, что действия инспектора "визнані неправомірніми". Написано, что только сама постанова "визнана неправомірною". Не будет ли это проблемой?
3) Жаловаться ли на максимальную сумму штрафа?
4) Я не ставлю себе задачу выгонять его из органов. Просто не будет времени постоянно писать жалобы и т.д. Я сам этого не особо умею, а тут на форуме в основном очень занятые люди. Я не хочу постоянно кого-то отвлекать. А вот дисциплинарку хотелось бы ему влепить. И так в свете этого что требовать в жалобе?
5) На чьё имя отправлять жалобу? На имя начальника батальйона? Или в управление ДАИ? И достаточно ли шапке в жалобе просто указания должности начальника, или нужно полностью узнать и написать Фамилию этого "командира"?
6) Можно ли получить подобный образец для последующей обработки?

Заранее благодарен.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн 2011, 11:45 
Борец

полистай 77 приказ, там в одном из пунктов говорится, что если постановление скасовано, то они должны проводить служебную проверку.
писать на имя начальника УДАИ
по срокам не знаю.
так же по максималке, в 77-м и в 268 КУпАП сказано что он должен учесть благосостояние, так что можешь писать

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн 2011, 18:20 
Борец

23.03.2011 року -тобто копія рішення суду, мала бути напрвлено також і в гайовню,де мали провести розслідування та накласти стягнення на гайця,по 77 наказу,навіть без твоєї участі.
veta_los писал(а):
1) Могу ли я ещё написать жалобу на действия инспектора? Не прошли ли сроки? Какие есть ограничения по этому вопросу?

можеш з вимогою притягнення гайця за неправомірне винесення постанови.
по дисциплінарному статуту-6 місяців дається на покарання з дня виявлення.
тобто-від того часу коли постанова вступила в силу.
veta_los писал(а):
3) Жаловаться ли на максимальную сумму штрафа?

для чого постанова вже всерівно скасована.
veta_los писал(а):
Я не ставлю себе задачу выгонять его из органов.

так за скасовану постанову,не виганяють.
veta_los писал(а):
И так в свете этого что требовать в жалобе?

скачай для початку Памятку від Серг 82,там є варіант.
veta_los писал(а):
Или в управление ДАИ?
пиши на обласне нехай чухають того гайця.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн 2011, 21:12 
Новобранец

Дуже дякую. Точно, стисло, лаконічно. Буду ваяти з середи. Ще раз дякую.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 июн 2011, 08:47 
Борец

viewtopic.php?f=45&t=9336
там все готово,лише перероби під себе трохи.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 июн 2011, 08:59 
Борец

Начальнику ДЕРЖАВТОІНСПЕКЦІЇ УМВС України у ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

Олександр Валерійович
м. Первомайськ Миколаївська обл. 55200

Скарга

15 березня 2011 р. ІДПС прапорщиком міліції Осірним О.А., на мене був складений адміністративний протокол за порушення п. 12.4 ПДР України, за що передбачена відповідальність за ст.122 ч.1 КУпАП, і винесена постанова про накладення стягнення у вигляді штрафу в розмірі 255 грн.
24 березня 2011 р. мною був складений і направлений до Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області адміністративний позов про визнання неправомірними дії прапорщика міліції Осірного О.А. та скасування постанови серії АВ1 № 7777 від 15.03.2011 р. про накладення на мене штрафу в розмірі 255 грн.
Позов було задоволено постановою суду (копія постанови додається).

До того, хочу звернути Вашу увагу, що в 2011 році було скасовано щонайменш ще три постанови вищезгаданого працівника:
- 14 лютого 2011 року Немирівським районним судом Вінницької області, було скасовано постанову Серії АВ № 289463 від 24.12.2010 року суддею Алєксєєнко В.М. (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14057404)
- 30.03.2011 Тростянецьким районним судом Вінницької області було скасовано постанову серії АВ № 286051 від 19.02.2011 року суддею Капуша С.І. (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14651378)
- 01.04.2011 Ладижинським міським судом Вінницької області було скасовано постанову серії АВ1 № 023060 від 08.03.2011 року суддею Дернової В.В. (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14530039)

Згідно п. 2.22 Наказу №77 від 26.02.2009 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» «У разі скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення внаслідок її неправомірного винесення за даним фактом проводиться службова перевірка. Стосовно винної посадової особи відповідно до положень Закону України "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України" ( 3460-15 ) вживаються заходи дисциплінарного впливу, відомості про які додаються до матеріалів перевірки.»
Згідно з ст.ст. 18,19,20 Закону України «Про звернення громадян», ст. 40 Конституції України, прошу:

• На підставі постанови суду, вилучити запис про накладення на мене штрафу з Автоматизованої системи реєстрації, обліку та контролю транспортних засобів, їх власників та адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху;
• Провести перевірку кількості винесених постанов прапорщиком міліції Осірним О.А., та з’ясувати скільки з них було скасовано, а дії Вашого підлеглого визнані протиправними.
• Вжити заходи дисциплінарного впливу до прапорщика міліції Осірного О.А. по кожному наведеному мною факту безпідставного притягнення громадян до адміністративної відповідальності та по кожному факту, який буде виявлено під час перевірки;
• Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України „Про звернення громадян”.

Залишаю за собою право звернутися до органів прокуратури, СВБ та ЗМІ.

Додаток:
- копія постанови суду;

29.04.11 р.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 июн 2011, 23:04 
Новобранец

Дуже дякую ще раз! Це те що треба!

Напевно ще має сенс роздрукувати пару рішень з реестру і долучити до скарги, а не тільки дати ссилки?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 июл 2011, 14:45 
Новобранец

Вот написал жалобу. Прошу поправить меня если что-то неверно .

Цитата:
Начальнику Управління ДАІ
ГУМВС України у Херсонській області
вул. Сенявiна, 128, м. Херсон, 73034

Лось Віталій Вікторович
79012, м.Львів, вул. ак. Сахарова 16 кв.9.

Скарга.

04 вересня 2010 року старшим інспектором ДПС БДПС ДАЇ м. Херсона старшим лейтенантом міліції Селезньовим Андрієм Валерійовичем був складений на мене адміністративний протокол за порушення п. 12.6.ґ Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність за ст.122 ч.1 КУпАП, і винесена постанова серії ВТ №132892 від 04 вересня 2010 року про накладення на мене стягнення у вигляді штрафу в розмірі 340 грн.

13 вересня 2010 р. мною був складений і направлений до Франківського районного суду м. Львова адміністративний позов про визнання неправомірними дій старшого лейтенанта міліції Селезньова Андрія Валерійовича та скасування постанови серії ВТ №132892 від 04 вересня 2010 року про накладення на мене штрафу в розмірі 340 грн.

Позов було задоволено постановою суду від 23 березня 2011 року, постанову серії ВТ №132892 від 04 вересня 2010 року визнано неправомірною та скасовано (копія постанови додається).

До того, хочу звернути Вашу увагу, що в 2011 році було скасовано щонайменш ще чотири постанови вищезгаданого працівника:

- 06.01.2011 року Комсомольським районний судом м.Херсона було скасовано постанову серії ВТ №214256 від 16.11.2010 року суддею О. Й. Ігнатенко (копія постанови додається).
Запис в єдиному державному реєстрі судових рішень:
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/16385573

- 12.01.2011 року Цюрупинським районним судом Херсонської області було скасовано постанову серії ВТ1 №001137 від 13.12.2010 року суддею В.П.Бойко (копія постанови додається).
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13539420

- 31.01.2011 року Комсомольським районним судом м.Херсона було скасовано постанову серії ВТ №203901 від 31.10.2010 року суддею Г. А. Радченко (копія постанови додається).
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14204354

- 03.02.2011 року Новокаховським міським судом Херсонської області було скасовано постанову серії ВТ1 №009125 від 19.12.2010 року суддею Г.М.Чирським (копія постанови додається).
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13632941

Згідно п. 2.22 Наказу №77 від 26.02.2009 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» «У разі скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення внаслідок її неправомірного винесення за даним фактом проводиться службова перевірка. Стосовно винної посадової особи відповідно до положень Закону України "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України" ( 3460-15 ) вживаються заходи дисциплінарного впливу, відомості про які додаються до матеріалів перевірки.»

Згідно з ст.ст. 18,19,20 Закону України «Про звернення громадян», ст. 40 Конституції України, прошу:

• На підставі постанови суду, вилучити запис про накладення на мене штрафу з Автоматизованої системи реєстрації, обліку та контролю транспортних засобів, їх власників та адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху;
• Провести перевірку кількості винесених постанов прапорщиком міліції Осірним О.А., та з’ясувати скільки з них було скасовано, а дії Вашого підлеглого визнані протиправними.
• Вжити заходи дисциплінарного впливу до прапорщика міліції Осірного О.А. по кожному наведеному мною факту безпідставного притягнення громадян до адміністративної відповідальності та по кожному факту, який буде виявлено під час перевірки;
• Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України „Про звернення громадян”.

Залишаю за собою право звернутися до органів прокуратури, СВБ та ЗМІ.

Додаток:

- копія постанови Франківський районний суд м. Львова від 23.03.2011 р;
- копія постанови Комсомольського районного суду м.Херсона від 06.01.2011 року;
- копія постанови Цюрупинського районного суду Херсонської області від 12.01.2011 року;
- копія постанови Комсомольського районного суду м.Херсона від 31.01.2011 року;
- копія постанови Новокаховського міського суду Херсонської області від 03.02.2011 року.

04 липня 2011 р. ____________________/Лось В.В./

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 июл 2011, 15:00 
Борец

veta_los
наверное всё таки не Скарга а Заява ИМХО

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 июл 2011, 15:13 
Новобранец

Я в принципе делал по образцу отсюда viewtopic.php?f=45&t=9336

Там написано Скарга. В общем я не против заявы, но хотелось бы услышать ещё мнений. А всё остальное как? Нормально? Может быть?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 июл 2011, 12:45 
Новобранец

Всем добрый день.

Пришёл ответ на мою жалобу из управления ГАИ. Полная ахинея.

Вот сканкопия:
Изображение

В ответе мне пишут о причинах, по которым они не апеллировали, но меня это ни сколь ко не интересует. Полностью проигнорировано требование удалить запись из их базы о нарушении, и ничего не написано о применённых к инспектору санкциях.

Прошу обратить внимание, что жалобу я отправлял на совершенно другого инспектора: старшего лейтенанта Селезньова. В ответе из гаи мне отписывают про какого-то Осирного.

Напоминает миниатюру "Насосы" из серии "Люди и Манекены" Райкина.

Прошу посоветовать: что делать дальше?

Последний раз редактировалось veta_los 28 июл 2011, 12:49, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 июл 2011, 12:49 
Борец

veta_los писал(а):
Всем добрый день.

Пришёл ответ на мою жалобу из управления ГАИ. Полная ахинея.

Прошу обратить внимание, что жалобу я отправлял на совершенно другого инспектора: старшего лейтенанта Селезньова. В ответе из гаи мне отписывают про какого-то Осирного.

Прошу посоветовать: что делать дальше?

Цитата:

чёт не понял?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 июл 2011, 12:57 
Новобранец

Елки палки!!! Голова два уха!!! Несколько раз перечитывал и в результате пропустил. В преамбуле поменял, а в списке требований оставил. Действительно моя вина. Не везде поменял. Балбес.

И главное что выкладывал сюда перед отправкой. И тоже никто не увидел :-(

Окей. Как тогда мне поступить? Отправить повторно уже исправленное?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 июл 2011, 13:03 
Борец

наверное)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 июл 2011, 13:10 
Новобранец

Текст точно такой же, но только с исправленной фамилией инспектора? Про то, что один раз уже отправлял ошибочное письмо, упоминать не надо? Про то, что они не выполнили моего требования о удалении записи из базы, тоже ничего не писать?

Попросту говоря писать так, как будто первого письма не было?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа