Текущее время: 14 май 2025, 03:49

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 27 мар 2013, 23:55 
Постоялец

Писав три ось таких запити на трьох різних мусарів:
Сообщение, не относящиеся к теме
ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ

Згідно ст. 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформації, що знаходиться у його володінні. Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його чи ні, без пояснення причини подання запиту.

Також право на запит на інформацію гарантується та реалізується на підставі ст. 40 Конституції України, ст. ст. 1, 3, 15, 20, 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Керуючись Законом України «Про доступ до публічної інформації»,

ПРОШУ:
Відповісти чи притягався раніше до дисциплінарної відповідальності командир взводу ДПС ДАІ Руденко Роман Іванович (нагрудний знак КІ 0968) і якщо так, то який вид дисциплінарного стягнення було накладено в кожному конкретному випадку і коли це було здійснено.

Відповіді довго не було, зателефонував в канцелярію, вибив з них факсом відповідь (тому що за їхніми словами відповідь в строк мені була надіслана).
Ось скан:
Изображение

Отже, допоможіть розібратися з питаннями:
1. Наказ 423 я не знайшов ніде. Як я можу з ним ознайомитись, щоб апелювати до нього при оскарженні цієї відповіді?
2. Чи грає роль в даній ситуації, що закон "Про доступ до публічної інформації" має вищу силу, ніж цей наказ?
(Ось що пише ЗУ "Про доступ до публічної інформації" про службову інформацію:
1. Відповідно до вимог частини другої статті 6 цього Закону до службової може належати така інформація:

1) що міститься в документах суб'єктів владних повноважень, які становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію, доповідні записки, рекомендації, якщо вони пов'язані з розробкою напряму діяльності установи або здійсненням контрольних, наглядових функцій органами державної влади, процесом прийняття рішень і передують публічному обговоренню та/або прийняттю рішень;

2) зібрана в процесі оперативно-розшукової, контррозвідувальної діяльності, у сфері оборони країни, яку не віднесено до державної таємниці.
)
3. Чи має хтось позитивний досвід отримання адекватної відповіді на аналогічний запит?
4. В який термін я маю право оскаржити цю відповідь? (здається, десь читав, що протягом року, але не більше ніж протягом місяця від дня, коли мені стало відомо про дію, яку я оскаржую - але не впевнений, що не помиляюсь)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 00:04 
Борец

писав запит, дізнавався чи прцює такий і такий в даі. відправив в даі, з порушенням строків прийшла відповідь від нач мвм, щось накшталт того, що і вам відповіли, але посилалися на закон. мене відповідь не влаштувала і я написав особисто начальнику мвм, відповідь на його відповідь, з купою витягів з законів. і ощ ви думаєте? минуло два місяці і я отримав майже всі відповіді на свої питання!
так ось, наказ цей вас, так само як і мене, взагалі не обходить, плюнте і розітріть! закон має вищу силу. ніякий мусор не може вам наказувати щось, тільки якщо ви в тюрьмі, або в армії :)
якщо хочете, напишіть в ПП, зкину вам свої переписку.
щодо оскарження, здається ст. 21 зу" про доступ до публічної"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 00:16 
Постоялец

peff писал(а):
1. Наказ 423 я не знайшов ніде.

Наказ МВС України від 14 травня 2012 року № 423: "ПЕРЕЛІК відомостей, що становлять службову інформацію у системі Міністерства внутрішніх справ України"
Писав схожий запит, відповіді поки не було. Подивимось, що мені відпишуть.
Я коли писав посилався на п.9 цього ж наказу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 00:19 
Постоялец

Есть и тут этот приказ....... токо незнаю где. вот ссылка тут точно найдеш приказ 423

http://zovzakona.org/showthread.php?t=2282&page=1

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 00:20 
Постоялец

вот вам и гласная милиция...........................

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 00:22 
Борец

я от не можу зараз це знайти, але точно пам*ятаю, що хтось направляв такі запити і отримував відповідь адекватну, можливо це навіть Рост був

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 00:23 
Постоялец

Нічого собі!!! Так там чималий перелік! Як же тоді цей перелік в наказі співставляється з двома пунктами в Законі? В чому логіка?
І по суті наказу: чому моє запитання розглядають як сферу роботи з кадрами, а не як сферу діяльності ДАІ?

datskiy
Щодо термінів оскарження в ст. 23 нічого не сказано..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 00:25 
Постоялец

datskiy писал(а):
я от не можу зараз це знайти, але точно пам*ятаю, що хтось направляв такі запити і отримував відповідь адекватну, можливо це навіть Рост був

раньше получали, а щас нет.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 00:54 
Борец

peff писал(а):

datskiy
Щодо термінів оскарження в ст. 23 нічого не сказано..

дійсно немає..
ну щонайменше, у вас є місяць :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 01:57 
Постоялец

peff писал(а):
4. В який термін я маю право оскаржити цю відповідь? (здається, десь читав, що протягом року, але не більше ніж протягом місяця від дня, коли мені стало відомо про дію, яку я оскаржую - але не впевнений, що не помиляюсь)

Стаття 17. ЗУ "Про звернення громадян"
Цитата:
Термін подання скарги

Скарга на рішення, що оскаржувалось, може бути подана до органу або посадовій особі вищого рівня протягом одного року з моменту його прийняття, але не пізніше одного місяця з часу ознайомлення громадянина з прийнятим рішенням. Скарги, подані з порушенням зазначеного терміну, не розглядаються.

Пропущений з поважної причини термін може бути поновлений органом чи посадовою особою, що розглядає скаргу.

Рішення вищого державного органу, який розглядав скаргу, в разі незгоди з ним громадянина може бути оскаржено до суду в термін, передбачений законодавством України.

Якщо все гарно оформити і обґрунтувати те, що інформація про притягнення посадових осіб до дисциплінарки все таки не є службовою, то можна спробувати скаргу до прокуратури по 212-3 КУпАП. Але очікувати, що прокуратура притягне когось до відповідальності - не варто. Максимум - отримати все таки інформацію по дисциплінарці.
Але в даному випадку, я думаю, що прокуратура візьме за основу відповідь, яка і буде оскаржуватись, просто перекрутить трохи по-своєму і відпише такий же мороз.

Хоча, пробувати завжди потрібно! 8-)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 17:55 
Борец

peff писал(а):
4. В який термін я маю право оскаржити цю відповідь?
Якщо до суду, то 6 місяців.
Якщо до вищестоящого органу, то протягом місяця.
peff писал(а):
2. Чи грає роль в даній ситуації, що закон "Про доступ до публічної інформації" має вищу силу, ніж цей наказ?
Він не грає роль - він визначає відносини у сфері доступу до публічної інформації.
Застосування наказу тут взагалі під питанням - в мінюсті він то наскільки я розумію не зареєстрований.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 18:23 
Постоялец

datskiy писал(а):
я от не можу зараз це знайти, але точно пам*ятаю, що хтось направляв такі запити і отримував відповідь адекватну

viewtopic.php?f=44&t=25983
посмотри решение суда по этому делу http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/26430246
Оно, конечно, особо не блещет, НО...
Ответчики тоже ссылались и на 309 и на 431

aphalin писал(а):
в мінюсті він то наскільки я розумію не зареєстрований.

Минюст дал заключение, что его регистрировать не надо.
В принципе интересно в суде посмотреть на логику судьи.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 18:37 
Борец

VadoZ писал(а):
решение суда по этому делу
Це різні справи.
У ТС дисциплінарні стягнення, а в рішенні суду - про скасовані постанови.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 18:56 
Постоялец

aphalin писал(а):
Це різні справи.
У ТС дисциплінарні стягнення, а в рішенні суду - про скасовані постанови.

Цитата из постановления суда
Цитата:
24.02.2012 ОСОБА_1 звернувся до Відділу ДАІ з інформаційним запитом (ар. с. 9), в якому просив надати йому інформацію:

«1. Яку кількість постанов в справах про адміністративні правопорушення, складених інспектором ДПС роти ДПС ДАІ ММУ м. Миколаєва сержантом міліції ОСОБА_5, було скасовано за рішеннями судів за останні 3 роки?

2. Чи застосовувалися заходи дисциплінарного впливу до інспектора ДПС роти ДПС ДАІ ММУ м. Миколаєва сержанта міліції ОСОБА_5 за останні 3 роки? Якщо так, то за що?

3. Чи застосовувалися заходи адміністративного стягнення до інспектора ДПС роти ДПС ДАІ ММУ м. Миколаєва сержанта міліції ОСОБА_5 за останні 3 роки? Якщо так, то за що?».

И мотивация
Цитата:
Відповідь Відділу ДАІ за пунктами 2 і 3 запиту суд також не вважає такою, що узгоджується з вимогами Закону № 2939.

Так, відповідач повідомив позивача про неможливість надання інформації (з посиланням на статті 6, 9 Закону № 2939, статтю 11 Закону України «Про інформацію»і пункт 11 наказу МВС України від 09.06.2011 № 309) і одночасно запропонував ОСОБА_1 звернутися до відділу кадрового забезпечення Управління ДАІ УМВС України в Миколаївській області для ознайомлення з «… матеріалами та висновками службових розслідувань за фактами порушень дисципліни і законності працівниками органів внутрішніх справ».

Згідно з частиною 3 статті 22 Закону № 2939 розпорядник інформації, який не володіє запитуваною інформацією, але якому за статусом або характером діяльності відомо або має бути відомо, хто нею володіє, зобов'язаний направити цей запит належному розпоряднику з одночасним повідомленням про це запитувача. В порушення цієї норми Відділ ДАІ не переадресував запит ОСОБА_1 до відділу кадрового забезпечення Управління ДАІ УМВС України в Миколаївській області (якщо, на думку Відділу ДАІ, розпорядником відповідної інформації є саме відділ кадрового забезпечення).

В судовому засіданні представник відповідача повідомив, що Відділ ДАІ мав можливість отримати відповідну інформацію у відділі кадрового забезпечення Управління ДАІ УМВС України в Миколаївській області.

На думку суду, обмеження позивача у праві отримати інформацію, що вказана у пунктах 2 і 3 запиту, є безпідставним.

Так, у частинах 1, 2 статті 11 Закону України «Про інформацію»(на яку послався Відділ ДАІ) вказано таке. Інформація про фізичну особу (персональні дані) -відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. Не допускаються збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини. До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, а також адреса, дата і місце народження. Вимогу про надання такої інформації запит ОСОБА_1 не містить.

Одночасно з прийняттям Закону № 2939 Закон України «Про інформацію»було викладено в новій редакції. Як вказано у пункті 5 частини 4 статті 21 Закону України «Про інформацію», до інформації з обмеженим доступом не можуть бути віднесені відомості про незаконні дії органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб.

Таким чином, вказана позивачем у пунктах 2 і 3 запиту інформація не є конфіденційною у розумінні статті 11 і не є інформацією з обмеженим доступом у розумінні статті 5 Закону України «Про інформацію».

У Рішенні від 20.01.2012 № 2-рп/2012 по справі № 1-9/2012 (за конституційним поданням Жашківської районної ради Черкаської області щодо офіційного тлумачення положень частини першої, другої статті 32, частини другої, третьої статті 34 Конституції України) Конституційний Суд України зазначив таке. Вирішуючи питання щодо конфіденційності інформації про особу, яка займає посаду, пов'язану зі здійсненням функцій держави або органів місцевого самоврядування, Конституційний Суд України виходить з такого, що належність інформації про фізичну особу до конфіденційної визначається в кожному конкретному випадку. Перебування особи на посаді, пов'язаній зі здійсненням функцій держави або органів місцевого самоврядування, передбачає не тільки гарантії захисту прав цієї особи, а й додаткові правові обтяження. Публічний характер як самих органів -суб'єктів владних повноважень, так і їх посадових осіб вимагає оприлюднення певної інформації для формування громадської думки про довіру до влади та підтримку її авторитету у суспільстві.

Стаття 6 Закону № 2939 передбачає можливість обмеження доступу до службової інформації. Частиною 1 статті 9 Закону № 2939 встановлено, що до службової може належати така інформація:

1) що міститься в документах суб'єктів владних повноважень, які становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію, доповідні записки, рекомендації, якщо вони пов'язані з розробкою напряму діяльності установи або здійсненням контрольних, наглядових функцій органами державної влади, процесом прийняття рішень і передують публічному обговоренню та/або прийняттю рішень;

2) зібрана в процесі оперативно-розшукової, контррозвідувальної діяльності, у сфері оборони країни, яку не віднесено до державної таємниці;

При цьому, в силу частини 2 статті 6 Закону № 2939, обмеження доступу до інформації здійснюється відповідно до закону при дотриманні сукупності таких вимог:

1) виключно в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя;

2) розголошення інформації може завдати істотної шкоди цим інтересам;

3) шкода від оприлюднення такої інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні.

Враховуючи це, на думку суду, правомірною є відмова в задоволенні запиту на інформацію, якщо, по-перше, запит стосується інформації, що вказана у частині 1 статті 9 Закону № 2939 (а не взагалі усіх документів, яким був присвоєний гриф «для службового користування»), а, по-друге, при обмеженні доступу до такої інформації дотримуються умови, що вказані у частині 2 статті 6 Закону № 2939.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 мар 2013, 19:46 
Борец

VadoZ писал(а):
Цитата из постановления суда
Не ті цитати берете.
Цитата:
Зобов'язати надати інформацію про кількість випадків скасування в судовому порядку постанов у справах про адміністративні правопорушення

Зобов'язати надати ОСОБА_1 інформацію про притягнення до дисциплінарної відповідальності та до адміністративної відповідальності в зв'язку з неналежним виконанням ОСОБА_5 функцій суб'єкта владних повноважень.

І порівняйте тепер їх із ситуацією ТС.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа