Текущее время: 24 сен 2025, 05:20

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 140 ]  На страницу 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Порушення п 16.2 ПДР
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 11:51 
Постоялец

Доброго дня Форумчани!

Розповім про свою ситуацію. Я САМ рухався в своему авто 2 квітня 2011 року, і зповертаючи праворуч "нібито" не "дав дорогу пішоходам", які тільки но ступили на регульований пішохідний перехід з протилежної частини. Так як я не створював перешкоди їхньому руху, проїхав перехрестя, через 150 м був зупинений патрулем ДАЇ, який знімав це все на відеокамеру. Підійшовши інспектор представився (Сухораб), і попросив техпаспорт і вод.посвідчення, не вказуючи причину зупинки. Свого посвідченя не показав, і до уваги не прийняв. Сказав, що я порушив п 16.2 ПДР, не давши дорогу пішоходам. На має зауваження, що пішоходи тільки но ступили на зебру, я не створював їм перешкоди для руху, і вони не змінювали ні швидкості руху, ні напрямку руху, тобто порушення як такого по суті немає, інспектор сказав наступне: Я мав би зупинитися і чекати аж поки вони перейдуть через весь пішохідний перехід. І тут почалася психологічна давка на мене, що я не знаю ПДР, порушую ПДР, таке сяке....У мене було враження що, те що записано в ПДР до уваги не береться.

Дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість - взято з ПДР.

Коли поняли, що збити з мене грошей їм не вдасться, почали писати протокол, а графу свідки залишили пустою. Коли я сказав щоб поставити прочерки, сказали мені що це протокол, і тут "креслити" не можна. Тоді я сказав що поставлю прочерки власноруч, чим викликав гнів інспектора, чого це я вказую йому як і шо робити, що він краще знає як заповнювати протокол. Згодом сам інспектор поставив прочерки, дав мені на підпис. Я уважно прочитавши і в графі пояснення написав власноруч: НЕ ЗГОДЕН. ПДР НЕ ПОРУШУВАВ. ПЕРЕШКОДИ РУХУ ПІЩОХОДАМ НЕ СТВОРЮВАВ. СВІДКІВ І ПОТЕРПІЛИХ НЕМАЄ. Потім підписав.
Тут на місці було накладено постанову про штраф - 425 грн. (я не знаю чи законно???). Копії протоколу і поставнови було мені вручено на місці. Сказали як що не проплочу, то через 15 днів буде - 830 грн.

З діями іспекторів не згоден. Куди звертатися про захист своїх прав? Хто може допомогти порадою чи документами, чи хто мав подібну ситуацію, прошу допомогти.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Порушення п 16.2 ПДР
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 12:42 
Постоялец

manan писал(а):
Доброго дня Форумчани!

Розповім про свою ситуацію. Я САМ рухався в своему авто 2 квітня 2011 року, і зповертаючи праворуч "нібито" не "дав дорогу пішоходам", які тільки но ступили на регульований пішохідний перехід з протилежної частини. Так як я не створював перешкоди їхньому руху, проїхав перехрестя, через 150 м був зупинений патрулем ДАЇ, який знімав це все на відеокамеру. Підійшовши інспектор представився (Сухораб), і попросив техпаспорт і вод.посвідчення, не вказуючи причину зупинки. Свого посвідченя не показав, і до уваги не прийняв. Сказав, що я порушив п 16.2 ПДР, не давши дорогу пішоходам. На має зауваження, що пішоходи тільки но ступили на зебру, я не створював їм перешкоди для руху, і вони не змінювали ні швидкості руху, ні напрямку руху, тобто порушення як такого по суті немає, інспектор сказав наступне: Я мав би зупинитися і чекати аж поки вони перейдуть через весь пішохідний перехід. І тут почалася психологічна давка на мене, що я не знаю ПДР, порушую ПДР, таке сяке....У мене було враження що, те що записано в ПДР до уваги не береться.

Дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість - взято з ПДР.

Коли поняли, що збити з мене грошей їм не вдасться, почали писати протокол, а графу свідки залишили пустою. Коли я сказав щоб поставити прочерки, сказали мені що це протокол, і тут "креслити" не можна. Тоді я сказав що поставлю прочерки власноруч, чим викликав гнів інспектора, чого це я вказую йому як і шо робити, що він краще знає як заповнювати протокол. Згодом сам інспектор поставив прочерки, дав мені на підпис. Я уважно прочитавши і в графі пояснення написав власноруч: НЕ ЗГОДЕН. ПДР НЕ ПОРУШУВАВ. ПЕРЕШКОДИ РУХУ ПІЩОХОДАМ НЕ СТВОРЮВАВ. СВІДКІВ І ПОТЕРПІЛИХ НЕМАЄ. Потім підписав.
Тут на місці було накладено постанову про штраф - 425 грн. (я не знаю чи законно???). Копії протоколу і поставнови було мені вручено на місці. Сказали як що не проплочу, то через 15 днів буде - 830 грн.

З діями іспекторів не згоден. Куди звертатися про захист своїх прав? Хто може допомогти порадою чи документами, чи хто мав подібну ситуацію, прошу допомогти.

Протокол и постанову если есть в студию!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 12:44 
Постоялец

В скором времени отсканирую и отправлю.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 12:55 
Борец

Вообще то по пешеходам много исков в памятке смотри здесь. Как пример можно использовать ещё отсюда иск, суд был выигран, штраф отменён.
Берёшь за основу, редактируешь, выкладываешь сюда со сканами протокола и постановы. Умные люди подскажут что изменить.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 15:26 
Постоялец

olgdomovoy писал(а):
Вообще то по пешеходам много исков в памятке смотри здесь. Как пример можно использовать ещё отсюда иск, суд был выигран, штраф отменён.
Берёшь за основу, редактируешь, выкладываешь сюда со сканами протокола и постановы. Умные люди подскажут что изменить.

Хотел бы знать, наколько реально это дело?
Так как я звонил на телефон "гарячей линии ГАИ" там сказали, что если пешеходы находились на пешеходном переходе (с противоположной стороны, расстояние до них 5-6 метров), то я виноват, так как им не "дал дорогу", а "по мнению ГАИ - должен был стоять и ждать пока они не перейдут". А про то, что "Дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість - взято з ПДР." навіть не хотіли слухати. Сказали звертатися до суду. Вот і маю время до 17.04.2011 обращаться.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 15:38 
Борец

В гарячей линии ДАЙ сидят такие же подонки как и те, что стоят на дороге! Звоните чаще туда и слушайте всё что будут они Вам советовать, только потом не обращайтесь сюда.
В любом случае стоит подавать в суд и бороться до конца. Вам терять нечего. Затраты минимальные. Шансы выиграть дело очень высоки. Конечно многое зависит от адекватности судьи, но повторяю, что терять уже нечего.
Делайте первые шаги наконец, а не размышляйте "быть или не быть"!!!

P.S. На обжалование у Вас 10 дней, то есть 2.04. 2011 року + 10 дней = 12.04.2011.
Это оплатить можно в течении 15 дней, так что времени раскачиваться нет.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2011, 10:13 
Постоялец

А собственно как добавить картинки?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2011, 10:24 
Борец

manan писал(а):
А собственно как добавить картинки?

viewtopic.php?f=14&t=2166

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2011, 10:42 
Постоялец

Вот викладаю скани паперів. Пункти, що стосуються марки, номера, мого прізвища стерті, я видалив. Схему складав самостійно.

Изображение

Изображение

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2011, 11:28 
Борец

Отлично, судя по Вашей схеме дело выигрывается, главное теперь судья адекватный.
manan, памятку скачали, ссылку на которую я Вам давал? Выберите там иск похожий редактируйте свои данные и выкладывайте. Как неоднократно на форуме было сказанно, здесь не дают рыбу, здесь дают удочку и учат правильно ловить самому, поэтому придётся потрудиться самостоятельно.

На чём держится моя уверенность по выигрышность дела? Берём ПДД и внимательно курим:
ПДД писал(а):
16.2. На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку.

Если всё правильно с Вашей схемой, то малограмотные геи своей видеозаписью с камеры, неразрешённой в приказе №33, и используемой вопреки приказу №111 и Закону о милиции:
ЗУпМ Стаття 11. Права міліції писал(а):
використовувати передбачені нормативно-правовими актами технічні засоби, в тому числі засоби фото- і відеоспостереження, для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху ( 1306-2001-п ), а у випадках, передбачених законом,

подтвердят Вашу невиновность!!!
Есть куча всяких цитат о том, что такое "безпечний інтервал", "дати дорогу", "перешкода для руху", всё это есть в образцах исков, а так же в памятке разобраны множество процедурных моментов, которые наверняка были нарушены геями.
Составляйте документ и на всеобщее обозрение в студию, часики тикают!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2011, 12:05 
Постоялец

Інспектори ДПС мені показували цей пункт 16.2, але коли я зауважив про термін "дати дорогу" вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість - взято з ПДР. Тобто для інспекторів ПДР - це правила не для них.

інспектор сказав наступне: Я мав би зупинитися перед переходом і чекати аж поки вони перейдуть через весь пішохідний перехід.

Відео знімали на приватну відеокамеру (Панасонік), з відстані 150 м, з використанням зума (приближення).

Сьогодні і вчора бачив цих двох інспекторів ДАЇ ще в одному місці - нище на 150 м перехрестя вулиць Тернопільської і Молодіжної в м.Хмельницькому. З тією ж відеокамерою, але не мав часу поспілкуватися, а дуже вже хотілося.

До уваги усіх Хмельничан: двоє даїшників в цих місцях полюють давненько, іх прізвища Чорний Сергій Устинович і Сухораб (імені і по-батькові розбірливо мені не повторив, коли я попросив його). Працюють у ВДАЇ Хмельницького.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2011, 12:17 
Борец

manan писал(а):
Інспектори ДПС мені показували цей пункт 16.2, але коли я зауважив про термін "дати дорогу" вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість - взято з ПДР. Тобто для інспекторів ПДР - це правила не для них.

інспектор сказав наступне: Я мав би зупинитися перед переходом і чекати аж поки вони перейдуть через весь пішохідний перехід.

Тебе сейчас главное что бы для судьи ПДД были действительными, а потом уже можно будет и с геями разобраться ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2011, 13:01 
Постоялец

olgdomovoy писал(а):
manan писал(а):

Тебе сейчас главное что бы для судьи ПДД были действительными, а потом уже можно будет и с геями разобраться ;)

Відверто скажу, що ПДР дійсні для усіх учасників дорожнього руху, (судді хіба такими не є???), хоча твоя правда - від судді залежить багато.
Сам при пересуванні ПДР не порушую, іжджу акуратно, уважно.

Якщо почнуть давити на мене - почну справу про відшкодування мені моральної шкоди (після рішення суду), а ще хочу дати розголос, довести до всіх, в т.ч. керівництву ДАЇ, дати знати про цей факт в газетах і телебаченні. Не з помсти, а з позиції відстоювання своїх порушених прав. Але ж за безпідставне звинувачення в порушенні П16.2 ПДР хай відповідають, а наступного разу хай буде наукою. ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2011, 17:05 
Новобранец

Да всё у тебя друзяка получится)
Меня вот научили рыбачить сегодня выиграл дело.Главное по возможности посильнее на себя одеяло натянуть.Хотя у меня немного другая ситуация была.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2011, 18:29 
Постоялец

я в такой ситуации был но гаец незахотел писать протокол

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 140 ]  На страницу 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа