Текущее время: 14 июл 2025, 07:20

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 29 сен 2010, 17:21 
Прохожий

Подскажите прав гаишник или нет. Против меня был составлен протокол об нарушении рядности, на перекрестке с левого ряда только поворот налево, я двигаясь по левому ряду метров за 5 перестроился в правый и проехал прямо и гаишник показал палку, мол с левого ряда проезд прямо запрещен, мои убеждения о том что я перестроился перед перекрестком, не подействовали.
у меня есть свидетель, его в графу свидетелей запретили занести позвонил в горячую линию, там ответили то же самое. Действительно я свидетелей могу только записать в свои пояснения, а графа свидетелей в протоколе это для гаишников.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 сен 2010, 17:32 
Постоялец

С ваших слов он обязан был вписать свидетелей в соответствующие графы.

Дополню цитатой с сайта:

В любом протоколе об админнарушении, который выписывает инспектор ГАИ, есть графа "свидетели". Водитель всегда может и должен, для доказательства своей правоты, пользоваться показаниями свидетелей находящихся в его автомобиле. И неважно кто они – случайные пассажиры, сослуживцы или родственники. Главное – не верить рассказам гаишников о том, что это заинтересованные лица. Пускай изучают содержание статьи 272 КоАП Украины, где сказано, что свидетелем может быть любое лицо, которому известны обстоятельства, относящиеся к делу.

Так что при составлении админпротокола смело заявляйте инспектору ГАИ ходатайство о привлечении ваших пассажиров в качестве свидетелей и приобщения их свидетельских показаний, в письменном виде, к материалам дела. При отказе – вписывайте этот факт в свои пояснения в протоколе, звоните по телефону доверия или в Службу внутренней безопасности МВД.

http://roadcontrol.org.ua/node/362

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 сен 2010, 19:04 
Прохожий

lutique, это вас на автозаводской так?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 сен 2010, 19:11 
Борец

lutique писал(а):
Действительно я свидетелей могу только записать в свои пояснения, а графа свидетелей в протоколе это для гаишников.
-на майбутнє протокол після складання інспектором заполучити в свої руки,якщо є свідки,а інпектор їх не вписав,тоді вписуєш їх самостійно в графу свідки,якщо гаєць в цій графі поставив прочерки,тоді вписуєш в поясненнях,але там місця як правило мало,тоді в поясненнях пишеш -до пояснення додаю клопотання про залучення свідків,яке оформив на форумі Доктор Макс-
КЛОПОТАННЯ
про залучення в якості свідка
(в порядку ч.1 ст.268 КУпАП:
«особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: …заявляти клопотання»)

«___»_____________200__року стосовно мене складено протокол №________________ про вчинення мною адміністративного правопорушення, передбаченого ч.___ст.______КУпАП.

Згідно ч.1 ст.268 КУпАП особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: ... подавати докази, заявляти клопотання.
Стаття 251 КУпАП. Докази. Доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються…поясненнями свідків... .

Стаття 272 КУпАП. Свідок. Як свідок у справі про адміністративне правопорушення може бути викликана кожна особа, про яку є дані, що їй відомі які-небудь обставини, що підлягають установленню по даній справі.

Згідно ст.268 КУпАП я маю право подавати докази, а доказами по справі є, серед іншого, пояснення свідків. Я маю дані про те, що громадянам:
1._________________________________________________________________________, мешкає________________________________________________________________________2._________________________________________________________________________, мешкає________________________________________________________________________3._________________________________________________________________________, мешкає________________________________________________________________________відомі обставини, що підлягають установленню по даній справі, отже вони згідно ст. 272 КУпАП можуть буті викликані як свідки.

Враховуючи викладене, керуючись ч.1 ст.268 КУпАП, ст. 272 КУпАП, з метою всебічного, повного і об'єктивного з'ясування обставин справи, вирішення її в точній відповідності з законом,

П Р О Ш У:
1. Долучити дане клопотання до матеріалів справи про адміністративне правопорушення.
2. Внести до протоколу у якості свідків вказаних громадян.
3. Провести опит вказаних громадян, щодо обставин, що підлягають установленню по даній справі, та долучити їх пояснення до матеріалів справи.

«___»_________200__року __________________ _________________________
підпис П.І.Б
Адресу зазначено в протоколі

Примітка:
Розгляд справи про адміністративне правопорушення з порушенням вимог ст.268 КУпАП тягне за собою визнання Постанови у справі незаконною з наступним її скасуванням та притягненням особи, що її винесла, до відповідальності за умисні завідомо незаконні дії.
Ст.19 Конституції України: Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Ст.55 Конституції України: Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.
Ст.62 Конституції України: Обвинувачення не може грунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

Обов’язковий запис в графі «пояснення»:
«Мною заявлено клопотання про залучення у якості свідка, що додається»

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 сен 2010, 20:19 
Прохожий

MzDmitry писал(а):
lutique, это вас на автозаводской так?

На кольцевой при въезде в Ашан, кстати там видел их уже 2 раза.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа