Текущее время: 08 июл 2025, 01:18

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 29 авг 2010, 13:41 
Постоялец

Что-то я уже совсем "запутался", может у меня с головой "не то" творится что-то?

Начало было вот здесь:
http://www.youtube.com/watch?v=mrNQefe5WN8&feature=related

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2010, 13:48 
Постоялец

Направил в городскую прокуратуру заявление:
Цитата:
З А Я В А

20 червня 2010 року близько 13-ї години 30 хвилин я йшов по вул.Шевченко в м.Полтаві у напрямку центрального продовольчого ринку. Мою увагу привернув патрульний автомобіль УДАІ в м.Полтаві марки ВАЗ-21099, державний номерний знак (на синьому фоні) 17-й регіон 0183, що стояв навпроти приміщення магазину (будинок №31 по цій же вулиці) приблизно в 2-х метрах від краю проїзджої частини та заважав руху інших транспортних засобів, включно з приміськими автобусами, які під’їзжали до зупинки громадського транспорту, яка теж розташована навпроти будинку №31. Окрім цього, у цьому місці зупинка та стоянка транспортних засобів заборонена знаком 3.34.
На службовому автомобілі, що стояв у забороненому місці, не були увімкнені проблискові маячки синього або червоного кольору.
Я підійшов до водія патрульного автомобіля прапорщика міліції (нагрудний знак ПО 0396), пояснив йому суть його порушення ПДР та попросив його, аби він дотримувався ПДР, оскільки інспектор ДПС є взірцем для інших учасників дорожнього руху, та увімкнув проблисковий маячок синього чи червоного кольору, або усунув порушення, прибравши патрульний автомобіль з зупинки громадського транспорту, та місця, у якому заборонена зупинка та стоянка ТЗ. Водій патрульного автомобіля погодився з своїм порушенням, сів за кермо та поїхав у напрямку вул.Фрунзе.

Приблизно через годину, о 14-й годині 30 хвилин, я йшов по вулиці Шевченко у напрямку вулиці Фрунзе. На мій великий подив, навпроти будинку №31 по вулиці Шевченко знову стояв патрульний автомобіль УДАІ в м.Полтаві марки ВАЗ-21099, державний номерний знак (на синьому фоні) 17-й регіон 0183 з тим самим екіпажем, що і годину тому.
Підійшовши до патрульного автомобіля я звернувся до його водія, прапорщика міліції (нагрудний знак ПО 0396) та запитав його про те, на якій підставі він порушує ПДР, на що отримав відповідь про те, що ПДР він не порушує. Я запропонував йому прибрати автомобіль з місця, де зупинка та стоянка ТЗ заборонена. Він відповів, що автомобіль прибере за умови, коли його напарник допише протокол про адміністративне правопорушення на іншого водія, який перебував на задньому сидінні цього патрульного автомобіля.
Я обійшов автомобіль та попрямував до його правої сторони, аби звернутися з проханням про усунення порушення ПДР до напарника водія патрульного автомобіля, лейтенанта міліції. У цей час лейтенант міліції короткочасно увімкнув звуковий спецсигнал типу «крякалка» та жестом вказав прапорщику міліції аби той сів до патрульного автомобіля. Після цього водій патрульного автомобіля ДПС увімкнув відеокамеру для фіксації події.
Підійшовши до автомобіля я став біля його правої передньої сторони, після чого лейтенант міліції, що знаходився на передньому пасажирському сидінні звернувся до мене з питанням:
«Ви нічого не вживаєте?»
Я ще раз звернувся тепер уже до обох співробітників ДАІ з вимогою прибрати автомобіль з місця, але вкотре мені було відмовлено у цьому. Окрім цього лейтенант міліції попросив мене сходити і подивитися «як стоїть знак».
Також ця особа у ході нашого спілкування порекомендувала мені «Протерти глаза», та дуже бідкалась з того, що я мабуть «погано навчався в школі» та «неграмотний».

На моє прохання повідомити мені своє прізвище лейтенант міліції відмовився.
Водій автомобіля прапорщик міліції так і залишив службовий автомобіль для стоянки
навпроти будинку №31 по вулиці Шевченко і на моє прохання усунути порушення ПДР ніяк не відреагував.

П Р О Ш У:

1. Перевірити законність розміщення дорожнього знака 3.34 у місці події.
2. Встановити особи інспекторів ДПС, які несли службу 20 червня 2010 року з використанням службового автомобіля марки ВАЗ-21099, державний номерний знак (на синьому фоні) 17-й регіон 0183.
3. За порушення ПДР притягнути до адміністративної відповідальності водія патрульного автомобіля УДАІ в м.Полтаві марки ВАЗ-21099, державний номерний знак (на синьому фоні) 17-й регіон 0183, прапорщика міліції (нагрудний знак ПО 0396) .
4. Вказати лейтенанту міліції, прізвище якого мені невідоме, на неприпустимість спілкування з громадянами зверхньо та у неввічливій формі.
5. Витребувати у водія службового автомобіля прапорщика міліції (нагрудний знак ПО 0396) відеоматеріали, що були відзняті відеокамерою невстановленого зразка під час нашого спілкування, долучити до цієї заяви та розглянути їх.
6. Письмово ознайомити вищевказаних співробітників ДАІ з пунктами 6.2; 6.25; 6.26 Наказу МВС №111 від 27.03.2009р.
7. Надати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України «Про звернення громадян».
8. Відповідь по даній заяві надіслати мені особисто у письмовій формі за адресою:

До заяви додаються такі додатки:
1. Компакт-диск з відеозаписом (один сюжет тривалістю 5.00 хвилин) з місця події, що відбулася 20 червня 2010 року.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2010, 13:59 
Постоялец

Ответ (как обычно):

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2010, 14:01 
Постоялец

Следующее заявление в область:

Цитата:
З А Я В А
21 червня 2010 року до прокуратури м.Полтави мною була подана заява про порушення правил дорожнього руху водієм патрульного автомобіля УДАІ в м.Полтаві марки ВАЗ-21099, державний номерний знак (на синьому фоні) 17-й регіон 0183. У цій же заяві я просив провести перевірку даного факту та притягти до адміністративної відповідальності водія даного автомобіля.

Суть порушення полягає у наступному:

1. Даний патрульний автомобіль стояв на проїзджій частині навпроти будинку №31 по вулиці Шевченко у зоні дії дорожнього знака 3.34.

2. Окрім цього, водій даного патрульного автомобіля УДАІ порушив постанову КМУ від 10 жовтня 2001р. №1306 «Про Правила дорожнього руху», а саме: п.15 «Зупинка і стоянка» пп.15.9 «Зупинка забороняється» пп. «е» - «ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а коли їх немає - ближче 30 м від дорожнього знака такої зупинки з обох боків.

3. Постановою КМУ від 10 жовтня 2001р. №1306 «Про Правила дорожнього руху» п.3 «Рух транспортних засобів із спеціальними сигналами» пп.3.1. чітко визначено про те, що: «Водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10-18, 26, 27 та пункту 28.1 цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху. За відсутності необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений».
Оскільки водій патрульного автомобіля УДАІ не увімкнув приблискові маячки, як того вимагає даний пункт Постанови КМУ, то і його зупинка та стоянка навпроти будинку №31 по вулиці Шевченко не може вважатись законною.

4. Співробітниками ДАІ також було порушено наказ МВС № 111 від 27.03.2009 «Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС», а саме:
«2.2. У своїй діяльності працівники підрозділів ДПС керуються Конституцією України ( 254к/96-ВР ), законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами Міністерства внутрішніх справ України та цією Інструкцією.
6.1. «Працівник підрозділу ДПС під час несення служби зобов'язаний:
6.2. Досконало знати ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ), цю Інструкцію, інші нормативно-правові акти у сфері безпеки дорожнього руху та свої функціональні обов'язки.
6.3. Перебувати на визначеному місці несення служби відповідно до дислокації.
6.7. Організовувати безпечний та безперешкодний дорожній рух.
6.10. Постійно контролювати дотримання учасниками дорожнього руху правил, норм
і стандартів, діючих у сфері безпеки дорожнього руху.
6.11. Попереджувати та припиняти злочини, а також адміністративні
правопорушення, у межах своєї компетенції застосовувати до порушників заходи
адміністративного впливу.
6.25. Бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно
дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками.
6.26. Під час керування патрульним автомобілем (автобусом, мотоциклом) бути
прикладом для інших учасників дорожнього руху в частині дотримання ПДР ( 1306-
2001-п, 306а-2001-п ).
18.7. У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється:
допускати при спілкуванні зневажливий тон, грубість, неввічливе викладення
зауважень, вирази або репліки, які ображають людську гідність, погрози;
пред'являти безпідставні звинувачення.»

Прокуратурою м.Полтави моя заява була розглянута, на мій погляд, поверхнево. Очевидним порушенням нормативно-правових актів України увага не надається, співробітники УДАІ до відповідальності не притягнуті, в тому числі й до адміністративної (за порушення ПДР).
Такі дії прокуратури м.Полтави й надалі провокують співробітників УДАІ до систематичних порушень як ПДР України, інших законів, так і вимог службових інструкцій та наказів, в результаті чого в суспільстві продовжує існувати напруга та упереджене ставлення до співробітників МВС, внаслідок безкарності їх дій

Враховуючи вищевказане,
П Р О Ш У:

1. Витребувати у прокуратури м.Полтави компакт-диск з відеозаписом (один сюжет тривалістю 5.00 хвилин) з місця події, що відбулася 20 червня 2010 року, який мною надавався як додаток до заяви від 21 червня 2010 року.
2. Провести повторно більш ретельну перевірку вказаних подій, що відбулися 20 червня 2010 року.
3. За порушення ПДР притягнути до адміністративної відповідальності водія патрульного автомобіля УДАІ в м.Полтаві марки ВАЗ-21099, державний номерний знак (на синьому фоні) 17-й регіон 0183, прапорщика міліції (нагрудний знак ПО 0396) .
4. За порушення наказу МВС № 111 від 27.03.2009, розділ 6, пп.: 6.2; 6.7; 6.10; 6.25; розділу 18, пп.7 притягнути лейтенанта міліції (точне прізвище якого мені невідоме) до дисциплінарної відповідальності.
5. Надати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України «Про звернення громадян».
6. Відповідь по даній заяві надіслати мені особисто у письмовій формі за адресою:

До заяви додаються такі додатки:
1. Копія відповіді прокуратури м.Полтави від 1 липня 2010 року.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2010, 14:08 
Постоялец

Вот ответ:

Изображение

Господа "блюстители законности", Вы сами-то верите в то, что пишете в своих "ответах"?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2010, 17:34 
Новобранец

vladd, глянь на мой опыт :lol:
http://www.autoclub.kharkov.ua/forum/vi ... 62&t=30399
и тебе станет всё ясно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2010, 22:27 
Постоялец

Спасибо!
Прочитал все семь страниц, но "ясно" ничего не стало.
Интересно увидеть решение суда (а вот это дело ещё неблизкое....).
В моей ситуации ещё можно сделать "шаг", обратившись в генпрокуратуру.
А дальше, по логике, тоже суд.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 сен 2010, 07:42 
Постоялец

От уроды причём тут звуковой сигнал к световому !!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 сен 2010, 08:41 
Постоялец

HalyGalY писал(а):
От уроды причём тут звуковой сигнал к световому !!!

Это так, абы шото отписать... Я просто фигею с таких ответов. :evil:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа