Сразу прощу прощения, что не выложу сканы, так как у меня ни сканера в доме нету ни фотика.

Суть:
В один прекрасный момент, у меня были изъяты права и выдан временный талон, дело было отправлено в суд. Суд постановил закрыть дело и вернуть права. Но всегда есть одно НО! В ГАИ посчитали, что на самом деле не обязательно права возвращать. Как всегда было бесполезно что либо гаишникам доказывать, после чего я плюнул и ушел.
Войдя в дом, сразу кинулся писать в ГАИ информационный запрос. Не буду его весь печатать - напечатаю только сам вопрос:
Цитата:
Чи можуть бути якісь законні підстави згідно яких інспектор ВДАІ Новотроїцького району зможе відмовити Шумахеру у повернені йому його посвідчення водія?
И вот сегодня я получил долгожданный ответ
Цитата:
В повернені посвідчення водія може бути відмовлено за підстав визначених ст. 265-1 Кодексом України про адміністративні правопорушення та п.3 постанови Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2008 р. № 1086, якою передбачено порядок тимчасового вилучення посвідчення водія, талону про проходження державного технічного огляду і ліцензійної картки на транспортний засіб та їх повернення.
И тут я задумался, еще раз перечитав ст.265-1 КУпАП и п.3 постановления КМУ № 1086 и еще больше задумался. Так вот, стою на асфальте в лыжи обутый, то ли лыжи не едут то ли я дурак.
ст. 265-1 КУпАПУ разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, за яке відповідно до цього Кодексу може бути накладено адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами, працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово вилучає посвідчення водія до набрання законної сили постановою у справі про адміністративне правопорушення, але не більше ніж на три місяці з моменту такого вилучення, і видає тимчасовий дозвіл на право керування транспортними засобами. Про тимчасове вилучення посвідчення водія робиться запис у протоколі про адміністративне правопорушення.
Після закінчення тримісячного строку тимчасового вилучення посвідчення водія, у випадках, якщо судом не прийнято рішення щодо позбавлення водія права керування транспортним засобом або якщо справа про адміністративне правопорушення не розглянута у встановлений законом строк, особа має право звернутися за отриманням вилученого документа. Таке звернення особи є обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення.
п.3 КМУ № 1086Посвідчення водія тимчасово вилучається за наявності підстав вважати, що водієм вчинено правопорушення, передбачене Кодексом України про адміністративні правопорушення, за яке може бути накладено адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортним засобом.
Очень интересно узнать мнение форумчан, что они думают по этому поводу. Я еще новичок в этом деле, может я что-то не понимаю.
Интересно узнать куда с этим можно дальше писать. Если будут конкретные советы, то я их буду рад выслушать. Не против по судам побегать, глядишь может с этой истории еще и классный материал получиться.
Заранее благодарю за внимание.