Текущее время: 30 июл 2025, 03:54

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 10 июн 2011, 00:24 
Прохожий

Доброе время суток!
По совету здешнего постояльца открываю новую тему да бы изложить в кратце проблему.
Старую тему закрываю, ссылка на старую тему - viewtopic.php?f=84&t=7791

Вообщем суть проблемы такова!
Останавливают меня в предверии нового года ГАИ и предьявляют обвинения в несоблюдении требований знака СТОП, хотя в реальности всё было проехано по правилам. На мои возражения было заявлено что я заехал за знак СТОП. Составили протокол и вынесли постановление. В протоколе написал что не согласен и действовал согласно правилам. Постановление отказался подписывать мотивируя своей невиновностью. Копию протокола получил на руки, а постановления нет. Ждал по почте не пришло.

Далее мои действия были таковыми:
1. Письмо в ГАИ г.Кременчуга (по месту проишествия) с просьбой выслать копию постановления. В ответ получил письмо что постановление мне высылали, но оно по факту не дошло, и что все документы по моему делу переданы в ГАИ г.Светловодска (по месту моего жительства)
2. Аналогичное письмо в ГАИ г.Светловодска с копией ответа Кроеменчужан. Уведомление о доставке письма пришло, а ответа на него нет.
3. Письменное заявление в ГИС с просьбой выдачи копии постановления. В ответ получил своё заявление с штампиком входящее и копию постановления с указанием даты и подписбю инспектора, но без исходящего номера, сказали что такое в исходящем не регестрируют.

Суть вопроса проблемы:
1. Какие сроки теперь у меня на подачу иска в суд?
2. На всяк случай уже написал по образцу с форума ходотайство в суд о востановлении сроков обжалования. Если оно нужно то проверьте пожалуйста правильность написания. Стоит ли в нём указывать второго ответчика именно того инспектора который меня оштрафовал или достаточно ответчика ГАИ Кременчуг?
3. Помогите пожалуйста с написанием иска, перечитал все образцы но что и как писать толком так и не понял. Извиняюсь за юридическую безграмотность, для меня это впервые.

Выкладываю копию протокола, постановления и ходотайство.

Заранее премного благодарен!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июн 2011, 00:56 
Прохожий

Изображение

Изображение

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июн 2011, 01:02 
Прохожий

Небольшие уточнения:

В ходотайстве в приложениях стоит ли перечислить и приложить все письма и заявы в ГАИ и ГИС?

Свидетель в протоколе по ходу был второй инспектор который за время якобы совершения нарушения и написания протокола ни разу не выходил с машины стоящей задом метров 100 от перекрёстка. Может и себе липового свиедетеля привлечь в ответ в суд который якобы тоже сидел в моей машине и не выходил в тот момент?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июн 2011, 08:30 
Постоялец

В ходатайстве нету ни одной даты, которая бы отображала обоснованность задержки в обжаловании.
Вот пример:
-------------

До:
Позивач:
Відповідач-1:
Відповідач-2:

Клопотання
про поновлення строку звернення до адміністративного суду

19.04.2011 р. до ___ районного суду м. Києва мною було надіслано позовну заяву до Посадової особи - інспектора ДПС 4 взводу роти ДПС по обслуговуванню СП ДПС полку ДПСС ДАІ м. Києва прапорщика міліції ___ та Відділення ДАЇ ___ про визнання дій неправомірними, скасування постанови та зобов’язання вчинити дії.

На обґрунтування поважної причини пропущення процесуального строку на звернення до адміністративного суду Позивач повідомляє, що cтаном на дату надіслання позовної заяви до суду (19.04.2011 р.) постанова у справі про адміністративне правопорушення (на підставі протоколу АА1 ___ від ___ 2010 р.) ні від відповідача-1, ні від відповідача-2 на адресу місця реєстрації проживання позивача не надходила.
Більше того, в порушення приписів ст.ст. 278, 279, 280, 281, 285 КУпАП, п.п. 2.8., 2.17. Інструкції позивача взагалі не було повідомлено про розгляд справи про адміністративне правопорушення та не надіслано постанову у справі про адміністративне правопорушення. Про наявність винесеної щодо мене постанови я дізнався вже від державного виконавця.

На заяву Позивача від 01.03.2011 р. УДАЇ ГУМВС України в м. Києві 23.03.2011 р. було надано відповідь, що розгляд адміністративної справи та винесення постанови було відкладено та перенесено за місцем реєстрації проживання Позивача.

Таким чином, лише з дати отримання листа від УДАЇ ГУМВС України в м. Києві (а саме, 23.03.2011 р.) Позивачу стало відомо про розгляд справи Відповідачем-2.

Згідно ч. 1 ст. 99 КАС України адміністративний позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Згідно ч. 1 ст. 102 КАС України пропущений з поважних причин процесуальний строк, встановлений законом, може бути поновлений судом за клопотанням особи, яка бере участь у справі.
Відповідно до ч.ч. 2, 3 ст. 99 КАСУ для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється із дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод і інтересів.

Враховуючи вищевикладене, з метою належного обґрунтування правової позиції, недопущення безпідставного обмеження мого права власності та спростування відомостей, які порочать репутацію Позивача, керуючись ст. 99-103 КАС України, -

ПРОШУ:

1. Пропущений процесуальний строк щодо звернення до адміністративного суду у справі за позовом ___ до Посадової особи - інспектора ДПС 4 взводу роти ДПС по обслуговуванню СП ДПС полку ДПСС ДАІ м. Києва ___ та Відділення ДАЇ ___ про визнання дій неправомірними, скасування постанови та зобов’язання вчинити дії вважати пропущеним з поважних причин.

2. Поновити пропущений строк для звернення до адміністративного суду у справі за позовом ___ до Посадової особи - інспектора ДПС 4 взводу роти ДПС по обслуговуванню СП ДПС полку ДПСС ДАІ м. Києва ___ та Відділення ДАЇ з обслуговування ___ про визнання дій неправомірними, скасування постанови та зобов’язання вчинити дії.

Додатки:

1. Копія заяви щодо надання копії постанови у справі про адміністративне правопорушення (на підставі протоколу АА1 № __ від 11 грудня 2010 р.) з доказами поштового направлення на на адресу ВДАЇ ___ 1 арк. в 1 прим.

Позивач ПІБ

„ 19 ” квітня 2011 р.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июн 2011, 18:24 
Борец

WebWolf писал(а):
Доброе время суток!
По совету здешнего постояльца открываю новую тему да бы изложить в кратце проблему.
Старую тему закрываю, ссылка на старую тему - viewtopic.php?f=84&t=7791

это видимо по моему совету, извиняюсь,то была твоя тема, просто там вклинился vik и все перемешалось, ладно, продолжаем тут.

WebWolf писал(а):
Суть вопроса проблемы:
1. Какие сроки теперь у меня на подачу иска в суд?
2. На всяк случай уже написал по образцу с форума ходотайство в суд о востановлении сроков обжалования. Если оно нужно то проверьте пожалуйста правильность написания. Стоит ли в нём указывать второго ответчика именно того инспектора который меня оштрафовал или достаточно ответчика ГАИ Кременчуг?
3. Помогите пожалуйста с написанием иска, перечитал все образцы но что и как писать толком так и не понял. Извиняюсь за юридическую безграмотность, для меня это впервые.

1. нужно уложиться в 10 дней с даты получения копии постановления
2. Впринципе можно и без ходатайства обойтись, просто в иске описываешь все события и первым пунктом в резолюционной части просишь возобновить сроки обжалования. Можно и отдельно ходатайство (заявление) подавать.
Ответчиком нужно указывать имеено ИДПС который оштрафовал, т.к. именно его действия ты обжалуешь. Вторым ответчиком можно указать Управление ГАИ (именно областное Управление ГАИ, а не отделение ГАИ города или района), к которому относится этот ГАИшник, но можно и не указывать, если УГАИ посчитает нужным - оно пишлет заявление судье с просьбой включить его в состав ответчиков. Лучше думаю указывать одного ответчика - ГАИ-шника вынесшего постановление.
3. Ок, счас уставший немного, в понедельник помогу составить.

Меня еще интересует такое.
Я тебя просил написать в ГАИ г. Кременчуг инфозапрос, чтобы они предоставили "поштовий ідентифікатор" письма, которым тебе якобы отослали копию постановления в первый раз. Сделал?

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 09:18 
Прохожий

Fazan писал(а):
В ходатайстве нету ни одной даты, которая бы отображала обоснованность задержки в обжаловании.
Вот пример:
-------------

Я понял что ничего не понял :)
Вернее написал все не правильно, поэтому будем переделывать.
Спасибо за пример!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 09:51 
Прохожий

_Skamar_ писал(а):
1. нужно уложиться в 10 дней с даты получения копии постановления

Подскажите пожалуйста, а то никак не могу понять, почему нужно вписаться именно в 10-ти дневный срок ведь согласно ст. 289 КУпАП постановление может быть обжаловано в течении 10 дней с дня вынесения постановления, а не получения на руки. Каким законом аргументируеться этот 10-ти дневный срок?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 10:04 
Борец

WebWolf
все правильно, 10 дней с дня вынесения, но этот срок может быть возобновлен судом при наличии существенных обстоятельств. (ст. 289 КУпАП) Ну а раз речь идет именно о возобновлении срока, то нужно уложиться в 10 дней с даты получения.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 10:06 
Прохожий

Какие ещё возможно даты или доки нужны для написания иска?

_Skamar_ писал(а):
Меня еще интересует такое.
Я тебя просил написать в ГАИ г. Кременчуг инфозапрос, чтобы они предоставили "поштовий ідентифікатор" письма, которым тебе якобы отослали копию постановления в первый раз. Сделал?

Инфозапрос к сожалению не писал, как-то упустил это из виду увлечённый добиванием получения постановления ...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 10:25 
Борец

WebWolf писал(а):
Какие ещё возможно даты или доки нужны для написания иска?

да все нужно, когда куда писал, когда получил ответы, когда обратился в ГИС и.т.д.

WebWolf писал(а):
Инфозапрос к сожалению не писал, как-то упустил это из виду увлечённый добиванием получения постановления ...

ну напиши сейчас, пока дойдет дело до рассмотрения иска - ответ уже должен прийти.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 15:15 
Прохожий

Хронологія:

27.12.2010 - Склали протокол та винесли постанову
22.02.2011 - Постанова про відкриття виконавчого провадження (пришла по почте обычным письмом внимания на неё не обратил и в ГИС сказал что не получал)
01.03.2011 - Заява до ДАІ м.Кременчука рекомендованим листом з повідомленням
04.03.2011 - повернулось повідомлення з поміткою доставлено
15.03.2011 - дата відповіді ДАІ КРеменчука, на конверті штамп 17.03.2011
01.04.2011 - Заява до ДАІ м.Світловодськ рекомендованним листом з повідомленням
11.04.2011 - повернулось повідомлення з поміткою доставленно
21.04.2011 - Вимога державного виконавця - нашол в дверях
22.04.2011 - Сходил в ГИС, инспектор оказался знакомым, объяснил ему ситуацию, нигде ничего не отмечал и пообещал ничего не предпринимать пока против меня пока я сам не решу вопрос в суде
31.05.2011 - Письменно заявление на начальника ГИС - зарегестрированно во входящей документации
02.06.2011 - Получил постановление на руки, в исходящей отказались регестрировать, на копии расписался инспектор и поставил дату (в принципе думаю можно обратиться с просьбой к нему что бы расписался ещё раз с датой позднее на другой копии)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 19:54 
Прохожий

_Skamar_
Извини только заметил сообщения в личке, ну новичок я, прошу прощения
Да, и я не могу писать в личку, опция закрыта.
Так что отвечаю тут
Знак 2.1 и табличка 7.1.2 на сколько я помню не присутствовали
Там стоит светофор но он в тот момент не работал(мигающий жолтый был)
Что касательно свидетеля то я на сколько понимаю это второй гаишник так как поздно было и людей кроме таких бедолаг водителей как я там не было. Разобрать в протоколе могу только имя и отчество остально не получаеться...

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 20:36 
Борец

До ХХХХХХХХХХХ районного суду

Позивач:
ХХХХХХХ ХХХХХХ ХХХХХХ
М. ХХХХХХХ., вул. ХХХХХХХ
Буд. ХХХХХХХ, кв. ХХХХХХХ
Тел: ХХХХХХХХХХ

Відповідач:
ІДПС... л-нт міліції ХХХХХХ Х.Х.

АДМІНІСТРАТИВНА ПОЗОВНА ЗАЯВА
(про скасування Постанови про адміністративне правопорушення
серія: АА №ХХХХХХ від ХХ.ХХ.ХХХХ р.)

Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
ХХ.ХХ.ХХХХ р. близько ХХ год. ХХ хв. керуючи автомобілем ВАЗ д\н ХХХХХХХ по вул. ХХХХХХХХ я був зупинений ІДПС... лейтенантом міліції ХХХХХ Х.Х. (надалі по тексту - ІДПС), який звинуватив мене в порушенні правил дорожнього руху, а саме що я проїжджаючи перехрестя вул ХХХХХХ і ХХХХХ нібито не виконав вимогу знаку 2.2 (проїзд без зупинки заборонено) – виїхав на перехрестя без зупинки. З таким звинуваченням ІДПС я не погодився, томущо підїжджаючи до перехрестя з непрацючим світлофором та встановленим знаком 2.2 я зупинив свій автомобіль безпосередньо перед знаком 2.2, упевнився у відсутності перешкод для подальшого руху та поновив рух, проїхавши перехрестя у напрямку вул. ХХХХХХ, тобто повністю виконав вимоги п. 16.1 ПДР про що і повідомив ІДПС. Проте ІДПС не реагував на моє пояснення та почав складати протокол про адміністративне правопорушення серія ХХ № ХХХХХ. Я попросив ІДПС надати докази нібито вчиненого мною правопорушення, на що ІДПС повідомив, що фото- відео- фіксація не велась і йому достатньо власних спостережень. Після складання протоколу ІДПС, не реагуючи на моє прохання перенести розгляд справи в зв”язку з необхідністю отримання юридичної консультації фахівця, почав складати Постанову в справі про адміністративне правопорушення по ч. 2 ст.122 КУпАП серія ХХ № ХХХХ та накладеня адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 425 грн. Здивований такою поведінкою суб”єкта владних повноважень при виконанні службових обов”язків я відмовився підписувати постанову про адміністративне правопорушення, на що ІДПС мені заявив: „Я надішлю вам її поштою”. Вказану копію постанови я не отримав від ІДПС до цієї пори.
Через певний час, 01.03.2011 р. я відправив рекомендованим листом заяву (в додатках) до ДАІ м. Кременчуга з проханням надіслати мені копію вказаної постанови. 17.03.2011 р. я отримав відповідь (в додатках) на мою заяву, в якій зазначається, що вказана копія постанови мені вже надсилалась ХХ.ХХ.ХХХХ р. та всі матеріали адміністративною справи було надіслано до ДАІ м. Свердловська, тому направити ще одну копію постанови вони не мають можливості. Проте в листі не вказаний поштовий ідентифікатор рекомендованого листа, яким мені нібито була направлена копія постанови. Так відповідно до п. 2.17 „Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення дорожнього руху” затвердженої наказом №77 від 26.02. 2009 р.: копія постанови протягом трьох днів вручається або висилається поштою рекомендованим листом особі, стосовно якої її винесено. Таким чином працівники ДАІ м. Кременчуг намагаються приховати факт порушення законодавства в частині не надсилання мені копії постанови про адміністравне правопорушення щоб позбавити мене можливості оскаржити вказану постанову. У відділенні пошти мені повідомили, що зможуть надати інформацію про надходження на мою адресу рекомендованих листів тільки за наявності поштового ідентифікатора рекомендованого листа. Для отримання такої інформації від пошти ХХ.ХХ.ХХХХ р. мною було направлено інформаційний запит до ДАІ м. Кременчуг з проханням надати поштовий ідентифікатор рекомендованого листа, яким мені нібито було відправлено копію постанови.
01.04.2011 р. я направив заяву (в додатках) рекомендованим листом до ДАІ м. Свердловська з проханням надіслати мені копію вказаної постанови. 11.04.2011 р. я отримав поштове повідомлення (в додатках), що мій рекомендований лист був доставлений до ДАІ м. Свердловська. Відповіді я не отримав досі. Таким чином в ДАІ м. Кременчуг та м. Свердловськ систематично порушується чинне законодавство, позбавляючи громадян право отримати необхідні документи, оскаржити їх рішення, право на інформацію та позбавляючи хочаб можливості заплатити штраф вчасно.
Розуміючи, що з такою постановкою виконання службових обов”язків можливо все що завгодно, я 31.05.2011 р. звернувся до відділення державноївиконавчої служби м. Свердлвськ щоб отримати інформацію, чи не відкрито відносно мене виконавче провадження за вказаною постановою і дійсно, 22.02.2011 р. відносно мене було відкрито виконавче провадження про примусове стягнення подвійної суми штрафу в розмірі 850 грн. Відповідно до ст. 307 КУпАП: штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п”ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, та відповідно до ст. 308 КУпАП: у разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою ст. 307 цього кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника. Тобто, ІДПС свідомо грубо порушив чинне законодавство спочатку не надіславши мені копію постанови, а потім безпідставно надіслав її до ДВС для примусового виконання, що спричинило відкриття щодо мене виконавчого провадження таким чином збільшивши суму штрафу до 850 грн. У той же день я звернувся з письмовою заявою (в додатках) до начальника відділу державної виконавчої служби з проханням надати мені копію виконавчого документа (постанови) і 02.06.2011 р. від державного виконавця я нарешті отримав копію постанови про адміністративне правопорушення.
Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення передбаченого ч.2 ст. 122 КУпАП є незаконним, неправомірним, необгрунтованим, недоведеним з наступних причин:
1. правопорушення я не скоював, оскільки повністю виконав вимоги п. 16.1 ПДР, а саме: підїжджаючи до перехрестя з непрацюючим та знаком 2.2 зупинився перед знаком 2.2, переконався у відсутності перешкод для подальшого руху, після чого поновив рух та виїхав з перехрестя у напрямку вул. ХХХХХХ.
2. Як вбачається з протоколу та постанови: „не виконав вимогу знаку 2.2 (проїзд без зупинки заборонено) виїхавши на нерегульоване перехрестя, чим скої адміністративне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 122 КУпАП”, проте „не виконання вимог дорожніх знаків” передбачене ч.1 ст. 122 КУпАП, за яке передбачено менш суворе покарання (255-340 грн.), натомість ІДПС виніс постанову про порушення ч. 2 ст. 122 КУпАП „порушення правил проїзду перехресть” з більш суворим покаранням 450 грн.
3. ІДПС не надав жодних доказів мого нібито порушення, і єдиним аргументом, яким він користувався підчас бесіди зі мною, було його власне спостереження, проте ст. 251 КУпАП чітко зазначає, що доказами в справі про адміністративне правопорушення можуть бути лише технічні прилади, „що мають функції фото - і кінозйомки, відеозапису”
4. Не маючи законних доказів моєї провини, Відповідач при винесенні Постанови скористався так званим „спрощеним підходом”, бездоказовим, що суперечить п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду України №14 від 23.15.2005 року.
5. Відповідно до ч.1 ст. 268 КУпАП:
Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.
Таким чином, завдяки протиправним діям ІДПС я був позбавлений права:
- ознайомитись з матеріалами справи;
- дати пояснення стосовно інкримінованого мені правопорушення;
- права на захист;
- права скористатися допомогою фахівця в галузі права;
- було відхилене моє клопотання про перенос дати розгляду справи;
- оскаржити постанову по справі у встановлений термін;
Таким чином, ІДПС взагалі ігнорував ст. 268 КУпАП при розгляді справи про адміністративне правопорушення.
6. Відповідно до ст. 280 КУпАП:
Орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов'язаний з'ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.
ІДПС не було з”ясовано всі обставини для повного і всебічного розгляду справи.
8. Відповідно до ст. 285 КУпАП:
- ч.1: Постанова оголошується негайно після закінчення розгляду справи. Копія Постанови протягом трьох днів вручається або висилається особі, щодо якої її винесено.
- ч.3: Копія Постанови вручається під розписку. В разі, якщо копія Постанови висилається, про це робиться відповідна відмітка в справі.
- відповідно до п. 2.17 „Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення дорожнього руху” затвердженої наказом №77 від 26.02. 2009 р.: копія постанови протягом трьох днів вручається або висилається поштою рекомендованим листом особі, стосовно якої її винесено.
Проте копія я зміг отримати лише у відділу державної виконавчої служби, після відкриття щодо мене виконавчого провадження та після мого письмового звернення до ВДВС.
9. Відповідно до ст. 307 КУпАП:
Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови - не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.
Та відповідно до ст. 308 КУпАП:
У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 цього Кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.
Ч.1 ст. 285 КУпАП визначає:
Копія постанови протягом трьох днів вручається або висилається особі, щодо якої її винесено.
Таким чином, КУпАП чітко визначає, що Постанова про адміністративне правопорушення направляється на примусове виконання до ДВС, якщо штраф не був сплачений порушником у п”ятнадцятиденний термін з дня вручення йому копії вказаної Постанови.
Таким чином, на момент відправлення Постанови ВДАІ до ДВС для примусового виконання не тільки не сплинув п”ятнадцятиденний термін визначений ст. 307 КУпАП, а фактично і не починався і тому в ІДПС відповідно до ст. 308 КУпАП не було жодних підстав надсилати Постанову ВДАІ до ДВС для примусового виконання, не зважаючи на таке грубе порушення, ІДПС надіслав Постанову до ВДВС для примусового виконання та ВДВС тепер вимагає від мене сплату подвійної суми штрафу та виконавчого збору.
Враховуючи вищевикладене вважаю, що Постанова серії ХХ № ХХХХХ по справі про адміністративне правопорушення від ХХ.ХХ.ХХХХ р. винесена з грубим порушенням моїх прав та чинного законодавства, є необгрунтованою, протиправною, незаконною та підлягає скасуванню.
Згідно ст.71 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти позову.
Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП, особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
Відповідно до ст. 289 КУпАП В разі пропуску зазначеного строку оскарження з поважних причин, цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу. Як викладено вище, я не мав копії постанови і тому не мав змоги оскаржити її вчасно.
На підставі викладеного, керуючись статтями 287, 288, 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 2,6-11,18,19,71 Кодексу адміністративного судочинства України, –

ПРОШУ:

1. Відповідно до ст. 289 КУпАП, поновити строк оскарження Постанови;
2. Відповідно до ст. 288 КУпАП, звільнити мене від сплати державного мита;
3. Визнати дії Інспектора ДПС (....) в частині оформлення матеріалів та розгляду справи про адміністративне правопорушення – протиправними.
4. Постанову по справі про адміністративне правопорушення серія ХХ № ХХХХХХ від ХХ.ХХ.ХХХХ р. про накладення на мене адміністративного стягнення по ч.2 ст. 122 КУпАП у вигляді штрафу в розмірі 450 грн. визнати протиправною та скасувати.
5. Провадження по адміністративній справі відносно мене закрити.

ДОДАТКИ:
необхідно перелічити всі документи, листи, повідомлення, тощо

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 20:38 
Борец

WebWolf
тогда допиши где то по тексту что свидетелей остановлено не было, указанный в протоколе свидетель это напарник ИДПС, а потому заинтересованное лицо и не может быть свидетелем в суде

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 июн 2011, 20:54 
Прохожий

_Skamar_
На данный момент премного благодарен за ответ, сейчас внимательно перечитываю иск...
Если появяться вопросы то мин через 15 напишу, ок?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа