Всем, доброго времени суток! Случилось это одним прекрасным воскресеньем ноября. Ехал я себе.... ну а дальше все описано в жлобе (т.к. я там написал так все и было на самом деле) которую направил на следующий день на имя начальника ГАИ города.
Цитата:
СКАРГА
Я, ____________ звертаюся до Вас, у зв'язку з неправомірними діями Вашого підлеглого, співробітника ДАІ Шинкарьова Олександра Сергійовича, нагрудний знак № КР 0662, який 14.11.2010г. приблизно о 11:55 зупинив мене на автомобілі ГАЗ 2410 з держ. номером 11111КР, на ділянці дороги між селами Лісне і Перевалівка. Інспектор ДАІ, вказав жезлом на місце моєї зупинки, позаду патрульного автомобіля (чим порушив НАКАЗ № 111 від 27.03.2009р. "Інструкція з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» п. 15.3). Цей працівник ДАІ після моєї зупинки не представився (чим порушив НАКАЗ № 111 від 27.03.2009р. "Інструкція з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» п. 15.5), не вказав причину зупинки (чим порушив НАКАЗ № 111 від 27.03. 2009р. "Інструкція з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» п. 15.5), вимагав «приготувати» документи на транспортний засіб. Я не виходячи зі свого автомобіля, через відкрите вікно передав всі необхідні документи вищевказаному співробітнику ДАІ. Після чого він сказав: «Выходи, ты тут надолго». (Чим порушив НАКАЗ № 111 від 27.03.2009р. "Інструкція з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» п.18.7).
Коли я вийшов і поцікавився про причину зупинки і настільки хамській поведінці, вищевказаний співробітник ДАІ звинуватив мене в наступному: що я, рухаючись на своєму автомобілі ГАЗ 2410 з держ. номером 11111КР обігнав автобус Temsa Mitsubishi Prestige з держ. номером АК 5555 АА в недозволеному місці. На що я ствердно відповів, що не порушував Правил Дорожнього Руху (ПДР) і ніяких автобусів не обганяв! Інспектор сказав: «Сейчас дождемся автобуса и все узнаем». Коли під'їхав автобус Temsa Mitsubishi Prestige з держ. номером АК 5555 АА, співробітник ДАІ Шинкарьов О.С. зупинив його і не представившись, і не назвавши причину зупинки запитав у водія автобуса: «А Вас волга обгоняла?», на що була негайна відповідь водія даного автобуса - «Нет!». Після почутого співробітник ДАІ Шингарьов О.С. передав мені мої документи на право керування і не вибачився за незаконне звинувачення і за свою хамську поведінку.
Я вимогав, пояснити мені причину пред'явлення обвинувачення про порушення правил дорожнього руху, тоді інспектор ДАІ Шингарьов О.С. відповів мені грубим тоном - «Ты так со своими братками разговаривать будешь…» (чим порушив НАКАЗ № 111 від 27.03.2009р. "Інструкція з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» п. 6.25; п. 28.2).
Остаточно очманівши від грубого тону і хамської поведінки даного співробітника ДАІ по відношенню до учасників дорожнього руху я сів у свою машину і поїхав далі.
Працівник ДАІ особисто не бачив і не міг зафіксувати пред'явлене звинувачення про це порушення так, як він на патрульному автомобілі з увімкненими проблисковими маячками червоного кольору, випередив мій транспортний засіб у с.Лісне.
Очевидно, що місце розташування мого транспортного засобу (ГАЗ 2410 з держ. номером 11111КР) щодо автобуса Temsa Mitsubishi Prestige з держ. номером АК 5555 АА, який їхав позаду моєї машини і стало приводом для звинувачення мене в порушенні ПДР і хамської поведінки.
Цей факт свідчить про некомпетентність і непрофесіоналізм Вашого підлеглого, співробітника ДАІ Шинкарьова О.С. і незнанням норм, правил, інструкцій, обов'язків і законів які регламентують діяльність підрозділів дорожньо-патрульної служби.
Підводячи підсумок, можу повідомити наступне: інспектор ДАІ Шинкарьов О.С. за 10 хвилин (приблизно) перебування зі мною неодноразово порушив 7 пунктів інструкції. Своїми діями, грубим тоном та бандитськими виразами - образив мене, понизив людську гідність та завдав мені моральних страждань.
Достовірність моїх даних може підтвердити свідок, який їхав зі мною в машині - мій брат _____________ (згідно Ст. 272 КоАП, ст. 50 Цивільно-процесуального Кодексу України).
ПРОШУ:
1. Розглянути скаргу в порядку, передбаченому чинним законодавством та "Положенням про порядок роботи зі зверненнями громадян і організації їх особистого прийому в системі Міністерства внутрішніх справ України", затвердженому Наказом МВС України від 10.10.2004 N 1177;
2. Дати належну оцінку діям інспектора ДАІ та організації службової підготовки у Судакському підрозділі ДПС;
3. Відповідь на мою скаргу, прошу в десятиденний термін направити за адресою мого проживання, у противному випадку залишаю за собою право звертатися до вищестоящих органів та прокуратури.
15.11.2010р. ФИО
Жалобу отправил заказным письмом с уведомлением и получили они его 17.11.2010г. Вот сегодня 07.12.2010г. получил от гайцов ответ, такого содержания:
Цитата:
Шановний ______________
У межах своєї компетенції працівниками відділення ДАІ м. Судака при УДАІ ГУМВС України в АР Крим за Вашою скаргою проведено службову перевірку.
Законних та обґрунтованих підстав притягнути до дисциплінарної відповідальності інспектора ДПС, старшого сержанта міліції Шинкарьова О.С., не встановлено.
Прийняте рішення Ви можете оскаржити до органу вищого рівня, але не пізніше одного місяця з часу ознайомлення з прийнятим рішенням. З матеріалами службової перевірки Ви можете ознайомитись у ВДАІ м. Судака
З повагою
Я конечно понимаю, что это "стандартная" отписка.....
Обратите внимание, они выдели слово "ОБОСНОВАННЫХ"
Сразу возникает вопрос, показания свидетеля (про которого говорится в жалобе) - это так, ничего страшного???
Подскажите, что мне делать дальше?
Заранее благодарен!