Вот черновик жалобы. ОК?
-----
УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ АВТОМОБІЛЬНОЇ ІНСПЕКЦІЇ
ГУ МВС в м.Києві
вул. Б.Хмельницького, 54, м. Київ, 01030
...
СКАРГА
Предметом цієї скарги є протиправні дії та висловлювання співробітників ДАІ.
Обставини справи
Я, ,,,ч, 10/01/2013, приблизно о 10:30, рухаючись в автомобілі ...., був зупинений за адресою м. Київ, вул. Будівельників 26 працівниками ДАІ, який пересувався на автомобілі ВАЗ, д.н. 2006. Працівник ДАІ, який звернувся до мене, повідомив мені, що він - старший лейтенант Андруша Валентин Миколайович, інспектор з дізнання, нагрудний знак КІ0142. Другий працівник ДАІ не називав свого ім'я.
Інспектор Андруша В.М. повідомив мені, що я начебто "порушив дорожню розмітку". На моє прохання ознайомити мене з доказами мого порушення інспектор Андруша В.М. запропонував мені сісти до нього в автомобіль та ознайомитись з відеозаписом на відеореєстраторі, який начебто встановлено в його автомобілі. Оскільки не існує нормативно-правових актів, які зобов'язують мене виходити зі свого автомобіля на прохання працівників ДАІ, я залишився у своєму автомобілі та попросив інспектора демонтувати відеореєстратор та показати відеозапис на місці нашого з інспектором спілкування. Інспектор Андруша В.М. відмовив мені у цьому прохані.
Працівники ДАІ без моєї згоди здійснювали відео фіксацію на мобільний телефон.
Під час нашого спілкування інспектор Андруша В.М. та другий працівник ДАІ образливо висловлювались на мою адресу. А саме, висловлювались таким чином: "ви - несвідомий громадянин, із-за такіх страна розвалівается". Також, вони образили мене, висловлюючи сумніви щодо моєї здатності виховувати дитину.
Працівники ДАІ склали на мене протокол про адміністративне правопорушення, а саме "перетин суцільної лінії дорожньої розмітки". Протокол я підписав, зазначивши, що мене не ознайомлено з доказами мого правопорушення. Копію протоколу мені не надали.
Зазначені дії та висловлювання співробітників ДАІ я вважаю протиправними за таких підстав.
Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, зокрема показання технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису. Відповідно до ст. 268 КУпАП, особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи. Мене не було ознайомлено з показаннямі технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису.
Відповідно до ст. 32 Конституції України ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя. Згідно зі ст. 307 Цивільного кодексу України фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою. Порядок здійснення відео фіксацію прицівниками МВС встановлений Інструкцією з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС від 27.03.2009 року №111, та Переліком технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху, затвердженим наказом МВС від 01.03.2010 №33. Зокрема згідно п. 19.2 Інструкції забороняється застосування технічних засобів та приладів, які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув. Також Перелік не містить положень про те, що мобільні телефони, дозволені до використання у підрозділах ДАІ. Також вказаний пристрій не входить до переліку технічних засобів, дозволених до використання у підрозділах ДАІ відповідно до наказу №33. Таким чином інспектори ДАІ здійснювали відео фіксацію всупереч встановленому порядку проведення такої фіксації.
Відповідно до п. 17.2. Наказу Міністерства Внутрішніх Справ України № 111 від 27.03.2009 р. «Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» у взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється: допускати при спілкуванні надмірний тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, образливі вирази або репліки, погрози; пред'являти неправомірні та незаслужені звинувачення. Відповідно до п. 2.1. Наказу Міністерства Внутрішніх Справ України № 155 від 22.02.2012 о Правилах поведінки та професійної етики осіб рядового та начальницького складу органів внутрішніх справ України "не допускати проявів принизливого ставлення до людей". П. 1.4 не допускати надмірний тон, грубість, некоректність зауваження, пред’явлення неправомірних, незаслужених звинувачень; погрози, образливі вирази або репліки. Відповідно до ст 5 Закону «Про міліцію», Міліція поважає гідність особи, та у взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт. Отже, вищезазначені висловлювання в мою адресу є протиправними.
Відповідно до ст. 254 КУпАП, протокол про адміністративне правопорушення , у разі його оформлення, складається у двох екземплярах, один з яких під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності. Копію протоколу про адміністративні правопорушення я не отримав.
Відео мого спілкування зі співробітниками ДАІ:
http://youtu.be/FcQx_LDqVpAПрошу:
- Організувати ґрунтовну та всебічну перевірку за фактами викладеними в скарзі.
- Надати мені копію протоколу про адміністративне правопорушення.
- Повідомити, чи винесена відносно мене постанова в справі про адміністративне правопорушення.
- Притягнути до дисциплінарної відповідальності інспекторів ДАІ, які зупинили мене, за порушення чинного законодавства та невиконання своїх обов’язків.