Начало
тут.
Цитата:
Cлужба внутрішньої безпеки
ГУБОЗ МВС України
м. Миколаїв, вул. Декабристів 5,
тел.: (0512) 49-80-20
ХХХХХХ, 1950 р.н., який мешкае
м. Первомайськ Миколаївської обл. вул. ХХХХХХ
55200
З А Я В А
Звертаюсь до Вас з проханням провести перевірку обставин, викладених у даній заяві, з метою встановлення фактів службового підроблення, зловживання службовим становищем і подальшого порушення кримінальної справи щодо винних осіб.
03 серпня 2010 р. близько 17 години, я, керуючи автомобілем Ford Transit н/з ХХХХХ, побачив автомобіль моїх знайомих, який стояв на місці для паркування по вул. Молодіжній, що в м. Южноукраїнськ. Я здійснив стоянку для спілкування з ХХХХХ. Зі мною в автомобілі знаходився ХХХХХХ О. Коли я виїхав з місця для паркування, то автомобіль, який рухався назустріч різко загальмував, з нього вискочив сержант міліції та жезлом наказав мені зупинитись. Сержант міліції Черних О.В. та його напарником, які не представилися (прізвище інспектора стало відоме пізніше) переміщувались на приватному автомобілі (фото додаю), що прямо заборонено згідно Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 27 березня 2009 року N 111, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 червня 2009 р. за N 576/16592: 18.1. Під час несення служби працівникам підрозділів ДПС забороняється: 18.15. Використовувати для несення служби приватні транспортні засоби. Вони звинуватили мене в тому, що я пересік суцільну лінію дорожньої розмітки.
Я висловив свою незгоду, але, працівник міліції не прийняв до уваги мої пояснення, і почав складати на мене адміністративний протокол ВЕ1 № 008201, а згодом відповідно до ст. 122 ч. 1 КУпАП, піддав мене стягненню у вигляді штрафу в сумі 300 грн., про що виніс постанову ВЕ № 194575 від 03.08.2010 р. Під час складання протоколу, мій пасажир, ХХХХХ О., зателефонував своєму знайомому, ХХХХ Олександру Валерійовичу, для консультації з приводу висунутих нам звинувачень. Той порадив нам зафіксувати дії працівників міліції, а також місце порушення за допомогою камери мобільного телефону. В подальшому ми ще декілька разів спілкувалися телефоном (запис наших розмов, з прив’язкою до часу дзвінків в назві файлів, додаю). Мій пасажир повернувся на місце де ми виїжджали з парковки, та сфотографував його – суцільна лінія там відсутня (фото додаю). Навіть після цього, сержант міліції Черних О.В. продовжував складати протокол. Ми попередили інспекторів, що з протоколом не згодні і будемо оскаржувати його в суді. Після того, як нас зупинили працівники міліції, мої знайомі, з якими я спілкувався на місці для паркування, побачивши це підійшли до нас і також були свідками складання протоколу. Під час ознайомлення з протоколом я попросив ХХХХХ О. зачитати вголос те що було в ньому написано, бо не міг розгледіти написане, але сержант міліції Черних О.В. в грубій формі відмовив, а його напарник відштовхнув мого пасажира, заявивши, що він не має права нічого читати та фотографувати. Після того як я підписав протокол і постанову, працівник міліції вихопив їх з моїх рук, сів в своє авто та уїхав, не залишивши мені копій. Я був просто приголомшений такою поведінкою посадових осіб міліції. Нам довелось поїхати до ВДАЇ міста Южноукраїнськ. Там ми зустріли начальника ВДАЇ, він вислухавши нашу розповідь та переглянув фото на телефоні, після цього визвав своїх підлеглих. Приблизно через 40 хв., приїхав сержант міліції Черних О.В. з напарником, та заявили, що копії постанови та протоколу вони вручили мені на місці і не уявляють де ми їх ділі. Начальник ДАЇ зайшов з ними до кабінету і через деякий час виніс мені копію постанови. Я попросив ще копію протоколу – було надано її ксерокопію. В цій ксерокопії, в графі «Свідки чи потерпілі» з’явилися прізвища двох свідків: Фендрик А.В. та Білич В.В., які мешкають в с. Костянтинівка вул Кірова 20 та Чехнейстренка 26 відповідно, та записано що до протоколу також додано їх пояснення. Хочу звернути увагу, що під час складання протоколу, ніяких свідків, крім ХХХХХХХ О. та ХХХХ не було, і в цій графі вписано також нікого не було. Також в копії постанови зазначено, що я керував автомобілем по пр-ту Леніна, що також не відповідає дійсності, доказом цього є фото зроблені на вул. Молодіжній під час складання протоколу. Все це можуть підтвердити ХХХХХХ О., який весь цей час перебував зі мною та ХХХ.
Такі дії грубо порушили мої права на захист, правову допомогу, гарантовані КУпАП і, очевидно, спрямовані на зменшення шансів оскарження протиправної постанови.
Також від працівників міліції лунали погрози на мою адресу, та адресу ХХХХХХ О.. Нам погрожували тим, що ми не останній раз приїздимо до Южноукраїнська і нам обов’язково ще навиписують штрафів.
Втім, відповідально заявляю, що підписуючи протокол, графа «Свідки чи потерпілі» була порожня, а адресу порушення я розгледіти не міг.
Вимагаю проведення службового розслідування з метою встановлення факту підроблення даних записаних у протоколі, та лжесвідчення.
Спираючись на вищевикладене,
ПРОШУ:
1. Провести службове розслідування по факту внесення завідомо неправдивих даних у протокол про адміністративне правопорушення серії ВЕ1 № 008201 від 3 серпня 2010 року.
2. Викликати Фендрика А.В. та Білича В.В., які вказані в протоколі в якості свідків та з’ясувати їх причетність до справи. Вразі встановлення, що дані громадяни давали неправдиві свідчення – притягнути їх до кримінальної відповідальності.
3. На підставі матеріалів перевірки ініціювати порушення карної справи проти працівників міліції за виявленими ознаками злочинів.
4. Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України „Про звернення громадян”.
ДОДАТКИ:
1. Копія протоколу про адміністративне правопорушення серії ВЕ1 № 008201 від 3 серпня 2010 р.
2. Копія постанови про адміністративне правопорушення серії ВЕ № 194575 від 03.08.2010 р.
3. Аркуш з фотокартками.
4. Диск з фотокартками та записом телефонних розмов між ХХХ.