Текущее время: 30 июл 2025, 19:46

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 04 май 2011, 20:32 
Прохожий

Всем привет,

Нужна ваша консультация.

Коротко история:

ночью ехал по леси украинки и на зеленую стрелку в дополнительной секции поехал на бастионную, когда проезжал под светофором, стрелка начала мигать. проехал перекресток и остановился на красный на след, за перекрестком светофоре (там метров 50-70 от перекрестка). Тронулся на зеленый, как раз в этот момент в правом ряду выезжает гаймобиль (они поворачивали с киквизде, снизу) и показывает мне остановится. Говорит, что я поехал на выключенную стрелку доп секции. На мой вопрос, как он физически мог это увидеть, сказал что-то о часах и о том что раз им загорелся зеленый, то у меня уже там стрелка выключилась.
Написал протокол и постанову.
Изображение
Изображение

Вот схема:
Изображение

Я ехал по желтой тректории, гаи по оранжевой. в оранжевой точке указали мне остановится. зеленая стрелка - я остановился по их требованию.

В протоколе вписал свидетеля (свидетель не расписался. меня отвлек гаец когда сказал, что это поле только для него) и написал что не согласен с обвинением и прикладываю свои объяснения на отдельном листочке. На тетрадном листочке в одном экземпляре написал, что выехал на разрещающий сигнал доп секции светофора. Гаи ехали с противоположнойстороны перекрестка и не могли физически видеть какого света был светофор, и инспектор сказал, что он рукводствовался внутренними часами и чутьем при составлении протокола.

Поругайте, что сделал не так, а главное, на что делать упор в иске (еще 8 дней).
Нет никаких доказательств или фиксации. У меня есть свидетель. Гаи не могли видеть моего светофора.

Варинты, было темно не видел стрелку не пройдут, т.к. в объяснениях написал что ехал на зеленую стрелку.

Заранее всем спасибо.

http://maps.yandex.ru/-/CBQF4COi

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 май 2011, 18:02 
Прохожий

и еще, протокол составил инспектор по дознанию...бла-бла, это случайно не превышает его компетенции?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 май 2011, 18:11 
Борец

Додаткова секція світлофора
На наших вулицях часто можна побачити світлофор, що має додаткову секцію. Для прикладу припустимо, що додаткова секція містить у собі зелену стрілку, яка дозволяє поворот направо. І типова ситуація: дві смуги для руху - з лівої поворот тільки наліво, з правої, відповідно, тільки направо. На світлофорі горить основий зелений сигнал. Ліва смуга автомобілів сміливо починає рух наліво, права стоїть, чекаючи, поки увімкнеться додаткова секція. Чи правильно чинять у цій ситуації всі учасники руху ми зараз і спробуємо розібратись.
Не будем звертатись до державних стандартів, чи подібних документів. Як правило, про них відомо вузькому колу спеціалістів. Зазирнемо, натомість, у правила дорожнього руху. Отож, який пункт правил регламентує нам, звичайним автомобілістам, правила проїзду перехресть, обладнаних світлофорами. Насамперед це:
п.8.3 Сигнали світлофорів, крім жовтого миготливого, мають перевагу перед дорожніми знаками пріоритету.
п.8.7.3 а) зелений дозволяє рух;
Все, думаю, на цьому можна було б зупинитись. У нас горить зелений, він дозволяє рух. Чому ж тоді стоять автомобілі у правому ряду, і покірно чекають ввімкнення додаткової секції? Читаємо далі:
б) зелений у вигляді стрілки (стрілок) на чорному фоні дозволяє рух у зазначеному напрямку (напрямках). Таке саме значення має сигнал у вигляді зеленої стрілки (стрілок) у додатковій секції світлофора.
Про тут є одне але. Уявіть, що на вулиці йде дощ, година пізня, фари зустрічних машин, відбиваючись від мокрого асфальту, сліплять в очі. Ви вперше рухаєтесь вулицями незнайомого міста. Чи здатні будете ви за таких умов розгледіти, є там на світлофорі додаткова секція, чи немає? Передбачивши це, в правилах існує ще один гарний пункт:
г) чорна контурна стрілка (стрілки), нанесена на основний зелений сигнал, інформує водіїв про наявність додаткової секції світлофора і вказує інші дозволені напрямки руху ніж сигнал додаткової секції;
У нашому випадку ніякої контурної стрілки світлофор не має. Отже рух дозволений у всіх напрямках.
Такі ситуації не поодинокі, і ними часто користуються нечесні інспектори для своєї наживи. Хоча насправді вина тут дежить на дорожніх службах, які встановили неправильний світлофор на перехресті. Тому, якщо така ситуація відбувається біля вашого будинку, не стійте осторонь — повідомте про неї у найближчий відділок ДАІ.
Отож, підсумуємо. Зелений сигнал основної секції світлофора, що не містить стрілок, дозволяє рух у будь-якому напрямку. Якщо ж світлофор обладнаний додатковими секціями, основна обов'язково повинна мати стрілку. Вона й буде вказувати інші дозволені напрямки руху, ніж сигнал додаткової секції.
Маю надію, що ви засвоїли цей простий урок, і надалі будете уважнішими на дорогах свого міста. А у разі виникнення спірної ситуації з інспектором, знатимете, що йому відповісти.

По матеріалах газети з сайту Взяткам нет.

getup писал(а):
и еще, протокол составил инспектор по дознанию...бла-бла, это случайно не превышает его компетенции?

це вже суд нехай вирішує,він є гаєць -субєкт владних повноваженнь.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 май 2011, 20:04 
Прохожий

Спасибо за ответ!
т.е. вы предлагаете опираться на то, что в основной секции нет стрелки (правда это еще нужно будет проверить и приложить фотографию к иску), поэтому я мог ехать на выкл. стрелку?
просто дело в том, что я ехал на мигающую зеленую стрелку и у меня есть свидетель и основной упор именно на это хотел сделать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 май 2011, 20:10 
Борец

роби як тобі краще,це інформація для загального розвитку.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 май 2011, 23:06 
Прохожий

мне лучше чтобы протокол и постанову отменить, поэтому и прошу о помощи. т.к. понимаю, что в иске надо опираться на самый сильный аргумент (нет доказательств?).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 май 2011, 11:36 
Борец

в иске нужно опираться на все аргументы

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 май 2011, 12:29 
Постоялец

Пишите, что у гайца нет (да и не могло быть) доказательств того, где находился автомобиль на момент выключения дополнительной секции. А так, как автомобиль находился на перекрестке (как утверждаете Вы и Ваш свидетель), то Вы обязаны были исполнить п.16.8. "Водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді." А они, пускай доказывают, где и когда находился ваш автомобиль, согласно ихним часам.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 20:19 
Прохожий

Покритикуйте плз:

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування
постанови про притягнення до адміністративної відповідальності
серія АА1 № ------ від « 03 » травня 2011 року

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст. 288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
«03» травня 2011 року посадовою (службовою) особою Костюченко Дмиторм Васильовичем (надалі за текстом – Інспектор) стосовно мене було винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності серія АА1 № -------, передбачене ч. 2 ст.122 КУпАП України "Про адміністративні правопорушення" за нібито проїзд на вимкнену додаткову секцію світлофора та було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 425,00 грн. (чотириста двадцять п’ять гривень 00 коп.).
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав:
03.05.2011 року, приблизно о 23.30, я, ----------, керуючи власним -----, державний номер ---------, рухався по бульв. Лесі Українки в напрямку вул.. Бастіонній. Під”їзжаючи до перехрестя приблизно за 100-150 метрів я перестроївся в крайній лівий ряд і продовжив рух в напрямку вул.. Бастіонній, оскільки на світлофорі був сигнал, що дозволяю рух (горіла зелена стрілка в додатковій секції світлофора). Незважаючи на те, що в цю пору доби зелену стрілку було видно дуже чітко, я трохи пригальмував безпосередньо перед світлофором, думаючи, що зараз загориться зелений миготливий сигнал , та цього не прослідувало і я продовжив рух далі. За перехрестям, я зупинився на червоний сигнал пешеходного переходу, через деякий час загорівся зелений і я почав рух. В цей момент я помітив, як з вул. Кіквідзе здійснив поворот автомобіль ДАІ і порівнявшись зі мною інспектор, який був за кермом подивився на мене і підняв жезл, через цей жест я на деякий час розгубився та втратив концентрацію, адже не знав як тлумачити такий жест. Я зупинився , дотримуючись правил дорожнього руху, аби з’ясувати, чому інспектор показує невідомий мені жест і що він має означати . До мого автомобілю підійшов ІД по ОМДТПВДАІ Печерського р-ну. Костюченко Дмитро Васильович, який звинуватив мене у допущенні порушення Правил дорожнього руху, а саме п.8.7.3 ПДР, про що ним був складений протокол серія АА1 № ----- від 03.05.2011 року, згідно якого мене притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.122 КУпАП та винесено постанову серія АА1 № ------ від 03.05.2011 року. Але в самому протоколі та в постанові відсутні посилання на об'єктивні докази, які б підтверджували мою вину. Інспектор мені таких доказів теж не надав. До складання протоколу я повідомив інспектора, що у мене в авто є свідок, і що в неї можно взяти свідчення, окрім того, я запитав у інспектора, яким чином він міг бачити додаткову секцію світлофора, оскільки в момент перетину перехрестя їхній автомобіль знаходився в протилежному боці на зустрічній смузі на відстані 100-200 метрів. Я попросив надати докази порушення в якому він мене звинувачує. Окрім того я повідомив, що навіть якщо після того, як я виїхав на перехрестя, стрілка у додатковій секції дійсно вимкнулась, закінчення маневру не було б порушенням ПДР оскілки п.16.8. ПДР: «Водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді». Але інспектор сказав, що керується лише внутрішнім відчуттям та внутрішнім годинником. Тобто, наразі, маємо лише суб'єктивну думку самого інспектора, яка нічим не підтверджена і вина моя, як того вимагає законодавство при винесенні постанови, не доведена. Суб’єктивна думка чи припущення інспектора ДПС, а також його бажання за будь-яких умов притягнути мене до адміністративної відповідальності, не можуть буди належними та достатніми доказами, що підтверджують вчинення мною адміністративного правопорушення.

Також повідомляю, що фото, відеофіксації мого, нібито, правопорушення згідно розпорядження №466 „Про організацію роботи підрозділів ДАЇ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису.” та пункту 1.6 „Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).” не проводилось.

"Згідно статті 251 КУпАП України: Доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами".
Інспектор в порушення цієї статті КУпАП, не встановив ніяких інших доказів моєї вини, окрім своїх особистих, нічим не підкріплених, обвинувачень, чим порушив вимоги статті 252 щодо всебічного, повного і об'єктивного дослідження всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.

Відповідно до ст.62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину доки її вину не буде доведено в законному порядку, а обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях та усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

ПІДСТАВИ ДЛЯ СКАСУВАННЯ ПОСТАНОВИ

У відповідності до п.2 ч.1 ст.18 КАСУ місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.
Згідно ч.2 ст.19 КАСУ адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.

Враховуючи вищевикладене , керуючись ст. 288, КУпАП, п. 2 ч. 1 ст. 18, ч. 2 ст. 19, ч1. ст104,ст.105, ст. 71 КАСУ,

ПРОШУ СУД :
1. Визнати протиправною та скасувати постанову про притягнення до адміністративної відповідальності серія АЕ1 № ------- від « 3» травня 2011 року.
2. Справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях адміністративного правопорушення.

Додаток :
1. Копії позовної заяви на 3 арк. в двох примірниках.
2. Копія протоколу про адміністративне правопорушення (2 примірника)
3. Копія постанови про адміністративне правопорушення (2 примірника)
4. Схема перехрестя (2 примірника)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 20:52 
Борец

пешеходного-пішохідного
Суб’єктивна думка чи припущення інспектора ДПС, а також його бажання за будь-яких умов притягнути мене до адміністративної відповідальності, не можуть буди належними та достатніми доказами, що підтверджують вчинення мною адміністративного правопорушення.-подкрепи статьёй (номер не помню)
№466-отменили
можешь так же глянуть мой иск (правда тоже впервые составлял)
http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=76&t=8150
может ещё чего к своему добавишь

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 21:05 
Прохожий

пішохід писал(а):
роби як тобі краще,це інформація для загального розвитку.

для информации: кстати, специально посмотрел - стрелка нарисована.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 22:48 
Борец

getup
вот тут ещё
http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=40&t=6268

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 май 2011, 15:20 
Прохожий

отправил сегодня иск. буду писать в теме апдейты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2011, 07:59 
Прохожий

12/05/2011 этим же инспектором и на этом же месте за тоже самое, только утром. По вашей "рыбе" готовлю бумагу в суд.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 май 2011, 08:22 
Борец

phrost3, ты бы с getup объеденился и подал в прокуратуру на ИДПСа

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа