Вибачаюсь, може не туди виложив!!! Мені на суді допомогло.
Ходатайство (укр.- клопотання), я подавав після початку судового засідання, коли оголосили, що за справа розглядається, встановили особу позивача і відповідача, суддя запитала чи є ще шось, що хотіли сторони б надати перед початком розгляду справи по суті. Я сказав: Ваша честь, маю два клопотання.
Ось надаю зразки. До__________________________суду індекс, місто, вул.Театральна, ХХ тел.(ХХХ) ХХХХХХ
Ваше Прізвище імя По-батькові індекс, місто, адреса проживання тел.(ХХХ) ХХХ-ХХ-ХХ
Клопотання У справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст.122 ч.2 КпАП України
Згідно статті 268 КпАП України мені надано право заявляти клопотання, знайомитися з матеріалами справи, опитувати свідків події та інше. Виходячи з цього я хочу заявити клопотання. Прошу Вас заслухати покази двох пішоходів, яким я «нібито не надав переваги в русі». Я стверджую, що дані особи підтвердять мою правоту, а також, що перешкоди та небезпеки для них не існувало, не були змушені змінювати ні напрямку руху, ні швидкості руху.
«__»______20___ р. ______________Прізвище Ініціали
До__________________________суду індекс, місто, вул.Театральна, ХХ тел.(ХХХ) ХХХХХХ
Ваше Прізвище імя По-батькові індекс, місто, адреса проживання тел.(ХХХ) ХХХ-ХХ-ХХ
Клопотання У справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст.122 ч.2 КУпАП
Стаття 268 КУпАП надає мені право знайомитися з матеріалами по справі. Матеріалами по справі згідно статті 251 КУпАП є фото- відеофіксація правопорушення, покази свідків та інше. Згідно п.21 статті 21 Закону України «Про міліцію», прилади, якими приводяться докази правопорушення (тобто фото, відеофіксація) повинні бути сертифіковані і встановлені в законодавчому порядку. Перелік таких приладів наведено в Наказі № 33 від 30 березня 2010 року. Прошу Вас ознайомити мене із законно виявленими доказами мого правопорушення, перелік яких даний в законом установленому порядку, оскільки всупереч ст.268 КУпАП на моє прохання мене не ознайомили з ними на місці події, а також не надали відповідних документів, які підтвердили б сертифікацію даних приладів, як це зазначено в нормі закону. В разі, якщо відповідні, законом установлені прилади та інструменти, не проводили фото- відео фіксацію мого правопорушення, прошу Вас не брати до уваги інші фото- відеоматеріали, як докази, оскільки це не передбачено законом і вважаю, що вони отримані незаконним шляхом, і не можуть вважатися за докази.
«__» __________ 20__ р. ______________Прізвище Ініціали
Це зразки для ситуації, яка була в мене - нібито порушення п16.2 (Не надав перевагу в русі пішоходам на проїзній частині, на яку я повертав, при здійсненні маневру повороту праворуч, ). Але кожен в своїй ситуації може переробити під свою ситуацію. Головне чітко знати "назубок" визначення: "проїзна чатина", "дати дорогу", "п 16.2 ПДР", "небезпека для руху", "перешкода для руху".
В адмін.справах - обовязок ддоказування вини, покладається на сторону, яка заперечує проти адмін.позову, т.е. УДАЇ (или ВДАЇ), а конкретно - інспектор, которій склада протокол и вінес потсанову. Пусть он доказівает, где потрепевший, а ті в свою очередь, скажи, что настаивал на внесении потепревших,или свидетелей,
_________________ За нарушение ответственность неси! Кем бы ты не был - НА ДОРОГАХ ВСЕ РАВНЫ!!! -~Лучше один раз в день чувстовать себя львом, чем быть овцой всю жизнь.-~-~- -~Никогда не переставай улыбаться, даже когда тебе грустно, кто-то может влюбиться в твою улыбку-~
|