оце накидав зараз для Хуліган прошу приєднатись і допомогти однодумцю:
До міського суду міста ……………. 93400, м. Сєвєродонецьк, вул.Леніна, 19
Позивач: Іванов Сергій Олександрович 93400, Луганська область, м. Сєвєродонецьк вул. Гагаріна, б.58-а, кв.24 тел. 095-314-26-10
Відповідач: Інспектор ДПС ……..(перепиши з шапки протоколу чи постанови)
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови Серія …… №…. в справі про адміністративне правопору-шення від 17 березня 2011 року. Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду по-станову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи. «17» березня 2011 року близько …. год. …. хв. я рухався автомобілем ВАЗ……, державний номерний знак ВВ4560АК у напрямку …………..(перепиши з протоколу) в цей час мене зупинив інспектор ДПС Лисичанської роти ДПС, який з’явився на дорозі дуже несподівано, із автомобіля Шевроле Авео, сірого кольору державний но-мерний знак ВВ 4256 ВІ. Підійшовши до мого автомобіля Інспектор ДПС не представився та не назвавши причину зупинки попросив пред’явити технічний паспорт на автомобіль та водійське посвідчення. На моє прохання пояснити причину зупинки інспектор ДПС знову запросив водійське посвідчення. Після того як я пред’явив водійське посвідчення інспек-тор забравши його з моїх рук, та без пояснення причин почав рухатися до свого автомобі-ля. Я пішов за інспектором, та ще раз запитав про причину зупинки, як виявилось причиною зупинки, за думкою інспектора, та згідно з його слів, стало порушення мною вимог пункту ….. Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність згідно ч.1 ст. 122 КУпАП. Але мені не було пред'явлено жодного доказу порушення, крім безпід-ставних звинувачень. На мої заперечення стосовно того, що я не вчиняв дій, які порушували б Правила до-рожнього руху України, а рухався відповідно до цих Правил та встановленої Правилами швидкості, інспектор склав протокол про адміністративне правопорушення від 17.03.2011р. до того ж автомобіль ДАІ знаходився на досить великій відстані. В протоколі зазначено, що я нібито порушив вимоги п…… Правил дорожньо-го руху, а саме не зупинився перед дорожним знаком 2.2. Інспектор ДПС ………… після складення протоколу запропонував присісти до нього в автомобіль та подивитись відеозапис ніби-то мого порушення на побутовый фотокамері.
Не зважаючи на мої заперечення, про що було вказано в протоколі, і врахувавши свої думки достатніми Відповідач, інспектор ДПС Лисичанської роти ДПС, прийняв рішення про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі ….. грн., та виніс постанову серія ….. №……. в справі про адміністративне правопору-шення від 17 березня 2011 року (копія додається).
Необхідно також зазначити, що відповідно до ст. 251 Кодексу України про адмініст-ративні правопорушення доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які дані, що встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, пояснен-нями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, та показаннями техні-чних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Але як вбачається із змісту протоколу про адміністративне правопорушення, до нього додається тільки постанова по справі про адміністративне правопорушення. Відповідно до п. 2.13 Інструкції «З організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху», до протоколу, складеного з використанням показань технічних приладів, долучаються фото-, відео або інші матеріали, на яких зафіксовані показання цих приладів. Також зазначу, що згідно з ст.14-1 КУпАП законною є тільки фіксування пору-шення приладами автоматичної фото-, кіно- або відео зйомки. Фіксування вручну не відповідає вимогам закону.
Зі змісту протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що до нього не надано будь-яких матеріалів на яких зафіксовано порушення мною п….ПДР,також порушення не зафіксоване свідками при цьому, у відповідача відсутні інші докази нібито мого порушення. У моєму ж автомобілі був свідок того, що я зупинився перед знаком СТОП, якого інспектор ДПС незахотів вписати до протоколу.
Також протокол від 17.03.2011 р. мені було надано на підпис після його складання та підписання інспектором. У протоколі мною зазначено зауваження про незгоду з виснов-ками інспектора, адже Правила дорожнього руху України я не порушував. Доказів про те, що я порушив п……… Правил дорожнього руху пред`явлено не було.
Таким чином при складанні протоколу про адміністративне правопорушення та винесенні постанови по справі про адміністративне правопорушення відповідачем порушені вимоги ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також інспектором ДАІ у протоколі про адміністративне правопорушення, не надано було мені доказів правомірності застосування відеокамери, на яку був здійснений запис руху мого автомобіля. Таким чином, інспектор ДАІ вийшов за межі своїх повноважень, встановлених законом, з чого випливає, що такий запис на відеокамеру не може братись до уваги як доказ у цій справі прощо мною винесено окреме клопотання(копія додається),оскільки за правилами підпункту 20.2. Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 27 березня 2009 року N 111 забороняється застосування технічних засобів та приладів, які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув, а також передавати такі прилади для користування безпосередньо на маршруті патрулювання без здійснення контролю командиром підрозділу результатів роботи приладу за зміну.
Крім того, відповідно до частини другої статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 251, 252, 254, 255, 276, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, ст. 2, 6-11, 18, 19, 71, 104-106 Кодексу ад-міністративного судочинства України вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП є необґрунтованим, недоведеним з наступних причин:
рухаючись по автомобільній дорозі в м. Рубіжне я виконував вимоги Правил дорож-нього руху України щодо зупинки на дорожній знак 2.2 „Проїзд без зупинки заборонено”. За таких умов вважаю, що у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою. Також прошу взяти до уваги,що на підставі статті 272 КУпАП свідком у справі про адміністративне правопорушення може бути викликана кожна особа, про яку є дані, що їй відомі які-небудь обставини, щопідлягають установленню по даній справі.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова серія……… №……. Від……. в справі про адміністративне правопорушення від 17 березня 2010 року є необґрунтованою, протиправною, незаконною та на підставі ст..ст………………………
ПРОШУ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду. 2. Визнати протиправною та скасувати постанову серії ВВ1 №069931 в справі про адміністративне правопорушення від 17 березня 2011 р. 3. Викликати та опитати у судовому засіданні зазначеного свідка.
Додатки: 1. Копії позовної заяви на 3 арк. в 2-х прим. 2. Копія постанови серії ВВ1 №069931 в справі про адміністративне правопорушення від 13.03.2011 р. 3.Копія протокола серія….№…….. від…….. 4.Копія заперечення проти залучення в якості доказів відеозапису зробленого інспектором ДПС..........
«00» березня 2011 року______________________________
……………………………………………………………………………………..
До суду Миколаївської області.
ППППП Д.А.
ЗАПЕРЕЧЕННЯ проти залучення в якості доказів відеозапису зробленого інспектором Івановим І.І.
При складанні протоколу серії СВ ….№…. від …. інспектор Іванов І.І.. стверджував що фіксував порушення мною нібито п.»2,2 ПДР, в якому мене звинувачував за допомогою побутової відеокамери, але ні в протоколі, ні в постанові не вказано ніяких даних цього приладу. Щодо контролю за дотриманням водіями ПДР, згідно п.21 ст.11 Закону «Про міліцію»-працівникам міліції дозволяється використовувати передбачені нормативно-правовими актами технічні засоби, в тому числі засоби фото- і відеоспостереження, для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху. Слід зазначити, що таким нормативно-правовими актами є Наказ МВС України №33 від 01.03.2010р , який Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 березня 2010р. за № 262/17557 та Наказ МВС України №111 від 27 березня 2009р., який Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 червня 2009 р. за № 576/16592. Наказ МВС України №33 від 01.03.2010р. містить вичерпний перелік засобів якими дозволено користуватися для виявлення та фіксування порушень ПДР, а п.18.10. ст.18 Наказу МВС України №111 прямо забороняє використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув. Також в мене є сумніви щодо відповідності цього приладу ст.8 Закону «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах» метою якого є захист інформації, яка є власністю держави. Теж саме вказується і в п.20.2. наказу № 111 від 27 березня 2009р.
Виходячи з вищевикладеного, та керуючись п.3 ст. 70 КАСУ
Прошу: 1. При розгляді справи не брати до уваги в якості доказів матеріали, які були надані відповідачем.
Додатки: 1. Наказ МВС України №33 від 01.03.2010р , який Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 березня 2010р. за № 262/17557 2. Витяг з наказу МВС України від 27 березня 2009 року № 111, який Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 червня 2009 р. за № 576/16592
_________________ дайте нам бути такими якими ми є, дайте нам спокій від ваших щоденних атак... Славко Вакарчук.
|