Доброго времени суток!
Принимаю критику на жалобу.
Цитата:
До УДАІ ГУ МВС України у Львівській області
вул.Перфецького, 19, м. Львів, 79053,
телефон: (032) 234 09 44, (032) 264 69 41
Скаржник:
вул. __________________________,
м.Львів, 790__,
дом.тел: ________________
СКАРГА
На рішення суб’єкта владних повноважень про адміністративне правопорушення та винесення постанови в справі про адміністративне правопорушення ВС № __________ від 15.09.2010р.
Ця Скарга підлягає розгляду на підставі ст.288 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать органи ДАІ та їх посадові особи, і не містить виключення для постанов, винесених у порядку ст.14-1 КУпАП України. Скарга подається в орган (посадовій особі), який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України. Скарга, що надійшла, протягом трьох діб надсилається разом із справою органу (посадовій особі), правомочному відповідно до цієї статті її розглядати.
Ця Скарга підлягає розгляду у терміни, передбачені ст. 292 КУпАП України, а саме “Скарга і протест на постанову по справі про адміністративне правопорушення розглядаються правомочними органами (посадовими особами) в десятиденний строк з дня їх надходження, якщо інше не встановлено законами України.”
У відповідності до ст.307 КУпАП України сплата штрафу в разі оскарження або опротестування такої постанови - проводиться не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення скаржника про залишення скарги або протесту без задоволення.
15 вересня 2010 року, в __ год. ___ хв, я,______________________________________,керуючи автомобілем Opel Askona н/з _____________ рухався по вул.,Личаківській від перехрестя з вул.,Пасічною в напрямку перехрестя з вул., Тракт Глинянський. На перехресті вул., Личаківської та вул. Тракт Глинянський я здійснив поворот ліворуч на вул., Тракт Глинянський. Дотримуючись п.10.4 ПДР я завчасно зайняв відповідне крайнє положення на проїздній частині, увімкнув покажчик повороту ліворуч, та, пропустивши транспортні засоби, що рухались назустріч і переконавшись в безпечності маневру, виконав поворот ліворуч. Інспектор ДАІ (звання, прізвище ім’я по батькові та номер нагрудного знаку не відомий), що перебував орієнтовно за 20 м від перехрестя по вул., Тракт Глинянський подав в мою сторону сигнал про необхідність зупинки на його вимогу, вказавши при цьому місце зупинки, а саме – правий край смуги вул. Тракт Глинянський в напрямку вул., Богданівської. Виконавши вимогу інспектора ДАІ я зупинився у вказаному місці. Причиною зупинки інспектор назвав перевірку документів на право керування та розпорядження транспортним засобом. На вимогу інспектора я пред’явив та передав йому для перевірки посвідчення водія та реєстраційні документи на автомобіль. Не зважаючи на відсутность факту порушення ПДР та без будь-яких інших пояснень з його сторони, зазначеною посадовою особою, в моїй присутності, відразу було складено та винесено постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності, за вчинення правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП України, у вигляді штрафу в сумі 255 гривень.
З притягненням мене до адміністративної відповідальності погодитись не можу з наступних підстав:
1. Хочу звернути увагу на той факт, що ст.122 ч.1 містить виключний перелік адміністративних правопорушень, за які передбачено відповідальність, а саме:
«Перевищення швидкості руху більш як на 20 кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків, правил зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на пішохідних переходах, а також порушення заборони рухатись тротуарами чи пішохідними доріжками».
Я не вчиняв жодних порушень Правил дорожнього руху. Це може підтвердити моя жінка _______________________________________________________________, яка може виступити свідком, оскільки перебувала на пасажирському сидінні мого автомобіля під час викладених подій. У інспектора не було жодних належних доказів чи потерпілих внаслідок цієї події, опитування мого свідка або інших свідків, документальної фіксації показів свідків інспектором не проводилось. Внести відомості про свідка у відповідні графи протоколу про адміністративне порушення інспектор відмовився. Тому вважаю притягнення мене до адміністративної відповідальності незаконним.
2. Інспектором порушено процедуру, передбачену п. 2.12, та п. 4.1., Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої наказом МВС України 26.02.2009 №77
П.2.12, “Розгляд справи розпочинається з представлення посадової особи, яка розглядає дану справу. Посадова особа, що розглядає справу, оголошує, яка справа підлягає розгляду, хто притягається до адміністративної відповідальності, роз'яснює особам, які беруть участь у розгляді справи, їх права й обов'язки. Після цього оголошується протокол про адміністративне правопорушення, заслуховуються особи, які беруть участь у розгляді справи, досліджуються докази і вирішуються клопотання. У разі участі в розгляді справи прокурора заслуховується його висновок (стаття 279 КУпАП) ( 80732-10 )”
П.4.1, “У разі виявлення правопорушення у сфері забезпечення
безпеки дорожнього руху працівник Державтоінспекції МВС відповідно
до статті 255 КУпАП ( 80732-10 ) складає протокол про
адміністративне правопорушення (додаток 5) ( za374-09 ), копія
якого під підпис вручається особі, яка притягається до
адміністративної відповідальності, роз'яснює порушникові його
права і обов'язки відповідно до статті 63 Конституції України
( 254к/96-ВР ) та статті 268 КУпАП.
Оголошення протоколу у моїй присутності не проводилось, копії протоколу, (якщо він був складений) я не отримував, роз'яснення прав і обов'язків відповідно до статті 63 Конституції України ( 254к/96-ВР ) та статті 268 КупАП не проводилось.
3. Порушення інспектором процедури, передбаченої п. 2.16. Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої наказом МВС України 26.02.2009 №77
“Розглянувши справу про адміністративне правопорушення, посадова особа виносить постанову в справі про адміністративне правопорушення. Постанова в справі про адміністративне правопорушення повинна містити: найменування органу (посадової особи), який виніс постанову, дату розгляду справи; відомості про особу, щодо якої розглядається справа, та транспортний засіб, його номерний знак; опис обставин, установлених при розгляді справи; зазначення нормативно-правового акта, який передбачає відповідальність за вчинене адміністративне правопорушення; прийняте в справі рішення”
З копії постанови ВС № __________________________ вбачається відсутність найменування органу (посадової особи), який виніс постанову, дату розгляду справи; відомості про особу, щодо якої розглядається справа, та транспортний засіб, його номерний знак; опис обставин, установлених при розгляді справи; зазначення нормативно-правового акта, який передбачає відповідальність за вчинене адміністративне правопорушення; прийняте в справі рішення”.
Враховуючи вищевикладене, відповідно до статей 288, 289, 292, 293 Кодексу про адміністративні правопорушення України, ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію»
ПРОШУ:
1. У термін, передбачений статтею 292 Кодексу про адміністративні правопорушення України розглянути мою скаргу, та надіслати на мою поштову адресу результат її розгляду у якому зазначити:
- чи був складений протокол відносно мене від 15.09.2010;
- прізвище, ім’я та по батькові, звання, посаду, повну назву та адресу місця роботи працівника ДАІ, який заповнив протокол з метою подальшого подання позову до суду.
2. Надіслати разом з результатом розгляду скарги на мою поштову адресу копії протоколу та постанови від 15.09.2010, складені відносно мене.
Додаток :
1. Копія постанови про адміністративне правопорушення
2. Копія витягу з паспорту скаржника на 2 аркушах.
3. Копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру.
4. Копія посвідчення водія.
«___» ________ 2010 року _____________________________.