Текущее время: 16 июл 2025, 01:20

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 25 авг 2010, 13:57 
Постоялец

Цитата:

Начальнику УДАІ УМВС
України в Хмельницькій області
Довганю М.І.

Копія: прокурору м. хмельницького

С К А Р Г А
24 серня 2010 року, приблизно о 22:10, коли я керував по вул. Чкалова(навпроти будівлі № 1А) на автомобілі БМВ 520(державний номер ВХ2778ВВ), я був зупинений інспектором ЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧ. На моє запитання про причину зупинки, мене повідомили: “А може ви керуєте в нетверезому стані.”
Закон України про міліцію, ст. 11, п.21, передбачає три причини зупинки:
-зупиняти транспортні засоби в разі порушення правил дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про технічну несправність транспорту або забруднення ним навколишнього середовища, а також при наявності даних про те, що він використовується з протиправною метою.
ЧЧЧЧЧЧЧЧ попросив мене передати йому документи згідно пункту 2.4 правил дорожнього руху. Я йому відповів, що документи в руки я не передам згідно ст. 126 КУпАП, так як боюсь неправомірних дій з боку працівників міліції. В мене викликало підозру, те що інспектор грубо поводився, службовий автомобіль був схований в темному провулку і вулиця на якій мене зупинили погано освітлювалась. На мою відповідь інспектор розізлився і почав шукати свідків, найшовши свідків він склав на мене протокол серії 222222 і виписав постанову. Коли я почав ознайомлюватись з протоколом і писати пояснення я помітив, що в протоколі моя адреса вказана з помилкою, через те я попросив ЧЧЧЧЧЧ виправити помилку. Після чого протокол для мого подальшого ознайомлення не був мені переданий. На моє прохання надати мені протокол, я почув таку фразу: “Все що ТИ хтів, ти написав. Протоколу більше я тобі не дам. Якщо хочеш, то прийди до нас в службовий автомобіль” На таку відповідь я був сильно здивований. Я одразу зателефонував по телефону довіри (0382) 70 31 31, в цей час інспектори направились до службового автомобіля. По телефону я розповів всю ситуацію, після чого інспектор приніс мені протокол і знову почав грубити. Дописавши пояснення я хотів додати до протоколу клопотання про залучення свідків та клопотання про право на захист моїх прав. Віддавши протокол інспектору ЧЧЧЧЧЧ, я знову почув дивну фразу: “Свої клопотання можеш залишити собі. В суді будеш долучати їх. Ти подивись який розумний, ксероксів собі наробив.” В результаті на моє прохання долучити клопотання до протоколу №33333 мені було відмовлено. Копії протоколу та постанову я не отримав. Інспектором ЧЧЧЧЧ не були зачитані мої права.
Стаття 126. Керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів або не пред'явили їх для перевірки

Керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та інших документів, що підтверджують право користування чи розпорядження транспортним засобом, а у випадках, передбачених законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки на транспортний засіб, а так само поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), - тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Я виконав вимогу ст. 126 КУпАП, а саме пред'явив документи для перевірки. Тому я вважаю, що протокол серії 4444 був складений незаконно.

Цю всю ситуацію бачило і чуло три свідки, які знаходились в моєму автомобілі:
1. Гавпа Д.В,м. Хмеьницький, вул.. Чкалова, 88, кВ.66,тел.. 097888888
2. Гац Д.В,м. Хмеьницький, вул.. Чкалова, 81, кВ.66, тел.. 35325
3. Гав Д.В,м. Хмеьницький, вул.. Чкалова, 81, кВ.66, тел..6456

Додатки:
1. Копія клопотання про залучення свідків
2. Копія клопотання про право на захист

Я вважаю дії інспектора ЧЧЧЧ неправомірними, а саме він порушив:
1. Ст.364 – Зловживання владою або службовим становищем
2. Ст 365 УК-Перевищення влади або службових повноважень
3. Ст. 356. Самоправство
4. Наказ № 111:
-6.2. Досконало знати ПДР, цю Інструкцію, інші нормативно-правові акти у сфері безпеки
дорожнього руху та свої функціональні обов'язки.
- 6.25. Бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками.
- 6.32.5. Під час службової діяльності дотримуватись законності, не допускати її порушень іншими працівниками.
- 18.4. Вступати в розмови з учасниками дорожнього руху з питань, які не мають відношення до служби.
- 18.7. У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється:
звертатися до учасників дорожнього руху на "ти";
використовувати погрозливі чи ображаючі жести;
допускати при спілкуванні зневажливий тон, грубість,
неввічливе викладення зауважень, вирази або репліки, які ображають
людську гідність, погрози;
пред'являти безпідставні звинувачення.
-28.1. Взаємовідносини працівників підрозділів ДПС з учасниками дорожнього руху мають ґрунтуватися на принципах дотримання законності, забезпеченні свободи та недоторканності
особи та її прав, уважному, доброзичливому і шанобливому ставленні до громадян.
-28.2.У розмові з громадянами працівники підрозділів ДПС зобов'язані виявляти спокій і вит-римку. Недопустимі грубощі, вирази та репліки, які ображають людську гідність, будь-які дії, що свідчать про неповагу до громадян, коментарі, які не стосуються виконання службових обов'язків.

5. Закон Про міліцію:
-ст.5 Міліція виконує свої завдання неупереджено, у точній відповідності з законом.
-ст. 11, п.21: зупиняти транспортні засоби в разі порушення правил дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про технічну несправність транспорту або забруднення ним навколишнього середовища, а також при наявності даних про те, що він використовується з протиправною метою

6. Ст. 268. Права особи, яка притягається до адміністративної відповідальності:
-Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі.

7. ст. 19,ч.2 Конституції України:
- Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами
України.

Прошу:
1. Провести розслідування та притягнути до відповідальності інспектора ЧЧЧЧЧ.
2. В передбачений законом строк письмово повідомити мене про результати розгляду даної скарги.
3. Скасувати протокол серії № 55555
4. Скасувати постанову, яка була додана до протоколу.
5. Вжити заходів дисциплінарного характеру до інспектора ЧЧЧЧЧЧ, та керівників підрозділу ДАІ, які допускають такі порушення працівниками при організації несення ними служби.
6. Провести розслідування чи дійсно інспектор ЧЧЧЧЧ 24.08.2010року о 22.10 мав знаходитись по вул. Чкалова, 1А.

25.08.2010

Помогите может, что то подправить нужно

Последний раз редактировалось guru21 26 авг 2010, 10:44, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2010, 21:43 
Прохожий

я думаю хватит этого
приказа 111
18. Особливості несення служби працівниками підрозділів ДПС

18.7. У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється:
• звертатися до учасників дорожнього руху на "ти";
• використовувати погрозливі чи ображаючі жести;
• допускати при спілкуванні зневажливий тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, вирази або репліки, які ображають людську гідність, погрози;
• пред'являти безпідставні звинувачення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 авг 2010, 20:19 
Постоялец

Напишут, что жалоба рассмотрена, признаков нарушения инспектором закона не найдено. В протоколе есть понятые, которые подтвердили ваш отказ подписывать протокол (поверь, они уже там есть). И все... То же самое будет при жалобе в прокуратуру... Пиши или в суд сразу или в виде информационного запроса - есть тут примеры...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 авг 2010, 22:46 
Новобранец

такую сложную ситуацию нужно фиксировать на видео или на аудио,эт раз., подписи ты ставил в протоколе? если да то где?, по данному факту истребовать оригинал протокола и постановы в Гаи по месту жительства если это случилось в твоём населеном пункте,только срочно не тянуть. и потом в суд (оскаржувати постанову),здесь на форуме много есть полезной инфы. гимороя правда много,но пидарюгу,я-бы наказал за то,что не знает Куап ст.126 ч1. я доки в руки не даю НИКОГДА!! Вот здесь будет полезно посмотреть. Удачи!
http://www.youtube.com/watch?v=TZxX0UXbpnc
это мои ролики
http://www.youtube.com/watch?v=Ka06yXFvQxI

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 авг 2010, 23:18 
Постоялец

lordik писал(а):
такую сложную ситуацию нужно фиксировать на видео или на аудио,эт раз., подписи ты ставил в протоколе? если да то где?

Та видеорегистратор когда поворачивал, кнопку выключения зацепил...
поставил подпись там где: Підпис особи, яка ознайомлена з місцем та часом розгляду справи.
А подпись, там где: підпис особи, яка притягається до адміністративної відповідальності не ставил.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2010, 11:35 
Постоялец

По поводу непередачи документов - это нарушение. Нельзя при этом ссылаться на ст. 126 КУоАП, потому как статья КУоАП не предписывает ЧТО ВАМ ДОЛЖНО делать, она предписывает, ЧТО БУДЕТ ВАМ СДЕЛАНО за нарушение закона. В частности здесь идет речь о Законе про Дорожное Движение ст. 16 "... обязан ПЕРЕДАТЬ документы..." - если Вы не ПЕРЕДАЛИ документы - то вы нарушили Закон, ст. 16. А вот ответственность за это наступит по статье 126 КУоАП.
А если рассматривать эту статью как руководство к действию (что в корне неверно), тогда можно и не предъявлять!!! Потому как в этой статье написано: "не имел при себе, не передал или не предъявил" - вы же имеете при себе? Тогда все в порядке - в соотв. со ст. 126. А на самом деле - все наоборот. Согласно Закону о ДД - вы должны иметь при себе документы (п. 2.1 ПДД). Если не имеете - наступит ответственность по ст. 126 КУоАП. Согласно п. 2.4 ПДД (ст. 16 Закона о ДД) - обязаны передать. Не передадите - наступит ответственность по ст. 126 за НАРУШЕНИЕ ст. 16 ЗАКОНА О ДД, не за непередачу наступит ответственность, а именно за нарушение ст. 16... Кроме того, при этом можно и все остальное вменить - невыполнение законных требований (имеет право на основании ст. 16 Закона о ДД), и неподчинение законным требованиям и все остальное... А передали ему в руки доки, предварительно проверив и переписав его данные, - что в этом страшного?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2010, 21:58 
Постоялец

Страшно то что ДАИшник переступив закон начинает составлять на тебя левый протокол что бывает не редко, а ты потом теряешь деньги, нервы и время в судах.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 авг 2010, 22:09 
Постоялец

Начать с того, что нарушение инспектором закона, не дает право нарушать закон водителю. Если на каждый незаконный протокол устроить потом облаву с жалобами и запросами - и так будет делать каждый - охота лепить протоколы отпадет. А нарушая закон, уменьшить количество протоколов не удастся. Тем более, что свой мозг вы в голову гайцу не засунете - если ему приспичило протокол составить - это его половые трудности, и вам его не переубедить. По поводу потери времени потом в суде - не так много и времени тратится, но можно постараться по максимум втянуть в это дело и гаеров - запросы, жалобы - пусть отдуваются. По поводу нервов и денег - то же самое, не так сложно взять полустандартный бланк запроса-жалобы-заявления - переделать его под себя - завезти в госорган - а там пусть движется...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 20:14 
Постоялец

сегодня с ГАИ звонили, просили свидетелей, что бы показания взять...
Привез им двоих(в центре города встретились). Взяли показания и отпустили...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 сен 2010, 22:21 
Борец

Показания в центре города взяли ? )) ну ну.. за чашкой чая в цукерне ? ))
бред полный, как и весь и протокол. если верить тебе на слово ).

По тексту - много лишнего и. как по мне. неправильная архитектура и очерёдность мыслей.
Предлагаю после встречи подобные вещи отчасти шлифовать внутри города - тут тебе форум поможет в меньшей степени и не будешь загружать народ чисткой ошибок. Тут, как я успел понять, важно найти зацепки. статьи, идеи...
Обращайся, а то шифруешься где то)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 сен 2010, 07:12 
Постоялец

Slavco2003 писал(а):
Показания в центре города взяли ? )) ну ну.. за чашкой чая в цукерне ? ))
бред полный, как и весь и протокол. если верить тебе на слово ).

Я ему сразу сказал, что в гаи я не поеду....
А у свидетелей пускай берет показание... Пускай напрягают гаишника.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 окт 2010, 14:25 
Постоялец

Пришел ответ

Изображение

В суд подал заяву. прошел месяц. На руки мне ничего не дали! Протупил, так как первый раз.
Теперь наверное платить нужно будет 850грн. из за глупости)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 окт 2010, 10:40 
Постоялец

Я не понял в чем паника?Отказался подписать протокол -это преступление?С каких пор?ЗАКОНЫ чИТАЕТЕ?Стаття 256. Зміст протоколу про адміністративне
правопорушення

У разі відмови особи, яка притягається до адміністративної
відповідальності, від підписання протоколу, в ньому робиться запис
про це. Особа, яка притягається до адміністративної
відповідальності, має право подати пояснення і зауваження щодо
змісту протоколу, які додаються до протоколу, а також викласти
мотиви свого відмовлення від його підписання.

Дальше -нарушена процедура вынЕсения административного наказания ,а именно:256,33,268,251 КоАП Кроме того п21ст 11 Закона Украины про милицию ,Могу продолжить....В суде дело выиграшное 100% Правильно только иск составить.....и раскатать в суде ментяру по полной.В чем паника?Ответа от сукда нет?Подождать 3 месяца и один день -и скасуваты за давностю часу)))))))Время работает на Вас))))В чем паника я не понял?КАКОЙ ШТРАФ 800ГР?Закон предусматривае мах 425(по моему).Двойные штрафы -это развод

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 окт 2010, 11:11 
Постоялец

Славка ,согласен с тобой что надо правильную тактику защиты выработать)))Мы уже убедильсь с тобо й в правоте нашей тактики -надо до остальных ее довести + шлифовать на каждый отдельный случай

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 окт 2010, 09:19 
Постоялец

Это не двойной штраф...
Да нет тут паники.
Просто говорю что повестки нет.
Ходил в суд, узнал кто судья. Оказалось что мое дело вернули мне назад. Сроки обжалования вышли(так мне сказали). но я подал во время.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа