Текущее время: 19 июл 2025, 22:08

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Оскарження порушення в суді
СообщениеДобавлено: 22 фев 2011, 16:27 
Прохожий

Привіт всім!

Допоможіть порадою!

Я 17.02.2011р виїхав з АЗС ОККО по вул Чорновола у м.Львові. і на здійснив розворот на першому розриві роздільної смуги, через 100 метрів мене вже чекав патруль ДАІ.

Порушення полягає в тому що я не виконав вимоги знаку 5.16 який було проставлено для по дорозі 2 рази.
Склали протокол, я підписався і пояснив що буду оскаржувати дане порушення в суді.

Чим я доводжу свою правоту:
Перший раз я зустрів цей снак перед заїздом на заправку де чітко було розписано рух по смугах ( тут я його виконав повністю, так як заїхав на заправку) після заїзду на заправку дія знаку закінчується бо після цього знаку дорога звужується з 3-х смуг до 2-х.
При виїзді з АЗС я зустрів знак 2.1 виконавши його вимогу я пересік дві смуги і виконав розворот.
Гаїшник мені аргументував порушення тим, що я не виконав дію і другого знаку 5.16, але я не міг бачити цей знак так як він не був повернутий до виїзду з АЗС.

Питання?
Чи є в мене шанси скасувати постанову?
Як подавати в суд?
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Оскарження порушення в суді
СообщениеДобавлено: 22 фев 2011, 16:48 
Борец

Шангсы есть всегда. Надо тут как раз бы пригодился видеорегистратор. По мне, придется еще разок проехаться с видеокамерой по данному отрезку пути (через АЗС) и все снять на видео. Не мешает так же фоток сделать.

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2011, 16:52 
Прохожий

wasily_g писал(а):
Шангсы есть всегда. Надо тут как раз бы пригодился видеорегистратор. По мне, придется еще разок проехаться с видеокамерой по данному отрезку пути (через АЗС) и все снять на видео. Не мешает так же фоток сделать.
Я завтра все сфотографую... дякую

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2011, 16:56 
Борец

Видео будут тоже полезным --- срза видно где чего стоит и где стоит.

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2011, 16:56 
Прохожий

wasily_g писал(а):
Видео будут тоже полезным --- срза видно где чего стоит и где стоит.
ОК

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2011, 17:08 
Борец

ПДД 5.16 "Напрямки руху по смугах". Показує кількість смуг на перехресті і дозволені напрямки руху по кожній з них.

Аналогично ДСТУ 4100-2002:
10.7.17 Знаки 5.16 «Напрямки руху по смугах», 5.18 «Напрямок руху по смузі» повинні застосовуватись для зазначення кількості смуг і дозволених напрямків руху кожною з них на перехресті, де потрібно забезпечити використання смуг відповідно до інтенсивності руху транспортних засобів за різними напрямками.

Какой же тут нафиг перекресток? Тут просто разрыв в разделительной полосе.

П.С. Скорее всего, при утсановке знака, перекрестком они считали выезд с автозаправки, поэтому и установили знак перед выездом с него.

П.П.С. Учите ПДД!!! Гайцы просто пользуются вашей безграмотностью.

Мой совет:
1) Одновременно пишите жалобу в УГАИ и подавайте иск в суд. Тут аргумент 100% - разрыв в разделительной перекрестком не является!
2) Шлите запрос в ЦБДД МВД с просьбой растолковать действие данного знака.

Последний раз редактировалось makssav 22 фев 2011, 17:16, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2011, 17:15 
Прохожий

makssav писал(а):
ПДД 5.16 "Напрямки руху по смугах". Показує кількість смуг на перехресті і дозволені напрямки руху по кожній з них.

Аналогично ДСТУ 4100-2002:
10.7.17 Знаки 5.16 «Напрямки руху по смугах», 5.18 «Напрямок руху по смузі» повинні застосовуватись для зазначення кількості смуг і дозволених напрямків руху кожною з них на перехресті, де потрібно забезпечити використання смуг відповідно до інтенсивності руху транспортних засобів за різними напрямками.

Какой же тут нафиг перекресток? Тут просто разрыв в разделительной полосе.

П.С. Скорее всего, при утсановке знака, перекрестком они считали выезд с автозаправки, поэтому и установили знак перед выездом с него.

П.П.С. Учите ПДД!!! Гайцы просто пользуются вашей безграмотностью.
Дякую! корисна стаття.
А щодо правил - починаєш задумуватись коли зустрічаєшся з цим :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2011, 17:55 
Прохожий

Підкажіть, будьласка, як подати позовну заяву?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2011, 17:58 
Борец

Примеров исковых заявлений великое множество, в том числе на этом сайте. Выбери себе ту, что больше всего нравится, возьми за образец, сделаю свою и выложи сюда. А я потом подкорректирую и дам советы по дальнейшим действиям.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2011, 18:10 
Борец

пункт ПДР,та стаття Куап-які?в протоколі

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2011, 18:15 
Борец

Голові Миргородського міськрайонного суду Полтавської області

Позивач :
Тарасов Сергій Миколайович, 37601 Полтавська обл. м. Миргород вул. ***** буд. **, кв. ***
моб. тел: 8(063)*******

Відповідач :
Прапорщик **** ***** *****
Який працює: інспектором БДПС ОДАЇ по обслуговуванню м. Харків та АТІ УМВС України в Харківській області.
61013 Харків. вул. Шевченка, 315 А. Домашня адреса та інші засоби зв’язку невідомі.

Позовна заява
про визнання постанови у справі про адміністративне правопорушення незаконним.

23.02.09 року на власному автомобілі ВАЗ 21093 д/н ВІ **** АР я рухався у м. Харкові по вул. Полтавський шлях. Виконуючи вимоги знаку 5.16 "Рух по смугам" рухався прямо по середній смузі руху. Наближаючись до перехрестя з вул. Єлізарова помітив вантажний автомобіль ЗіЛ-130, який знаходився на лівій крайній смузі (даний автомобіль був задіяний для виконання ремонтних робіт електромережі біля перехрестя). Позаду цього авто не було виставлено попереджуючих, інформуючих чи наказових знаків. Я зупинився на червоне світло світлофору та продовжив рух через перехрестя на зелений світ світлофору. Переїхавши перехрестя, я був зупинений інспектором ДПС БДПС ДАЇ (надалі по тексту – інспектор) прапорщиком Веретельник А.О. (номер нагрудного знаку ХА ****), який повідомив мене, що я не виконав вимоги знаку 5.16 " Рух по смугам", а саме: з крайньої лівої смуги не виконав поворот ліворуч). Мені був пред'явлений відеозапис на якому видно, що на крайній лівій смузі знаходиться вантажний автомобіль ЗіЛ-130, мій автомобіль знаходиться на середній смузі, а справа від мене розташувалися ще два автомобіля. Розмітки дороги на відео не видно. Взагалі по вул. Полтавський шлях розмітки не видно внаслідок зношення покриття. Але на самому перехресті розмітка проглядалася, і я зупинився на середній полосі не порушуючи розмітки.
Інспектору ДПС БДПС ДАЇ я пояснив, що рухався по середній смузі, як до перехрестя, на перехресті та після перехрестя. По лівій смузі рухатися я не міг, так як вона була зайнята автомобілем ЗіЛ – 130, який був задіяний для виконання ремонтних робіт. Крім того на відео записи видно, що з ліва від мене знаходився ЗіЛ. Але на мої заперечення інспектор ДПС БДПС ДАЇ прапорщик ******** А.О. не відреагував, взяв мої документи, сів у свій автомобіль, склав протокол про адміністративне правопорушення (серія АГ 388824) та одночасно з цим виніс відносно мене постанову (АХ 073616 ) про адміністративне правопорушення. В протоколі я виклав свої заперечення, але інспектор ДПС БДПС ДАЇ зовсім не звернув на це увагу.

Вважаю дану постанову необґрунтованою, такою що не відповідає нормам КУпАП та винесеною з перевищенням компетенції суб’єкта владних повноважень. Також під час винесення постанови не дотримано вимоги статей ст. 7, ч. 1 ст. 9, 23, 33, 245, 247, 280 КУпАП відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи, підставою для притягнення до адміністративної відповідальності є скоєння адміністративного правопорушення, а підставою для закриття провадження є відсутність події і складу адміністративного правопорушення.

При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність.

Таким чином вважаю постанову інспектора незаконною та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав:

Я не порушував жодного пункту правил дорожнього руху, виконуючи вимоги знаку 5.16 " Рух по смугам" , рухався прямо по середній смузі до перехрестя, на перехресті та після перехрестя.
Інспектор не міг бачити розмітку зі свого місця спостереження і не бажав підійти та подивитися де вона проходить для об’єктивного розгляду справи.
Згідно з п.2.13. Інструкції з організації проведення та діловодства у справах про адміністративні порушення, затверджені Наказом МВС України від 22.10.2003 р.№ 1217 : «До протоколу , складеного з використанням показів технічних приладів, долучаються фото, відео , або інші матеріали на яких зафіксовані показання цих приладів, та довідкові матеріали про власника транспортного засобу або особу, яка має право керування цим транспортним засобом». Моє нібито порушення було зафіксоване на відеокамеру, але до протоколу відповідні записи зроблені не були.
Ст. 251 КУпАП встановлено, що доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами. Порушуючи цю статтю інспектор виніс постанову відразу після складання протоколу не ознайомивши мене з суттю складеного протоколу, та до протоколу не було внесено, як свідка, пасажира мого авто: ****** ***** *****, мою дружину, що мешкає за цією ж адресою, що і я.

Вважаю, що інспектор ДПС БДПС ДАЇ прапорщик ****** А.О. не об'єктивно оцінив дорожні обставини, не знав правил дорожнього руху і сам протокол про адміністративне правопорушення складений безпідставно та з порушенням законодавства України. Свої дії вважаю правильними, про що зазначив у протоколі про адміністративне правопорушення у розділ : "по суті порушення пояснюю".

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 250, 251, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293, 295 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 2, 4, 6-11, 17, 18, 19, 104, 105, 106, 108 Кодексу адміністративного судочинства України ,-

Прошу суд:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.
2. Визнати дії інспектора ДПС БДПС ДАЇ прапорщика ****** ****** ***** по накладенню адміністративного штрафу за відсутністю події адміністративного проступку незаконними;
3. Задовольнити позов та скасувати постанову про адміністративне правопорушення від 23.02.09 року АХ 073616 , що виніс інспектор ДПС БДПС ДАЇ прапорщик ***** **** ***** , о накладенні адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі 300 гривен за порушення Правил дорожнього руху та закрити справу.
4. До винесення рішення у справі - призупинити дію постанови.
5. Про результати розгляду повідомити скаржника у встановлені
законодавством терміни.

До позовної заяви додаю:
• копію позовної заяви ( на трьох аркушах);
• копію протоколу про адміністративне правопорушення АГ 388824 від 23.02.09 року;
• копію постанови про адміністративне правопорушення АХ 073616 від 23.02.09 року;
• схему руху (у власноручному виконанні);

5.04.09 року Тарасов Сергій Миколайович

один з позовів,перероби під себе

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 фев 2011, 18:17 
Борец

Івано-Франківському міському суду
76000,м.Івано-Франківськ,Грюнвальдська,11

Позивач: Прізвище Ім’я
76019,м.Івано-Франківськ,вул.
Паспорт , виданий
Івано - Франківським МУВС МВС

Відповідач: ВДАI УМВС України в Тернопiльскiй областi
вул.Котляревського, 24, м.Тернопiль, 46000

Відповідач : Ст.Інспектор ДПС ДАІ ст. л-нт.міл
Козуб Юрій Анатолійович
ВДАI УМВС України в Тернопiльскiй областi
вул.Котляревського, 24, м.Тернопiль,46000

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування Постанови серія ВО № 092089 від 18 лютого 2010 р.
по справі про адміністративне правопорушення
(в порядку адміністративного судочинства)

Я , Прізвище Ім’я 18 лютого 2010 року здійснював поїздку з м.Івано-Франківськ до м.Тернопіль на залізничний вокзал де мав зустріти Прізвище Ім’я2 яка прибувала поїздом Москва - Ужгород о 18,37.
Рухаючись по м.Тернопіль був зупинений Ст.Інспектор ДПС ДАІ ст. л-нт.міл Козубом Юрієм Анатолійовичем о 18.00 по вул.Богдана Хмельницького біля будинку №6 що у м.Тернопіль. Після перевірки моїх документів л-нт.міл Козубом Юрієм Анатолійовичем він повідомив мене що я не виконав вимогу дорожнього знаку 5,16 напрямрк руху по смугах (з крайньої смуги для руху праворуч продовжив рух прямо),
Про що було складено протокол про адміністративне правопорушення ВО №098769. Знак 5,16 вимоги якого я не виконав знаходиться по вул.Гоголя біля будинку №5 що у м.Тернопіль. Під час руху по вул.Гоголя я цього знаку не бачив і був дуже здивований
тим що здійснив таке порушення.
Хочу зазначити що 18 лютого 2010 року під час мого перебування у м.Тернопіль між 17,30 до 19,15 був сильний туман.
Після складання протоколу я оглянув вулицю Гоголя і дорожній знак 5,16 який знаходиться у м.Тернопіль по вул.Гоголя біля будинку № 5 і зробив фотографії дорожнього знаку та місця де він розташований. Оскільки фотоапарат не має функцій автоматичної фіксації часу коли зроблені фотографії час та місце де вони зроблені може підтвердити Прізвище Ім’я2 якій належить фотоапарат.
Стрілки які вказують напрямки руху по смугах одна чорного кольору ,а на іншій тільки окремий фрагмент містить світлоповертальну поверхню.
Хоча згідно ДСТУ 4100-2002 Знаки дорожні . Загальні технічні умови. Правила застосування . 10.2.1 Знаки із світлоповертальною поверхнею допускається застосовувати на ділянках доріг із стаціо-нарним освітленням, якщо буде забезпечено видимість знаків з відстані не менш ніж 100 м як у світлий, так і в темний час доби.
Тай взагалі зовнішнішній вигляд цого знаку не відповідає ДСТУ 4100-2002 ( Знаки дорожні . Загальні технічні умови. Правила застосування) та правилам дорожнього руху . Перед дорожнім знаком 5,16 знаходиться зовнішня світлова реклама яка заважає видимості знаку в темну пору доби.
Згідно ДСТУ 4100-2002 10.7.17Знаки повинні установлюватись над проїзною частиною дороги так, щоб водії мали змогу своє-часно здійснити необхідні перестроювання. Кожний знак 5.18 повинен розміщуватись над серединою смуги, для якої його призначено.
Хоча з фотографій видно що знак 5,16 знаходиться більшою частиною над тротуаром.
Крім того Ст.Інспектор ДПС ДАІ ст. л-нт.міл Козуб Юрій Анатолійович порушив п.3.6 та 3.16. Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС
3. Завдання та функції підрозділів ДПС
3.6. Контроль за дорожнім рухом, тобто виявлення порушень законодавства, правил, норм і стандартів у сфері забезпечення
дорожнього руху.
3.16 Контроль за утриманням автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд та залізничних переїздів у безпечному для дорожнього руху стані, обладнанням вулиць і доріг технічними засобами регулювання дорожнього руху.

На підставі вищевикладеного прошу суд:

1. Скасувати постанову ВО № 092089 від 18 лютого 2010 р року по справі про адміністративне правопорушення.
2. До винесення рішення у справі - призупинити дію постанови.
3. Про результати розгляду повідомити скаржника у встановлені
законодавством терміни.

Державне мито за розгляд судом даної справи не сплачувалось, оскільки у відповідності ч. 5 ст. 288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

До заяви додаються:
1. Копія паспорта позивача.
2. Копія ідентифікаційного коду позивача.
3. Копія позовної заяви.
4. Копія Постанови ВО № 092089 від 18 лютого 2010 року по справі про адміністративне правопорушення. 1 арк
5. Копія протоколу ВО № 098769 від 18 лютого 2010 року 1 арк

ще один з позовів з памятки

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа