Текущее время: 21 июл 2025, 12:55

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Попередження замість штрафу...
СообщениеДобавлено: 19 мар 2011, 20:29 
Прохожий

Здравствуйте!
Прошу помощи в составлении Административного иска с просьбой по поводу отмены Постановления в оплате штрафа по уважительной причине.
Суть дела изложена в тексте самого иска, смущают списаные мной текст вконце:
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. ст. 2, 6-11, 18, 19, 104, 105 Кодексу адміністративного судочинства України
Потому как не знаком с этими статьями, но списывал с подобного дела.

Ну и прошу покритиковать мой иск и дать советы.

Заранее спасибо:

До Хмельницького міськрайонного суду
29000, м. Хмельницький, вул. Театральна 54

Позивач:

Відповідач:

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
Про скасування протоколу про адміністративне правопорушення та скасування постанови ВХ№****** від 18 березня 2011 року про притягнення до адміністративної відповідальності
Я, *********, 18 березня 2011 року о 19-тій годині двадцять хвилин, керуючи автомобілем Renault Megan Scenic, на пiдставi технічного паспорта СА №******, державний номер **********, виконуючи всі правила дорожнього руху (надалі ПДР), увімкнувши сигнал повороту, почав рух з продуктового ринку, який розташований по вул. Купріна в мікрорайоні Дубово. Враховуючи всі обставини руху автомобілів в цей час, я згідно п.16.2 ПДР виїхав на дорогу, надавши перевагу в русі транспортним засобам, що рухались по проїжджій частині, згідно п.16.3 ПДР.
Після виїзду з ринку на вул. Купріна був зупинений працівником ДАІ ************** (надалі інспектор). Після зупинення, я попросив пояснити причину зупинення. Зі слів інспектора ДАІ, я повернув лiворуч, чим порушив п. 4.2. ПДР.
Не зважаючи на мої пояснення що скоїв порушення не навмисно і прохання дати мені ПОПЕРЕДЖЕННЯ як на перший раз (інспектор перевірив засобом зв’язку що порушень протягом року у мене не було), в моїй присутності відразу було складено протокол про адміністративне правопорушення та без суду і слідства прийнято ПОСТАНОВУ про притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП України, у вигляді штрафу в сумі 255,00 грн.
Інспектор аргументував відмову дати мені ПОПЕРЕДЖЕННЯ тим що він не має права його давати і пояснив що я можу лише опротестувати дану ПОСТАНОВУ в суді протягом десяти днів.
Наступного дня я повернувся на ринок де зробив фотофiксацiю виїзду. На виїздi дiйсно є знак 4.2 «Рух праворуч», який розташований під знаком 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено» (фото та схема додаються)
Визнаю що порушив п. 4.2. ПДР, що і зазначив у протоколі, у поясненні вказав що порушив не навмисне, не помітив один знак, виконуючи тим часом інший.
Доказом моїх не навмисних дій є те що порушений мною знак 4.2 був розташований під яскравим червоним знаком 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено» на який, на відміну від 4.2, я виконав вимогу знака і зупинився, тобто в даному випадку не порушив ПДР.
Підтвердженням моїх слів є те що інспектор ДАЇ даний факт ймовірного порушення не зазначив у протоколі і був зі мною згідний із цим навіть в устній розмові що я дійсно зупинився перед знаком 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено».
Дотримуватися одного знака, а ігнорувати інший не є логічним, тобто я дійсно порушив не навмисне.
До того ж розділювальна смуга в місці мого виїзду була переривчаста, на що звернув увагу перед перетином перехрестя. Також звернув увагу на те що патрульна машина стояла одразу за перехрестям. Не логічно було б порушувати навмисно на очах в інспекторів.
Автомобілів в даний час доби було мало і я не створив аварійної ситуації на дорозі.

Враховуючи моє визнання скоєного правопорушення, наведені вище пояснення, приймаючи мої розкаяння, враховуючи те що протягом року в мене не було жодного правопорушення і те що я є утриманцем неповнолітньої дитини *********** віком рік і дев`ять місяців і дружини ***************, яка знаходиться у декретній відпустці, враховуючи те що я працюю на посаді *********** в******************** отримую мінімальну заробітну плату, на яку живе вся сім`я і тому сплатити даний штраф буде фінансовою катастрофою для усієї родини, а також користуючись пунктом 1 частини 3 статті 105 КАС України де передбачено, що адміністративний позов може містити вимоги про скасування або визнання нечинним рішення відповідача - суб’єкта владних повноважень повністю чи окремих його положень.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. ст. 2, 6-11, 18, 19, 104, 105 Кодексу адміністративного судочинства України
ПРОШУ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Скасувати Постанову до протоколу ВХ № ******* від 18.03.2011 року, що виніс інспектор ІДПС УДАІ м. Хмельницького Безвух *************** про накладення на мене адміністративного стягнення за ч. 1 ст. 122 КпАП України в вигляді штрафу в сумі 255,00 гривень, або винести мені адміністративне ПОПЕРЕДЖЕННЯ замість зазначеного штрафу.
Згідно статті 288 КУпАП - Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

Додатки:
1. Копії позовної заяви на 2 арк. в двох примірниках.
2. Копія протоколу про адміністративне правопорушення ВХ № ********** від 18.03.2011 року в двох примірниках.
3. Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення до протоколу ВХ №********* від 18.03. 2011 року в двох примірниках.
4. Фото виїзду з ринку по вул. Купріна в мікрорайоні Дубово (2 шт.)
5. Схема виїзду з ринку по вул. Купріна в мікрорайоні Дубово (2 шт.)

Дата: 21.03.2011р. Підпис:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Попередження замість штрафу...
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 20:36 
Прохожий

Написаное - туфта, составленая за два часа...
...сейчас разработан более разумный иск, если сработает - выложу.
А пока топик можно удалить, чтоб не запутывать несуразицей

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа