Текущее время: 21 июл 2025, 22:07

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 07 дек 2009, 22:01 
Прохожий

Все начиналось банально :

Начальнику : відділу УДАІ у м. Дніпродзержинськ
Підполковнику міліції Кухтіну В.М.

Від: ----------
м. Дніпродзержинськ, пр-т Карла Маркса -----------.

Скарга.

Близько 16год. 30хв. 25 липня 2009р., я ------ разом з дружиною ------------. Знаходився біля супермаркету ”АТБ” (що розташований на 11 мікрорайоні навпроти церкви). Помітивши на проїзжій частині автомобільної дороги скупчення автомобільного транспорту котрий рухався зі сторони маг. ”Сонячний” з 2, 3, 4, 5 району лівобережної частини міста, я звернув увагу на те, що зупинений автопатрулем ДАІ ДПС м. Дніпродзержинська автомобіль Опель-Омега темно-сірого кольору був припаркований під кутом 45 градусів до бордюру на проїзжій частині.

Таким чином, своїм корпусом автомобіль Опель-Омега фактично перекрив дві смуги проїзжої частини (якщо їхати від маг. ”Сонячний” у напрямку кінотеатру ”Мир” у районі супермаркета ”АТБ”) зробивши неможливим безпечний, та безперешкодній рух транспортних засобів у напрямку до кінотеатру ”Мир” та від нього у напрямку 2, 3, 4, 5 го районів міста.
Транспортні засоби котрі їхали від маг. ”Сонячний” у напрямку к-тру ”Мир” повинні були у аварійно-опасній обстановці (звуження проїзжої частини, рух пішоходів, обмежена видимість) спочатку припиняти рух, таким чином створивши автомобільну пробку, а потім виконувати дворазовий обїзд з виїздом на смугу зустрічного руху (спочатку обїзд автомобілю ДАІ ДПС ВАЗ-2107 білого кольору, держ. Реєєстраційноий номер 1250) а потім автомобілю Опель-Омега на власника котрого у даний момент у патрульній автівці складався протокол.

Я, як автовласник нетерпимий до порушень закону будь ким, як автолюбитель з майже 10ти річним стажем, як водій займаючий активну громадянську позицію підійшов до ІДПС, представився по імені та прізвищу, та ввічливо задав ІДПС питання :

– Шановний пане інспектору, поясніть мені будь ласка, чому автомобіль котрий Ви остановили для складання протоколу на власника припаркований з порушеннями ПДР, чинного законодавства зокрема приказів №1111 (№111), приказу №466, і Ви , людина Закону, так спокійно спостерігаєте за тим як своїми діями утворили скупчення транспорту, майже перекривши цією автівкою рух транспортних засобів по вулиці?!

У відповідь на моє запитання я почув від ІДПС образливі, та принижуючі мою гідність слова :

– Ты шо напился? Иди отсюда куда шел. Мне все равно, как они будут обьезжать.

Я підійшов до ІДПС, та у твердій формі примусив його представитися.
ІДПС представився як прапорщік Чуха (Чуба), нагрудний знак ДН 0684.
Вибачитись за свою, не гідну працівника міліції поведінку, прапорщик Чуха відмовився.
Свідком моєй розмови з прапорщиком Чухою, та його хамськой поведінки, була моя дружина ------------ котра може цілком підтвердити мої слова, якщо це буде необхідно.
Я знаходився у тверезому стані, у доброму почутті і тому таку хамську реакцію співробітника ДАІ на моє звернення як громадянина України не очікував, та вважаю її неадекватною і гідною службового розслідування з боку компетентних органів Служби Внутріньої Безпеки.

Якщо звернутися до букви Закона, до документів регламентуючих діяльність міліціонера, ІДПС, то стають зрозумілими порушення, та халатне відношення до службових обовязків інспектора Чухи (Чуби) котрі виражені у порушенні пунктів ”Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС” :

Згідно : Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 27 березня 2009 року N 111 :

2. Організація діяльності підрозділів ДПС
2.1. Працівники підрозділів ДПС повинні мати необхідну професійну підготовку, високі моральні якості, бути дисциплінованими та пильними, стійко переносити труднощі, пов'язані зі службою, бути ввічливими й тактовними в спілкуванні з громадянами.
2.2. У своїй діяльності працівники підрозділів ДПС керуються Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами Міністерства внутрішніх справ України та цією Інструкцією.
3. Завдання та функції підрозділів ДПС
3.2. Забезпечення безпечного й безперебійного руху транспортних засобів.
3.15. Надання практичної допомоги учасникам дорожнього руху.
3.17. Здійснення під час несення служби контролю за виконанням умов та порядку проведення ремонтно-будівельних та інших робіт на вулично-дорожній мережі, залізничних переїздах, а також здійснення невідкладних заходів під час виникнення небезпечних дорожніх умов.
6. Обов'язки працівників підрозділів ДПС
6.1. Працівник підрозділу ДПС під час несення служби зобов'язаний:
6.2. Досконало знати ПДР, цю Інструкцію, інші нормативно-правові акти у сфері безпеки дорожнього руху та свої функціональні обов'язки.
6.7. Організовувати безпечний та безперешкодний дорожній рух.
6.10. Постійно контролювати дотримання учасниками дорожнього руху правил, норм і стандартів, діючих у сфері безпеки дорожнього руху.
6.13. Надавати у межах компетенції допомогу учасникам дорожнього руху.
6.25. Бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками.
6.26. Під час керування патрульним автомобілем (автобусом, мотоциклом) бути прикладом для інших учасників дорожнього руху в частині дотримання ПДР.
6.29. Під час несення служби працівник підрозділу ДПС повинен вжити заходів до усунення перешкод у русі, звільнення проїзної частини від транспортних засобів, що створюють перешкоду на маршруті патрулювання, особливо тих, що стоять темної пори доби і в умовах недостатньої видимості поза населеними пунктами.
6.30. У разі виникнення заторів, перешкод у русі транспорту негайно вживати заходів по встановленню їх причин та нормалізації дорожнього руху, у тому числі шляхом ручного регулювання.
6.32.5. Під час службової діяльності дотримуватись законності, не допускати її порушень іншими працівниками.
13. Організація та порядок несення дорожньо-патрульної служби
13.9. При контролі за дорожнім рухом працівник підрозділу ДПС активно реагує на порушення ПДР і в першу чергу на ті, що можуть стати причиною ДТП.
13.10. При контролі за рухом транспортних засобів на патрульному автомобілі (мотоциклі) для зупинення транспортного засобу, водій якого порушив ПДР, використовуються спеціальні світлові і звукові сигнальні пристрої, жести рукою або жезлом. Водієві патрульного автомобіля (мотоцикла) при цьому потрібно дотримуватись заходів безпеки і зупинятися в безпосередній близькості позаду автомобіля-порушника, причому екіпаж повинен бути готовий до його можливих раптових маневрів.
13.11. При зупинці транспортного засобу повинна враховуватись дорожня обстановка, безпека інших учасників дорожнього руху.
15. Порядок зупинки транспортного засобу
15.1. У разі прийняття працівником підрозділу ДПС рішення про зупинку транспортного засобу останній повинен врахувати всі його наслідки (причину зупинки, дорожні умови, інтенсивність руху, освітлення або видимість ділянки дороги, можливий досвід водія).
18. Особливості несення служби працівниками підрозділів ДПС
18.1. Під час несення служби працівникам підрозділів ДПС забороняється:
18.7. У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється:
звертатися до учасників дорожнього руху на "ти";
використовувати погрозливі чи ображаючі жести;
допускати при спілкуванні зневажливий тон, грубість, неввічливе викладення
зауважень, вирази або репліки, які ображають людську гідність, погрози;
пред'являти безпідставні звинувачення.

Тому керуючись вищевказаним стає цілком зрозумілим, що ІДПС Чуха є малокваліфікованим працівником, котрий не знає нормативно-правової бази регламентуючой діяльність підрозділів ДПС ДАІ, не знає своїх прав та обовязків при спілкуванні з громадянами-учасниками дорожнього руху, поводить себе грубо, дозволяє собі хамський тон у спілкуванні з громадянами Украйни, своїми непрофесійними діями створює аварійно-опасні сітуіаціі на шляхах нашого міста, не має поняття про ”суворе дотримання законності” працівниками міліції, котре вимагає міністр МВС України Ю.В. Луценко.
Таким чином своєю малограмотною та хамською поведінкою інспектор Чуха (Чуба) дискредитує органи міліції, підрозділи ДПС ДАІ у очах населення та сумлінних водіїв котрим не байдужа безопасність та безперешкодність руху на шляхах нашого м. Дніпродзержинськ, та створює органам ДАІ цілковито негативний та деструктивний імідж.
Прошу :
1) Впровадити стосовно ІДПС прапорщіка Чуха, номер нагр. Знаку ДН 0684 діло о неповній службовій відповідності, винести сувору догану з занесенням у особову справу.
2) Направити ІДПС прапорщика Чуху на дострокову перездачу іспитів стосовно змісту НПА регламентуючих діяльність підрозділів ДПС ДАІ, та ПДР України.
3) Провести з ІДПС прапорщиком Чухою виховательну бесіду, стосовно суворого дотримання норм законності та службового етикету під час несення служби у складі екіпажу ДПС ДАІ.
4) Зобовязати ІДПС прапорщика Чуху принести свої вибачення мені, громадянину ---------Д.О., та моїй дружині ------------- Ю.В.
5) Дати відповідь на цю скаргу у терміни передбачені ст. 20 ЗУ ”О зверненні громадян”.
У разу відсутності офіційної реакції на цю скаргу у терміни передбачені ст. 20 ЗУ ”О зверненні громадян” залишаю за собою право подати скаргу до міськой Прокуратури.

З повагою : --------------Д.О.
----------------Ю.В.
25.07.2009р.

Ответа не последовало, написал в прокуратуру

Прокурору міста Дніпродзержинськ
Базалєву Георгію Корнієвичу
Заст. Прокурора міста Касьян Катерині Вітальєвні
Прокуратура м. Дніпродзержинськ
Вул. Губи 2, пошт. Індекс 51925

Данила Олексійовича
Мешкаючого за адресою м. Дніпродзержинськ
Пр-т Карла Маркса пошт. Індекс 51937

Скарга.

Шановний Георгій Корнієвич!

11 вересня 2009 року, начальнику відділу УДАІ у м. Дніпродзержинськ підполковнику міліції Кухтіну В.М. рекомендованим листом з повідомленням я направив скаргу стосовно
низки порушень ПДР України, Наказів МВС України №111, №466 скоєних працівниками ДПС ДАІ м. Дніпродзержинська під час патрулювання міста 10.09.2009р на патрульному автомобілі Опель Астра, державний реєстраційний знак №1246.

Згiдно отриманого мною повiдомлення вiд ---- 2009 р. лист зі скаргою будо доставлено. Але відповіді на мою скаргу по теперішній час я не отримав.

Згідно Статті 20 Закону України «Про звернення громадян», звернення громадян розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення.

Листа про подовження терміну розгляду скарги я також не отримав.

Згідно Статті 24 Закону України «Про звернення громадян», особи, винні у порушенні цього Закону, несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність, передбачену законодавством України.
До листа додається : Ксерокопия повідомлення про доставку листа уповноважений особі Відділу УДАІ м. Дніпродзержинська, копія надісланої скарги.

Прошу :

1) Вплинути на ситуацію з розгляду поданої мною скарги, та застосувати засоби прокурорського впливу на осіб винних у не своєчасному розгляді моєї скарги.

2) Вжити заходів дисциплінарного характеру до службових (посадових) особи ДАІ, яка вчинила дії, що порушують законодавство, та керівників підрозділу ДАІ, які допускають такі порушення працівниками при організації несення ними служби.

3) Відкрити справу з наявності адм. порушення передбаченого 122 ч.1, та накласти штраф у розмірі 340грн. на службову (посадову) особу яка допустила порушення вимог ПДР України.

3) Про вжиті заходи прошу проінформувати мене письмово у відведений законом термін на мою адресу: м. Дніпродзержинськ, пр-т Карла Маркса (ст. 20 ЗУ ”О зверненні громадян”).

Данило Олексійович

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 дек 2009, 23:09 
Борец

Ты прям БЭТМЭН!!! Интересно а можно запросить какое-нибудь визуальное подтверждение их наказания!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 дек 2009, 23:12 
Прохожий

Приехать в ГАИ и потребовать ответ на руки (копию), или послать письмо с предоставлением копии ответа + копии документов из которых следует что производилась проверка по факту поступления жалобы.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 дек 2009, 23:13 
Борец

Ну а кто-нибудь пробывал делать это, интересно!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 дек 2009, 23:23 
Прохожий

Честно лень туда переться ))) они мне еще три ответа торчат на скарги, так проще через прокуратуру их в итоге получать, подходит месяц молчания - бамц в прокуратуру скарга с оригиналами почтовой карточки о доставке.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 дек 2009, 23:29 
Борец

Да ты настоящий злодей!!! :D

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 дек 2009, 23:33 
Прохожий

Да сами виноваты. Ездил себе с 1999 до 2006 года с чистым талоном, тут Луценковская отработка - и я за 2 месяца лета получаю 2 записи в талон (превышение скорости, проезд на мигающую зеленую стрелку светофора), стал репу чесать - что-то права начинают такими темпами уплывать быстро слишком.

Благо попались статьи Володарского, потом ФУДД, и стал жарить мудаков. Тьфу-тьфу, за три года ни одного штрафа и развода...не выходит у них со мной общаться =)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 дек 2009, 00:17 
Постоялец

danikk писал(а):
Приехать в ГАИ и потребовать ответ на руки (копию), или послать письмо с предоставлением копии ответа + копии документов из которых следует что производилась проверка по факту поступления жалобы.

Дисциплинарное взыскание от начальника это -- теперь ты водку покупаешь на вечер ! хотя и моя очередь! А в днепродзержинске мне гаец тоже надпись зделал . Там напротив пицы челентано. Для разворота ехать аж на площадь. Я знака незаметил. Он как-то справа и вверху. Так он составил протокол и дает ручку свободные поля все.
Я в отказ а он мне в талон сразу писать г..д.Я тогда в 02 сразу звонил и расказывал как они пртоколы себе ресуют.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 дек 2009, 00:23 
Прохожий

Код:
Дисциплинарное взыскание от начальника это -- теперь ты водку покупаешь на вечер ! хотя и моя очередь!

Учитывая что у Роста никак не получается через суды того капитана под монастырь подвести, то и такая реакция в пределах небольшого города меня устраивает. В любом случае капля камень долбит, по крайней мере я максимально постараюсь чтобы им спокойно не жилось. По крайней мере останавливали моего младшего брата, увидав фамилию в правах даец интересовался чей родственник, и кто я такой, в итоге после того как брат ему сказал "да как попадется то узнаете сразу", отдал права и ушел =)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 фев 2011, 12:20 
Постоялец

Знаю Кухтина В.Н. лично, тоже писал жалобу на ИДПС и потом общался с ним. Скажу, что по головке того гаишника точно не погладили, 100%. И водкой он врядли отделается.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа