Текущее время: 18 июл 2025, 09:38

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 19 окт 2010, 09:35 
Новобранец

думаю пригодиться:
Цитата:
Начальнику УДАI ГУМВС
України в Донецькiй областi
вул. Ходаковського, 10,
м. Донецьк, 83003

ФИО

СКАРГА
16.10.2010 близько 11 години 30 хвилин, керуючи автомобілем ВАЗ-2103 державний реєстраційний номер ****А, яка належить Ш******, на підставі довіреності ******** від 17 квітня 2009 року . Рухався по вул. Куйбишева м. Донецька. Рухався згідно ПДР, не порушував нічого. На перехресті вул. Куйбишева та вул. Іонова побачив автомобіль ДАІ Lаnos держ. номер №2262, з вікна якого висунувшись, жезлом махав невідомий у формі ІДПС. Я зрозумів, що цими сигналами, які не передбаченні в Правилах Дорожнього Руху (далі ПДР), невідомий указує мені, на те, щоб я зупинив транспортний засіб. Зупинившись невідомий представився як співробітник ДАІ, - Федоряк Андрій Іванович, посвідчення №УДО 060157. Сказав, що я порушив правила, а саме "Обгін на пішохідному переході", Після того, як згідно із правилами, я надав свої документи для перевірки, а саме: водійське посвідчення, тех. паспорт, довіреність й талон. Запросив мене пройти в їхню службову машину, на що я відмовився й залишився чикати у своїй машині. Через деякий час, Федоряк А. І. приніс мені протокол серія АН1 № *****. У якому значилось, що я порушив правила дорожнього руху, на вул. Куйбишева буд. 27, що знаходиться понад 500 метрів позаду, а саме: "здійснив обгін іншого т/з (Камаз 34648ЕВ) ближче ніж за 50 метрів перед пішохідним переходом(позначений дорожнім знаком 5.45.1 "Пішохідний перехід" та дорожній розміткою 1.14.1 "Зебра" у населеному пункті. Я висловив свою незгоду, але, працівник ДАІ не прийняв до уваги мої пояснення і відповідно до ст. 122 ч. 2 КУпАП, піддав мене стягненню у вигляді штрафу в розмірі 476 грн., про що виніс постанову АН № ******від 16.10.2010.
Наряд ДПС полягав у кількості двох чоловік: - Федоряка Андрія Івановича і ст. ком. взв. ДПС капітана міліції Галай Сергія Вікторовича. Протокол складений ст. ком. взв. ДПС капітаном міліції Галаєм Сергієм Вікторовичем, в якому у якості свідка внесений Федоряк А. І.
Вважаю дії Федоряка Андрія Івановича, та капітана міліції Галай Сергія Вікторовича неправомірними, а складені на мене протокол і постанова, не відповідають вимогам закону, є необґрунтовані і незаконні з наступних підстав:
Відповідно до статті 251 КупАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху.
Доказів про те, що я порушив ПДР України мені надано не було. Працівник міліції зробив запис в протоколі про те, що крім постанови до протоколу додається відео кіно зйомка , що не відповідає дійсності. Ніяких доказів мого порушення, тим більш кіно зйомка, або фото мені надано не було.
Крім цього, працівник ДАЇ порушив внутрішні нормативні документи, відомчі накази, що встановлюють порядок патрулювання, норми законів, що встановлюють порядок з'ясування обставин події та кваліфікації її як адміністративний проступок, а, також, порядок притягнення до адміністративної відповідальності. А саме, згідно Розпорядження МВС № 466 від 21.05.2009 року «Про організацію роботи підрозділів ДАІ», ДАІ зобов'язано:
1.2. Не допускати випадків здійснення контролю за дотриманням водіями правил дорожнього руху із місць, закритих для візуального огляду учасникам дорожнього руху (об'єкти дорожнього сервісу, зелені насадження тощо).
1.6. Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).
Коли я рухався вулицею Куйбишева, я не бачив щоб, ця патрульна машина здійснювала нагляд за дорожнім рухом, це означає, що патрульна машина, знаходилась у русі або, порушувала прямий наказ 1.2 розпорядження МВС № 466 від 21.05.2009. Якщо, машина знаходилась у русі, то стає питання щодо легітимністі цих відео зйомок. Адже в протоколі не було зазначено, який пристрій застосовувався із дозволенних законодавством при відео нагляді, що є порушення наказу 1.6 розпорядження МВС № 466 від 21.05.2009. Також, коли була повірка, не було зазначено, чи має екіпаж дозвіл на користування цим прибором зазначено не було.
Відповідно до ст.ст. 10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, на вимірювання у сфері, у якій їх результат можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірювальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про перевірку даного примірника засобу вимірювальної техніки. Копії таких документів до Постанови та Протоколу надано не було.
В якості свідка є Федоряк Андрій Іванович співпрацівник ДПС ДАІ м. Донецька та 16.10.2010р. ніс чергування разом з Галаєм Сергієм Вікторовичем. Обставини справи про адміністративне правопорушення стали йому відомі під час виконання службових обов’язків. У відповідності до ст.65 КАСУ не можуть бути допитані як свідки представники в судовому процесі про обставини справи, які стали їм відомі у зв’язку з виконанням функцій представника. Знаходячись 16.10.2010р на вулиці Куйбишева, Федоряка Андрій Іванович виконував функції представника Державної патрульної служби, тому його об’єктивність та неупередженість свідчень, даних проти мене викликають сумніви.
Слід наголосити, що деякими нормативними актами, що регулюють діяльність ДПС в Україні, містять пряму заборону участі працівника ДПС в процесуальних діях в якості свідка. Так, наприклад, Постановою КМ України від 17.12.08 №1103 «Про затвердження Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду» зазначено, що «огляд на місці зупинки транспортного засобу проводиться у присутності двох свідків. Не можуть бути залучені як свідки працівники міліції або особи, щодо упередженості яких є сумніви». В даному випадку працівник ДПС може виступати тільки як співвідповідач.
Відповідно до протоколу мною булі надані пояснення про незгоду, що саме керований мною автомобіль не виконував обгін, сигнал лівого повороту, що свідчить про здійснення обгону, у мене не був ввімкнутий . Вулиця Куйбишева широка і достатня для того, щоб при потребі об’їхати авто, не скоювати обгін із виїздом на зустрічну смугу, а просто виконати випередження що саме я і зробив.
Також згідно ПДР, побачивши, що попереду їдуча машина скидає швидкість, виконав вимоги п. 18.4. цих правил, скинув швидкість, переконавшись, що пішоходів немає, на пішохідному переході, продовжив випередження.
Розгляд справи про адміністративне правопорушення без надання можливості реалізації права на правову допомогу та вибору захисника прав тягне за собою визнання Постанови у справі незаконною з наступним її скасуванням та притягненням особи, що її винесла, до відповідальності за умисні завідомо незаконні дії.
Інспектор ДАІ постановив стягнути з мене через 15 діб, у разі несплати штрафу – суму подвійного штрафу, чим перевищив свої права, оскільки примусовим стягненням міліція працівник ДАІ займатися не повинен, а вказівки виконавчий службі надавати поза межами компетенції інспектора ДАІ.

ПРОШУ:

1. Постанову у справі про адміністративне правопорушення № АН ******від 16.10.2010 визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
2. Провести ретельне службове розслідування та вжити заходів дисциплінарного характеру до посадової особи ДАІ, яка вчинила дії, що порушують законодавство, та керівників підрозділу ДАІ, які допускають такі порушення працівниками при організації несення ними служби;.
3. Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України „Про звернення громадян ” для подальшого подання позовної заяви до суду.
4. Скасувати запис про порушення у талоні.

«____»_______________2010г Ш******** _____________________

Додатки:
1. Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення № АН ****
2. Копія протоколу про адміністративне порушення серія АН1 №********.
3. Копія талона.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 окт 2010, 01:25 
Борец

А чого на світлофорі обганяв?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 окт 2010, 08:29 
Новобранец

Цитата:
Запросив мене пройти в їхню службову машину, на що я відмовився й залишився чикати у своїй машині.

* чекати

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 окт 2010, 10:57 
Новобранец

где тут про светофор идет речь?

постом ошиблись?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 окт 2010, 11:56 
Новобранец

а подскажите номер приказа, где запрещается использовать визирь для фиксирования нарушений ПДД, кроме скорости?

и еще вопрос http://roadcontrol.org.ua/node/565

согласно этому, то у гаи нету тех средств для видео записи?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 окт 2010, 12:39 
Борец

mexekanez писал(а):
а подскажите номер приказа, где запрещается использовать визирь для фиксирования нарушений ПДД, кроме скорости?

и еще вопрос http://roadcontrol.org.ua/node/565

согласно этому, то у гаи нету тех средств для видео записи?

эти приказы уже старые вроде как. приказ № 33 ввел их в действие обратно

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 окт 2010, 13:33 
Новобранец

ага точно приказ 33 от 1 марта а постановление февральское..

я где то видел распоряжение, что на визир запрещается снимать нарушении пдд кроме скоростного режима, может кто подсказать?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 окт 2010, 15:33 
Борец

mexekanez писал(а):
ага точно приказ 33 от 1 марта а постановление февральское..

я где то видел распоряжение, что на визир запрещается снимать нарушении пдд кроме скоростного режима, может кто подсказать?

я такого не встречал

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 окт 2010, 16:28 
Новобранец

ясно, а может еще подскажите, где разрешается использование визиря на треноге или как правильно?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 ноя 2010, 13:49 
Новобранец

пришел ответ, они просто отморозки и это ОБЛАСТНОЕ ГАИ Донецкой области
прилагаю скан ответа .
они ко всему обвинили меня в создании конф ситуации!
Благо у меня все писалось на мобильный
я думаю дальше делать так: писать иск об отмене постановы и + писать заяву о коррупции в ввб увд области
правильно?

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 ноя 2010, 19:27 
Новобранец

Начальнику відділу внутрішньої безпеки
Управління Внутрішніх Справ
у Донецької області

Заява
про вчинення корупційних дій

19.10.2010 до УДАI ГУМВС була направлена скарга (Вх.) на ім'я Рубцова А.С (копія скарги у додатках). В скарзі зазначалась неправомірність складання протоколу про адміністративне правопорушення й винесення постанови про адміністративне правопорушення, також мною зазначені факти щодо службового підроблення, відносно працівників ПДС Галая С.В та Федоряка А.І., а саме запис в протоколі щодо існування відео запису мого порушення ПДР.
24.10.2010 отримавши відповідь (копія у додатках), яка виконана Рудюком О.І та підписана т.в.о. зам. начальником управління О.А. Горбатько, я був здивований, адже в відповіді не дано жодної відповіді на питання, а саме:
1) В протоколі зазначено, що факт мого порушення був записаний на пристрій. Чому інспектор ПДС не дав можливості ознайомитись с цим записом?
2) На який пристрій із дозволенних законодавством (відповідно до приказу МВС №33 від 01.03.2010) був зробленій запис?
3) Інспектор ПДС Галай С.В нехтуючи діючим законодавством, а саме в якості свідка вписав в протокол Федоряка Андрія Івановича співпрацівника ДПС ДАІ м. Донецька, який 16.10.2010р. ніс чергування разом з Галаєм Сергієм Вікторовичем. Обставини справи про адміністративне правопорушення стали йому відомі під час виконання службових обов’язків. У відповідності до ст.65 КАСУ не можуть бути допитані як свідки представники в судовому процесі про обставини справи, які стали їм відомі у зв’язку з виконанням функцій представника. Знаходячись 16.10.2010р на вулиці Куйбишева, Федоряк Андрій Іванович виконував функції представника Державної патрульної служби. Чи дозволено інспекторам ПДС умисно порушувати КАСУ?
4) Відповідно до ст.ст. 10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, на вимірювання у сфері, у якій їх результат можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірювальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про перевірку даного примірника засобу вимірювальної техніки. Чому копії таких документів в відповіді надано не було?
5) Чому інспектор ДАІ постановив стягнути з мене через 15 діб, у разі несплати штрафу – суму подвійного штрафу? Даною постановою він перевищив свої права, оскільки примусовим стягненням працівник ДАІ займатися не повинен, а вказівки виконавчий службі надавати поза межами компетенції інспектора ДАІ. Чим порушив статтю 365 "Кримінального кодексу України" .
Рудюк О.І. не надав відповіді на поставленні питання, чим порушив п."г" ч.1 ст.5 Закону України "Про боротьбу з корупцією"
г) відмовляти фізичним та юридичним особам в інформації, надання якої передбачено правовими актами, умисно затримувати її, надавати недостовірну чи неповну інформацію;

Також Рудюк О.І. в своєї відповіді обвинуватив мене в "намаганні створити конфліктну ситуацію", та начебто я погрожував капітану міліції Галаю С.В. в написанні скарги до УДАІ. Адже я навпаки не провокував ситуацію, я погоджувався з інспектором, розмовляв ввічливо й шанобливо, відповідав на питання, підписав протокол оскільки боявся неправомірних дій зі стороні інспектора, про що є відеозапис зробленій на мій мобільній телефон (у додатках на CD диску). Цим обвинуваченням Рудюк О.І. завдав мені моральної шкоди.
Також у відповіді Рудюка О.І. зазначено
"Під час складання адміністративного матеріалу відносно Вас, працівники ДПС стверджують, що Ви неодноразово намагались створити конфліктну ситуацію, постійно вказував на безпідставність Вашої зупинки, погрожуючи капітану міліції Галай С.В. написанні скарги до УДАІ у зв'язку з чим капітаном міліції Галаєм С.В. для повного і всебічного розгляду справи був зроблений відео запис ..".
Адже на відеозапису зробленого на мій телефон, не має підтвердження цього обвинувачення, чим порушуються стаття 366 "Кримінального кодексу України".
На підставі викладеного, керуючись ЗУ "Про боротьбу з корупцією" , "Кримінального кодексу України" ПРОШУ:
1) Скласти відносно цієї посадової особи протокол про адміністративне порушення за порушення п."г" ч.1 ст.5 Закону України "Про боротьбу з корупцією".
2) Скласти відносно цієї посадової особи протокол про адміністративне порушення за порушення статті 366 "Кримінального кодексу України".
3) Направити зазначені протоколи про адміністративне правопорушення до суду.
4) Письмово повідомити мені про результати розгляду даної заяви та вчиненні дії УВС на виконання цієї заяви, забезпечивши мені тим самим моє конституційне право на оскарження до суду дій УВС у разі її бездіяльності.
5) Постанову у справі про адміністративне правопорушення № АН від 16.10.2010 визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення, якщо скасування не в компетенції ВББ УВС, направити до відповідного відділу для скасування.

«____»_______________2010г

Додатки:
1. Копія скарги до УДАІ від 19.10.2010.
2. Відповідь від УДАІ в Донецької області
3. CD диск с записом бесіди с працівником

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 дек 2010, 00:23 
Борец

Якшо е відео у гаішників шо ви порушували!!! то дрюкнуть по повній програмі :)!!! і я буду радий що вас .... якшо буде відео вашого порушення !!! і ваші розумно написані пояснення , скарги і так дальше ... вам недопоможуть!!!
нефіг обганяти на пішохідному переході.....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 янв 2011, 22:36 
Новобранец

продолжение эпопеи...

Прокурору Донецької області
гос. совітнику 2 классу
Гальцову В.І
г. Донецк
вул. Генерала Антонова, 2
м. Донецьк
83015

Повторна Заява

3.01.2010 на поштовому відділені отримав відповідь (від ****************). В відповіді перший заступник прокурора області Р.Анрєєв відмовив в скасуванні постанови про адміністративне правопорушення. Також відмовлення в притягненні до відповідальності працівників ДАІ передбаченої Законом України «Про боротьбу з корупцією».
В відповіді зазначено, що факт мого правопорушення підтверджено відеозаписом.
Я просив надати цей відео запис до ознайомлення працівників ДПС, на що о вони мені відмовили. Я просив обласне Управління ДАІ в Донецької області надати відео запис для ознайомлення, на що Управління просто проігнорувала моє прохання. Тепер моє прохання ігнорується в прокуратурі! Всі стверджують, щодо існування якогось міфічного відеозапису. Так дозвольте мені подивитьсь на цей відео запис.
Також мені зовсім не зрозуміле ставлення щодо мене першого заступника прокурора, адже в відповіді від УДАІ мене звинуватили у тому що я не робив, а саме провокував інспектора, намагався створити конфліктну ситуацію, та погрожував написанням скарга. Хіба це не упереджене відношення до мене? Ви вважаєте, що оболгати мене це норма для працівників міліції, коли мені приписують того, що я не робив? Чому Ви як працівник прокуратури проігнорували це? Я представив відео запис своєї співбесіди з працівниками ДПС, чи було знайдено підтвердження слів відносно моїх погроз та конфліктних ситуацій? Як Ви гадаєте, якщо я не робив того, в чому мене обвинуватили працівники ДАІ, можливо я не порушував і ПДР?
Перший заступник в відповіді зазначив, що відповідь від УДАІ дана строк передбачений законом України «Про звернення громадян», але я писав скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення, а це відповідає ст..292 КУпАП, та повинно буте розглянуто в строк 10 днів, але ніяк не місяця. Як Ви вважаєте навіщо перший заступник прокурора області покриває дії працівників ДАІ? Хіба це не яскравий примір корупційних дій?
Хіба в протоколі про адміністративне правопорушення не має буте зазначено, на який пристрій робилась відео зйомка? Чому перший заступник прокурора проігнорував це порушення в протоколі?

На підставі вишевикладоного ПРОШУ:

1) Надати можливість мені ознайомитись в відео записом мого порушення ПДР.
2) Надати копію сертифіката, та метрологічної повірки на пристрій, на який було зафіксовано порушення ПДР.
3) Дати письмову відповідь на питання: Чи було знайдено підтвердження обвинувачення щодо мене, а саме, - чи намагався я створити конфліктну ситуацію, чи погрожував інспекторові в написанні скарги?
4) Дати письмову відповідь на питання: На який пристрій робилась відео зйомка мого порушення ПДР?

«4» грудня 2011 року. _____________________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа