LAVe как всегда в своем репертуаре.
Вот накидал тебе шаблон иска:
До ___ районного суду м. ___ вул. ___
Позивач: _________, який проживає за адресою: м. ___, __________. Поштовий індекс: ___
Відповідач: __ __ ______
Позовна заява
___.2010 я, __________-, рухався у своєму автомобілі ___, державний номер ___, по ___ та був зупинений інспектором ДПС ДАІ ___, який зазначив, що передній державний номер автомобіля забруднений та не розпізнається на відстані 20 метрів. На що я відповів, що це не відповідає дійсності, адже державний номер добре видно з відстані 20 метрів та навіть більше. Інспектор не взяв до уваги мої пояснення , склав протокол та виніс Постанову по справі про адміністративне правопорушення до протоколу __ № ___. Вважаю, що ІДПС ___ при винесенні Постанови допустив грубі процесуальні порушення, а Постанова підлягає скасування за наступних причин:
1) Думку про непомітний номер інспектор висловив, стоячи біля автомобіля, не віддаляючись від нього, та без жодних замірювань 20 метрів. Тобто це є суб’єктивною думкою інспектора, яка нічим не доведена. Таким чином це не може служити основним доказом при складанні протоколу та винесенні постанови по справі. На фотографіях, що додаються до позову добре видно, що накладка на номер жодним чином не скриває його, та номер добре видно. 2) інспектор ДПС здійснив формальний розгляд справи, призначивши її розгляд 10.10.2010 на 10:00, хоча зупинив мене та склав протокол вже 10.10.2010 на 10:40 (що зазначено у протоколі). Таким чином розгляд справи відбувся ще до того, як мене було зупинено. Зокрема, були порушені наступні статті Кодексу України про адміністративні правопорушення (КпАП): - ст. 245 КпАП, яка вказує, що з’ясування обставин справи при її розгляді повинно бути всебічне, повне і об'єктивне, а вирішення справи повинно відбуватися в точній відповідності з законом; - ст. 251 КпАП вказує, що протокол про адміністративне правопорушення є одним із доказів по справі, а ст.ст. 279 та 283 КпАП зазначають, що при розгляді справи оголошується протокол про адміністративне правопорушення, заслуховується особа, яка притягається до відповідальності та бере участь у справі, а вже потім приймається рішення та виноситься Постанова по справі. Таким чином,розгляд справи ще до того, як був складений протокол та внесені до нього пояснення водія, є грубим порушенням норм КпАП та свідчить про формальний розгляд справи.
Зважаючи на те, що при винесенні Постанови в справі про адміністративне правопорушення __ № _____ від ___ інспектор ДПС допустив ряд грубих порушень, прошу: 1) Визнати дії інспектора ДПС ________ протиправними. 2) скасувати Постанову по справі про адміністративне правопорушення __ № __ від ____.
Позовна заява подається до суду за місцем проживання позивача відповідно до ч.2 ст. 19 Кодексу адміністративного судочинства України та Постанови №2 Пленуму Вищого Адміністративного Суду України від 6 березня 2008 року.
До позовної заяви додається: Копія позовної заяви, Копія Постанови (2 екземпляри).
Відповідно до ст. 288 КпАП України особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
__.__.2010 року подпись ФИО