Текущее время: 06 авг 2025, 17:36

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 104 ]  На страницу 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 09:51 
Постоялец

Добрый день однофорумчане! 20.05.11 года отдыхал с товарищами в парке Щербакова в г.Донецке, возвращаясь домой на выходе из парка, подходя к остановке (направление З. Кольцо - Аэропорт), увидел автомобиль Дэу Ланос с шашечками, который стоит в непосредственной близости от остановке (фото выложу позже), дорожная разметка (вместе со знаком остановка для маршрутных транспортных средств) останавливаться в этом месте категорически запрещает, кроме того, кто проживает в Донецке, знают, что в этом районе автомобили, движущиеся в попутном направлении, часто набирают не малую скорость и стоять там где стоит авто нарушителя является нарушением ПДД, чем создает аварийную ситуацию для других участников дор. движения. Я подошел к водителю, вежливо поздоровался, рассказал водителю, что стоять здесь нельзя и что он создает аварийную ситуацию, на что услышал только ехидную усмешку и слова, что автомобиль не уберет. Исходя из этого вопрос: Каким образом можно привлечь нарушителя, есть фотографии сделанные мною на моб. телефон где четко видно нарушение ПДД водителем? Дело принципа, помогите. Спасибо.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 09:57 
Борец

По фото штрафовать ЗАПРЕЩЕНО! )) Единственный выход - сразу звонить 102 и сообщать о правонарушении!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 09:57 
Борец

самого цікавить відповідь на таке запитання. теоретично писати заяву в ДАІ про адміністративне правопорушення цією особою та прохати притягнути до відповідальності. але думаю у нас таких прецедентів не було

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 10:10 
Постоялец

ctyopa писал(а):
теоретично писати заяву в ДАІ про адміністративне правопорушення цією особою та прохати притягнути до відповідальності. але думаю у нас таких прецедентів не було

Если есть хоть бы малейшая зацепка, за которую можно зацепиться я готов попробовать, говорю же дело принципа. Помогите набросать заявление, буду очень благодарен!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 10:11 
Постоялец

Если ДАИ не может (не хочет) наводить порядки на дорогах, тогда только мы сможем это сделать, иначе никто!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 10:13 
Борец

4.2. Згідно з частиною другою статті 61 Конституції України юридична відповідальність особи має індивідуальний характер. Необхідність індивідуалізації адміністративної відповідальності передбачена частиною другою статті 33 Кодексу, якою визначено, що при накладенні стягнення враховується характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність. У Кодексі конкретизовано й інші конституційні принципи, зокрема принцип рівності громадян перед законом (стаття 248).

Кодексом закріплено низку гарантій забезпечення прав суб’єктів, які притягаються до адміністративної відповідальності. В сукупності з наведеними конституційними нормами ці гарантії створюють систему процесуальних механізмів захисту вказаних осіб. У контексті питання, що розглядається, Конституційний Суд України враховує положення статей 9, 33, 248, 268 Кодексу. За змістом статті 9 Кодексу саме винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність суб’єкта адміністративної відповідальності є однією з ознак адміністративного правопорушення (проступку). Статтею 268 Кодексу встановлено перелік прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, зокрема: особа має право знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання, при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права; справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Орган (посадова особа) при розгляді справи, зокрема, зобов’язаний з’ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, а також інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи, характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність; повинен своєчасно, всебічно, повно і об’єктивно з’ясувати обставини справи, вирішити її в точній відповідності до закону тощо (статті 245, 280 Кодексу). Згідно з Кодексом провадження у справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю через відсутність події і складу адміністративного правопорушення (пункт 1 статті 247); справа про адміністративне правопорушення розглядається відкрито, крім випадків, коли це суперечить інтересам охорони державної таємниці (частина перша статті 249); оцінка доказів ґрунтується на всебічному, повному і об’єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності (стаття 252) тощо. Положення зазначених статей визначають систему процесуальних механізмів, які в сукупності з наведеними конституційними нормами унеможливлюють притягнення до адміністративної відповідальності особи, яка не вчиняла правопорушення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 10:17 
Борец

MAXIMUSGo
я розумію що ви маєте на увазі, але тут йде мова не про листи щастя а про заяву окремої особи про порушення ПДР, за якою працівники ДАІ повинні провести перевірку. наприклад викликати водія цього тз для дачі пояснень і так далі.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 10:20 
Борец

ctyopa писал(а):
повинні провести перевірку. наприклад викликати водія цього тз для дачі пояснень і так далі.

Давайте предположим , что вызовут! ))) Спросят - НАРУШАЛ? Ответ - НЕТ! ))) ........ дальше читаем мой предыдущий пост! )))

Я же говорю - в таком случае надо сразу звонить 102! Это ЕДИНСТВЕННЫЙ выход!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 10:22 
Борец

MAXIMUSGo писал(а):
ctyopa писал(а):
повинні провести перевірку. наприклад викликати водія цього тз для дачі пояснень і так далі.

Давайте предположим , что вызовут! ))) Спросят - НАРУШАЛ? Ответ - НЕТ! ))) ........ дальше читаем мой предыдущий пост! )))

так але є покази свідка, а можливо і не одного, окрім того фото-відео-фіксація навіть на простий фотоапарат або відеокамеру є доказом (наприклад коли направляються запити по ДАйцях які порушуть ПДР по фотографії або відео їх притягують до відповідальності.)

Последний раз редактировалось ctyopa 23 май 2011, 10:27, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 10:25 
Постоялец

MAXIMUSGo писал(а):
ctyopa писал(а):

Ладно, спасибо за ответы, они меня огорчили, но дали исчерпывающий ответ, все таки буду в следующий раз реагировать звонками 102. Фото все равно выложу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 10:27 
Постоялец

ctyopa писал(а):
MAXIMUSGo писал(а):
ctyopa писал(а):

так але є покази свідка, а можливо і не одного, окрім того фото-фіксація навіть на простий фотоапарат є доказом (наприклад коли направляються запити по ДАйцях які порушуть ПДР по фотографії їх притягують до відповідальності.)

Свидетелей я найду, как минимум еще 2-х помимо меня, которые были со мной тогда, они меня отговаривали не общаться с ним. Они могут дать показания!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 10:30 
Постоялец

А пробували звонити в ДАІ чи міліцію, повідомити про порушення і вимагати якихось дій щодо порушення?
Почитайте про права обов"язки громадянина, міліціонера в законі про міліцію, там має бути щось типу, що ви можете повідомляти і вимагати дій, а міліціонер повинен негайно приймати дії щодо усунення правопорушення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 10:33 
Постоялец

Rom4ik писал(а):
А пробували звонити в ДАІ чи міліцію, повідомити про порушення і вимагати якихось дій щодо порушення?
Почитайте про права обов"язки громадянина, міліціонера в законі про міліцію, там має бути щось типу, що ви можете повідомляти і вимагати дій, а міліціонер повинен негайно приймати дії щодо усунення правопорушення.

Вы знаете, не сообразил, в следующий раз буду сообразительнее. :oops: По поводу прав и обязанностей тоже нет информации у меня. Буду учить матчасть!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 10:43 
Борец

Rom4ik писал(а):

Стаття 10. Основні обов'язки міліції

Міліція відповідно до своїх завдань зобов'язана:
1) забезпечувати безпеку громадян і громадський порядок;
2) виявляти, запобігати, припиняти та розкривати злочини, вживати з цією метою оперативно-розшукових та профілактичних заходів, передбачених чинним законодавством;
3) приймати і реєструвати заяви й повідомлення про злочини та адміністративні правопорушення, своєчасно приймати по них рішення;

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 10:50 
Постоялец

MAXIMUSGo писал(а):
3) приймати і реєструвати заяви й повідомлення про злочини та адміністративні правопорушення, своєчасно приймати по них рішення;

Не может ли это означать, что все таки если послать запрос/заявление в письменном виде про административное нарушении, то он наберет законной силы? Есть также небольшое видео с места происшествия, выложу позже, сегодня вечером! Есть 2 свидетеля.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 104 ]  На страницу 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа