Текущее время: 05 авг 2025, 18:34

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 01 июн 2011, 11:41 
Прохожий

Ехал по главной дороге пересёк на зелёный свет свефора знак стоп остоновился для поворота на лево пропустил транспорт хотел поворачивать как увидил трамвай ехал с лева на перекрёсток что б его пересечь я трамвай тоже пропустил загорелся красный я опять пропустил вех с лева так как они начали движение уже на жолтый и меня не пропускали я опять стоял у меня загорелся зелёный я опять пропускаю встречьку начал движение на красный но опять не смог законьчить манёвр так как встречная машина пролетела на красный и только на третий раз смог законьчить манёвр просле был астановлен гайцами и выписан был штраф по пдд 16.8 на сумму 850 !хочу обжаловать помогите !это мой первый штраф!
я написал что пропускал трамвай после него не смог поехать так как машины с лева начали движение прямо за ним на жолтый цвет и то что машина проехавшая мне навстречу на красный свет второй раз когда пытался проехать!гаец написал что ехал по такойто улице пересёк знак стоп на зелёный для поворота на такую то улицу и остался на перекрёстке не законьчив манёвр чем нарушил 16.8!
я написал что свидетель есть !что не нарушал и с решением не согласен!У гайца есть два свиделеля которые расписались в протоколе они стаяли за мной в упор на ерекрёстке и у меня есть свиделеть!
Прошу помощи мой первый штраф - хочу обжаловать!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июн 2011, 19:34 
Борец

Prostoi
1. по какой статье КУпАП был выписан штраф?
2. выложи сканкопии протокола и постановления, личные данные заретушируй
3. нарисуй схему проезда в динамике, не совсем понятно что там происходило.
4. от какого числа постановление о штрафе?
5. качай памятку, там есть примеры исков по обжалованию штрафов по светофорам, возьмешь пример, переделаешь под свою ситуацию, затем выложи сюда, подправим.

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 июн 2011, 11:44 
Прохожий

http://pixs.ru/uploaded/IMG06644jp_1840 ... _4321423/#
http://pixs.ru/uploaded/1001jpg_1876620 ... 2_6203152/

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 июн 2011, 13:05 
Постоялец

Привіт Prostoi.
Протокол бредовий. Тупо розводняк.
ПДД вказує, що водій повинен виїхати із перехрестя незалежно від сигналу світлофора на виїзді.
Порушення: що ви не виїхали.
По перше, вас зупинили за перехрестям? - це доказ того, що ви виїхали і виконали п. 16.8. Обвинувачення безпідставне.
Цитата:
16.8. Водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин
згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у
наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді.
Проте, якщо на перехрестях перед світлофорами на шляху руху водія
є дорожня розмітка 1.12 (стоп-лінія) (див. додаток 2) або дорожній
знак 5.62 (див. додаток 1), він повинен керуватися сигналами
кожного світлофора.

По друге, після того, як трамвай проїхав у вас не було можливості виїхати із перехрестя у зв"язку із тим, що вже встиг загорітися зелений сигнал світлофора та інші ТЗ почали рух, порушили ПДД, а саме:
Цитата:
16.5. У разі подання сигналу регулювальником або ввімкнення
сигналу світлофора, що дозволяє рух, водій зобов'язаний дати
дорогу транспортним засобам, що завершують рух через перехрестя, а
також пішоходам, які закінчують перехід.

По третє, зупинка на перехресті дозволена для надання переваги у русі, отже ви не порушили ПДД здійснивши зупинку на перехресті.

Цитата:

15.9. Зупинка забороняється:
ґ) на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної
проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за
винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти
бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія
розмітки або розділювальна смуга;

Отже, зупинка на перехресті - не є порушення. 16.8 не порушували так як виїхали із перехрестя при першій можливості. Інші ТЗ порушили ПДД п. 16.5 чим не дали вам можливості виїхати із перехрестя після того, як пропустили трамвай.

Пишіть позовну заяву із викладеням обставин і доказом вашої невинуватості. Приклади на форумі, у пам"ятаках.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 июн 2011, 13:16 
Прохожий

спосибо большое !буду искать пример позыкы !

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 июн 2011, 13:17 
Борец

Prostoi писал(а):
http://pixs.ru/uploaded/IMG06644jp_1840780_2284003.jpg/2284003_4321423/#

вторая и третья ссылки идентичны, открывается проткол. В протоколе указано что рассмотрение админ дела состоится тут же. Так постановление есть?
С чего ты взял, что штраф 850 грн? по этой статье 425-510 грн.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 июн 2011, 13:19 
Постоялец

вот уроды!!! человек по порядочному людей пропускал а эти сволочи как обычно!!!
Удачи! желаю выиграть в суде!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 июн 2011, 13:40 
Постоялец

Prostoi писал(а):
спосибо большое !буду искать пример позыкы !

Забув, ще можна, а може навіть необхідно, писати скаргу в ДАІ, в прокуратуру і позов одночасно (чи позов потім, якщо перші не відмінять постанову).
Хтось підскаже хорошу схему?

Prostoi, постанову загрузиш сюди?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 июн 2011, 13:59 
Борец

Rom4ik писал(а):
Хтось підскаже хорошу схему?

можна одночасно в ДАІ, прокуратуру та суд, ніхто не забороняє, але не треба відкладати позов на потім, бо суд може почати відмовляти у зв"язку з пропуском строків оскарження.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 июн 2011, 14:30 
Прохожий

_Skamar_ писал(а):
Prostoi писал(а):
http://pixs.ru/uploaded/IMG06644jp_1840780_2284003.jpg/2284003_4321423/#

вторая и третья ссылки идентичны, открывается проткол. В протоколе указано что рассмотрение админ дела состоится тут же. Так постановление есть?
С чего ты взял, что штраф 850 грн? по этой статье 425-510 грн.

там в штрафе указано что гаец мне выписал штраф 850 гр я ему ещё говою что это статья сдырнецтво но он не понял за что я ему сказал !

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 июн 2011, 20:55 
Прохожий

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування постанови серії АН1 № 051843
в справі про адміністративні правопорушення від 31.05.2011

31.05.2011 року о 17год. 50 хв. Інспектором ДАІ м. Краматорська прапорщиком міліції Просенко Сергієм Олександровичем складено протокол про адміністративне правопорушення серії АН1 № 051843. Відповідач зазначив, що 31.05.2011 року я, ___________________________26 листопада 1986 року народження, керуючи автомобілем ЗАЗ 1102 державний номер АН 8237 СА належність Бухчеву В.В. нібито на перехресті повертав ліворуч, виїхав на перехрестя на зелений сигнал світлофору і при зміні сигналу світлофору на червоний не поїхав у поміченому напрямку, а зупинився на перехресті. Чим порушив вимоги п 16.8 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
31.05.2011 року о 17 год. 40 хв. Інспектором ДАІ м. Краматорська винесено постанову в справі про адміністративні правопорушення серії АН1 № 051843, на підставі якої мене притягнуто до відповідальності і накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 грн.
Вважаю, що зазначена постанова не відповідає фактичним обставинам справи та притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 122 КУпАП є недоведеним і необґрунтованим з наступних підстав:
1. Беззаперечним є факт, того що я виїжджав на перехрестя на зелений сигнал світлофору. Дійсно я, рухаючись на перехресті, зупинився. Але це прямо передбачено правилами Дорожнього руху. Так відповідно до п. 16. 6 Правил дорожнього руху повертаючи ліворуч або розвертаючись при зеленому сигналі світлофора, водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються в зустрічному напрямку прямо або повертають праворуч. Я вимушений був зупинитися, оскільки повинен був надати перевагу у русі зустрічному транспортному засобі, а згодом і трамваю. Крім того згідно п. 16.7 Правил дорожнього руху якщо зелений сигнал світлофора дозволяють одночасно рух трамвая і нерейкових транспортних засобів, трамваю надається перевага незалежно від напрямку його руху. Отже я не тільки не порушував правила дорожнього руху, а сумлінно їх виконував.
2. Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до відповідальності, свідків, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, а також іншими документами. Фото і відео зйомки інспектором ДАІ не проводилось, а особи вказані у протоколі про адміністративні правопорушення не є дійсними свідками події, оскільки були зупинені вже після складання протоколу і тільки для підпису у протоколі. Дійсним свідком події є пасажир, який знаходився в моєму автомобілі, але моє прохання залучити цю особу в якості свідка вказаної події було проігноровано. Я заявляю клопотання про виклик мого свідка для дачі пояснень до суду. Як вбачається з документів (протоколу і постанови) постанова в справі про адміністративне правопорушення була складена раніше протоколу про адміністративне правопорушення. Постанова складена о 17 год. 40 хв., а протокол о 18 год. 00 хв. Це свідчить про те, що інспектором ДПС ДАІ не тільки порушено процесуальність, а й проігнороване моє право на користування правовою допомогою. Зміст статей 63 Конституції України, 268 КУпАП, за які мені вказали розписатися в протоколі, мені роз'яснені не були. Повідомлення про негайний розгляд справи інспектор ДАІ також не робив, він лише мовчки заповнював (наголошую – з а п о в н ю в а в!) бланки протоколу про адміністративне правопорушення та постанови в справі про адміністративне правопорушення. Лише після заповнення цих двох бланків, він надав їх мені для підпису та написання пояснення. Якби при складанні (а не заповненні) Протоколу про адміністративне правопорушення мені було б повідомлено про час розгляд справи, я б скористався своїм правом та заявив клопотання про відкладення розгляду справи. Слід зазначити, що розгляд справи на місці, без підготовки та без надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі - не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КУпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та інші обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.3 КУпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено. Доказів того, що я не наполягав на наданні часу для отримання правової допомоги немає.
3. Винесена та оскаржувана постанова про адміністративне правопорушення не відповідає вимогам 280, 283 КУпАП. Так, постанова не містить прийняте по справі рішення про винність чи не винність особи у скоєнні правопорушення, а тільки рішення про притягнення до адміністративної відповідальності та накладення адміністративного стягнення. Також з постанови не можливо встановити, чи виявлялись відповідачем при розгляді справи обставини щодо винності чи не винності особи в скоєнні правопорушення, чи були враховані обставини, які пом’якшують чи обтяжують відповідальність, та інші обставини, які мають значення для правильного вирішення справи. Таким чином, інспектором ДАІ порушені загальні обов’язкові вимоги, встановлені для розгляду справи про адміністративне правопорушення.
4. Вказане вище свідчить про те, що працівник ДАІ розглянув справу та притягнув мене до відповідальності за відсутністю доказів вчинення мною правопорушення, за відсутності доказів моєї вини, упереджено, оскільки не взяв до уваги мої пояснення, не дослідив обставини справи в сукупності, а керувався лише домислами, припущеннями та неіснуючими даними.
5. Прошу особливу увагу звернути суд на норму, встановлену ч. 2 статті 71 КАС, відповідно до якої в адміністративних справах про протиправність рішень суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.
У відповідності до ч.5 ст.288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
За таких обставин, оскаржувану постанову, як не відповідну вимогам закону та винесену з його порушенням, слід скасувати, повністю задовольнивши мої вимоги.
На підставі вищевикладеного, свою вину в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 122 не визнаю та керуючись ст.ст. 3, 268, 276, 280, 278, 268, 247, 287, 289 КУпАП, та ст. 6,18,104,105,106 КАС України, -

ПРОШУ:

1. На стадії досудової підготовки справи вирішити питання про виклик свідків:
• ОСОБА 1: Волков Олексій Олексійович, зареєстрований за адресою:
м. Краматорськ, вул. Наді Курченко буд. 6 кв. 50;
• ОСОБА 2: Лиян Едуард Іванович, зареєстрований за адресою:
м. Краматорськ, вул. Остапа Вишні буд. 27 кв. 108;
• ОСОБА 3:
2. Визнати дії інспектора ДПС ДАІ прапорщика міліції Просенко Сергія Олександровича по притягненню мене до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП неправомірними.
3. Визнати постанову в справі про адміністративне правопорушення серії АН1 № 051843 протиправною та скасувати її.

Додатки:
1. Адміністративний позов на 3 аркушах для відповідача;
2. Копія паспорту та ІНН в 2 екземплярах;
3. Копія протоколу про адміністративне правопорушення серії АН1 № 360772 в 2 екземплярах;
4. Копія постанови в справі про адміністративне правопорушення серії АН1 № 051843 в 2 екземплярах.

ПРОЧТИЕ ПОЖАЛУЙСА, ЗНАТОКИ, И УКАЖИТЕ НА ОШИБКИ И НЕДАРОБОТКИ! ОТКОРЕКТИРУЙТЕ, ПОЖАЛУЙСТА! ЧТО ДОБАВИТЬ, ЧТО УБРАТЬ!
ЗАРАНЕЕ СПАСИБО!!!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 июн 2011, 09:21 
Постоялец

Добавити наступне:
2. Інспектор звинувачує мене у тому, що я не виїхав із перехрестя на червоний сигнал світлофора, але цей факт не є порушенням. Згідно ПДР водій повинен виїхати із перехрестя незалежно від сигналів світлофора на виїзді, тобто чи на червоний, чи на зелений. Тому сам факт виїзду не на червоний сигнал не є порушенням ПДР.
3. Після зупинки на перехресті для надання переваги у русі іншим ТЗ, я виїхав із перехрестя незалежно від сигналів світлофора на виїзді і цим самим виконав вимоги 16.8. Після чого був зупинений інспектором. Тому звинувачення у порушенні 16.8 є безпідставним.

Потім роздрукувати у вигляді скарги і підти негайно в гайовню, попрохати розглянути скаргу у вашій присутності одразу. Будуть ломатися - сказати, щоб прийняли скаргу і дали письмову відповідь і що ви негайно пишете скаргу у прокуратуру і подаєте позов до суду. Я думаю, вам можуть одразу скасувати протокол у зв"язку із очевидною невинуватістю.
Інакше скаргу у ДАІ, скаргу у прокуратуру, позов до суду одночасно.

Якщо в ДАІ при розгляді скарги на місці постанову скасують - я не знаю чи повинні вони дати якийсь документ про це, чи повірити їм на слово?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 июн 2011, 13:31 
Борец

Цитата:
31.05.2011 року о 17год. 50 хв. Інспектором ДАІ м. Краматорська прапорщиком міліції Просенко Сергієм Олександровичем складено протокол про адміністративне правопорушення серії АН1 № 051843. Відповідач зазначив, що 31.05.2011 року я, ___________________________26 листопада 1986 року народження, керуючи автомобілем ЗАЗ 1102 державний номер АН 8237 СА належність Бухчеву В.В. нібито на перехресті повертав ліворуч, виїхав на перехрестя на зелений сигнал світлофору і при зміні сигналу світлофору на червоний не поїхав у поміченому напрямку, а зупинився на перехресті. Чим порушив вимоги п 16.8 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

взагалі треба починати з початку та викладати все по порядку.
Почни з того, що ти такого то перетинав таке то перехрестя з описом всіх подій, після чого тебе зупинив ІДПС.
Цитата:
Чим порушив вимоги п 16.8 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
формулювання таке... мені не подобається, як читаєш, то здається що ти погоджуєшся з тим, що за твій маневр передбачена відповідальність, краще це опустити, чим писати так, або змінити на: "та звинуватив мене в порушенні вимог п. 16.8 ПДР"
Цитата:
Також з постанови не можливо встановити, чи виявлялись відповідачем при розгляді справи обставини щодо винності чи не винності особи в скоєнні правопорушення, чи були враховані обставини, які пом’якшують чи обтяжують відповідальність, та інші обставини, які мають значення для правильного вирішення справи. Таким чином, інспектором ДАІ порушені загальні обов’язкові вимоги, встановлені для розгляду справи про адміністративне правопорушення.

в даному випадку, нам відомо, що такі обставини не були враховані, тому так і треба писати - не були враховані обставини, які....
Цитата:
• ОСОБА 3:
це хто?
І знову ж таки, повертаючись до початку.
Прочитавши позов зрозуміло, що ти в"їхав на перехрестя на зелений сигнал і при зміні сигналу світлофору на червоний - не виїхав у наміченому напрямку, але не ясно чому. Прочитавши такий позов, суддя відмовить у задоволенні позовних вимог. Тому і потрібно описати спочатку, що не виїхав бо надав перевагу трамваю, а потім з такої то вулиці на заборонений сигнал світлофору на перехрестя виїхав автомобіль і щоб уникнути зіткнення ти вимушений був знову припинити рух.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 июн 2011, 14:40 
Прохожий

первый аз не проехал так как дал дорогу тамваю который пересекал перекёсток а втоой раз машина полетела на красный !я всё подкоектиую и выложу опять !сп большое за помощь !

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 июн 2011, 21:27 
Прохожий

Откорректировал начало иска, немного изменил, посмотрите, пожалуйста!!!

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування постанови серії АН1 № 051843
в справі про адміністративні правопорушення від 31.05.2011
31.05.2011 року, я, __________________________ приблизно о 17 год. 40 хв. рухався по вулиці Орджонікідзе. Для поворота ліворуч на вулицю Совхозну, я виїхав на зелений сигнал світлофору на перехрестя та надав перевагу транспортним засобам, які рухались в зустрічному напрямку, керуючись ст. 16.6 ПДР. Після чого, я був змушений зупинитися, оскільки повинен був надати перевагу у русі трамваю, який перетинав перехрестя. За трамваєм почали рухатися інші транспортні засоби, для яких сигнал світлофору був зеленим, і я, щоб не створити аварійної ситуації, був знову вимушений припинити рух. Коли сигнал світлофору змінився на зелений, я надав перевагу транспортним засобам, які рухались в зустрічному напрямку. І коли став повертати ліворуч, побачив транспортний засіб, який рухався в зустрічному напрямку на червоний сигнал світлофору. Щоб уникнути зіткнення, я зупинився. Після чого я дочекався зелений сигнал світлофору і продовжив рух.
За перехрестям на вулиці Совхозній, я був зупинений інспектором ДАІ м. Краматорська прапорщиком міліції Тарасенко Сергієм Олександровичем. О 17 год. 50 хв. він склав протокол про адміністративне правопорушення серії АН1 № 051843. Відповідач зазначив, що 31.05.2011 року я, ___________________ року народження, керуючи автомобілем ЗАЗ 1102 державний номер АН 8237 СА, належність Рупчеву В.В. нібито на перехресті повертаючи ліворуч, виїхав на перехрестя на зелений сигнал світлофору і при зміні сигналу світлофору на червоний не поїхав у поміченому напрямку, а зупинився на перехресті, чим нібито порушив вимоги п 16.8 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
31.05.2011 року о 17 год. 50 хв. Інспектором ДАІ м. Краматорська винесено постанову в справі про адміністративні правопорушення серії АН1 № 051843, на підставі якої мене притягнуто до відповідальності і накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 грн, з чим я не погоджуюсь.
Вважаю, що зазначена постанова не відповідає фактичним обставинам справи, та притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 122 КУпАП є недоведеним і необґрунтованим з наступних підстав:
1. Беззаперечним є факт, того що я виїжджав на перехрестя на зелений сигнал світлофору. Дійсно я, рухаючись на перехресті, зупинився. Але це прямо передбачено правилами Дорожнього руху. Так відповідно до п. 16. 6 Правил дорожнього руху повертаючи ліворуч або розвертаючись при зеленому сигналі світлофора, водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються в зустрічному напрямку прямо або повертають праворуч. Я вимушений був зупинитися, оскільки повинен був надати перевагу у русі зустрічному транспортному засобі, а згодом і трамваю. Крім того згідно п. 16.7 Правил дорожнього руху якщо зелений сигнал світлофора дозволяють одночасно рух трамвая і нерейкових транспортних засобів, трамваю надається перевага незалежно від напрямку його руху. Отже я не тільки не порушував правила дорожнього руху, а сумлінно їх виконував.
2. Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до відповідальності, свідків, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, а також іншими документами. Фото і відео зйомки інспектором ДАІ не проводилось, а особи вказані у протоколі про адміністративні правопорушення не є дійсними свідками події, оскільки були зупинені вже після складання протоколу і тільки для підпису у протоколі. Дійсним свідком події є пасажир, який знаходився в моєму автомобілі, але моє прохання залучити цю особу в якості свідка вказаної події було проігноровано. Я заявляю клопотання про виклик мого свідка для дачі пояснень до суду. Як вбачається з документів (протоколу і постанови) постанова в справі про адміністративне правопорушення була складена раніше протоколу про адміністративне правопорушення. Постанова складена о 17 год. 40 хв., а протокол о 17 год. 50 хв. Це свідчить про те, що інспектором ДПС ДАІ не тільки порушено процесуальність, а й проігнороване моє право на користування правовою допомогою. Зміст статей 63 Конституції України, 268 КУпАП, за які мені вказали розписатися в протоколі, мені роз'яснені не були. Повідомлення про негайний розгляд справи інспектор ДАІ також не робив, він лише мовчки заповнював (наголошую – з а п о в н ю в а в!) бланки протоколу про адміністративне правопорушення та постанови в справі про адміністративне правопорушення. Лише після заповнення цих двох бланків, він надав їх мені для підпису та написання пояснення. Якби при складанні (а не заповненні) Протоколу про адміністративне правопорушення мені було б повідомлено про час розгляд справи, я б скористався своїм правом та заявив клопотання про відкладення розгляду справи. Слід зазначити, що розгляд справи на місці, без підготовки та без надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі - не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КУпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та інші обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.3 КУпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено.
3. Винесена та оскаржувана постанова про адміністративне правопорушення не відповідає вимогам 280, 283 КУпАП. Так, постанова не містить прийняте по справі рішення про винність чи не винність особи у скоєнні правопорушення, а тільки рішення про притягнення до адміністративної відповідальності та накладення адміністративного стягнення. Також з постанови не можливо встановити, чи виявлялись відповідачем при розгляді справи обставини щодо винності чи не винності особи в скоєнні правопорушення, чи були враховані обставини, які пом’якшують чи обтяжують відповідальність, та інші обставини, які мають значення для правильного вирішення справи. Таким чином, інспектором ДАІ порушені загальні обов’язкові вимоги, встановлені для розгляду справи про адміністративне правопорушення.
4. Вказане вище свідчить про те, що працівник ДАІ розглянув справу та притягнув мене до відповідальності за відсутністю доказів нібито вчинення мною правопорушення, за відсутності доказів моєї вини, упереджено, оскільки не взяв до уваги мої пояснення, не дослідив обставини справи в сукупності, а керувався лише домислами, припущеннями та неіснуючими даними.
5. Прошу особливу увагу звернути суд на норму, встановлену ч. 2 статті 71 КАС, відповідно до якої в адміністративних справах про протиправність рішень суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.
У відповідності до ч.5 ст.288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
За таких обставин, оскаржувану постанову, як не відповідну вимогам закону та винесену з його порушенням, слід скасувати, повністю задовольнивши мої вимоги.
На підставі вищевикладеного, свою вину в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 122 не визнаю та керуючись ст.ст. 3, 18, 268, 276, 280, 278, 268, 247, 251, 287, 288, 289 КУпАП, та ст. 6,18,104,105,106 КАС України, -

ПРОШУ:

1. На стадії досудової підготовки справи вирішити питання про виклик свідків:
• ОСОБА 1: Волков Олексій Олексійович, зареєстрований за адресою:
м. Краматорськ, вул. Наді Курченко буд. 6 кв. 50;
• ОСОБА 2: Лиян Едуард Іванович, зареєстрований за адресою:
м. Краматорськ, вул. Остапа Вишні буд. 27 кв. 108;
• ОСОБА 3: Куркін Олександр , зареєстрований за адресою:
м. Краматорськ, вул. буд.
2. Визнати дії інспектора ДПС ДАІ прапорщика міліції Тарасенко Сергія Олександровича по притягненню мене до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП неправомірними.
3. Визнати постанову в справі про адміністративне правопорушення серії АН1 № 051843 протиправною та скасувати її.

Додатки:
1. Адміністративний позов на 3 аркушах для відповідача;
2. Копія паспорту та ІНН в 2 екземплярах;
3. Копія протоколу про адміністративне правопорушення серії АН1 № 360772 в 2 екземплярах;
4. Копія постанови в справі про адміністративне правопорушення серії АН1 № 051843 в 2 екземплярах.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа