Текущее время: 14 май 2025, 16:31

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 32 ]  На страницу 1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Стаття 122.ч4
СообщениеДобавлено: 01 янв 2013, 22:06 
Прохожий

Привіт усім, я шукав рішення свого питання в інтернеті і потрапив на даний сайт,якщо хтось може дайте відповідь і підскажіть що робити дальше - Я, рухався в сторону Тиврова не подалік с. Жахнівка, у мене в автомобілі сиділа пасажирка-свідок, мене наздогнав патрульний автомобіль і наказав зупинитися, після чого інспектори підійшли попросили документи та сказали мені пройти у автомобіль для складання протоколу , я запитав у чому річ, інспектор відповів що я створив для їхнього автомобіля аварійну ситуацію, заставив різько гальмувати та приймати міри щодо у никнення зіткниння, хоча я рухався зі швидкістю 60км та у своїй смузі притом о із постійною швидкістю не гальмував та не вчинював маневрів,дорога слизька я нікуда і неспішив особо, коли я заперечив то він мені сказав, що я рухався в нетій рядності їхав по зустрічній смузі,я відмовився пройти у автомобіль, тоді інспектор сказав щоб я їхав зним у райодел на штраф площатку,вони сіли у машину і поїхали з моїми документами, після чого я позвонив на тел.довіри де всьо розказав вони почали виясняти і сказали щоб я їхав у райотдел, при в їзді в Тиврів стояли ці інспектори, я підійшов до них і спитав де тут райотдел, вони на чали хіхікати і сказали що пишуть протокол і вилучають мої права, я відпові пишіть, коли інспектор приніс мені протокол я почав ознайомуватися з ним у графі свідки та пострадавші було пусто я звернув на це увагу інспектора на що він мені сказав що він є безпосередньо пострадавшим а його колега свідок, а коли я сказав що у мене теж є свідок і я хочу на додатковому листку написати своє поясненя та свідок своє він сказав пишіть і знову ці інспектори сіли у машину і поїхали не зрозуміло куди, дописавши пояснення я ще почикав 15 хв, потім зателефонував на 102 повідомив ситуацію що працівники ДАІ які підозрілі,не зрозумілі(вони такі і непридставлялися хоча з протоколу я запамятав фамілію одногоіз них) забрали (викрали документи) і поїхали у невідомому напрямку, черговий попросив підїхати і написати заяву,що я і зробив, у міліції я пересікнувся з цим інспектором, він начав казати щоб я розписався і получив талон на тимчасове керування, документи на автомобіль віддав, я почав казати йому на незаконні дії які він вчиняв він махнув рукою і пішов, черговий узяв у мене свідченя дав талон і япоїхавдалі.Перед самим ноим роком взяли і спортили настрій.
Тепер підскажіть що робити дальше?
І що мені за такі мої дії буде?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Стаття 122.ч4
СообщениеДобавлено: 02 янв 2013, 02:54 
Борец

Цитата:
коли інспектор приніс мені протокол я почав ознайомуватися з ним у графі свідки та пострадавші було пусто я звернув на це увагу інспектора на що він мені сказав що він є безпосередньо пострадавшим а його колега свідок

Совсем у гайонов крыша поехала. Какие документы есть?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 янв 2013, 05:14 
Борец

Леонід1357 я перепрошую, Ви за кермом перший рік?

перше, на якій підставі Ви віддали свої документи невідомому, він представився, предьявив службове посвідчення, № нагрудного знаку?
друге, чи надані Вам для ознайомлення матеріали/докази, що свідчать про створення аварійної ситуації, та на якій підставі висловлена вимога їхати у райвідділ?
третє, на якій підставі вилучено водійське посвідчення та наданий талон?

чому Ви після зупинки:
1. не переконались, що перед Вами інспектор ДПС ДАІ, з діючим службовим посвідченням, нагрудним знаком на видному місці?
2. в "Правилах дорожнього руху" є вимога передати документи?
3. де фактичні дані: пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілого, свідків, покази технічних приладів та засобів фото- і відеоспостереження та інші документи?
4. чому у графі "Свідки" Ви не поставили "Z", та Ви не вписали у графу "до протоколу додається "пояснення на .... сторінках"?

Де взагалі копія адмінпротоколу, та який зміст вписаного, на який день назначено розгляд адмін справи?

ці "робін гуди" були звідси?
Відділення ДАІ з обслуговування адміністративної території
Тиврівського району та автомобільно-технічної інспекції
23300, Вінницька область, смт. Тиврів, вул.Шевченка,2 (04355) 2-19-02

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 янв 2013, 11:52 
Прохожий

Я розумію це все що написали, але склалося ряд обставин, документи я не передавав він у мене вирвав з рук так як вікно було привідкрите, стосовно представитися щось сказав собі під ніс я не розібрав, та не думав що вони мені буду шити на рівному місці статтю, тому коли він сказав про документи я просто хотів уникнути довгої розмови про те як правильно він маї мені представлятися називати причини зупинки, суть скоєного правопорушення,якось у вечір нового року не хотілося спорити, стосовно доказу інспектор мотивув що його колега свідок і він все бачив більше ніяких доказів мені він не показував, стосовно райвідділу - навіть не знаю що вони і на які підставі так сказали можливо залякати зробити психологічнийтиск на людино щоб вона бистріше захотіла скласти протокол- вони інспектори коли сказали пройти у їх службовий автомобільдля складання протоколу, я відмовився, тоді вони сіли і поїхали і сказали їхати за ними у райвідділок, но яза ним не їхав коли він запропунував, це коли я зателефонував у тел. довіри вони мені запропонували підїхати у райвіддйлок та там розібратися.
Стосовно водійських прав інспектор повідомив що данна стаття передбачая вилучення у мене них, а тимчасовий таки не дав хоча коли у райвідділку ми зустрілись то він кричав там щоб підписав сам протокол і хочаб якусь графу про отримання тимчасового талона на право керування, але я йому відповів що протокол заповнений з порушеннями, і в загалі їхні дії я розцінюю як не правомірні і він псіханув розвернувся і вийшов у двері.
Стосовно протокола, коли він прийшов до мого автомобіля приніс протокол я опустив вікно і почав читати до йшов до графи свідки і потерпівші було пусто я сказав або заповнюте або закресліт він довго возмущався стояв кричав що я зараз найду свідків що ти не хочеш підписувати, потім він сказав що потерпівший його колега і уписав у графу, я сказав щоб він його колега прийшов представив свої документи а то у мене закралася думка що вони вписали когось левого,він сказав мені треба то я щоб ішов, далі він перекреслив нижче графу, далі я сказав що буду писати пояснення на додатковому листку і додам до протокола, всьо вони розвернулися пішли сіли у свій автомобіль і поїхали не було десь із 30 хв, уже тоді я зателефонував на 102 і поїхав писати заяву стосовно даних інспекторів.
Так мені не дали ні протокола ні тимчасового тільки відали реєстраційні документи на автомобіль.!
ці "робін гуди" були звідси? ТАК;

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 янв 2013, 13:34 
Борец

Леонід1357 дзвоніть в ВДАІ в відділ адмін практики, чи надійшли до них матеріали, або зразу пишіть інфозапити з вимогою надіслати на поштову адресу, та готуйте позовну заяву до суду...
Запам*ятайте назавжди та дітям/внукам розкажіть, що на дорозі, як у джунглях, щоб вижити необхідно боротись, бо наступного разу не тільки посвідчення, машину заберуть...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 янв 2013, 13:45 
Борец

freeman john писал(а):
та готуйте позовну заяву до суду...
Позовна заява ні до чого.
Треба пояснення по справі і клопотання про закриття справи за відсутністю події і складу правопорушення.

Леонід1357 писал(а):
І що мені за такі мої дії буде?
Санкція серйозна
Цитата:
Порушення, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки, а саме: примусили інших учасників дорожнього руху різко змінити швидкість, напрямок руху або вжити інших заходів щодо забезпечення особистої безпеки або безпеки інших громадян, що підтверджені фактичними даними, а саме: поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілого, свідків, показань технічних приладів та засобів фото- і відеоспостереження та іншими документами, -

тягнуть за собою накладення штрафу від сорока до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 янв 2013, 13:53 
Борец

aphalin писал(а):
freeman john писал(а):
та готуйте позовну заяву до суду...
Позовна заява ні до чого.
Треба пояснення по справі і клопотання про закриття справи за відсутністю події і складу правопорушення.

якщо вони відкрито пійшли на безпредел, то про яке закриття справи може йти мова?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 янв 2013, 14:04 
Прохожий

Дякую за розя"снення.
Сьогодні звонив у дане ДАІ, запитував про протокол що поньому, відповіли - попросили щоб я завтра підїхав на 8 год до керівника Котова Валерія Васильовича, підскажіть як діяти, що там йому можна написати може якусь догану на даних працівників чи ще щось написати, та як себе там вести....
Ви щоб знали який "пезпрідел" відбувається умене там де я проживаю,Томашпільський р-н., але там мене уже не спиняють....... а тут є так як є ступив-буває.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 янв 2013, 14:20 
Борец

freeman john писал(а):
якщо вони відкрито пійшли на безпредел, то про яке закриття справи може йти мова?
Справу розглядає і накладає стягнення суд, а не ДАІ.

Леонід1357 писал(а):
підскажіть як діяти, що там йому можна написати може якусь догану на даних працівників чи ще щось написати, та як себе там вести....
Завтра вас будуть просити забрати вашу заяву.
Можете додатково написати скаргу з описом всіх порушень і зареєструвати її через канцелярію.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 янв 2013, 14:41 
Прохожий

Пока дякую за допомогу і роз"яснення, завтра побачу їхню всю реакцію.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 янв 2013, 10:50 
Борец

Леонід1357 писал(а):
завтра побачу їхню всю реакцію.
Ну і яка їхня реакція?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 янв 2013, 11:28 
Борец

всі пьяні до понеділка, як завжди?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 янв 2013, 17:35 
Прохожий

Всім привіт!
Був 3 січня у начальника він своїх інспекторів виправдовува, сказав що треба було спочатку звернутися до нього а не в міліцію, яка передає справу у прокуратуру, інспектори подали рапорти де кажуть що чітко відрекомендувалися назвали причину зупинки і короче все було по закону, керівник каже що їхніх 2 рапорти перекривають мою одну заяву і мені та заява нічого не дасть, копію ненадали протокола, правда зобовязали розписатися за отримання тимчасового талона на право керування, так як я не маю права рухатися без нього.
Сказали що перешлють протокол по місцю проживання у ДАІ, а звідти у суд, але це все займе не одну неділю, де мені має прийти повістка у суд, боюсь щоб не розглянули без мене у суді даний протокол, ще написав скаргу у обласне ДАІ заказним листом, чикаю відповіді, і стосовни заяви у міліцію теж нема ніякої відповіді!
Як і що робити дальше?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 янв 2013, 18:18 
Борец

Що не дали копію протоколу?
Заяву до прокуратури нехай витребують матеріали адміністративної справи бо хто знає що вони там іще понаписували...
Згідно ст.254 КУПАП
Протокол про адміністративне правопорушення, у разі його оформлення, складається у двох екземплярах, один з яких під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 янв 2013, 18:28 
Борец

УДАI УМВС України в Вiнницькiй областi
21010, м. Вінниця, вул. Ботанічна, 24
E-mail: [email protected]

Запитувач:.................
Поштова адреса:.............

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні звернення або особисто звертатись до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов"язані розглянути звернення і дати обгрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Відповідно до ст. 10 Закону України "Про інформацію" право на інформацію забезпечується зокрема: обов"язком органів державної влади, а також оганів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення.
Згідно ст. 14 Закону України "Про доступ до публічної інформації" розпорядники інформації зобов"язані надавати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об'єктивність наданої інформації.
Та відповідно до ст. 20 Розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.

Керуючись ст.ст. 9,10,32,33 ЗУ "Про інформацію", ст.ст. 3,4,5,10,14 ЗУ "Про доступ до публічної інформації", прошу письмово надати вичерпну відповідь на такі питання:

Прошу:

1.В передбачений Законом термін-не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту, надіслати на поштову адресу запитувача копію адміністративного протоколу від…………… 201.. року складеного інспектором ДПС ДАІ відділення ДАІ з обслуговування адміністративної території Тиврівського району.

Дата: _______________ ПІБ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 32 ]  На страницу 1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа