Текущее время: 20 июл 2025, 08:13

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Являюсь водителем,или пешеходом?
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 22:29 
Прохожий

Кто может ответить на вопрос: Являюсь ли я водителем,если иду пешком и качу в руках мотоцикл?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 22:36 
Постоялец

Гарыныч писал(а):
Кто может ответить на вопрос: Являюсь ли я водителем,если иду пешком и качу в руках мотоцикл?

Определения
Цитата:
Водій - особа, яка керує транспортним засобом і має відповідне посвідчення встановленого зразка.
З А К О Н У К Р А Ї Н И Про автомобільний транспорт (ст.1) м.Київ, 5 квітня 2001 року N 2344-ІІІ ( В редакції Закону N 3492-ІV від 23.02.2006 )

Водій - особа, яка керує механічним або немеханічним транспортним засобом; погонич тварин, який веде їх за повід, прирівнюється до водія. Водієм є також особа, яка навчає керування безпосередньо у транспортному засобі.
Постанова Кабінету Міністрів України Про затвердження Правил дорожнього руху (п.1.9.) від 31 грудня 1993 р.N 1094 Київ (див. текст) ( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 1306 від 10.10.2001 )

Водій - особа, яка керує транспортним засобом і має відповідне посвідчення.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ НАКАЗ Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом (Ліцензійні умови, п.1.4) N 6/18 від 16.01.2001 г.Київ ( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва N 136/985 від 18.12.2003 )

Водій - особа, яка керує транспортним засобом. Вершник, візник, погонич тварин, який веде їх за повід, прирівнюється до водія. Водієм є також особа, яка навчає керуванню, знаходячись безпосередньо у транспортному засобі.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА Про Правила дорожнього руху (Правила, п.1.10) від 10 жовтня 2001 р. N 1306 м.Київ

Водій - особа, яка керує автомобільним транспортним засобом і має відповідне посвідчення.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ Н А К А З Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом загального користування (крім надання послуг з перевезення пасажирів та їх багажу на таксі) та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів та їх багажу на таксі (Ліцензійні умови, п.1.4) 18.12.2003 N 136/985

Водій - особа, яка керує автомобільним транспортним засобом і має відповідне посвідчення.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ ЛІЦЕНЗІЙНІ УМОВИ провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів та їх багажу на таксі (п.1.4) 18.12.2003 N 136/985

Водій - фізична особа, яка керує автобусом під час здійснення нерегулярних пасажирських перевезень та має відповідне посвідчення встановленого зразка.
МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ Н А К А З Про Основні вимоги щодо забезпечення безпеки перевезень при здійсненні нерегулярних пасажирських перевезень та порядок узгодження їх виконання (Основні вимоги, п.3) 25.05.2007 N 450/167 ( В редакції Наказу Міністерства транспорту та зв'язку N 250/100 від 04.03.2008 )

Водій - особа, яка керує транспортним засобом.
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ Н А К А З Про затвердження Інструкції з організації діяльності підрозділів Державтоінспекції МВС України щодо контролю за наявністю у водіїв полісів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та страхових сертифікатів "Зелена картка" при нагляді за дорожнім рухом (Інструкція, п.2) 29.11.2007 N 451

Водій - оператор, який керує рухом машини. Водій може їхати на машині або йти пішки, супроводжуючи її, або управляти нею за допомогою дистанційного керування (провідного, радіо тощо).
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ Н А К А З Про затвердження Технічного регламенту з підтвердження відповідності безпеки машин і механізмів (Технічний регламент, п.1.2.6) 27.09.2004 N 209

Водій - оператор, який керує рухом машини. Водій може їхати на машині або йти пішки, супроводжуючи її, або керувати нею дистанційно.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А Про затвердження Технічного регламенту безпеки машин та устаткування (Додаток 3, ДОДАТКОВІ ВИМОГИ щодо запобігання специфічним небезпекам, пов'язаним з рухом машин) від 12 жовтня 2010 р. N 933 м.Київ

Термін "водій" означає будь-яку особу, незалежно від того, працює вона за наймом чи ні, яка керує транспортним засобом навіть протягом короткого періоду або яка перевозиться транспортним засобом для того, щоб вона могла ним керувати в разі необхідності.
Європейська угода щодо роботи екіпажів транспортних засобів, які виконують міжнародні автомобільні перевезення (ЄУТР) (ст.1) м.Женева, 1 липня 1970 року (див. текст) ( Зі змінами, внесеними Поправкою 1, що набула чинності 03.08.73 та Поправкою 2 (див. текст) від 24.04.92 )

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 22:44 
Постоялец

Гарыныч писал(а):

Короче не парся....да ты будешь водителем,но до тех пор пока полностью не остановишь свой мотоцикл....насчет последнего не полностью уверен,жду ответа с Киева....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 22:49 
Борец

romualdo писал(а):
Гарыныч писал(а):

Короче не парся....да ты будешь водителем,но до тех пор пока полностью не остановишь свой мотоцикл....насчет последнего не полностью уверен,жду ответа с Киева....

ПДР
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

п1.10 Терміни

пішохід - особа, яка бере участь у дорожньому русі поза транспортними засобами і не виконує на дорозі будь-яку роботу. До пішоходів прирівнюються також особи, які рухаються в інвалідних колясках без двигуна, ведуть велосипед, мопед, мотоцикл, везуть санки, візок, дитячу чи інвалідну коляску;

ОТВЕТ-нет ,в данном случае вы пешеход.

Последний раз редактировалось AIDO 12 фев 2011, 23:04, всего редактировалось 3 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 22:52 
Постоялец

AIDO писал(а):
А мотоцикл будет мотоциклом до тех пор пока он приводится в движение двигателем внутреннего сгорания.

где написано????

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 23:04 
Прохожий

Как то было выехал с гаража,проехал км.5,встречные моргнули,вспомнил что документы забыл при выходе из дома.Остановился и покатил мот в руках,так ДПСники штрафанули за горячий движок.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 23:08 
Борец

romualdo писал(а):
AIDO писал(а):
А мотоцикл будет мотоциклом до тех пор пока он приводится в движение двигателем внутреннего сгорания.

где написано????

в пдр написано что велосипед - транспортний засіб, крім інвалідних колясок, що приводиться в рух мускульною силою людини, яка знаходиться на ньому

Вот только в данном случае не катит так как людина не знаходится на нйому.

Так шо в данном случае человек ведущий мот в руках является пешеходом.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 23:08 
Постоялец

Гарыныч писал(а):
горячий движок.

Я под столом.....Это пипец...)))))))))))А давно это было???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 23:10 
Борец

Гарыныч писал(а):
Как то было выехал с гаража,проехал км.5,встречные моргнули,вспомнил что документы забыл при выходе из дома.Остановился и покатил мот в руках,так ДПСники штрафанули за горячий движок.

Иметь горячий движок не запрещено не одним законом :lol:

В данном случае от вас геи не могут даже документы на мот требовать так как вы не водій.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 23:13 
Постоялец

AIDO писал(а):

;)
Death_R писал(а):
Водій - особа, яка керує транспортним засобом

он управляет ТЗ когда толкает его...Это все ровно что набухатся и ехать себе спокойно(с собой взять друзей)как только уведите гайдонов остановится и всем вместе толкать свой автомобиль.... ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 23:15 
Борец

romualdo писал(а):
он управляет ТЗ когда толкает его...Это все ровно что набухатся и ехать себе спокойно(с собой взять друзей)как только уведите гайдонов остановится и всем вместе толкать свой автомобиль....

Вершник, візник, погонич тварин, який веде їх за повід, прирівнюється до водія

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 23:16 
Постоялец

MAXIMUSGo писал(а):
Вершник, візник, погонич тварин, який веде їх за повід, прирівнюється до водія

Death_R писал(а):
Водій - особа, яка керує механічним або немеханічним транспортним засобом; погонич тварин, який веде їх за повід, прирівнюється до водія. Водієм є також особа, яка навчає керування безпосередньо у транспортному засобі.Постанова Кабінету Міністрів України Про затвердження Правил дорожнього руху (п.1.9.) від 31 грудня 1993 р.N 1094 Київ (див. текст) ( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 1306 від 10.10.2001 )

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 23:17 
Борец

romualdo писал(а):
AIDO писал(а):

;)
Death_R писал(а):
Водій - особа, яка керує транспортним засобом

он управляет ТЗ когда толкает его...Это все ровно что набухатся и ехать себе спокойно(с собой взять друзей)как только уведите гайдонов остановится и всем вместе толкать свой автомобиль.... ;)

В понятии водий четко перечислены все случаи,и случай веду в руках там нет, там только есть веду за поводок конячку но это сюда не как не приклеишь мотоцикл не конячка.
А вот в определении пешеход написано про мотоцикл.

ПДР
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

п1.10 Терміни

пішохід - особа, яка бере участь у дорожньому русі поза транспортними засобами і не виконує на дорозі будь-яку роботу. До пішоходів прирівнюються також особи, які рухаються в інвалідних колясках без двигуна, ведуть велосипед, мопед, мотоцикл, везуть санки, візок, дитячу чи інвалідну коляску;

Последний раз редактировалось AIDO 12 фев 2011, 23:18, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 23:18 
Постоялец

AIDO писал(а):
и случай веду в руках там нет

но он в этот момент управляет мотоциклом!Или нет???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 23:20 
Борец

romualdo писал(а):
AIDO писал(а):
и случай веду в руках там нет

но он в этот момент управляет мотоциклом!Или нет???

нет он не управляет им он его перемещает как сумку,или как коляску с ребенком,к тому же нельзя быть одновременно и водителем и пешеходом.

Если так рассуждать то женщины с колясками водителя и им пора получать в/у.

А в понятии пешеход случай с мотоциклом описан.

ПДР
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

п1.10 Терміни

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа