Керівнику
УДАІ ГУ МВС України в м. Києві
01030 м. Київ вул. Б Хмельницького 54
ЗАЯВА
03.01.2011 о 11 годині 25 хвилин та 04.01.2011 о 11 годині 40 хвилин та в м.Києві на на перехресті Повітрофлотського проспекту та вулиці Борщагівської (Шевченківський район) (дивись Схему 1 або Додатки 1.1 та 1.2), мною були виявлені та задокументовані за допомогою відеокамери СИСТЕМАТИЧНІ грубі порушення Правил дорожнього руху (далі ПДР) інспектрамі ДПС (далі ІДПС). Дивись Додатки 1.3 та 1.4.
Схема 1. Місце систематичного порушення правил дорожнього руху інспекторами ДПС
(див. Додатки 1.1 – 1.2)
03.01.2011 о 11 годині 25 хвилин ІДПС капітан міліції Олійник Олег Вікторович (Нагрудний знак КІ 0948) та його напарник несли службу на вказаному перехресті (Дивись Додаток 1.3 або
http://www.youtube.com/watch?v=DCuD5phto68 ).
У той момент коли я, завчасно включивши відповідні світлові сигнали, хотів повернути на вулицю Борщагівську і почав відповідний маневр, ІДПС Олійник О.В. подав мені сигнал жестом зупиниться поруч з ним з порушенням правил дорожнього руху.
У свою чергу я зробив зупинку без науршеній ПДР чим виконав його вимогу.
Перша причина зупинки мого ТЗ ІДПС Олійником О.В. була сформульована їм наступною фразою: "Талон техогляду у Вас не видно."
На моє запитання: "Чому інспектор зупинив патрульну машину з порушенням ПДР?", -
ІДПС Олійник відповів логічно незв'язною промовою з приводу нетверезих водіїв з явним наміром безпідставно перевірити мене на тверезість (Дивись Додаток 1.3) .
Після того, як ІДПС переконався, що талон техогляду у мене видно, він висунув мені незаконну вимогу пред'явити документи.
Тим самим на той момент часу ІДПС Олійник О.В. вже порушив
1. Правила дорожнього руху
1.1 пункти 15.9 та 15.10;
1.2 ІДПС Олійник О.В. та його напарник проводили зупинки транспортних засобів, змушуючи водіїв порушувати ПДР;
2. Закон про міліцію:
2.1. Стаття 11 пункт 21: "...зупиняти транспортні засоби в разі порушення правил дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про технічну несправність транспорту або забруднення ним навколишнього середовища, а також при наявності даних про те, що він використовується з протиправною метою ...";
2.2. Стаття 11 пункт 2: "перевіряті у громадян при підозрі у вчіненні правопорушення документа, що посвідчують також їх особу, …"
Пояснюю:
1. Зупинка мого ТЗ була незаконна, тому що я не зробив нічого з перерахованого в статті 11 пункті 21;
2. Спроба перевірки моїх документів була незаконна, тому що я не вчинив жодного правопорушення.
Абсолютною зухвалістю та цілковитої юридичною безграмотністю з боку ІДПС Олійника О.В. з'явилася його заява, що після скасування Наказу № 466, йому, інспектору ДПС взагалі не потрібна причина для зупинки ТЗ. Прошу окремо і гранично чітко пояснити даному вартовому законності, що він глибоко помиляється у своїх безграмотних юридичних висновках
Систематичність порушень інспекторами ДПС ПДР підтверджується відеозаписами, які були зроблені мною 03.01.2011 о 11 годині 25 хвилин та 04.01.2011 о 11 годині 40 хвилин на даній ділянці дороги (див. Додатки 1.3 та 1.4 або
http://www.youtube.com/watch?v=DCuD5phto68,
http://www.youtube.com/watch?v=dsybCO-j5EU ).
04.01.2011 з 11 години 40 хвилин до 12 годин 05 хвилин інспектора ДПС на патрульному автомобілі держномер 2733 несли службу на цій ділянці дороги, таким же чином порушуючи ПДР, як і їх колеги днем раніше.
ІДПС патрульних автомобілів робили зупинку безпосередньо на перехресті доригі , а так само порушили пункти 15.9 та 15.10 ПДР.
ІДПС патрульних автомобілів , зафіксовані на відео, при виконанні посадових обов’язків змушували водіїв здійснювати зупинку ТЗ з порушенням ПДР (пункти 15.9 та 15.10) (дивись Додаток 1.3 – 1.4)
Згідно п. 6.32.5 Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ, затвердженої наказом МВС України №111 від 27.03.2009, Закону "Про міліцію", працівник підрозділу ДПС зобов’язаний під час службової діяльності дотримуватись законності, не допускати її порушень іншими працівниками.
Своїми діями ІДПС порушили ПДР, Закон "Про міліцію" та Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ, затвердженої наказом МВС України №111 від 27.03.2009.
На підставі поданих вище доказів,
та беручи до уваги СІСТЕМАТІЧНІСТЬ ГРУБИХ порушень інспекторами ДПС Правил дорожнього руху на даній ділянці дороги прошу:
1. Розглянути мою заяву в порядку, передбаченому чинним законодавством України
2. Провести службове розслідування щодо ІДПС капітана міліції Олійника Олега Вікторовича (Нагрудний знак КІ 0948) та його напарника, які несли службу 03.01.2011 у зазначеном вище місці з порушенням ПДР (пункти 15.9 та 15.10).
3. Призначити ІДПС Олійнику О.В. повторний іспит зі знання законодавства України та за його результатами дати висновок про повноту службового відповідності займаної посади та званню
4. Згідно КУпАП накласти стягнення в вигляді штрафу на водія патрульного автомобіля ДПС який нес службу 03.01.2011 з порушення ПДР (пункти 15.9 та 15.10).
5. Згідно Законів України притягнути до відповідальності напарника водія патрульного автомобіля ДПС , який нес службу 03.01.2011, за неприйняття заходів посадовими особами щодо усунення правопорушення.
6. Згідно КУпАП накласти стягнення в вигляді штрафу на водія патрульного автомобіля ДПС (держномер 2733) який нес службу 04.01.2011 з порушення ПДР (пункти 15.9 та 15.10).
7. Згідно Законів України притягнути до відповідальності напарника водія патрульного автомобіля ДПС (держномер 2733), який нес службу 04.01.2011, за неприйняття заходів посадовими особами щодо усунення правопорушення.
8. Повідомити мене в письмовому вигляді про результати службового розслідування по кожному з викладених випадків окремо, та про міри покарання застосовані до ІДПС.
9. Провести службове розслідування щодо керівників інспекторів ДПС за вказаними фактами систематичного неналежного виконання службових обов'язків їх підлеглими, а саме щодо:
9.1 Керівника ИДПС, які несли службу 03.01.2011 у зазначеном вище місці з порушенням ПДР.
9.2 Керівника ИДПС, які несли службу 04.01.2011 на автомобілі з держномером 27-33 у зазначеном вище місці з порушенням ПДР.
10. Повідомити мене в письмовому вигляді про результати службового розслідування по кожному з викладених випадків окремо, та про міри покарання застосовані до керівників вищевказаних ІДПС.
ОСОБЛИВІ ПРИМІТКИ:
Звертаю ОСОБЛИВУ увагу співробітників МВС, які будуть готувати відповідь на мою Заяву:.
Я не веду неформальних бесід з представникам державних органів по телефону, на вулиці, в кабінетах тощо.
Всі відомі мені факти я виклав письмово в даной Заяві. Тому, якщо для проведення будь-яких передбачених Законами України заходів щодо моєї Заяви є ЗАКОННА НЕОБХІДНІСТЬ моєї особистої присутності та/або письмова дача свідчень (письмові доповнення, роз'яснення тощо), ПРОШУ звертатися письмово за зазначеною в Заяві адресою.
А так само переконливо прошу не турбувати моїх родичів.
Додатки:
1. CD диск з
1.1 Схема 1 Shema01.jpg – Місце порушення правил дорожнього руху інспектором ДПС Олійником (Нагрудний знак КІ 0948)
1.2 Схема 2 Shema02.jpg - Місце систематичного порушення правил дорожнього руху інспекторами ДПС
1.3 відеофайл 110103_Olynik_DAI.mp4 або Інтернет:
http://www.youtube.com/watch?v=DCuD5phto681.4 відеофайл 110104_2733.mp4 або Інтернет:
http://www.youtube.com/watch?v=dsybCO-j5EU “¬___” ____________ 2011р. ________________________