Текущее время: 23 июл 2025, 00:14

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 24 янв 2011, 08:15 
Борец

В августе-месяце на меня при фотографировании геев-нарушителей был составлен в отместку полуграмотный протокол, который я с лёгкостью обжаловал.
Получив постановление, я написал в облгаи письмо с требованием принести мне извинения за безосновательное обвинение в административном правонарушении.

Вот что мне ответили :
Изображение

Естественно, мне это не понравилось и я отправил иск в Окружной административный суд

До Миколаївського окружного
адміністративного суду
54055, м. Миколаєва, вул.Заводська,11
Тел. DDDDDDD0
Управління державної автомобільної інспекції
Керівник: Погорєлов Г.В.
вул. Новозаводська 1 «Б», м. Миколаїв, 54056
тел. (0512) 212091

ПОЗОВНА ЗАЯВА
у справі за адміністративним позовом
про зобов’язання вчинити певні дії .

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст. 17 Кодексу про адміністративне судочинство України, яка прямо визначає, що компетенція адміністративних судів поширюється на спори юридичних чи фізичних осіб із суб’єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень чи бездіяльності. Відповідно до ч.3 ст 18 КАСУ справи щодо оскарження дій чи бездіяльності службових або посадових осіб місцевих органів виконавчої влади розглядаються і вирішуються місцевим загальним судом як адміністративним судом або окружним адміністративним судом за вибором позивача.
28 жовтня 2010 року в Управління державної автомобільної інспекції в Миколаївській області мною була направлена скарга (в додатках) на протиправні дії сержанта Фердея, що невмотивовано склав на мене протокол про адміністративне правопорушення, скасований рішенням суду, та вимогою публічно вибачитись за неправомірні дії їхнього співробітника згідно ст. 25 Закону України «Про міліцію».
У відповіді, підписаній керівником УДАІ в Миколаївській області (копія в додатках), отриманої 15 листопада 2010року, зазначається, що «щодо викладених Вами вимог у частині публічного винесення Вам вибачення посадовою особою Державтоінспекції… підстав не вбачається». Таким чином, керівництво ДАЇ вважає, що безпідставні звинувачення громадянина у порушенні законодавства, примушування його звертатись до суду за захистом своїх прав не є чимось надзвичайним та таким, що вимагає елементарних вибачень. З чим я категорично не погоджуюсь та вимагаю саме публічних вибачень на мою адресу, так як дії співробітника ДПС принизили мене, зробивши на якийсь час правопорушником, змусили нервувати, звертатися за допомогою до адвоката, витрачати особистий час на ходіння до суду та порушили звичний розпорядок мого життя.
До того ж, ст. 25 Закону України «Про міліцію» не надає органам міліції пошук підстав для вибачень. Там прямо говориться «При порушенні працівником міліції прав і законних інтересів громадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав, відшкодування завданих матеріальних збитків, на вимогу громадянина публічно вибачитися».
Факт правопорушення працівником міліції моїх прав і законних інтересів підтверджує постанова суду, яка скасовує накладений на мене адміністративних штраф. І саме така вимога була мною і скерована керівництву ДАЇ, але я отримав по суті відмову.

На підставі викладеного, керуючись ст. 6, 17, 18, 99,104, 105, 106 КАС України прошу:

1. Визнати бездіяльність керівництва ДАЇ УМВС України в Миколаївській області протиправною щодо ненадання публічних вибачень у мій адрес згідно ст.25 Закону «Про міліцію» та моїх вимог.
2. Зобов’язати керівництва ДАЇ УМВС України в Миколаївській області публічно вибачитись в мій адрес, через місцевий засіб масової інформації;
3. Зобов’язати керівництва ДАЇ УМВС України в Миколаївській області завчасно повідомити мене про дату і назву засобу масової інформації в якому будуть принесені (опубліковані) публічні вибачення;

„___”___________________2010р. ______________________________

Додатки:
1. Копія відповіді з УДАЇ Миколаївської області;
2. Копія скарги до УДАЇ Миколаївської області;
;

Суду в исковом заявлении тоже что-то не понравилось и он вынес мне вот такю "ухвалу"
Изображение
Изображение
Изображение

Одно я понял - не заплачен судебный сбор. Уже заплатил.
А дальше? Что конкретно ещё от меня хочет судья? Что он не хочет я уже понял - рассматривать мой иск по сути :) Какие дополнительные аргументы ему ещё можно привести?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Извинений, чёрт побери!
СообщениеДобавлено: 24 янв 2011, 08:58 
Борец

Что ты в позове при обжаловании протокола просил - "визнати дії інспектора протиправними" просил?

После того как я выбил публичные извинения, в нашем суде перестали в постанове писать данную формулировку, а тупо отменяют штраф и все. В постанове действия геев не признаны противоправными и поэтому они не видят причин для извинений. Судьи не далеко ушли от геев.. ((

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2011, 09:07 
Борец

Точно как у тебя - в иске просил, в постанове суда - ни слова об этом... Вот поэтому и стараюсь доказать противоправность обвинений через суд :cry:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2011, 09:16 
Борец

фамилия судьи очень конкретная.и все обьясняет.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2011, 09:22 
Постоялец

но ведь 13-е января уже прошло?
Ві планируете просить продлить срок?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2011, 10:42 
Борец

Влад писал(а):
Точно как у тебя - в иске просил, в постанове суда - ни слова об этом... Вот поэтому и стараюсь доказать противоправность обвинений через суд :cry:

В том то и прикол. После моего случая, я обжаловал не одну постанову на своих знакомых. При подачи позова, один раз помощник судьи так и заявил - пункт про признание действий инспектора незаконным - убрать! Мы послали его нах, суд выиграли, но в постанове про противоправность действий гея ни слова!!! :evil: Есть у меня подозрение, что они договорились с судьями!!! Ни в одной постанове за последнее время такой формулировки не было!!! Вопрос - почему тогда они отменяли постановы??? - хз!

А когда слушалось дело моего отца, судья так же отказался признавать действия противоправными - "они же на работе, работа у них такая! Вам и так штраф отменили! " Так что такие пироги.... В твоем случае только суд может их к этому обязать, но не факт что сделает это, ведь почему-то противоправности в действиях гея они не видят...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2011, 10:50 
Борец

Пр.№ 77

2.22. У разі скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення внаслідок її неправомірного винесення за даним фактом проводиться службова перевірка. Стосовно винної посадової особи відповідно до положень Закону України "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України" ( 3460-15 ) вживаються заходи дисциплінарного впливу, відомості про які додаються до матеріалів перевірки.

11.18. У разі встановлення факту безпідставного складання протоколу про адміністративне правопорушення, винесення постанов у справах про адміністративні правопорушення або надання тимчасового дозволу на право керування транспортним засобом у висновку службової перевірки обов'язково вказується необхідність зняття з обліку бланка вищезазначених протоколу, постанови або дозволу. Списані бланки долучаються до матеріалів перевірки, про що робиться відповідний запис у Журналі обліку надходження та витрати бланків суворого обліку, які в подальшому знищуються відповідно до чинного законодавства.

ЗУ О милиции
Стаття 25. Відповідальність працівників міліції
При порушенні працівником міліції прав і законних інтересів громадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав, відшкодування завданих матеріальних збитків, на вимогу громадянина публічно вибачитися.

Пиши Могилеву пусть обяжет подчиненных исполнить ст. 25 закона о милиции

формулировка - прошу ......... понудить выполнить требования закона

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2011, 15:58 
Борец

ESTETIC писал(а):
но ведь 13-е января уже прошло?
Ві планируете просить продлить срок?

Я эту ухвалу получил 13 января вечером, а 14 утром уже был у судьи. Он был удивлён такой нерасторопностью почтовой службы и посоветовал написать клопотання о продлении сроков на исправление, что я и сделал тут же с просьбой продлить срок до 1 февраля.
Из личного разговора с судьёй я понял, что ему сильно не нравиться то, что я подал свой иск в окружной административный суд. По его мнению я должен был обжаловать это на районном уровне.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2011, 16:53 
Постоялец

Вот вырезка из решения:
Цитата:
Разом з тим, суд враховує, що частиною 3 статті 105 КАС України передбачено перелік вимог, які може містити в собі адміністративний позов, і єдиним способом відшкодування шкоди громадянину, завданої незаконним рішенням, дією або бездіяльністю суб'єкта владних повноважень, є стягнення коштів; інших способів відшкодування моральної шкоди КАС України не передбачає.

Також суд враховує той факт, що за фактом звернення позивача до ВДАІ з заявою про принесення публічних вибачень було проведено службові перевірки, у відповідності до висновків яких у принесенні публічного вибачення ОСОБА_1 відмовлено. Вказані висновки позивачем по суті не оскаржені та не оспорювалися.

Таким чином, з огляду на вищезазначене, суд приходить до висновку про відсутність правових підстав для задоволення позову ОСОБА_1.

Проси денег в качестве морального ущерба

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2011, 17:37 
Новобранец

Действительно, раз они нас постоянно казнят (иного слова в свете размеров штрафов и нельзя применить) рублем, т.е. гривной, то и моральный следует требовать в той же валюте. Единственное, что тревожит - я не встречал пока копий решений суда с таким результатом в пользу истца. А вот в соседней России такое уже не единожды прокручивал коллега Роста - правозащитник известный как medved01 - в youtube есть как минимум 2 ролика общения с ИДПС по итогу которых ему было выплачено из бюджета по 1300 рублей (не бог весть сколько, но на пиво / бензин хватит).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2011, 18:49 
Борец

viewtopic.php?f=9&t=3021&p=36259&hilit=%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9+%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4#p36259

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2011, 16:51 
Борец

О, спасибки! Интересный шаблончик :D

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа