Доброго дня,
Потрібна ваша порада. Зупинив мене даїшник на Верхньому Валу в Києві після повороту з Глибочицької, що я проїхав на жовте світло.
Я йому пояснював, що маю право, бо дуже погана дорога була, позаду дуже близько була машина і я не хотів різко гальмувати, крім того якби загальмував пізніше то зміг би зупинитися або на зупинці, або на пішоходному переході або на перехресті, тому я мав право закінчити маневр, крім того, я переконався, що і людей ще не було на переході (їм все ще горіло червоне) і машин інших теж не було, тому я нікому не заважав. У мене в машині був свідок який це може підтвердити.
Питання от ще які:
1. Один і той саме даїшник зупинив мене і машину прямо переді мною, здається раніше було правило, що в темний час (сонце зайшло о 17:30, було вже 18:30) він не мав права зупиняти дві машини, так потім вони вдвох розбиралися, але зупинив він дві сам, другого навіть поруч не було.
2. Чи маю я також право вказати, що видимість світлофору для них була дуже обмежена, там дерева затуляють, вони вже за поворотом були, темно і тд.
3. Я написав в протоколі що не згоден і пояснив чому мав право їхати (те, що я писав раніше), але не вказав свідка, що був зі мною, розгубився якось і темно було, метушня, можу я вказати його в позивній заяві? Крім того у мене ще є свідок - водій авто, яке зупинили переді мною
4. Чи була б у когось можливість допомогти написати позивну заяву, бо я не дуже розбираюся в усіх статтях, правилах і як все писати?
Дуже дякую!!!
|