Текущее время: 02 авг 2025, 23:41

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 25 фев 2011, 22:52 
Прохожий

28.08.10. Мой отец въезжая в населенный пункт, был остановлен инспектором за превышение(устройство Берез, если не ошибаюсь, в протоколе непонятно написано). Протокол был составлен, копия получена. В протоколе отец написал, что не согласен с обвинением и собирается его обжаловать. Однако копию постановления инспектор на месте не вручил, пообещав, что будет выслано по почте. До сих пор ждем. А вот 3 дня назад получает он письмо с постановлением из Гис.
Отец поехал в район к исполнителю, где получил копию постановления Гаи. На постановлении разумеется нет подписи отца. Нужна помощь в следующих вопросах:
1) Каковы наши шансы избежать штраф Гаи?
2) Каков порядок наших действий?
3) Если отец позвонил исполнителю и попросил приостановить производство, так как собирается обжаловать постановление Даи, достаточно ли этого?
4) Надо ли обжаловать постановление ГИС (там не так гладко со сроками, например, в части уведомления должника о производстве не позднее, чем на следующий день после подачи документа, а также изменена резолютивная часть постановления Даи без ссылки на Закон Украины)?
ЗЫ: Отец заехал в суд. Там же ему нашли адвоката, который сказал, что все дела уладит за 250 грн. :)
Хотим попробовать сами...

Последний раз редактировалось kartes 26 фев 2011, 00:54, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 фев 2011, 23:35 
Борец

kartes писал(а):
28.08.10. Мой отец въезжая в населенный пункт, был остановлен инспектором за превышение(устройство Берез, если не ошибаюсь, в протоколе непонятно написано). Протокол был составлен, копия получена. В протоколе отец написал, что не согласен с обвинением и собирается его обжаловать. Однако копию постановления инспектор на месте не вручил, пообещав, что будет выслано по почте. До сих пор ждем. А вот 3 дня назад получает он письмо с постановлением из Гис.
Отец поехал в район к исполнителю, где получил копию постановления Гаи. На постановлении разумеется нет подписи отца. Нужна помощь в следующих вопросах:
1) Каковы наши шансы избежать штраф Гаи?
2) Каков порядок наших действий?
3) Если отец позвонил исполнителю и попросил приостановить производство, так как собирается обжаловать постановление Даи, достаточно ли этого?
4) Надо ли обжаловать постановление ГИС (там не так гладко со сроками, например, в части уведомления должника о производстве не позднее, чем на следующий день после подачи документа, а также изменена резолютивная часть постановления Даи без ссылки на Закон Украины)?
ЗЫ: Отец заехал в суд. Там же ему нашли адвоката, который сказал, что все дела уладит за 250 грн. :)
Хотим попробовать сами...
Все копии прилагаю http://multi-up.com/440358

1. высокие
3. нет, не достаточно
4. Да, либо у начальника отделения ГИС, либо в суде.
Прибор наверное Беркут. А нарушал таки?
скан копии залейте сюда например http://www.radikal.ru/ и дайте ссылки

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 фев 2011, 23:54 
Прохожий

постанова даи Изображение
постанова гис Изображение
протокол Даи Изображение

У меня с отцом доверительные отношения, у меня нет сомнений, что не нарушал.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 фев 2011, 23:58 
Борец

Если я правильно разобрал то протокол и постанова от 28 января! Срок обжалования давно истек

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 фев 2011, 00:02 
Прохожий

MAXIMUSGo писал(а):
Если я правильно разобрал то протокол и постанова от 28 января! Срок обжалования давно истек

Нет, 28 августа. Срок действительно истек, но когда нет на руках постановления, то нечего обжаловать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 фев 2011, 00:04 
Борец

Когда пришло постановление из ГИСа? Откуда у Вас постановление из ГАИ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 фев 2011, 00:09 
Прохожий

Я конечно извиняюсь, но топике все указано.
Дублирую: из Гиса письмо получено 3 дня назад, а на конверте стоит почтовый штемпель с датой от 19.02.2011.,
постановление гаи, а вернее копию, получили там же в Гисе.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 фев 2011, 00:13 
Борец

Посмотрите в памятке - там много примеров , только поставить свои данные viewtopic.php?f=28&t=496&p=73864&hilit=%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%BA%D0%B0#p73864

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 фев 2011, 12:24 
Борец

kartes, по клику на картинку, открывается просто сайт радикал.
Когда заливаете картинку, выбирайте ссылку из п. 3 3. Превью - увеличение по клику, тогда здесь будет маленькая превьюшка, а кликнув на нее, откроется в полном формате, например так:

Изображение

Есть мысли по вашему делу, но нужно глянуть документы нормально, перезалейте их как я сказал

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 мар 2011, 19:25 
Прохожий

Вот наваял иск и заявление о восстановлении сроков обжалования, пользуясь болванками, кое-что от себя добавил.
Может поправите, если что-то не так...

До Тельманівського районного суду
87100, Донецька обл.,
смт Тельманове, пр-т Тельмана, 1
тел.: (06279) 5-18-35

Позивач:

Відповідач:
УДАI ГУМВС України в Донецькiй областi
вул. Ходаковського, 10, м. Донецьк, 83023
тел. 062 345-23-30

ЗАЯВА ПРО ВІДНОВЛЕННЯ СТРОКУ НА ОСКАРЖЕННЯ.

Оскаржувана постанова № АН 648635 від 28.08.2010 винесена у порядку ст.14-1 КУпАП України, без моєї присутності та повідомлення мене про розгляд справи.
Копія зазначеної постанови отримана мною у відділі державної виконавчої служби Тельманівського районного управління юстиції 24.02.2011. Це підтверджується поштовими штемпелями на конверті який я отримав з виконавчої служби де у перше дізнався що на мене складено постанова про притягнення до адміністративної відповідальності № АН 648635 від 28.08.2010.
За таких умов до отримання листа від виконавчої служби я не міг довідатися про її існування, зміст, а отже, і вирішити питання про її оскарження.
На підставі викладеного, керуючись ст.102 КАС України,

ПРОШУ:

Поновити строк на оскарження зазначеної постанови.

„____”__________ 20__р.

Додатки:
1. Документи про оскарження постанови;
2. Ксерокопія конверта.

До Тельманівського районного суду
87100, Донецька обл.,
смт Тельманове, пр-т Тельмана, 1
тел.: (06279) 5-18-35

Позивач:

Відповідач: ст. лейтенант Дзябко Анатолій Павлович
Інспектор з розшуку ВДАІ м. Докучаєвська у Донецькій області
УДАI ГУМВС України в Донецькiй областi
вул. Ходаковського, 10, м. Донецьк, 83023
тел. 062 345-23-30

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправними та скасування
протоколу АН №503120 від 28.08.2010 про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 122 КпАП України, та постанови про притягнення до адміністративної відповідальності № АН 648635 від 28.08.2010
Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
28 серпня 2010 року стосовно мене був складений протокол АН №503120 від 28.08.2010 про адміністративне правопорушення (додається) та винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності № АН 648635 від 28.08.2010 за порушення правил дорожнього руху, передбачене ч.1 ст. 122 КпАП України.
Із зазначеними протоколом та постановою не погоджуюсь, оскільки вони винесені з порушенням норм права, є незаконними, у зв’язку з чим підлягають скасуванню з наступних підстав.
28 серпня 2010 року близько 08.20. я, керуючи автомобілем Фольксваген Гольф, державний номер , який належить мені, рухався по автомобільній дорозі Миколаївка-Докучаєвськ у напряму м. Донецьк. Рухаючись з дотриманням правил дорожнього руху, о 08.20. при в’їзді у місто Докучаєвськ, я побачив інспектора ДАІ, що рухаючись мені на зустріч тримав у руках вимірювальний прилад. Після цього я був зупинений інспектором розшуку ВДАІ м. Докучаєвська Дзябко Анатолієм Павловичем. На моє прохання назвати причину зупинки він відповів, що я перевищив швидкісний режим і показав зафіксовану на приладі "Беркут" швидкість 99 км/год. Після того, як я не погодився з тим, що ця швидкість належить моєму автомобілю, інспектор Дзябко А.П. пішов складати адміністративний протокол за перевищення мною швидкісного режиму в населеному пункті. На моє прохання довести обґрунтовані докази моєї провини інспектор запросив мене до припаркованого на прилеглій дорозі не службового автомобілю Хюндай та почав показувати мені інструкцію з використання вимірювального приладу "Беркут". Я зазначив,що ця інструкція не може бути доказом, але інспектора Дзябко А.П. це не зупинило. Під час складання протоколу у поясненнях я написав про свою незгоду з обвинуваченням, тим паче, що жодних доказів того, що саме я порушив правила дорожнього руху інспектор ДАІ мені не надав. Крім того він не ознайомив мене з моїми правами та обов’язками відповідно до ст. 63 Конституції України та ст. 268 КУпАП про що свідчить відсутність мого підпису у відповідному рядку Протоколу.
Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП є незаконним, необґрунтованим, недоведеним з наступних причин:
1. Правопорушення я не скоював, оскільки завчасно скинув швидкість перед знаком населеного пункту та їхав із дотриманням Правил дорожнього руху України.
2. У момент, близький до вимірювання швидкості та зупинки, мене обігнав на великій швидкості автомобіль Мерседес, якому ймовірно і належить швидкість, яку зафіксував інспектор приладом Беркут. Проте, попередній автомобіль інспектор не зупинив. Всі описані вище обставини справи були вказані інспектору та викладені в скороченому вигляді в поясненнях до протоколу АН №503120.
3. Як вбачається зі змісту протоколу про адміністративне правопорушення, у даному випадку використовувався вимірювач швидкості Беркут, що всупереч ст. 251 КУпАП не має функцій відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки. У протоколі та постанові відсутні докази того, що відображена на приладі Беркут швидкість належала саме моєму автомобілю. Фактично мені співробітником ДАІ, що склав протокол, було продемонстровано тільки швидкість та час, який ніби-то пройшов з моменту вимірювання швидкості, на приладі. Встановити та довести, що вимірювалася швидкість саме мого автомобіля неможливо, а за таких умов різниця у часі між зупинкою мене інспектором та показами приладу може означати, що насправді виміряна швидкість будь-якого автомобіля, який рухався у кількох сотнях метрів попереду або позаду мого автомобіля.
З огляду на положення ст. 251 КУпАП, у якій міститься норма імперативного характеру щодо використання тільки тих технічних приладів та засобів що мають функції відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, вимірювач «Беркут» не може бути використаний як належний доказ по справі.
Більше того, винесення постанови без достатніх доказів суперечить п.1.6 Розпорядженню МВС України від 21.05.2009 № 466 «Про організацію роботи підрозділів ДАІ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису».
4. Під час вимірювання інспектор тримав вимірювальний пристрій у руці, що робить можливим рух та біг назустріч автомобілю, швидкість якого вимірюється, внаслідок чого відносна швидкість, зафіксована приладом, збільшується.
5. Крім того ані в протоколі, ані в постанові у справі про адміністративне правопорушення не наведено даних про допуск даного засобу вимірювальної техніки до застосування в Україні, повірку, похибки при вимірюваннях, що робить вимірювання незаконними у відповідності до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».
Слід нагадати, що у відповідності до ст.10-15 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», на вимірювання у сфері, у якій їх результат можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірювальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимірювальної техніки. Замість таких документів співробітник ДАІ надав мені інструкцію з використання приладу.
6. Розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, - не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КУпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та інші обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.33 КУпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова № АН 648635 по справі про адміністративне правопорушення від від 28.08.2010 року винесена з порушеннями моїх прав та чинного законодавства, є необґрунтованою, протиправною, незаконною та підлягає скасуванню.
Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.
Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП, особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
На підставі викладеного, керуючись статтями 287, 288, 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 2,6-11,18,19,71 Кодексу адміністративного судочинства України, –

ПРОШУ:
1. Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП звільнити мене від сплати державного мита.
2. Постанову по справі про адміністративне правопорушення від 28.08.2010 року № АН 648635, про накладення на мене – адміністративного стягнення по ст. 122 ч.1 КУпАП в розмірі 255 (двісті п’ятдесят п’ять) гривень визнати протиправною та скасувати.
3. Провадження по адміністративній справі – закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.

ДОДАТКИ:
1. Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення від 28.08.2010 року № АН 648635 – 1 аркуш.
2. Копія протоколу АН №503120 від 28.08.2010 – 1 аркуш.
3. Копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу – 1 аркуш.

« » березня 2011 року ________________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 мар 2011, 21:22 
Борец

kartes писал(а):
Вот наваял иск и заявление о восстановлении сроков обжалования, пользуясь болванками, кое-что от себя добавил.
Может поправите, если что-то не так...

Зачем?
Вы не хотите перезалить нормально сканкопии, как я попросил, из того что есть, я вижу, что поставлена дата вручения копии гаишного постановления, но качество плохое, не могу разобрать стоит ли подпись правонарушителя о получении копии.

Алгоритм действий.
- Обжаловать у начальника отделения ГИС либо в суде постановление гос исполнителя об открытии исполнительного производства с требованием отменить данное постановление как незаконное, дело об испольном производстве закрыть, а исполнительный документ (постановление ГАИ) отправить должностному лицу.
Основания:
- согласно ст. 307 КУпАП штраф должен быть оплачен правонарушителем на протяжении 15 дней с дня вручения ему копии постановления о наложении штрафа.
- согласно ст. 285 КУпАП копия постановления на протяжении 3-х дней вручается под роспись лицу, в отношении которого она вынесена либо высылается почтой.
- Гражданин не получал копию постановления, это подтверждается тем, что в постановлении указана дата вручения копии, но отсутствует подпись гражданина, что он ее получил, в постановлении также нет отметки о том, что она выслана почтой, отсутствует также почтовый чек о пересылке рекомендованым письмом.

Таким чином, постанова не могла бути звернута до виконання, а в разі надходження до ДВС, мала бути повернута без відкриття провадження як така, що не відповідає нормам чинного законодавства.

Далее, когда постановление ГИС будет отмененено, дело об исполнительном производстве закрыто, а постановление ГАИ возвращено им, вообще ничего обжаловать не нужно будет, т.к. согласно ст. 303 КУпАП - не підлягає виконанню постанова про адмін стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом 3-х місяців.
Т.е. заново отправить к исполнению ГАИ ее уже не сможет.

Если выложите нормально сканкопии, то еще и на другие сроки посмотрю внимательно.

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 мар 2011, 22:13 
Прохожий

Цитата:
Таким чином, постанова не могла бути звернута до виконання, а в разі надходження до ДВС, мала бути повернута без відкриття провадження як така, що не відповідає нормам чинного законодавства.

А нельзя ли конкретную ссылочку на статью?
Спасибо Вам за внимание и помощь! Вот документы

Постанова Даи
Изображение
Постанова ГИС
Изображение
Протокол
Изображение

Перезалил как Вы рекомендовали но качество то же. Отсканировать по новому не могу так как вернул документы отцу. Он живет за 80 км от меня. Над Вашим алгоритмом буду думать. Попробую написать обжалование постановления ГИС, но возникают вопросы относительно времени. Сколько его у меня?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 мар 2011, 23:16 
Борец

всеравно плохо видно... видимо плохое качество сканирования было
И еще вопрос к исполнителю. С какой стати он направил копию постановления 24.02, если производство открыто 26.11, а ст. 24 ЗУ "Про виконавче провадження" говорит о том, что копия постановления высылается не позже следующего дня.
Вобщем думаю нужно подготовить следующие доки:
-Жалобу начальнику отделения ГИС на отмену постановления про открытие исполнительного поизводства
- на всяк случай иск в суд на отмену того же постановления, если решится с начальником, иск можно забрать
- на всяк случай иск в суд на отмену постановления гаи

І вб’єш підараса.
Чи іншого спасу!
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 мар 2011, 23:27 
Борец

Ще 1 питання, чи є на постанові ДАІ дата набрання чинності рішення?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 июл 2011, 15:32 
Прохожий

Извините, что не отписался по результатам.
Сделал, как рекомендовал уважаемый _Skamar_:
То есть обжаловал постановление Гис. Таким вот манером:

Начальнику відділу державної виконавчої служби
Тельманівського районного управління юстиції
пр. Тельмана, 1
смт. Тельманово
Тельманівський район
Донецька обл.
87100
Стягувач: Держава

Боржник:
такой-то, такой-то...
Скарга у порядку частини 1 статті 85
Закону України “Про виконавче провадження”
на дії державного службовця
На виконанні у відділі державної виконавчої служби Тельманівського районного управління юстиції знаходиться постанова № ХХХХХ ВДАІ, видана 28.08.2010 про стягнення з фізичної особи ... на користь держави суму боргу в розмірі 255,00 (двісті п'ятдесят п'ять) грн. 00 коп.
Станом на 3 березня 2011 року я отримав лише копію постанови про відкриття виконавчого провадження на виконання постанови ВДАІ державною виконавчою службою.
Відповідно до статті 307 КУпАП та до статті 285 КУпАП, а також враховуючи те, що копію постанови ВДАІ я не отримував, що підтверджується відсутністю дати вручення копії на документі постанови, відсутністю мого розпису про отримання а також те, що в постанові немає відмітки про надсилання поштою і те що відсутній поштовий чек про пересилання рекомендованим листом, така постанова не могла бути розглянута, а уразі надходження до державної виконавчої служби, повинна бути поверненою без відкриття провадження як така, що не відповідає вимогам чинного законодавства.
Враховуючи вище викладене, керуючись статтею 85 Закону України “Про виконавче провадження”, прошу:
1. Задовольнити скаргу.
2. Визнати дії державного виконавця та інших осіб, що причасні до виконання постанови № 648635 ВДАІ від 28.08.2010 про стягнення з мене, такого-то такого-то, на рахунок держави загальної суми боргу 255,00 грн., всупереч діючему законодавству – неправомірними.
3. Винести за результатами розгляду відповідну постанову.

Боржник 03.03.2011

В результате отцу позвонил Начальник ГИСа лично и пообещал, что исполнение закрывает и документы возвращает в ДАИ, для нормального оформления. То есть теперь ДАИ пролетает по срокам. Единственно, что все это было на словах и отец до сих пор не удосужился заехать в ГИС и взять соответствующую бумагу, чтоб с ней в ДАИ приехать и обнулить штраф. Вот такая вот петрушка. Еще раз спасибо _Skamar_ за толковые советы.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа