Здравствуйте! Прошу помощи в составлении Административного иска с просьбой по поводу отмены Постановления в оплате штрафа по уважительной причине. Суть дела изложена в тексте самого иска, смущают списаные мной текст вконце: На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. ст. 2, 6-11, 18, 19, 104, 105 Кодексу адміністративного судочинства України Потому как не знаком с этими статьями, но списывал с подобного дела.
Ну и прошу покритиковать мой иск и дать советы.
Заранее спасибо:
До Хмельницького міськрайонного суду 29000, м. Хмельницький, вул. Театральна 54
Позивач: *************
Відповідач: *************
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ Про скасування протоколу про адміністративне правопорушення та скасування постанови ВХ№****** від 18 березня 2011 року про притягнення до адміністративної відповідальності Я, *********, 18 березня 2011 року о 19-тій годині двадцять хвилин, керуючи автомобілем Renault Megan Scenic, на пiдставi технічного паспорта СА №******, державний номер **********, виконуючи всі правила дорожнього руху (надалі ПДР), увімкнувши сигнал повороту, почав рух з продуктового ринку, який розташований по вул. Купріна в мікрорайоні Дубово. Враховуючи всі обставини руху автомобілів в цей час, я згідно п.16.2 ПДР виїхав на дорогу, надавши перевагу в русі транспортним засобам, що рухались по проїжджій частині, згідно п.16.3 ПДР. Після виїзду з ринку на вул. Купріна був зупинений працівником ДАІ ************** (надалі інспектор). Після зупинення, я попросив пояснити причину зупинення. Зі слів інспектора ДАІ, я повернув лiворуч, чим порушив п. 4.2. ПДР. Не зважаючи на мої пояснення що скоїв порушення не навмисно і прохання дати мені ПОПЕРЕДЖЕННЯ як на перший раз (інспектор перевірив засобом зв’язку що порушень протягом року у мене не було), в моїй присутності відразу було складено протокол про адміністративне правопорушення та без суду і слідства прийнято ПОСТАНОВУ про притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП України, у вигляді штрафу в сумі 255,00 грн. Інспектор аргументував відмову дати мені ПОПЕРЕДЖЕННЯ тим що він не має права його давати і пояснив що я можу лише опротестувати дану ПОСТАНОВУ в суді протягом десяти днів. Наступного дня я повернувся на ринок де зробив фотофiксацiю виїзду. На виїздi дiйсно є знак 4.2 «Рух праворуч», який розташований під знаком 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено» (фото та схема додаються) Визнаю що порушив п. 4.2. ПДР, що і зазначив у протоколі, у поясненні вказав що порушив не навмисне, не помітив один знак, виконуючи тим часом інший. Доказом моїх не навмисних дій є те що порушений мною знак 4.2 був розташований під яскравим червоним знаком 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено» на який, на відміну від 4.2, я виконав вимогу знака і зупинився, тобто в даному випадку не порушив ПДР. Підтвердженням моїх слів є те що інспектор ДАЇ даний факт ймовірного порушення не зазначив у протоколі і був зі мною згідний із цим навіть в устній розмові що я дійсно зупинився перед знаком 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено». Дотримуватися одного знака, а ігнорувати інший не є логічним, тобто я дійсно порушив не навмисне. До того ж розділювальна смуга в місці мого виїзду була переривчаста, на що звернув увагу перед перетином перехрестя. Також звернув увагу на те що патрульна машина стояла одразу за перехрестям. Не логічно було б порушувати навмисно на очах в інспекторів. Автомобілів в даний час доби було мало і я не створив аварійної ситуації на дорозі.
Враховуючи моє визнання скоєного правопорушення, наведені вище пояснення, приймаючи мої розкаяння, враховуючи те що протягом року в мене не було жодного правопорушення і те що я є утриманцем неповнолітньої дитини *********** віком рік і дев`ять місяців і дружини ***************, яка знаходиться у декретній відпустці, враховуючи те що я працюю на посаді *********** в******************** отримую мінімальну заробітну плату, на яку живе вся сім`я і тому сплатити даний штраф буде фінансовою катастрофою для усієї родини, а також користуючись пунктом 1 частини 3 статті 105 КАС України де передбачено, що адміністративний позов може містити вимоги про скасування або визнання нечинним рішення відповідача - суб’єкта владних повноважень повністю чи окремих його положень. На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. ст. 2, 6-11, 18, 19, 104, 105 Кодексу адміністративного судочинства України ПРОШУ: 1. Прийняти позовну заяву до розгляду. 2. Скасувати Постанову до протоколу ВХ № ******* від 18.03.2011 року, що виніс інспектор ІДПС УДАІ м. Хмельницького Безвух *************** про накладення на мене адміністративного стягнення за ч. 1 ст. 122 КпАП України в вигляді штрафу в сумі 255,00 гривень, або винести мені адміністративне ПОПЕРЕДЖЕННЯ замість зазначеного штрафу. Згідно статті 288 КУпАП - Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
Додатки: 1. Копії позовної заяви на 2 арк. в двох примірниках. 2. Копія протоколу про адміністративне правопорушення ВХ № ********** від 18.03.2011 року в двох примірниках. 3. Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення до протоколу ВХ №********* від 18.03. 2011 року в двох примірниках. 4. Фото виїзду з ринку по вул. Купріна в мікрорайоні Дубово (2 шт.) 5. Схема виїзду з ринку по вул. Купріна в мікрорайоні Дубово (2 шт.)
Дата: 21.03.2011р. Підпис:
|