Текущее время: 14 июл 2025, 17:16

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 18 сен 2010, 15:49 
Прохожий

Доброго времени суток!
Принимаю критику на жалобу.
Цитата:
До УДАІ ГУ МВС України у Львівській області
вул.Перфецького, 19, м. Львів, 79053,
телефон: (032) 234 09 44, (032) 264 69 41
Скаржник:

Зареєстрований за адресою:
вул. __________________________,
м.Львів, 790__,
дом.тел: ________________

СКАРГА
На рішення суб’єкта владних повноважень про адміністративне правопорушення та винесення постанови в справі про адміністративне правопорушення ВС № __________ від 15.09.2010р.

Ця Скарга підлягає розгляду на підставі ст.288 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать органи ДАІ та їх посадові особи, і не містить виключення для постанов, винесених у порядку ст.14-1 КУпАП України. Скарга подається в орган (посадовій особі), який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України. Скарга, що надійшла, протягом трьох діб надсилається разом із справою органу (посадовій особі), правомочному відповідно до цієї статті її розглядати.
Ця Скарга підлягає розгляду у терміни, передбачені ст. 292 КУпАП України, а саме “Скарга і протест на постанову по справі про адміністративне правопорушення розглядаються правомочними органами (посадовими особами) в десятиденний строк з дня їх надходження, якщо інше не встановлено законами України.”
У відповідності до ст.307 КУпАП України сплата штрафу в разі оскарження або опротестування такої постанови - проводиться не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення скаржника про залишення скарги або протесту без задоволення.

15 вересня 2010 року, в __ год. ___ хв, я,______________________________________,керуючи автомобілем Opel Askona н/з _____________ рухався по вул.,Личаківській від перехрестя з вул.,Пасічною в напрямку перехрестя з вул., Тракт Глинянський. На перехресті вул., Личаківської та вул. Тракт Глинянський я здійснив поворот ліворуч на вул., Тракт Глинянський. Дотримуючись п.10.4 ПДР я завчасно зайняв відповідне крайнє положення на проїздній частині, увімкнув покажчик повороту ліворуч, та, пропустивши транспортні засоби, що рухались назустріч і переконавшись в безпечності маневру, виконав поворот ліворуч. Інспектор ДАІ (звання, прізвище ім’я по батькові та номер нагрудного знаку не відомий), що перебував орієнтовно за 20 м від перехрестя по вул., Тракт Глинянський подав в мою сторону сигнал про необхідність зупинки на його вимогу, вказавши при цьому місце зупинки, а саме – правий край смуги вул. Тракт Глинянський в напрямку вул., Богданівської. Виконавши вимогу інспектора ДАІ я зупинився у вказаному місці. Причиною зупинки інспектор назвав перевірку документів на право керування та розпорядження транспортним засобом. На вимогу інспектора я пред’явив та передав йому для перевірки посвідчення водія та реєстраційні документи на автомобіль. Не зважаючи на відсутность факту порушення ПДР та без будь-яких інших пояснень з його сторони, зазначеною посадовою особою, в моїй присутності, відразу було складено та винесено постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності, за вчинення правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП України, у вигляді штрафу в сумі 255 гривень.

З притягненням мене до адміністративної відповідальності погодитись не можу з наступних підстав:
1. Хочу звернути увагу на той факт, що ст.122 ч.1 містить виключний перелік адміністративних правопорушень, за які передбачено відповідальність, а саме:
«Перевищення швидкості руху більш як на 20 кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків, правил зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на пішохідних переходах, а також порушення заборони рухатись тротуарами чи пішохідними доріжками».
Я не вчиняв жодних порушень Правил дорожнього руху. Це може підтвердити моя жінка _______________________________________________________________, яка може виступити свідком, оскільки перебувала на пасажирському сидінні мого автомобіля під час викладених подій. У інспектора не було жодних належних доказів чи потерпілих внаслідок цієї події, опитування мого свідка або інших свідків, документальної фіксації показів свідків інспектором не проводилось. Внести відомості про свідка у відповідні графи протоколу про адміністративне порушення інспектор відмовився. Тому вважаю притягнення мене до адміністративної відповідальності незаконним.
2. Інспектором порушено процедуру, передбачену п. 2.12, та п. 4.1., Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої наказом МВС України 26.02.2009 №77
П.2.12, “Розгляд справи розпочинається з представлення посадової особи, яка розглядає дану справу. Посадова особа, що розглядає справу, оголошує, яка справа підлягає розгляду, хто притягається до адміністративної відповідальності, роз'яснює особам, які беруть участь у розгляді справи, їх права й обов'язки. Після цього оголошується протокол про адміністративне правопорушення, заслуховуються особи, які беруть участь у розгляді справи, досліджуються докази і вирішуються клопотання. У разі участі в розгляді справи прокурора заслуховується його висновок (стаття 279 КУпАП) ( 80732-10 )”
П.4.1, “У разі виявлення правопорушення у сфері забезпечення
безпеки дорожнього руху працівник Державтоінспекції МВС відповідно
до статті 255 КУпАП ( 80732-10 ) складає протокол про
адміністративне правопорушення (додаток 5) ( za374-09 ), копія
якого під підпис вручається особі, яка притягається до
адміністративної відповідальності, роз'яснює порушникові його
права і обов'язки відповідно до статті 63 Конституції України
( 254к/96-ВР ) та статті 268 КУпАП.

Оголошення протоколу у моїй присутності не проводилось, копії протоколу, (якщо він був складений) я не отримував, роз'яснення прав і обов'язків відповідно до статті 63 Конституції України ( 254к/96-ВР ) та статті 268 КупАП не проводилось.

3. Порушення інспектором процедури, передбаченої п. 2.16. Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої наказом МВС України 26.02.2009 №77
“Розглянувши справу про адміністративне правопорушення, посадова особа виносить постанову в справі про адміністративне правопорушення. Постанова в справі про адміністративне правопорушення повинна містити: найменування органу (посадової особи), який виніс постанову, дату розгляду справи; відомості про особу, щодо якої розглядається справа, та транспортний засіб, його номерний знак; опис обставин, установлених при розгляді справи; зазначення нормативно-правового акта, який передбачає відповідальність за вчинене адміністративне правопорушення; прийняте в справі рішення”

З копії постанови ВС № __________________________ вбачається відсутність найменування органу (посадової особи), який виніс постанову, дату розгляду справи; відомості про особу, щодо якої розглядається справа, та транспортний засіб, його номерний знак; опис обставин, установлених при розгляді справи; зазначення нормативно-правового акта, який передбачає відповідальність за вчинене адміністративне правопорушення; прийняте в справі рішення”.

Враховуючи вищевикладене, відповідно до статей 288, 289, 292, 293 Кодексу про адміністративні правопорушення України, ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію»

ПРОШУ:

1. У термін, передбачений статтею 292 Кодексу про адміністративні правопорушення України розглянути мою скаргу, та надіслати на мою поштову адресу результат її розгляду у якому зазначити:
- чи був складений протокол відносно мене від 15.09.2010;
- прізвище, ім’я та по батькові, звання, посаду, повну назву та адресу місця роботи працівника ДАІ, який заповнив протокол з метою подальшого подання позову до суду.

2. Надіслати разом з результатом розгляду скарги на мою поштову адресу копії протоколу та постанови від 15.09.2010, складені відносно мене.

Додаток :
1. Копія постанови про адміністративне правопорушення
2. Копія витягу з паспорту скаржника на 2 аркушах.
3. Копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру.
4. Копія посвідчення водія.

«___» ________ 2010 року _____________________________.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2010, 17:03 
Борец

Твой шеф говорит правильно.

Свое послание в начале ты "обозвал" жалобой, а заканчиваеш информационным запросом, а в текстовке делаеш ссылки на сроки предусмотренные КУАП. Ты определись для начала.
и название скарги ты где то неудачно или перевел или передрал.
А по сути , молодец, что не сидиш сложа руки.
пользуйся поиском
читай
пытайся понять
аналогичных, готовых, практически твоих сценариев в достатке.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 сен 2010, 22:31 
Прохожий

"Суб'єкт владних повноважень" решил, (руководствуясь тем-же КУпАП) что он усек правонарушение и, как следствие, вынес постановление на админштраф по админнарушению. Поэтому я жалуюсь его начальству на его решение, которое я считаю вынесенным "упереджено".
Можно было просто запросить выслать мне копии админпротокола и постановы. Ехать за ними не имею возможности. Сижу дома с Т=38,5 уже 3
дня, машина поломана, а добираться в отдел админпрактики ДАИ общественным транспортом - это просто кошмар. Время идет, паникую.
Простая "скарга" в очень простой форме несет простой ответ "Нет, платИте и не морочте голову за 255 грн". Просьба выслать протокол и постанову может затянуться дней на 30. Потом доказывай суду, где я был и чем занимался. :(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 сен 2010, 13:55 
Борец

если человек хочет сделать он ищет способ как сделать
если нет, ищет причину по которой сделать нельзя.
колхоз-дело добровольное.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 сен 2010, 14:24 
Постоялец

...всруся, а не покорюся..
нічого нач ДАІ вдміняти не буде, але строк виконання постанови у вас відтягується на строк, доки ви не отримаєте оіційну відповіь від нач. ДАІ. Це вам дає деякий час на навчання у боротьбі з Державною Ганьбою! Успіху...Головне, правильно написати текст позову. Шукайте на форумі схожу ситуацію, і ще є типові зразки позовів. закладіть у пошукі і шукайте... Це займе у вас немало часу, або ж до адвоката зверніться, у них зараз 100грн така послуга і вони усе за вас зроблять. Суди на 95% на стороні водіїв...
...їм набридло безкоштовно справи розглядати... вам мито платити не потрібно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 сен 2010, 22:44 
Прохожий

kam писал(а):
если человек хочет сделать он ищет способ как сделать
если нет, ищет причину по которой сделать нельзя.
колхоз-дело добровольное.

Вообще не понял к чему это....
Благодарю, Ваши замечания приняты и будут учтены при написани Адміністративного позову.
Остап писал(а):
нічого нач ДАІ вдміняти не буде, але строк виконання постанови у вас відтягується на строк, доки ви не отримаєте оіційну відповіь від нач. ДАІ. Це вам дає деякий час на навчання у боротьбі з Державною Ганьбою! Успіху...

Дякую, друже. Мені і треба офіційно відтянути строки, для того щоб отримати протокол і постанову без втрати термінів на оскарження. Приклади шукаю, про результати буду відписуватись.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 12:14 
Прохожий

Вызывали сегодня в городское ДАИ. Поехал на встречу т.к. в каждом регионе свои особенности. Посоветовался с товарищами, убедили, что бывали случаи отмены постановы в присутствии заявителя по факту пересмотрения дела. Поехал на встречу.
В кабинете следователя, по моему заявлению, мне предоставили на ознакомление оригинал протокола и постановления на штраф, а так же рапорта инспекторов по поводу инцидента. Конечно опять допустил лавину ошибок:
1. Поехал на встречу, хотя имел полное право никуда не ездить;
2. Опять не записал и не обратил внимание на фамилии и звания; Даже следователя :o
3. Фотоаппарат, диктофон и мобилку оставил в машине, поэтому ничего не записывал;
4. Чистосердечно дал устные пояснения о том, что и как было, написал пояснительную к жалобе, но опять не взял ни ее копию, ни отметку о принятии. :geek:
В общем корю сам себя и на отмену постановы даже не надеюсь.
Дела плохи.
В протоколе инспектора понаписывали про нарушение правил проезда перекрестка.
В рапортах - про неподчинение работникам милиции и невыполнение законного требования про остановку. Бред, нафик. Это уже не ст.122.ч.1 :?
В графе свидетели дописали двух, которые типа видели, что я нарушал. Походу один из свидетелей - напарник патрульного, который составлял протокол.
В графе "пояснення особи...." написано, что "нарушать больше не буду, простите". Я этого не писал, я вообще ничего не писал. Подпись действительно моя. Мне указали, где и что подписать, но текста я не писал.
В письменной объяснительной на имя нач.городского ДАИ Мицака Б.И. я указал, что инспектор угрожал забрать права если я не подпишусь в указанных местах. Про то, что его угрозы незаконны, и вообще безосновательны я не знал.
Следователь - душевный человек. Понасмехался над моей правовой неграмотностью, сказал, типа "а что если бы вместо протокола тебя б заставили смертный приговор себе подписать?". Утешил, правда, что таких как я полстраны, и на нас все и держится. Но, поверьте, что с 1996 года я ни разу не встречал такого поворота дел. Ни разу мне даже не предлагали протокол составить - намекали на хабарь и все. Просили мало. Давал сколько не жалко.

Копии протокола и постановы мне вышлют рекомендованным письмом с отметкой о получении. Дело передадут на проверку в отдел собственной безопастности, там будут разбираться.

Теперь вот не знаю, как заявление в суд обосновать. Действительно - сам себе приговор подписал. :(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 15:13 
Борец

помилок наробив багато,сам знаєш .
а ти їм казав,що протокол вручається на місці ?
boockatik писал(а):
В графе "пояснення особи...." написано, что "нарушать больше не буду, простите". Я этого не писал, я вообще ничего не писал.
-це називається-Стаття 366. Службове підроблення

1. Службове підроблення, тобто внесення службовою особою до
офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше
підроблення документів, а також складання і видача завідомо
неправдивих документів -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів
доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з
позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною
діяльністю на строк до трьох років.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, -

карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років
з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною
діяльністю на строк до трьох років.
і тепер це компетенція прокуратури,а не ДАЇ,якщо вони це бачили,при розгляді справи-це вже співучасть,у вчиненні злочину.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 окт 2010, 08:08 
Прохожий

Доказать, что писал не я - сложно. Подпись под объяснениями моя. Я еще подумал, что мои объяснения в 1-ну строку не влезли б. Да и штраф не тот - 255. Криминала заводить не будут. Гайцов по дисциплинарке уже натянули. Лишины премии. Там все просто - есть жалоба на постового, постового по дисциплине натягивают в любом случае. Ну типа если бы был прав на 100% то на него не жаловались бы.
Какой приказ или постанова КМ описывают, что работники милиции при исполнении не могут быть свидетелями?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 окт 2010, 10:03 
Борец

boockatik писал(а):
Доказать, что писал не я - сложно
-складно,але залежить від твого бажання.
boockatik писал(а):
Гайцов по дисциплинарке уже натянули. Лишины премии. Там все просто - есть жалоба на постового, постового по дисциплине натягивают в любом случае.
-можна взнати як?
boockatik писал(а):
Какой приказ или постанова КМ описывают, что работники милиции при исполнении не могут быть свидетелями?
-http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=9&t=3427url

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 окт 2010, 10:47 
Прохожий

пішохід писал(а):
boockatik писал(а):
Гайцов по дисциплинарке уже натянули. Лишины премии. Там все просто - есть жалоба на постового, постового по дисциплине натягивают в любом случае.
-можна взнати як?

Понятия не имею как. Тот, кто рассматривал дело показал приказ "Про притягнення до дисциплінарної відповідальності ...." , уверял, что невинные инспектора пострадали.

Сколько дней у ДАИ на письменный ответ? Не шлют, гады, ничего :(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 окт 2010, 16:55 
Борец

Стаття 20. Термін розгляду звернень громадян

Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше
одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують
додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти
днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити
порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного
органу, підприємства, установи, організації або його заступник
встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що
повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний
термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може
перевищувати сорока п'яти днів.
На обгрунтовану письмову вимогу громадянина термін розгляду
може бути скорочено від встановленого цією статтею терміну.
Звернення громадян, які мають встановлені законодавством
пільги, розглядаються у першочерговому порядку
Закон про звернення громадян.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 окт 2010, 17:17 
Постоялец

boockatik писал(а):
Доказать, что писал не я - сложно.

Неправда! Требуете почерковедческой экспертизы и дело в шляпе. Сейчас в каждом городе есть независимые экспертизы (насколько я знаю...). После заявления об экспертизе инспекторов будут раскручивать на служебный подлог со всеми вытекающими.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 окт 2010, 13:00 
Прохожий

Будем писать прокурору... 30 дней прошло. Правда с меня брали объяснительную на 10-12 день после отправки письма. На срок ответа это влияет?

Проведение почерковой экспертизы вне криминального следствия - 1240 грн в кассу.
Штраф в 255 грн :?
Смысл?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 окт 2010, 13:50 
Постоялец

boockatik писал(а):
Будем писать прокурору... 30 дней прошло. Правда с меня брали объяснительную на 10-12 день после отправки письма. На срок ответа это влияет?

Проведение почерковой экспертизы вне криминального следствия - 1240 грн в кассу.
Штраф в 255 грн :?
Смысл?

На заданный вопрос отвечаю: Если Вы этого не писали - дело выигрышное на 100%, а расходы по проведению экспертизы оплачивает проигравшая сторона (ходатайство заявляете в суде). т.е. гей. После этого - подделка документов, фальсификация, служебный подлог и др. интерпретации на Ваше усмотрение. А также - гея или с мылом, или просто так, без мыла....
Вот на это с...ки геи и рассчитывают - никто не станет платить 1240! Поэтому они и пишут, что хотят! А мы с вами им фактически помогаем....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа