Текущее время: 29 июл 2025, 09:28

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 02:13 
Прохожий

Доброго времени суток!
Двигался в Харькове по пр. Гагарина. 8-30 - утренний час пик. Горел зеленый свет, скорость примерно 60 км/ч.
При подъезде к перекрестку с пр. 50 лет СССР, непосредственно перед стойкой светофора зеленый начал моргать. На моргающий зеленый я проехал стойку светофора и посредине перекрестка загорелся желтый. Впереди меня шел плотный поток машин - я в колонне последний. Заканчивали проезд перекрестка (он достаточно длинный) уже на красный.
Был остановлен сотрудником ГАИ (бежал во 2-й ряд, в котором я двигался, бросаясь под колеса, чтоб меня отсечь от впереди идущего авто). Я перестроился, остановился. Говорит, что я проехал на красный. Я ответил, что выехал на перекресток на моргающий зеленый, он сначала согласился и начал пытаться развести, что на моргающий зеленый ехать нельзя. После того как я сказал, что моргающий зеленый, это все-таки зеленый(разрешающий) сигнал светофора и моргание говорит о скорой смене сигнала, а вовсе не запрещает движение. Сказал, что я проехал на красный и "включаю дурака" (дословно). Сразу схватился за протокол, мол в суде будете доказывать если хотите, "шановный" - говорил, так как будто матерился этим словом.
Начал сходу оформлять протокол. Я спросил где доказательства моей вины, свидетели? Вот в суде и будете доказывать свою невиновность. В протоколе написал, что я проехал на красный, без каких-либо подробностей(о зеленом моргающем и желтом) и вынес постановление на 500 грн. Я по совету товарища :) (не знаю правильно ли..) , тоже без подробностей написал, что проехал на зеленый, и указал, что доказательств моей вины нет, свидетелей нет. (см. сканы).

Как правильно оформить Позовну заяву? Какие шансы добиться отмены постановления? С жалобами в ГАИ тратить время желания нет. Хочу обращаться сразу в суд.
Самое главное, что проехать перекресток с проспектом 50 лет СССР (по 3 полосы в каждую сторону) на красный свет в час пик без ДТП или аварийной обстановки просто невозможно (можно только перелететь на вертолете). Место утром очень загруженное и народ начинает ехать уже на желтый..
Нужен совет, все-ли подробности описывать в исковом заявлении. Опыта общения с судом нет. То, что у них нет доказательств уже должно работать, но как я понимаю, в судах не все так просто и они коллективно пытаются "наполнять бюджет"...

Не пойму как прикрепить фото, тоже нужна подсказка :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 03:01 
Борец

Jeks, читайте тему: Прикрепить фото. Или эту: как вставить фото
Качайте памятка водителю
Похожих дел много, выкладывайте сканы, по примеру набрасывайте предварительную позовну заяву в суд, здесь люди подправят.
Написали в протоколе правильно. Если всё обстояло действительно как описано, шансов выиграть дело много. В суде инспектор должен будет доказать вашу вину (ст 71 ч.2 КАСУ), если нет ни свидетелей ни видеофиксации, остаётся один протокол, основанный на воспалённой фантазии гаишника. Но здесь как карта ляжет, зависит от адекватности судьи.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 06:35 
Борец

Вот такая же тема подробно обсуждалась, почитай
http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=9&t=748&hilit=+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%BE%D1%80

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 07:00 
Борец

Вот рыба тебе, переделаешь под себя ;)
По этой заяве суд уже выигран!

До Саксаганського районного суду Дніпропетровської області
50007 м. Кривий Ріг вул. Димиденко 3а
Тел. (0564) 26-08-90, 26-19-22, 26-24-98

ПОЗИВАЧ: Ф.И.О.
индекс. полный адрес
Телефон

ВІДПОВІДАЧ: Інспектор державної патрульної служби Відділення Державної автомобільної інспекції з обслуговування м. Кривого Рога Дніпропетровської області, сержанта мiлiцiї
Соміца Денис Вікторович
50000 м. Кривий Ріг, вул. Волгоградська, 11
Тел. (0564) 74-32-83

П О З О В Н А З А Я В А
про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення
(про визнання незаконною та скасування постанови серія АЕ1 № ****** по справі про притягнення до адміністративної відповідальності).

Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст. 288 КпАП України.
Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст. 288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

Я, Ф.И.О. звертаюсь до суду з адміністративним позовом, де прошу скасувати постанову серії АЕ1 № ****** (надалі - постанова) від 27 лютого 2011 року, винесену посадовою (службовою) особою відповідача - інспектора державної патрульної служби Відділення Державної автомобільної інспекції з обслуговування м. Кривого Рога Дніпропетровської області, сержанта міліції Соміца Денис Вікторович про притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КУапП, та накладення стягнення у виді штрафу 425грн (чотириста двадцять п’ять гривень 00 коп).
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав:
27 лютого 2011 року приблизно о 13-00 год. я, Ф.И.О., керуючи автомобілем (марка авто), державний номер *******, рухався по вул. Мелешкіна у бік площі Артема. Проїжджаючи перехрестя вул. Мелешкіна та Тесленка на зелений колір світлофора. я пригальмував, думаючи, що зараз загориться зелений миготливий сигнал , та цього не прослідувало і я продовжив рух далі. Після закінченням проїзду перехрестя загорівся жовтий сигнал світлофора. Я, перетнувши його, виконав вимогу п. 8.11.ПДР (Водіям, які в разі ввімкнення жовтого сигналу або підняття регулювальником руки вгору не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8.10 цих Правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатися далі за умови забезпечення безпеки дорожнього руху) був зупинений Інспектором ДАІ, який звинуватив мене у допущенні порушення Правил дорожнього руху, а саме п. 8.7.3.6. ПДР, про що був складений протокол серія АЕ1 № ****** від 27.02.2011 року, згідно якого мене притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.122 КУпАП та винесено постанову серія АЕ1 № ****** від 27.02.2011 року. Але в самому протоколі та в постанові відсутні посилання на об'єктивні докази, які б підтверджували мою вину. Інспектор мені таких доказів теж не надав. Тобто, наразі, маємо лише суб'єктивну думку самого інспектора, яка нічим не підтверджена і вина моя, як того вимагає законодавство при винесенні постанови, не доведена. Суб’єктивна думка чи припущення інспектора ДПС, а також його бажання за будь-яких умов притягнути мене до адміністративної відповідальності, не можуть буди належними та достатніми доказами, що підтверджують вчинення мною адміністративного правопорушення.
На мої зауваження про те, що я не порушував ПДР, перехрестя проїхав на зелене світло світлофора, інспектор не відреагував, а сказав що проти мене буде складений протокол про порушення ПДР яке, на думку інспектора, я зробив. На мої пояснення ситуації інспектор уваги не звернув. Ніяких свідків, вимірів, складання схеми, з'ясування додаткових чинників не проводилося.
Згідно статті 251 КУпАП України: Доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами".
Інспектор в порушення цієї статті КУпАП, не встановив ніяких інших доказів моєї вини, окрім своїх особистих, нічим не підкріплених, обвинувачень, чим порушив вимоги статті 252 щодо всебічного, повного і об'єктивного дослідження всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.
Звертаю увагу суду на той факт, що на момент проїзду мною перехрестя інспектор знаходився в рухомому службовому автомобілі за 200 метрів від перехрестя.

ПІДСТАВИ ДЛЯ СКАСУВАННЯ ПОСТАНОВИ
У відповідності до п.2 ч.1 ст.18 КАСУ місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.
Згідно ч.2 ст.19 КАСУ адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.
Враховуючи вищевикладене , керуючись ст. 288, КУпАП, п. 2 ч. 1 ст. 18, ч. 2 ст. 19, ч1. ст.70, ст104, ст.105 КАСУ,

ПРОШУ СУД:
1 Викликати у судове засідання по справі, заздалегідь повідомити про дату, мене, свідка який в казан у протоколи серії АЕ1 № ******, та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
2 Складений на мене протокол про адміністративне правопорушення від 27.02.2011 р. (серія АЕ1 № ******) та постанову в справі про адміністративне правопорушення від 27.02.2011 р. (серія АЕ1 № ******) – скасувати;
3 Справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях адміністративного правопорушення.

Додаток :
1. Копії позовної заяви;
2. Копія паспорту та посвідчення водія;
3. Копія технічного паспорту та довіреності;
4. Копія протоколу про адміністративне правопорушення (серія АЕ 1 № ******);
5. Копія постанови про адміністративне правопорушення (серія АЕ 1 № ******);

«04» Березня 2011 року ----------------------------------------------------------------------------(підпис)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 12:52 
Прохожий

Большое спасибо всем за помощь!

Последний раз редактировалось Jeks 23 май 2011, 18:27, всего редактировалось 2 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 12:57 
Прохожий

Протокол с постановлением выглядят так:

Последний раз редактировалось Jeks 23 май 2011, 18:27, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 18:21 
Прохожий

Изображение

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 май 2011, 18:33 
Прохожий

Что означает запись в протоколе в самом низу: "Перевірено по ..........." и подпись инспектора?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 май 2011, 06:55 
Прохожий

День добрый всем! :)
Собрал материалы, продумал концепцию, но до конца позов еще не написал...
Кому интересно вот ссылки на материалы о "моих" ГАйцах.
http://vzjatkamnet.at.ua/forum/3-213-1
http://www.autoclub.kharkov.ua/forum/viewtopic.php?f=62&t=29923&st=0&sk=t&sd=a - есть фото(нужно раскрыть вкладки)
Они Уже и ранее светились. В т.ч. и зеленый 2107 944-15Ха

Харьковчане будьте внимательны! Реальные разводилы! Ищут малейший повод, высасывают причину из пальца и пытаются развести на незнании ПДД. Мой протокол и постановление - результат 2-го общения за 2нед. с тов. мл. сержантом ............... С.С. 1-й раз он уступил, т.к. нес "откровенную пургу".
Нет времени описывать подробности. На работе завал, приходится оставаться до позна.. Нужно домучить позов.. Осталось мало времени. Коллеги вообще говоря нах. тебе это нужно. Дал бы 100 грн. и никаких проблем..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 май 2011, 20:52 
Прохожий

Доброго времени суток всем!
Подал иск следующего содержания в суд:
до районного суду Харківської області

позивач .. ..
.. .. … ..
відповідач __Управління УДАІ УМВС України ____
__в Харківській обл.__________________
(Управління ДАІ – повна назва)
__вул. Шевченко, 26__________________
__м. Харків, Україна, 61013____________
(адреса)
__+38 (057) 704-15-81, 707-35-10_________
(телефон)
_E-mail: [email protected]_____________
(ел. адреса)

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про скасування постанови сер. АХ № …… від …….
у справі про адміністративне порушення

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст. 288 ч.3 КУпАП, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

18.05.2011р. інспектором ДПС БДПС м. Харкова, молодшим сержантом ………….. було винесено на моє ім’я постанову по справі про адміністративне правопорушення за нібито порушення мною правил дорожнього руху.
Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.
Дана постанова є необґрунтованою, а також прийнятою із порушеннями процесуальних норм, і за таких умов підлягає скасуванню.
. .2011р., приблизно о 8г25хв рухався на власному авто ………., держ. № ………… по пр.Гагаріна (м.Харків) збоку вул.Одеськоі у напрямку аеропорту.
Наближався до перехрестя з пр. 50-річчя СРСР зі швидкістю 55-58 км/год. Було увімкнене зелене світло світлофору. У момент проїзду стійки світлофору, зелений почав мерехтіти. Через декілька метрів, коли я був вже на перехресті, увімкнулося жовте світло світлофору. Виконуючи вимоги п. 8.11. ПДР Україна (згідно з якими: в разі ввімкнення жовтого сигналу або підняття регулювальником руки вгору водіям, які не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8.10 цих Правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатися далі за умови забезпечення безпеки дорожнього руху), а також відповідно до вимог п. 16.8 ПДР України (водій, який виїхав на перетин проїжджих частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді), продовжив рух, не створивши, ані аварійної ситуації, ані перешкод іншим учасникам руху.

Приблизно в 60м від перехрестя, за автобусною зупинкою, був зупинений співробітником ДАІ інспектором ДПС БДПС м. Харкова молодшим сержантом …………. На моє запитання про причину зупинки, інспектор відповів, що я проїхав на заборонений сигнал світлофору. Я відповів, що виїхав на перехрестя на зелений миготливий сигнал, який увімкнувся у момент проїзду вздовж стійки світлофору. Спочатку інспектор погодився, але спробував мене переконати, що зелений миготливий сигнал забороняє рух та я не знаю ПДР. Коли я відповів, що зелений миготливий сигнал дозволяє рух, та лише інформує про ввімкнення незабаром жовтого сигналу, інспектор змінив думку і заявив, що я проїхав на червоний сигнал світлофору.
Звертаю увагу суду на той факт, що .2011р. це робочий день тижня (середа), а час 8г.25хв. припадає на ранкову “годину пік”. За таких обставин проїхати по пр. Гагаріна через перехрестя (довжина приблизно 70метрів) з пр.50-річчя СРСР на червоний сигнал світлофору фізично неможливо, тому що в цей час по трьох полосах у кожному напрямку пр. 50-ти річчя СРСР активно рухається транспорт.
Незважаючи на мої пояснення інспектор склав протокол про адміністративне правопорушення АХ1 № ……… в якому вказав, що .2011 року о 8г.25хв. по пр. Гагаріна у м. Харкові я, ., керуючи автомобілем держ № на перехресті з пр. 50-річча СРСР здійснив рух на заборонений червоний сигнал світлофора, чим порушив вимоги п. 8.7.3.е ПДР України. Виказавши аргументи, що викладені вище, я не погодився з обвинуваченням в скоєнні порушення, оскільки діяв повністю відповідно до вимог ПДР України.
Згідно протоколу мене притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.122 КУпАП та винесено постанову АХ № від .2011р., згідно з якою на мене накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу 500 грн. Але в самому протоколі та в постанові відсутні посилання на об'єктивні докази, які б підтверджували мою вину. Інспектор мені таких доказів теж не надав. Тобто, наразі, маємо лише суб'єктивну думку самого інспектора, яка нічим не підтверджена і вина моя, як того вимагає законодавство при винесенні постанови, не доведена. Суб’єктивна думка чи припущення інспектора ДПС, а також його бажання за будь-яких умов притягнути мене до адміністративної відповідальності, не можуть буди належними та достатніми доказами, що підтверджують вчинення мною адміністративного правопорушення.
Згідно статті 251 КУпАП України: Доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами".
Інспектор в порушення цієї статті КУпАП, не встановив ніяких інших доказів моєї вини, окрім своїх особистих, нічим не підкріплених, обвинувачень, чим порушив вимоги статті 252 щодо всебічного, повного і об'єктивного дослідження всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.
Також санкція ст.122 ч.2 КУпАП передбачає накладення штрафу від 25 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 425грн. до 510грн.
Оскільки, сума штрафу у 500 грн., не є кратною одному неоподатковуваному мінімуму доходів громадян, який становить 17грн. є незрозумілим, з якої кількості неоподатковуваних мінімумів доходів громадян виходив інспектор ДПС при визначенні розміру стягнення.
Інспектор проявив незнання нормативно–правової бази, тому як згідно ст..19 Конституцiї України: Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
Оскільки всі мої дії відповідають законодавству України i вiдсутнiй склад правопорушення, вважаю, що законні підстави для притягнення мене до адміністративної відповідальності відсутні.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова АХ1 № по справі про адміністративне правопорушення від .2011 року прийнята з порушенням чинного законодавства, тому є незаконною, а також необґрунтованою.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 252, 276, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення,
ст. 2, 6-11, 18, 19, 71, 104-106, 162 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПРОШУ:
1. Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.
2. Викликати у судове засідання по справі, заздалегідь повідомити про дату, мене та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
3. Визнати протиправними дії інспектора ДПС БДПС м. Харкова молодшого сержанта міліції та скасувати постанову сер. АХ1 № від .2011р., а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
4. Стягнути з відповідача судові витрати по справі.

Додатки:
1. Доказ сплати судового збору – квитанція установи банку;
2. Копіі Адміністративного позову та додатків відповідно до кількості відповідачів у справі.;
3. Копія протоколу про адміністративне правопорушення (серія АХ № );
4. Копія постанови про адміністративне правопорушення (серія АХ № );

« » травня 2011 року ________________ ____________.

Иск приняли, назначили судью. Сказали, что пришлют повестку..
Предупредили, что в случае отрицательного результата штраф придется платить штраф в двойном размере :shock:
Действительно ли это так? Я надеялся(из соображений логики), что истечение срока в 15 дней будет приостановлено, и возобновится после суда.
Прошу оценить шансы в моем конкретном случае. Дать рекомендации как подготовиться к суду и т.д.
Почему-то после того как выложил сканы, комментариев, советов не увидел.. :(
Спасибо за "рыбу" иска - клепал свой на основе 4-х подобных.. Спасибо всем, кто небезразличен!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 май 2011, 21:26 
Постоялец

Jeks писал(а):
У момент проїзду стійки світлофору, зелений почав мерехтіти. Через декілька метрів,

Нужно было "В момент в’їзду на перехрестя горів зелений"
Jeks писал(а):
Предупредили, что в случае отрицательного результата штраф придется платить штраф в двойном размере :shock:
Действительно ли это так?

Неправда - считается с момента вручения постановы, а если она оскаржуется - с момента получения решения суда, если еще и аппеляция есть - с момента получения (наруки) постановы аппуляц.суда

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 май 2011, 12:27 
Прохожий

Death_R писал(а):
Jeks писал(а):
У момент проїзду стійки світлофору, зелений почав мерехтіти. Через декілька метрів,

Нужно было "В момент в’їзду на перехрестя горів зелений"
Jeks писал(а):
Действительно ли это так?

Неправда - считается с момента вручения постановы, а если она оскаржуется - с момента получения решения суда, если еще и аппеляция есть - с момента получения (наруки) постановы аппуляц.суда

1. Я написал по сути то же самое + как было на самом деле. Какая разница? Моргающий зеленый все равно зеленый. И если бы я начал тормозить, остановился бы посреди перекрестка. В данной ситуации ехать можно и на желтый. Понимаю, что наверное лучше было бы для суда коротко - "въехал на зеленый", но на суде вопросы бы возникли все равно, поэтому решил писать как было. Все равно, по-моему с точки зрения закона я прав и иск должны удовлетворить. Оснований по-моему предостаточно - доказательства отсутствуют, невозможность проезда огромного перекрестка на красный в час пик(как минимум должна быть аварийная обстановка) очевидна + неправильно указанная сумма штрафа.... Или есть какие-то подводные камни?
Прошу совета и разъяснений у "бывалых" - чего ждать на суде и как подготовиться.
Просил телефон в суде, чтоб позвонить узнать на когда назначат суд - отрезали ждать повестки по почте. А с нашей почтой можно её и не получить..
2. Мульку с однозначно двойной суммой штрафа в случае отказа на суде еще начал ГАец, я подумал, что грузит, чтоб испугался заплатил и не обращался в суд. Но когда то же самое услышал от работника суда, называемого "консультант" - принимает и регистрирует иски, был очень удивлен. Причем сделал паузу и дал подумать - вдруг, я передумаю :shock: и не буду подавать иск.. Получается и ГАец и работники суда блефуют?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 май 2011, 12:58 
Борец

Jeks писал(а):
... Все равно, по-моему с точки зрения закона я прав и иск должны удовлетворить. ...

Если бы всё было так просто, если бы соблюдался закон, то в судах отменялись бы 99,9% обжалованных постановлений. Я даже больше скажу, при соблюдении закона минимум 90% протоколов даже не составлялись бы!

Jeks писал(а):
... Получается и ГАец и работники суда блефуют?

А что, работники суда не люди? Гайцам можно блефовать а им нет? А если серьёзно, то опять таки возвращаемся к первому пункту о соблюдении законности...

Jeks, удачи в обжаловании!

P.S. Есть тема: Делимся опытом поведения в судах... (обновляется...). Почитай, может поможет подготовиться к суду.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июн 2011, 09:28 
Постоялец

Jeks писал(а):
Просил телефон в суде, чтоб позвонить узнать на когда назначат суд - отрезали ждать повестки по почте

Мой совет - ходи каждый день в суд, если есть возможность! Или может быть "Про дату та час сповіщені належним чином, тому справу розглянуто за відсутністю позивача"

Jeks писал(а):
Мульку с однозначно двойной суммой штрафа

Правильно выразился - мулька. Удвоивается штраф только по истечении 15 дней (если не обжалуется) и то не всегда

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 июн 2011, 19:35 
Борец

Death_R писал(а):
Jeks писал(а):
Просил телефон в суде, чтоб позвонить узнать на когда назначат суд - отрезали ждать повестки по почте

Мой совет - ходи каждый день в суд, если есть возможность! Или может быть "Про дату та час сповіщені належним чином, тому справу розглянуто за відсутністю позивача"

можно и просто звонить

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа