статья 122 ч.1 проехал под знак, догнали, остановили через 400 метров (откуда взялись?) фото, видео не показали. в пояснениях не согласился с протоколом. Подскажите реально опротестовать? первый раз пробую. пользовался примерами и мог напортачить, поправьте пожалуйста.
До Дзержинського міськрайонного суду 61202, м.Харків, пр-т Перемоги, 52 “в” (057) 336-82-70
Позивач: xxxxxxxxxxxx xxxxx, м. Харків xxxxxxxxxxxxxxxxx тел. xxxxxxxxxxxxxx Паспорт xxxxxxxxxxxx виданий МВМ xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Відповідач: УДАI ГУМВС України в Харкiвськiй областi 61013 м.Харкiв, вул.Шевченка, 26, 057 704-15-81
ПОЗОВНА ЗАЯВА про скасування постанови серія xxxxxxxxxxx в справі про адміністративне правопорушення від 13.11.2012 року
Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи. Я, xxxxxxxxxxxxxxx, 13.11.2012 о 16:45, рухався на автомобілі ВАЗ 21093 д/н xxxxxxx по вулиці Червоноармійській, біля дома №12 мене притиснула до бордюра машина ДПС, до мене підійшов інспектор ДПС РДПС взвода №6 xxxxx xxxxx xxxxxx (далі «інспектор») і звинуватив мене у тому, що я, нібито рухаючись з Привокзальної площі на вулицю Червоноармійська порушив вимогу знаку 4.2 «Рух праворуч». На мої доводи стосовно того, що я не скоював данне правопорушення, а інспектор, в сутінках міг переплутати мій автомобіль з іншим а також на те, що від місця нібито скоення правопорушення та місцем моеї зупинки відстань складає близько 400 метрів не зважив та склав протокол про адміністративне правопорушення серія xxxxxxxx від 13.11.2012року, відмовившись внесті до протоколу пояснення свідка xxxxxx xxxxx xxxxx яка в означений час знаходилась в моему автомобілі. Також не роз’яснив мені положення статті 268 КУпАП, хоча і зробив запис у протоколі про роз’яснення прав та обов’язків, що передбачені даною статтею. Після складення протоколу інспектор xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx виніс постанову серія xxxxxxxxxxxx про накладення на мене адміністративного стягнення у розмірі 260 грн 00 коп. На підставі вищевикладеного, вважаю, що інспектором ДПС xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx було порушено норму статті 280 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема зобов'язання органу, що розглядає справу з'ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність.
Також, згідно з пунктом 24 постанови Пленуму Верховного Суду України від 23.12.2005 № 14 «Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті» зміст постанови має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 та 284 КУпАП. У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів. Вищезазначені вимоги постанови Пленуму Верховного Суду України інспектором ДПС дотримані не були.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова серія xxxxxxxxxxxxxxxxxx року по справі про адміністративне правопорушення винесена з порушеннями моїх прав та чинного законодавства, є необґрунтованою, незаконною та підлягає скасуванню.
Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.
Керуючись статтями 19 та 55 Конституції України, статтями 251, 268, 283, 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтями 2, 4, 7, 17 Кодексу адміністративного судочинства України
ПРОШУ: 1.Прийняти позовну заяву до розгляду. 2. Визнати незаконними дії Відповідача, а саме інспектора ДПС xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx по складанню постанови та притягнення мене до адміністративної відповідальності – неправомірними. 3. Зазначену постанову xxxxxxxxxxxxxxxxxx у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення. 4. Зобов’язати управління ДАІ викреслити з відповідної бази даних запис про здійснення мною правопорушення, передбаченого ст..122, ч1.
Додаток: - копія протоколу серія xxxxxxxxxxx про адміністративні правопорушення (2шт.) - копія постанови xxxxxxxxxxx по справі про адміністративне правопорушення. (2шт.) - копія позовної заяви (2шт.)
|