zephyr писал(а):
да что вы заладили про своё клопотання?
-cn 268 Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності
має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення,
подавати докази,
заявляти клопотанняzephyr писал(а):
Может я конечно и ошибаюсь(поправите если что)но ходатайства могут подаваться уже в процессе рассмотрения какого-то дела...
-написано вище.
zephyr писал(а):
ходатайство-документ, содержащий просьбу.
- Голові районного суду
_____________________. Від гр. Янушкевича Володимира
Олександровича
___________________________,
Волочиського р-ну,
Хмельницької області.
Тел.: 097-___________
Клопотання
13.08.2010 року, приблизно о 9.00 я здійснював керування автомобілем ЗАЗ 1103 «Славута» державний номер 749-05 ХМ з смт. Наркевичі до м. Хмельницький. Так як я займаюсь підприємницькою діяльністю в м. Хмельницький, а саме ремонтом комп’ютерної та офісної техніки, то мені приходиться кожного дня їздити на роботу автомобілем. Того дня зі мною їхали три пасажира, які можуть підтвердити все, що відбувалось далі.
В смт. Чорний Острів на перехресті стояли три автомобіля ДАІ, котрі спиняли всі проїжджаючі через перехрестя транспортні засоби. Мене теж спинив інспектор, котрий підійшов, представився нерозбірливо (вже потім я з’ясував, що це інспектор обласного ДАІ капітан міліції Рафаловський), та попросив показати документи. Я передав йому посвідчення водія, технічний паспорт на автомобіль, генеральне доручення, тимчасовий реєстраційний талон та страховий поліс. Не знайшовши нічого осудного в документах, інспектор наказав мені відкрити багажник для огляду. Я теж не став сперечатись і відкрив. ( В той день я дуже поспішав на роботу, так як в мене були назначені дві важливі зустрічі по обслуговуванню техніки моїх постійних клієнтів, а саме: СТО «AMV», що знаходиться в м. Хмельницький вул. Трудова 8/1, та ПП «КОРІНФ» вул. Грушевського 49.). При огляді багажника мого автомобіля теж порушень виявлено не було і тоді інспектор наказав дихнути на нього. Я дихнув. Інспектор Рафаловський заявив, що я ніби то вживав спиртні напої. Я запропонував пройти мед експертизу на предмет встановлення моєї тверезості. Капітан сказав що експертизу він проведе сам і запропонував мені подихати в скляну трубку з пакетом біля його службового автомобіля. Я подихав. На протязі всієї цієї так званої «Експертизи» біля нас не було присутнього ні одного свідка ні з моєї сторони, ні з його. Через кілька хвилин капітан Рафаловський заявив, що трубка показала, що я вживав алкогольні напої, і розбивши трубку об землю наказав мені сісти до нього в службовий автомобіль. Після того як я сів, капітан поцікавився в мене скільки грошей я з собою маю. Я відповів, що грошей з собою не маю і запропонував інспектору Рафаловському провести медичну експертизу в незалежному медичному закладі, так як був впевнений, що нічого спиртного не вживав. На що капітан мені заявив, що якщо він мене завезе на експертизу, то вона гарантовано буде не в мою користь, тому що в нього там «свій» лікар, також почав погрожувати, що забере мій автомобіль на штрафний майданчик. Я спитав, який є вихід з цієї ситуації, на що капітан Рафаловський сказав, що мені потрібно підписати пустий протокол. Та написати пояснення, що я начебто випив вчора пива, від експертизи відмовляюсь, вину свою визнаю. Я відмовився. Капітан сказав, що потрібно написати, тому що він вже почав заповнювати протокол, і якщо я так напишу, то він мене одразу відпустить. Я знову відмовився. Після цього інспектор забрав моє посвідчення водія, і сказав, щоб я приїхав до нього о 15.00 того ж дня в 10 кабінет обласного управління ДАІ та привіз 2000 грн. Я обурився тим, що з мене вимагають гроші ні за що. Капітан сказав щоб я почекав його біля свого автомобіля, поки він, цитую: « щось придумає». Я відійшов до свого автомобіля і став чекати. Приблизно через 15 хвилин інспектор Рафаловський завів свій службовий автомобіль, і проїжджаючи повз мене через вікно сказав мені: «Щоб о 15.00 був у мене в кабінеті». Це чули всі мої пасажири, котрі теж стояли біля мене. Прошу звернути увагу на те, що з моменту вимушеної зупинки пройшло приблизно 30 хвилин.
Після цього, я одразу поїхав в Хмельницький обласний наркологічний диспансер, що знаходиться на вул. Ватутіна 16, де пройшов о 10.10 медичну експертизу в присутності свідка Ткачука Романа Анатолійовича, котрий був одним із моїх пасажирів. Експертиза показала, що я абсолютно тверезий, про що було зроблено запис в журналі реєстрації, та видано мені довідку про результат експертизи. З цією довідкою я зі своїм свідком поїхав в обласне управління ДАІ, де написав заяву зі всіма вище викладеними фактами на ім’я начальника обласного управління ДАІ. Після зустрічі з начальником ДАІ, інспектор Рафаловський був викликаний в кабінет начальника. Він приніс заповнений протокол, в котрому зазначено, що я був затриманий в стані сп'яніння та відмовився від медичного обстеження, також були вписані два свідки: Проский Л.С., і Тихонюк В.П. Незважаючи на те, що я сидів в кабінеті абсолютно тверезий він наполягав на своїй версії подій. Начальник ДАІ викликав до себе майора Дацуна Олександра Олександровича і наказав йому провести внутрішнє розслідування. Дацун О.О. наказав пройти до нього в кабінет, де я та капітан Рафаловський написали пояснення відбувшихся подій. Також пояснення написав мій свідок Ткачук Роман Анатолійович. Після цього я, майор Дацун О.О., та Ткачук Р.А. поїхали ще раз в Хмельницький обласний наркологічний диспансер, де я в присутності майора ще раз пройшов перевірку на алкогольне сп’яніння. Результат був той самий, я виявився тверезим. Прилад показав значення «000» проміле. Майор Дацун О.О. сказав мені не хвилюватись, їхати по своїм справам і що він в усьому розбереться і зателефонує мені. Приблизно о 17.00 майор Дацун О.О. мені зателефонував, та повідомив, що так як протокол складено, то справу передано в районний суд і мені потрібно з'явитись на розгляд справи 13.09.2010 року. Також він мене завірив, що до справи додані мої пояснення, пояснення мого свідка, та копія довідки про медичне обстеження.
У вказаний день я з’явився в суді і дізнався що розгляд справи назначено на 17.09.2010. Я побажав ознайомитись з матеріалами справи про адміністративне правопорушення № 3-1537. За результатом ознайомлення було виявлено, що в справі відсутнє моє пояснення, пояснення мого свідка Ткачука Р.А., та відсутня копія довідки з наркодиспансера. Також я побачив у справі пояснення свідків Проского Л.С. та Тихонюка В.П., яких начебто опитав майор міліції Дацун О.О.
Прошу звернути увагу на те, що в поясненнях цих свідків відсутній підпис майора Дацуна О.О. і тому вони не можуть вважатись дійсними.
За адресними даними вказаними в поясненні, я знайшов свідка Проского Леоніда Семеновича. Він запевняє, що підписав лише протокол, але пояснення в присутності майора Дацуна О.О. не писав. Протокол свідок підписав за наступних обставин: коли він проїжджав через смт. Чорний Острів, його спинив інспектор ДАІ, і попросив засвідчити в протоколі затримання нетверезого водія. Свідок побачив, що в службовому автомобілі дійсно сидів нетверезий чоловік, підписав протокол, та поїхав далі. Документів затриманого він не бачив, та прізвище його не знає.
Все це стало останньою краплею мого терпіння і я був змушений 14.09.2010 року звернутись в обласну прокуратуру зі скаргою на дії працівників обласного ДАІ.
На підставі всього вище описаного прошу суд:
Додати це клопотання до матеріалів справи про адміністративне правопорушення № 3-1537
Додати до матеріалів справи довідку про проходження експертизи на стан алкогольного сп’яніння.
Вислухати свідчення мого свідка Ткачука Романа Анатолійовича.
Вважати недійсними пояснення свідків Проского Л.С. та Тихонюка В.П. через грубе порушення в оформленні пояснень майором Дацунем О.О.
Прийняти до уваги те що автомобіль мені конче необхідний для здійснення підприємницької діяльності, а також факт того, що я став жертвою неправомірних дій працівників ДАІ.
Закрити справу за недостатністю доказів та через грубі порушення працівників ДАІ в оформленні матеріалів справи.
17.09.2010 __________________ Янушкевич В.О.
zephyr писал(а):
ходатайство прилагается к иску а не наоборот...
-ст 268куап
zephyr писал(а):
В данном случае наиболее целесообразно требовать наказать гайдонов а не просить...
-правильно скаргу в прокуратуру-,на дії гайців з вимогою прокурору опротестувати протокол та притягнути гайців до кримінальної відповідальності