Допоможіть з написанням заяви в прокуратуру на працівників спецпідрозділу Беркут, а також з процедурою подання заяви у місті Львів. Заява нижче, можливо потрібно щось дописати або забрати.
Також цікавить правомірність таких дій спецпідрозділу.
Прокурору м.Львова Від ***
ЗАЯВА
19 березня 2011 року, приблизно о 23:30, Я, ***, на автомобілі ***, номерний знак ***, з *** що проживає у м.Львів, зупинились на вулиці ***. Через декілька хвилин до нас підїхала машина з працівниками спецпідрозділу “Беркут”, номерний знак машини ***. Не представившись і не пояснивши причин, один з працівників сказав дати посвідчення водія і документи на машину. Після перевірки документів попросив вийти з машини, і витягнути все з кишень. Після того як я виклав всі речі, працівник спецпідрозділу почав мене обшукувути, не сказавши причин для таких дій. Обшукавши гаманець, та кишені, працівник спецпідрозділу сів на моє крісло водія і почав робити обшук в машині, на моє прохання щоб він сів так щоб я бачив що він робить, він відповів, що мені не обовязково бачити те що він робить в машині. Перевіривши все в машині, бардачок, під сидіннями, усі кишеньки в автомобілі, пішов до інших працівників які стояли за машиною. Підійшовши до них я запитав чи мають вони право без оформлення документів і свідків робити обшук, вони відповіли що мають таке право, і я поприсив у них номер телефону довіри щоб подзвонити і вияснити це. Вони почали насміхатись і сказали що не знають номера ні до якої Віри. Я поприсив щоб вони показали посвідчення. Через декілька хвилин один з працівників показав посвідчення на прізвище ***, і запитав мене чи знаю я в якій країні ми живеми, я сказав що знаю, він мені відповів що якщо я щось не то про них скажу у мене будуть великі проблеми. Це я сприйняв як погрози в мою сторону. Дальше вони сказали що везуть мене в лабораторію щоб перевірити на вживання наркотиків. На моє прохання пояснити причину такої перевірки вони відповіли що було дуже підозріло коли вони підїхали і спостерігали за мною, побачили що я їв торт в машині і не розмовляв 2-3 хвилини. По їх словах з цього вони зробили висновок що я вживав наркотики. На моє проханя оформити це все документально, працівники спецпідрозділу казали що це не потрібно, і почали залякувати мене працівниками ДАІ, сказали якщо їх зараз викличуть, то, цитую їхні слова ‘вони мене порвуть’. Дальше один з працівників сів до мене в машину і ми поїхали на вулицю Наукову в лабораторію. Коли ми їхали працівник спецслужби постійно кудась дзвонив, і через 3-4 хвилини сказав зупинитись щоб вони ще раз на мене подивились. Ми зупинились і вийшли з машини, один з працівників попросив показати ще раз посвідчення водія і документи на машину, глянувши на них він поклав їх собі в кишеню. Поговоривши 2-3 хвилини, сказали мені сісти в машину, і я попросив щоб вони відали мої документи назад, що вони і зробили. Після того як я сів в машину вони не вибачившись поїхали геть. На мій погляд у цій ситуації працівники спецпідрозділу порушили законодавство України зробивши обшук моєї приватної власності без причини а також без свідків, погрожували та хамили мені, і без причини везли мене на провірку на вживання наркотиків. Така ситуація з незаконним обшуком відбувається зі мною не вперше, тому я хочу отримати пояснення цієї ситуації від керівництва спецпідрозділу “Беркут”, чому їхні працівники позволяють собі такі незаконні дії, а також хамлять і погрожують громадянам України. Керуючись Законами України прошу Вас: 1. Прийняти до розгляду дану скаргу. 2. Провести розслідування обставин викладених в даній заяві. 3. Порушити кримінальну справу проти винних осіб згідно чинного законодавства України. 4. Повідомити мене письмово у встановлений законом час про результати розгляду заяви та перевірки фактів що викладені в цій заяві. Документи що додаються: 1. Фото з місця події.
З повагою ***.
|