Текущее время: 10 июл 2025, 05:47

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 10 дек 2009, 23:12 
Прохожий

Жалобы на незаконную остановку транспортного средства (примеры, ответы ГАИ и прокуратуры)

Начальнику УДАІ в м. Донецьку
пр. Павших Комунарів, 75, 83023

П.І.Б.
АДРЕСА

СКАРГА НА НЕЗАКОННІ ДІЇ СПІВРОБІТНИКА ДПС

«23» листопада 2009 р., в 3 години 32 хвилини на перехресті б-ра Шевченка та вул. 50-Гвардійської девізії під час керування транспортним засобом ______________ державний номер _________________ мене було зупинено співробітником ДПС Бороха Константином Семеновичем (№ посвідчення 057801, № нагрудний жетон № 0268, патрульний автомобіль Skoda Octavia державний номер 05 1639)
Зазначений співробітник ДАІ не представився, на протиріччя вимогам ч.2 ст.5 Закону України «Про міліцію», і усі вказані відомості про нього стали відомі вже у процесі подальшого спілкування.
Коли я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України «Про дорожній рух», п.2.14 «в» ПДР, зна¬ти причину зупинки транспортного засобу, задав це питання працівнику ДАІ, то отримав відповідь: «Проверка документов».
Після того, як я передав співробітнику міліції свої документи (посвідчення водія, технічний паспорт на автомобіль, талон до посвідчення водія), він зажадав щоб я вийшов з машини і відкрив багажник. Без двох свідків і протоколу огляду я відмовився це зробити на підставі ст. 60 Конституції України, після поступили погрози в мою адресу.
Зазначені дії співробітника міліції я вважаю незаконними з таких підстав.
У відповідності до Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ (затверджено Поста¬новою KM України від 14 квітня 1997 р. № 341), а саме п. 5 ч. 5 зазначеного Положення, Державтоінспекція має право: зупи¬няти транспортні засоби у разі порушення вимог правил, норм та стандартів забезпечення безпеки дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про їх технічну несправність або забруднен¬ня довкілля, а також у разі наявності даних про те, що вони ви¬користовуються з протиправною метою.
Як видно з наведеного, цей перелік є вичерпним. Ніяких інших підстав для зупинки транспортного засобу зазначене Положення не знає і це недаремно.
У відповідності до ст. 11 Закону України «Про міліцію», міліція має право: перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання що¬до додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію.
Тобто єдиною підставою для перевірки документів особи може бути підозра щодо громадянина у вчиненні ним право¬порушення. Мені про будь-які підозри про вчинені мною пра¬вопорушення співробітником міліції повідомлено не було.
У відповідності до ст.19 Конституції України, посадові (службові) особи органів державної влади можуть діяти ви¬ключно у межах, способом та у порядку, що прямо передбачені законом.
Своїми діями співробітник міліції порушив вимоги пунктів 6.25, 7.2, 7.3, 15.5 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служ¬би Державтоінспекції МВС України (затвердженої Наказом МВС від 27.03.2009 № 111) щодо забезпечення безперебійного руху транспортних засобів.
Вочевидь, що безпричинні або з тих причин, що не передбачені законодавством, зупинки транспортного засобу, порушують законодавство, нормативні документи, які регулю¬ють діяльність підрозділів ДПС та МВС взагалі, а також пору¬шують мої права, як учасника руху.
На підставі викладеного, керуючись статей 5-7 Закону України «Про звернення громадян»,
ПРОШУ:
1) Вжити заходів дисциплінарного характеру до службової особи ДАІ, яка вчинила дії, що порушують законодавство, та керівників підрозділу ДАІ, які допускають такі порушення працівниками при організації несення ними служби.
2) Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України «Про звернення громадян».
«23» листопада 2009 р. ________________

Прокурору м.Донецька
Ольмезову Олександру Дмитровичу
вул.Артема, д. 61, м.Донецьк, 83055

П.І.Б.
АДРЕСА
тел.: __________

ЗАЯВА ПРО ЗЛОЧИН

«23» листопада 2009 р., в 03 години 32 хвилини на перехресті б-ра Шевченка та вул. 50-Гвардійської девізії під час керування транспортним засобом ______________ державний номер ____________мене було зупинено співробітником ДПС Бороха Константином Семеновичем (№ посвідчення 057801, № нагрудний жетон № 0268, патрульний автомобіль Skoda Octavia державний номер 05 1639)
Зазначений співробітник ДАІ не представився, на протиріччя вимогам ч.2 ст.5 Закону України «Про міліцію», і усі вказані відомості про нього стали відомі вже у процесі подальшого спілкування.
Коли я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України «Про дорожній рух», п.2.14 «в» ПДР, зна¬ти причину зупинки транспортного засобу, задав це питання працівнику ДАІ, то отримав відповідь: «Проверка документов».
Після того, як я передав співробітнику міліції свої документи (посвідчення водія, технічний паспорт на автомобіль, талон до посвідчення водія), він зажадав щоб я вийшов з машини і відкрив багажник. Без двох свідків і протоколу огляду я відмовився це зробити на підставі ст. 60 Конституції України, після поступили погрози в мою адресу.
Зазначені дії співробітника міліції я вважаю незаконними з таких підстав.
У відповідності до Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ (затверджено Поста¬новою KM України від 14 квітня 1997 р. № 341), а саме п. 5 ч. 5 зазначеного Положення, Державтоінспекція має право: зупи¬няти транспортні засоби у разі порушення вимог правил, норм та стандартів забезпечення безпеки дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про їх технічну несправність або забруднен¬ня довкілля, а також у разі наявності даних про те, що вони ви¬користовуються з протиправною метою.
Як видно з наведеного, цей перелік є вичерпним. Ніяких інших підстав для зупинки транспортного засобу зазначене Положення не знає і це недаремно.
У відповідності до ст. 11 Закону України «Про міліцію», міліція має право: перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання що¬до додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію.
Тобто єдиною підставою для перевірки документів особи може бути підозра щодо громадянина у вчиненні ним право¬порушення. Мені про будь-які підозри про вчинені мною пра¬вопорушення співробітником міліції повідомлено не було.
У відповідності до ст.19 Конституції України, посадові (службові) особи органів державної влади можуть діяти ви¬ключно у межах, способом та у порядку, що прямо передбачені законом.
Своїми діями співробітник міліції порушив вимоги пунктів 6.25, 7.2, 7.3, 15.5 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служ¬би Державтоінспекції МВС України (затвердженої Наказом МВС від 27.03.2009 № 111) щодо забезпечення безперебійного руху транспортних засобів.
Вочевидь, що безпричинні або з тих причин, що не передбачені законодавством, зупинки транспортного засобу, порушують законодавство, нормативні документи, які регулю¬ють діяльність підрозділів ДПС та МВС взагалі, а також пору¬шують мої права, як учасника руху.
Вважаю, що таке істотне порушення вимог законодав¬ства щодо громадянина з боку співробітника міліції є переви¬щенням з його боку службових повноважень, а отже, утворює склад злочину, передбаченого ч.І ст.365 КК України. З іншого боку, допущення керівництвом відповідного підрозділу ДАІ таких порушень з боку працівників останнього, є службо¬вою недбалістю, що утворює склад злочину, передбаченого ч.І ст.367 КК України.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст.94, 95, 97 КПК України, ст.ст. 5-7 Закону України «Про звернення громадян»,

ПРОШУ:
1) Вжити заходи відносно працівника міліції.
2) Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України «Про звернення громадян».

«23» листопада 2009р. ________________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 дек 2009, 23:23 
Прохожий

Ответ с ГАИ!
Как видно с ответа, защищают гаица, как могут...

Вложения:
.jpg
.jpg [ 385.54 KiB | Просмотров: 5808 ]
Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 дек 2009, 23:28 
Прохожий

Ответ с прокуратуры!
Жду ответа с ВБ...
МОЖЕТ кто подскажет, что еще можно написать...

Вложения:
.jpg
.jpg [ 349.43 KiB | Просмотров: 5699 ]
Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 дек 2009, 23:30 
Прохожий

КОМУ НАДОЕЛИ ПОСТОЯННЫЕ ОСТАНОВКИ ТС ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ "ПРОВЕРИТЬ ДОКУМЕНТЫ" (а на самом деле "понюхать") - ПИШИТЕ ЖАЛОБЫ!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 дек 2009, 23:39 
Новобранец

Надо было писать не на начальника УДАІ Донецка, а на начальника УДАІ области, Марьяна Блаживского. Лозовой ничего другого Вам ответить не мог - его визитки ходят по Донецку, он сам иногда "беспределит" на улицах, особенно возле Донбасс-Арены во время матчей. Я лично знаю неоднократные случаи, когда он по своему желанию просто так забирает у людей права (потом, правда, отдает под давлением УВБ).

И в прокуратуру тоже не Ольмезову, а в областную - Ударцову. Действует быстрее и эффективнее.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 дек 2009, 00:12 
Прохожий

Все равно по подследственности направят в город...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 дек 2009, 08:58 
Борец

Во-первых, писать надо всё равно : пусть отписываюся по каждой остановке! Не мы первые проявили ининциативу по общению с ИДПС, так что пусть тоже чувствуют последствия "переірки документів"!
А, во-вторых, что бы небыло по "по подследственности", закнчиваем обращение в прокуратуру примерно так:
2. Згідно ст. 18,19 Закону України «Про звернення громадян» наполягаю на особистій присутності при розгляді моєї заяви.
3. Дати мені відповідь письмову відповідь у передбачені законом строки з суворим дотриманням ст.7, Закону України «Про звернення громадян» : Забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються та ст. 19 не допускати безпідставної передачі розгляду заяв чи скарг іншим органам;

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 дек 2009, 09:29 
Новобранец

z350, нет, когда пишешь в областную прокуратуру - они перенаправляют в управление ГАИ области. Там есть замечательный товарищ Павел Греков, который занимается (достаточно успешно) рассмотрением жалоб по действиям работников ГАИ. Причем ответ приходит очень быстро, потому что прокуратура требует.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 дек 2009, 13:00 
Борец

Не знаю, как в Донецке, а у нас в Николаеве после жалобы в прокуратуру на незаконные действия Гор ИДПС пришёл ответ из ОБл ГАИ один в один (копировать-вставить) как из гор. Только вверху вместо моего имени (Уважаемый.....) стоит имя какого-то дядьки :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 дек 2009, 14:07 
Новобранец

Так надо было отправить повторную в прокуратуру, что мол ГАИ не провело детальной проверки изложенных фактов, прошу прокуратуру расследовать и т.п. И параллельно в МВД на имя Луценко красочно описать какие гадости происходят в его ведомстве в Николаеве. И написать, что будешь вынужден обращаться в генеральную прокуратуру чтоб получить правовую оценку всего этого.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 дек 2009, 07:10 
Борец

Спасибо, учтём!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 дек 2009, 00:16 
Прохожий

Доброе время суток!

А что делать, если не отвечают из ВБ...? Куда дальше писать и что? ПОМОГИТЕ!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 дек 2009, 10:13 
Новобранец

Ехать к ним и узнавать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 дек 2009, 03:04 
Борец

z350 писал(а):
Доброе время суток!

А что делать, если не отвечают из ВБ...? Куда дальше писать и что? ПОМОГИТЕ!!!

В суд :) Как только есть бумага от ГАИ с признанием что таки был факт остановки..сразу подаем в Админ суд - ИСК с требованием признать действия инспектора и ГАИ неправомерными и взыскать моральный ущерб. Доказывать факт остановки не нужно будет поскольку ГАИ уже это само доказало :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 дек 2009, 22:46 
Прохожий

Помогите составить иск в суд...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа