Текущее время: 21 июл 2025, 04:55

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 13:36 
Постоялец

Доброго дня!

На дорозі сталася наступна ситуація: мене зупинили за перевищення швидкості на фен. Я поспішав і запропонував йому з документами купюру. Купюру не взяв, пішов писати протокол. В протоколі я не підписався написав, що не згоден і підписувати не буду. Протокол і постанову він мені не видав.
Зараз вже розумію, що зробив ряд дурниць:
- спробував дати купюру;
- не оскаржив перевищення по приладу Беркут (як зараз розумію, це елементарно робиться за пів хвилини);
- не підписав протокол;
- не попросив посвідчення у інспектора.

Але суть в тому, що через місяць прийшов лист з постановою ДВС про відкриття виконавчого провадження. У постанові пишеться, що провадження відкрито на підставі постанови ДАІ від 28.09.12, провадження ДВС відкрито 25.10.12. Виконавець постановив добровільно стягнути штраф 550грн. Штраф сплатити написано в семиденний строк з моменту одержання постанови, а оскаржити можна в десятиденний строк з моменту одержання. Але лист з постановою просто лежав в ящику, за його отримання ніхто не розписувався. Тому не зрозуміло, якою датою я можу вважати дату одержання постанови.

Отже, в мене такі запитання:
1. Чи є сенс мені оскаржувати всі ці справи в даній ситуації?
2. Якщо є сенс, то з чого слід починати?
3. Наскільки правочинно вчинив інспектор, коли не видав мені протокол та постанову?
4. Наскільки правочинно чинив виконавець, коли не надіслав мені постанову ДАІ і взагалі відкрив провадження на підставі документу, про який не в курсі (я ж не розписувався за їх отримання)?

Буду дуже вдячний за поради та підказки, оскільки тільки починаю вникати в усі правові аспекти спілкування з ДАІ, активно читаю різні теми цього форуму, щоб по-швидше ліквідувати своє незнання в цих питаннях.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 дек 2012, 13:46 
Борец

peff писал(а):
Сенс є.
peff писал(а):
2. Якщо є сенс, то з чого слід починати?
З вивчення ЗУ "про виконавче провадження".
І зразка рішення суду http://reyestr.court.gov.ua/Review/23813486
peff писал(а):
3. Наскільки правочинно вчинив інспектор, коли не видав мені протокол та постанову?
Ніскільки не правочинно. Можете спробувати одержати постанову ДАІ і поновити строк на її оскарження в суді, оскільки не мали її на руках.
peff писал(а):
4. Наскільки правочинно чинив виконавець, коли не надіслав мені постанову ДАІ і взагалі відкрив провадження на підставі документу, про який не в курсі (я ж не розписувався за їх отримання)?
Ніскільки не правочинно. Читайте ст. 31 вищенаведеного закону.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 13:58 
Постоялец

Дякую за відповіді!

Тепер зустрічні запитання:
1.
aphalin писал(а):
peff писал(а):
Сенс є.

Якщо сенс є, то яким має бути кінцевий результат - скасувати постанови ДАІ та ДВС, після чого зі скасованою постановою ДАІ спробувати покарати інспектора?

2.
aphalin писал(а):
З вивчення ЗУ "про виконавче провадження".
І зразка рішення суду http://reyestr.court.gov.ua/Review/23813486

Тобто я повинен зробити вигляд, що постанову від ДВС не отримував і подати до суду на її скасування через недотримання виконавцем статті 31 ЗУ "Про виконавче провадження"? Тоді яким чином я маю дізнатися про існування цієї постанови, якщо простою кореспонеднцією я її нібито не отримував?

3. Наскільки я розумію, алгоритм дій наступний:
1) подати запит в ДАІ на наявність відкритих на мене штрафів;
2) отримавши відповідь, що існує одна постанова, подати в суд про подовження строку її оскарження (а якщо вони там розписалися за мене, подавати одразу в суд щодо підробки підпису?);
3) якщо суд подовжить термін її оскарження, спробувати оскаржити її в суді;
4) якщо суд скасує цю постанову, оскаржити постанову ДВС в суді.

Буду дуже вдячний за компетентні відповіді.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 14:09 
Борец

peff писал(а):
Якщо сенс є, то яким має бути кінцевий результат - скасувати постанови ДАІ та ДВС, після чого зі скасованою постановою ДАІ спробувати покарати інспектора?
Кінцевий результат:
а)не платити штраф;
б)щоб у ДВС/ДАІ до вас не було претензій.
Інша справа якими способами досягати цей результат.
peff писал(а):
Тобто я повинен зробити вигляд, що постанову від ДВС не отримував і подати до суду на її скасування через недотримання виконавцем статті 31 ЗУ "Про виконавче провадження"?
Принципово ні.
peff писал(а):
Тоді яким чином я маю дізнатися про існування цієї постанови, якщо простою кореспонеднцією я її нібито не отримував?
Про існування постанови ви дізналися з листа. На конверті штамп якою датою?
На оскарження постанови відведено 10 днів. Переконати суддю, що ви листа отримали не 25.10.12 буде дуже не легко.
peff писал(а):
3. Наскільки я розумію, алгоритм дій наступний:
1) - так.
2) - так, крім підробки підпису. Це прерогатива слідчих органів, а не суду, хоча в суді ви можете зробити заяву про злочин.
3) - так. Це все одночасно з другим пунктом.
4) - принципово ні. Виконавче провадження в такому випадку закривається в інший спосіб.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 17:10 
Постоялец

aphalin писал(а):
Інша справа якими способами досягати цей результат.

А які способи крім описаного вище алгоритму ще існують?

aphalin писал(а):
На конверті штамп якою датою?

Штамп 8.11.12. Тобто в будь-якому випадку я вже прострочив термін оскарження цієї постанови.
Тоді, якщо виконавче провадження закривається в інший спосіб (в який?), мені потрібно в першу чергу оскаржити постанову ДАІ.
А зміст позовної заяви на оскарження цієї постанови буде залежати від змісту самої постанови, якщо я правильно розумію?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 17:30 
Борец

peff писал(а):
А зміст позовної заяви на оскарження цієї постанови буде залежати від змісту самої постанови, якщо я правильно розумію?
Від змісту постанови, від порядку її винесення, від посадової особи, яка її винесла (мала право виносити чи ні).
peff писал(а):
Тоді, якщо виконавче провадження закривається в інший спосіб (в який?)
Ви спершу оскаржте постанову ДАІ і виграйте суд, а тоді поговоримо про способи закриття виконавчого провадження.
peff писал(а):
А які способи крім описаного вище алгоритму ще існують?
Закон про виконавче провадження дає широкі можливості для маневрів. Але в кожному індивідуальному випадку свій підхід.
Для недосвідченого вищенаведений спосіб найпростіший і найзрозуміліший.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 17:50 
Постоялец

Дякую за відповіді!

Декілька разів раніше зустрічав на цьому форумі зразок інформ запиту, а зараз, коли він мені знадобився, шукаю - не можу знайти. Допоможете?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 17:59 
Борец

Код:
                                                  До ВДАІ по обслуговуванню Енського району 
                                                  при УДАІ МВС України в Енській області
                                                  АДРЕСА_1

ОСОБА_1
                                                  АДРЕСА_2

ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ

Прошу письмово в установлений законом строк надати копії протоколів про адміністративні правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, складених щодо мене, та постанов, винесених за результатами розгляду вказаних протоколів.

Згідно ст. 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформації, що знаходиться у його володінні. Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його чи ні, без пояснення причини подання запиту.

Також право на запит на інформацію гарантується та реалізується на підставі ст. 40 Конституції України, ст. ст. 1, 3, 15, 20, 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Дата:                                                                 Підпис:
____________                                                  ____________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 18:22 
Постоялец

а яким чином надсилати цей запит, якщо нема можливості везти особисто? і скільки копій вкладати в конверт?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2012, 18:55 
Борец

peff писал(а):
а яким чином надсилати цей запит, якщо нема можливості везти особисто? і скільки копій вкладати в конверт?
В конверт кладете оригінал із датою і вашим підписом. Собі залишите копію підписаного запиту. Посилаєте рекомендованим з повідомленням про вручення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2012, 11:48 
Постоялец

Вчора надіслав. Щойно отримаю відповідь, відпишуся, щодо подальших дій. ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 дек 2012, 13:56 
Постоялец

aphalin
3-го грудня надіслав запит, рекомндованим з повідомленням про отримання. 6-го чи 7-го на сайті укрпошти по номеру чека перевірив стан доставки, написано, що листа вручено отримувачу особисто 5-го грудня. Досі ані повідомлення про отримання, ані відповіді мені не приходило.

1. Чи можу я скаржитись в ДАІ на те, що вони не відповідають на інформ.запит?
2. Яким чином може виправдатись ДАІ (не отримували запит; відповіли, але з вашої скриньки відповідь хтось міг викрасти; ми відповідь надіслали, розбирайтесь з укрпоштою; тощо)?
3. Що слід робити далі, щоб врешті-решт отримати копії протоколу та постанови?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 дек 2012, 14:37 
Борец

так подзвоніть на укпошту:Тел. 044 175 (довідка),
або напишіть: [email protected]

може повідомлення на Вашому поштовому відділенні, а поштарка прото "забила"..
в мене лист рекомендований 2 тижні йшов...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 дек 2012, 16:27 
Борец

peff писал(а):
1. Чи можу я скаржитись в ДАІ на те, що вони не відповідають на інформ.запит?
Можете, але у вас немає підтвердження того, що вони отримали.
peff писал(а):
2. Яким чином може виправдатись ДАІ (не отримували запит; відповіли, але з вашої скриньки відповідь хтось міг викрасти; ми відповідь надіслали, розбирайтесь з укрпоштою; тощо)?
Коли звернетесь із скаргою, то заднім числом оформлять у журналі вихідних відповідь.
peff писал(а):
3. Що слід робити далі, щоб врешті-решт отримати копії протоколу та постанови?
Можете особисто туди з*їздити.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 дек 2012, 14:32 
Постоялец

Зрештою, повідомлення я отримав: вони отримали мого листа 5-го грудня. Відповіді від них досі немає.

Яким чином порадите вчинити?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа