Текущее время: 10 май 2025, 14:39

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 06 дек 2014, 12:37 
Прохожий

Уважаемые форумчане!!!
Написал заявление в прокуратуру на действия гаишника, описывать ситуацию не буду, по тексту заявления все описано. Прошу знающих подкоректировать т.к. пишу подобного рода заявление в первые.

До прокуратури Чернівецької області
58001, м. Чернівці, вул. М.Кордуби, 21

Заява про злочин.

Я Е______о Ю І, 06.12.2014 рухаючись на авто TOYOTA д\н ХХ ХХХХХХ з міста Новодністровськ до міста Могілів-Подільський приблизно о 9:30 був зупинений інспектором ДАЇ Іванов на стаціонарному посту перед дамбою ДГЕС. Причиною зупинки мені було повідомлено «Перевірка документів», на що я віддав свідоцтво про реєстрацію авто і водійське посвідчення інспектору, після чого мене попросили вийти з авто і зайти до стаціонарного посту ДАЇ. Зайшовши до посту мені одразу намагалися дати алкотестер для перевірки мене _______. На що я повідомив інспектора, що він повинен спочатку скласти відповідний до діючого законодавства протокол, а потім проводити цю перевірку, на цє зауваження я отримав образливу відповідь від інспектора. Тоді я повідомив інспектора що згоден пройти цей тест лише у випадку передбаченим законодавством, і повернувся до свого авто. Після цього інспектор підійшов до мого авто і почав мене знімати на свою відеокамеру, я також зробив зауваження інспектору, що не даю згоди на зйомку, але інспектор продовжував це робити. Після повернення до свого авто я зателефонував за номером 102, черговий якій відповів на мій дзвінок не представився, але вислухав мене, і просто поклав трубку, наступні мої намагання додзвонитися на номер 102 були безуспішні, трубку ніхто не знімав. Тоді я подзвонив своєму сину Є_______о Ю Ю и попрохав його про допомогу. Мій син, приблизно о 10:00 додзвонився до Сокірянського РВ УМВС за номером (03739) 2-11-84 трубку взяв черговий Манчук, який записав дані мого сина а також мої і повідомив що зараз приїде на місто група слідчих. Після цього до мене зателефонував черговий Манчук і я підтвердив заявлені данні, які надав мій син, а також ситуацію в якій знаходжусь. Через декілька хвилин після дзвінка до Сокірянського РВ УМВС до мене підійшов інспектор ______ віддав мені документи і сказав що я можу їхати, тому що заважаю їм працювати. Але я залишився і дочекався приїзду слідчого. Слідчий взяв пояснення з інспектора Іванова, на моє прохання надати мені копію відмовився, але повідомив що вона прийде до мене поштою. Взагалі жодного документа про дану подію мені ніхто не надав. Після цього, приблизно о 11:15 мене відпустили і я поїхав далі. Зі мною знаходився пасажир О______к В.С, який всю подію бачив і може підтвердити всі обставини.
В діях інспектора вбачаються злочині дії а саме: перевищення службового становища, відмова діяти в межах діючого законодавства і незаконне затримання і перешкоджання вільного пересування громадянина.
Відповідно до написаного вимагаю провести розслідування і притягнути інспектора Іванова до кримінальної відповідальності.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 дек 2014, 17:50 
Борец

эээх, не передавайте инспектору в руки свои документы

И только раша, создает нацгваридию, и гордится победой которая была 70 лет назад в другой стране.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 дек 2014, 20:13 
Борец

ТС, не марай папір без толку. Тут на дисциплінарку не тягне, а не те, що на злочин.
Максимум скарга на безпричинну зупинку, але тоді треба запит чи не проводились там ніякі жоперації. Скаргу там треба на оператора 102.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 дек 2014, 21:02 
Прохожий

aphalin писал(а):
ТС, не марай папір без толку. Тут на дисциплінарку не тягне, а не те, що на злочин.
Максимум скарга на безпричинну зупинку, але тоді треба запит чи не проводились там ніякі жоперації. Скаргу там треба на оператора 102.

Я з Вами не згоден. Останій раз коли зі мною трапилась подібна історія до мене приїхав аж начальник районого ДАІ і після бесіди зі мною заставив інспектора вибачатись передімною, бо якщоб я подав скаргу до прокуратури (а я на це саме і наголосив начальнику ДАЇ), то в першу чергу пи....й отримавби начальник району, а потім сам виновник торжества.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 дек 2014, 21:52 
Прохожий

alekshapovalov писал(а):
эээх, не передавайте инспектору в руки свои документы

Я уже 6 лет не передаю документы, а вот отца не могу никак приучить

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 дек 2014, 22:11 
Борец

1. В силу останніх змін законодавства із прокуратури зняли функцію нагляду. Відповідно ніхто ніяких заходів реагування вживати не буде. Це щодо скарги в порядку звернення громадян.
2. Щодо заяви злочин. Те, що описано, ніяких ознак злочину не містить і приблизно. Відповідно навіть у ЄРДР вашу заяву не внесуть.
Якщо принципово насолити інспектору - скарга вищестоящому органу, але і тут я не бачу ніяких перспектив. Зупинка буде законною, бо там проходила якась спецоперація з кодовою назвою "конопля", а з не складанням протоколу перед продувкою драгером ситуація дуже неоднозначна з точки зору закону і зрозуміло ніхто її на вашу користь трактувати не буде.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 дек 2014, 22:32 
Прохожий

aphalin писал(а):
1. В силу останніх змін законодавства із прокуратури зняли функцію нагляду. Відповідно ніхто ніяких заходів реагування вживати не буде. Це щодо скарги в порядку звернення громадян.
2. Щодо заяви злочин. Те, що описано, ніяких ознак злочину не містить і приблизно. Відповідно навіть у ЄРДР вашу заяву не внесуть.
Якщо принципово насолити інспектору - скарга вищестоящому органу, але і тут я не бачу ніяких перспектив. Зупинка буде законною, бо там проходила якась спецоперація з кодовою назвою "конопля", а з не складанням протоколу перед продувкою драгером ситуація дуже неоднозначна з точки зору закону і зрозуміло ніхто її на вашу користь трактувати не буде.

Хріново
Тепер і поскаржитись нема до кого. Якщо так далі піде то "безпредел" зі сторони ментів буде ще більший???

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа