Текущее время: 23 июл 2025, 17:45

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 46 ]  На страницу 1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 01 апр 2011, 16:26 
Новобранец

Добрий день. Прошу допомоги форумчан скласти позовну заяву на оскарження постанови за перевищення швидкості, яке встановлене знаком 3.29 (40 км/год) без знаку 1.37 (ремонтні роботи). Як я не доказув (і показував статю в ПДР) прапорщику, що в п.12.10 ПДР вказано, що притягнення до адмінвідповідальності можливе лише при при одночасному встановленні знаків 3.29 та 1.37- не подіяло. Перевищення встановлено приладом Візир, свідоцтво про метрологічну повірку було чинне до 2012р., на екрані Візиря було фото мого авто, швидкість зафіксова на екрані 68 км\год. Даішники сховались одразу за горбком, відстань від знаку до них метрів 200 ( на фото видається дальше).

Результат протокол, постанова(255 грн) і втрачена година часу.

Копію протоколу, постанови , фото місцевості де зупинили додаю
[Изображение],[Изображение], Изображение, Изображение, Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2011, 16:38 
Постоялец

многие начальники на свое усмотрение трактуют ПДР. так что только суд...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2011, 17:09 
Постоялец

прокуратуру. и отдельно в суд

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2011, 17:32 
Новобранец

1. В УДАІ скаргу на дії інспектора є сенс направляти ?

2. Хто зустрічав офіційні листи МВС, судова практика по використанню п.12.10 ПДР існує?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2011, 17:38 
Постоялец

1. нє
2. навалом (судова практика)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2011, 17:47 
Новобранец

Чи можна додавати до позовної заяви чи посилатись в процесі судового слухання на копії судових рішень по даному порушенню, як судді на це дивляться?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2011, 17:49 
Борец

klum писал(а):
2. Хто зустрічав офіційні листи МВС, судова практика по використанню п.12.10 ПДР існує?

скачай памятку в serg82 там є і позови і інше.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2011, 17:59 
Борец

klum писал(а):

які проблеми,ти постраждав,але це тільки тебе розізлило,пиши запит в
Начальнику Державного науково-дослідного центру
безпеки дорожнього руху та автоматизованних систем (ЦБДР та АС)
Садикину О. О.
вул. Інститутська, 29а, Київ, 01021

від ......
адреса
Начальнику УДАI ГУМВС України в (городе или области)
индекс, адрес

фамилия имя отчество

ЗАПИТ.

На ділянці дороги (указать место) усунуті причини для встановлення тимчасових знаків (указать номера знаков). Всупереч вимогам п. 10.1.3 ДСТУ 4100-2002 тимчасові дорожні знаки не демонтовано та не закрито чохлами після усунення причин тимчасового характеру.
Згідно ст. 52-1 Закону України «Про дорожній рух» забезпечення безпеки дорожнього руху, державний контроль за додержанням законів, правил і нормативів у цій сфері покладено на Державтоінспекцію Міністерства внутрішніх справ України.

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема:
обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 9, 10, 32, 33 Закону України про інформацію,

ПРОШУ:

надати письмову відповідь,

1. Чи притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства України власника дороги за порушення в сфері безпеки дорожнього руху?

2. Чи притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства України посадових осіб Державтоінспекції МВС України за неналежний контроль за забезпеченням безпеки дорожнього руху?

Додаток: фотографії тимчасових знаків (указать номера) на ділянці дороги (указать место) на (количество) аркушах.

дата фамилия инициалы

підправ під себе і все.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 апр 2011, 07:56 
Борец

Жалобу на дурачка полюбому, причем на его действия ---- пусть отписывается потом, а вы можете апелляционно их потом оспаривать ..... Ну и сообиветственно потом само постановление обжалуйте как положено ......
ПыСЫ: если хотите потрепать нервы менту -- напишите в личку, я вам помогу составить бумажки......

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 апр 2011, 13:25 
Новобранец

Дякую всім за допомогу.
1.Думаю спочатку направити скаргу В обласне УДАІ разом з копією листа-відповіді МВС про незаконність притягнення до відповідальності за перевищення швидкості без знаку 1.37, потім в департамент ДАІ якщо в УДАІ відмовлять. В суд напевно подавати не буду поки не пройду ці інстанції, не дуже довіряю нашому суду, особливо коли рішення зараз виносяться без права апеляції.
2. Односасно направити ще один запит до МВС про законність притягнення до відповідальності за перевищення швидкості без знака 1.37 ( ну щоб для суду відповідь була на моє ім'я.
3. Направити запти Начальнику Державного науково-дослідного центрубезпеки дорожнього руху та автоматизованних систем щодо встановлення знаку 40 без попереднього встановлення 80км/год, 60 км/год згідно ДСТУ 4100-2002.
4. Клопотання про поновлення сроків розгляду адмінсправи в суді після оскарження в УДАЇ подається разом з позовною заявою чи перед нею ?

Всі зауваження, пропозиції WELCOME

Начальнику УДАІ УМВС України

СКАРГА
про неправомірні дії інспектора....

31 березня 2011 року, керуючи автомобілем Nissan ...., я рухався по автомобільній дорозі Житомир-Чернівці в напрямку м. Кам’янець-Подільський. Приблизно в 11 год. 05 хв., на 71 км вказаної автодороги, був зупинений інспектором ДПС
Як виявилось причиною зупинки стало порушенням мною вимог пункту 12.9 Правил дорожнього руху України, а саме, я рухався зі швидкістю 68 км/год на ділянці дороги, де встановлено додаткове обмеження швидкості дорожнім знаком 3.29 «Обмеження максимальної швидкості» до 40 км/год.
Не зважаючи на мої докази та вимоги п.12.10 ПДР Інспектор ДПС прийняв рішення про накладення адміністративного стягнення за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП у вигляді штрафу в розмірі 255 грн., та виніс постанову серіі ВХ №244445 (копія додається).
Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП є необґрунтованим, постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.
Згідно пп.ґ, п.12.6 ПДР на автомобільній дорозі поза населеними пунктами дозволяється рух транспортним засобам зі швидкістю не більше 90 км/год.
Відповідно до п. 12.10 ПДР «додаткові обмеження швидкості руху можуть бути встановлені виключно у разі проведення дорожніх робіт разом з попереджувальним знаком 1.37. У разі коли дорожні знаки обмеження руху 3.29 та 3.31 встановлені без проведення дорожніх робіт або залишені після їх завершення, водій не може бути притягнений до відповідальності згідно із законодавством за перевищення встановлених обмежень швидкості руху».
На ділянці дороги, де було мене зупинено, дорожній знак 3.29 «40 км/год», що додатково обмежує швидкість був встановлений без попереджувального знаку 1.37 «Дорожні роботи». (фото ділянки дороги додаються).
Крім того, абз.5 п.10.5.25 ДСТУ 4100-2002 «Знаки дорожні.Загальні технічні умови. Правила застосування» вказує: «якщо обмеження максимальної швидкості, що його вводять на даній ділянці дороги, більш ніж на 20 км/год змінює її значення проти дозволеної швидкості руху на попередній ділянці, то треба викори¬стовувати ступінчасте обмеження швидкості з кроком не більше ніж 20 км/год послідовним встановлен¬ням знаків 3.29, розміщених один від одного на відстані від 100 до 150 м». Тобто стосовно ділянки дороги, на якій було встановлено інспектором ДПС перевищення швидкості руху моїм автомобілем, згідно вимог вищевказаного ДСТУ, мали бути попередньо встановлені дорожні знаки, які поступово через інтервал 20 км/год, встановлююють нижчі обмеження швидкості. Такі дорожні знаки на даній ділянці дороги відсутні.
Зі змісту протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що мною були надані поясненення, що притягнення до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості в вищевикладених обставинах суперечить п.12.10 ПДР. Крім того мною було надано для ознайомлення Інспектору ДПС лист МВС № 45І-1316 від 27.07.2010 «Про роз’яснення деяких положень Правил дорожнього руху» (копія додається), в якому підтверджується, що притягнення до відповідальності в даній ситуації суперечить чинному законодавству. Проте у постанові прийнятій Інспектором ДПС не наведено будь-якої оцінки наданим мною доказам.
Також, при складанні Протоколу мені не було роз’яснено мої права та обов’язки, передбачені ст. 63 Конституції України та ст. 268 КУпАП, про що було зроблено зауваження і прохання надати роз’яснення, на що інспектор ДПС щось незрозуміло пробубнів не надавши мені зрозумілих роз’яснень стосовно вище вказаних статей і тим самим при розгляді справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, було грубо порушені мої права, передбачені ст. 268 КУпАП, а саме: особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право зокрема:
• знайомитися з матеріалами справи;
• давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання;
• при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням.
Всіх наданих мені законом цих прав я був позбавлений, що є порушенням процесу при розгляді справи про адміністративне правопорушення.
Зважаючи на викладене вважаю, що постанова серії ВХ №244445 по справі про адміністративне правопорушення прийнята з порушеннями Конституції та законів України, є необґрунтованою та не відповідає обставинам справи.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.1,ст.3 Закону УкраЇни «Про звернення громадян», ч.3 ст.288 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -
ПРОШУ:
1. Постанову ВХ №244445 від 31.03. 2011р. про накладення на мене адміністративного стягнення по ст. 122 ч. 1 КУпАП в розмірі 255 гривень, скасувати.
2. Притягнути Інспектора ДПС ... до дисциплінарної відповідальності за неправомірне притягнення мене до адмінвідповідальності.

Додатки:
1. Копія Протоколу серія ВХ №132614 про адміністративне правопорушення від 31.03.2011р. (1 арк.)
2. Копія Постанови ВХ №244445 по справі про адміністративне правопорушення від 31.03.2011 року (1 арк.).
3. Фото місця події (2 арк.).
4. Лист МВС № 45І-1316 від 27.07.2010р. «Про роз’яснення деяких положень Правил дорожнього руху» (копія 1 арк.).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 14:17 
Новобранец

wasily_g
Жалобу на дурачка полюбому, причем на его действия ---- пусть отписывается потом, а вы можете апелляционно их потом оспаривать ..... Ну и сообиветственно потом само постановление обжалуйте как положено ......
ПыСЫ: если хотите потрепать нервы менту -- напишите в личку, я вам помогу составить бумажки......

1. Як правильно написати Скаргу на ДПСника?
2. В позовній заяві до суду краще вказувати відповідачкм УДАІ чи ДПСника?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 14:23 
Борец

У меня в подписи аська и мыло --- пишите туда, я вам постараюсь помочь ...

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 14:46 
Постоялец

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 14:55 
Постоялец

Mayer писал(а):
Изображение

я еще встречал пару ответов на эту тему, в т.ч. и из стандартизации (или как там), и из ДГАИ. если надо - могу найти. там все железно, так что этого урода, о котором в теме речь, есть все шансы на притягнення до крим.відповідальності :!:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 15:46 
Новобранец

[/quote]
я еще встречал пару ответов на эту тему, в т.ч. и из стандартизации (или как там), и из ДГАИ. если надо - могу найти. там все железно, так что этого урода, о котором в теме речь, есть все шансы на притягнення до крим.відповідальності :!:[/quote]

Надо, конечно надо

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 46 ]  На страницу 1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа