Текущее время: 22 июл 2025, 15:11

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Проезд знак "проезд запрещен".
СообщениеДобавлено: 06 авг 2010, 00:05 
Прохожий

Опишу ситуацию:
Сегодня ехал на своем мопеде по Вышгородской трассе и на 19 километре мне нужно было повернуть налево на Киев.
Перестроился в левый ряд, пропустил всех встречных, благополучно повернул.
Через несколько метров останавливает гаишник.

Не представился а сразу заявил:
- "Зачем нарушаем".
- "А что же я нарушил?"
- "Документики на мопед есть?", - заявляет он.
- Конечно есть, - сказал я, -а можно взглянуть на Ваши?
- Чего же вы так нервничаете, - говорит он, - вы проехали под "кирпич", поэтому будем составлять протокол...
- Какой "кирпич"? - я был в недоумении.
- Там перед поворотом стоит знак "Проезд запрещен", - он махнул рукой в сторону перекрестка на кучу стоящих там знаков, - давайте документы и не задерживайте ни себя, ни нас...

Там действительно много стояло знаков (ведутся дорожные работы), я подумал, мало ли, может среди них и был "кирпич", да я его и не заметил... Не стал я спорить, дал чек на мопед и талон (в нем вписаны мои ФИО и указан номер рамы мопеда). Гаишник передал документы своему напарнику, который удалился в машину и начал составлять протокол.
Тем временем я решил пройтись и посмотреть, действительно ли там висит "кирпич". Как я и предполагал - никакого кирпича я там не нашел (на фотках видно все знаки, которые там есть). Сфотографировав все знаки, которые там есть, я отправился прямиком к машине ДПС. Кстати, они стояли прямо на развязке, вопреки всем правилам движения.

Подойдя к машине я обратился к инспектору:
- Уважаемый, а где же вы увидели там "кирпич"?
- Где номер регистрации мопеда и права? - буркнул тот.
- До сентября я могу ездить без регистрации и прав, но это ведь вы и сами должны знать. К тому же это не имеет ни малейшего отношения к моему вопросу. Так где же вы увидели там "кирпич"?
- Ты/вы (точно не помню) не видишь - ремонтные работы, въезд запрещен...
- Так пойдемте и посмотрим вместе, - говорю я, - не нашел я там никакого знака.
- Мы и так знаем, что там висит. Если будет нужно - у нас свидетелей целая толпа дорожников.
- Так берите вашу толпу и пойдем смотреть на знак.

Тут на повороте куча машин поехало и один из них побежал палкой махать.
Второй продолжал беседу:
- Да был там знак. Вот когда будешь в суде обжаловать, вот тогда мы и придем с документами о том, что тут проводились работы и висел "кирпич".
- Так какой суд, если нет никакого нарушения? У меня ведь и фотки есть.
- У на с тоже много чего есть, и фотки, и видео, и свидетели...
- Тогда направляйте дело в суд по месту жительства.
- Какой там суд. Вот подписуй протокол, постановление, получай копии и едь на все 4 стороны.

Хотел было я возразить, но передумал. По опыту товарищей знаю - скрутят, кинут в машину и в отделение отвезут. Был бы на машине - другое дело, а на скутере не спрячешься.

В протоколе написал, что не согласен, не было никакого знака. Строки со свидетелями перечеркнул, чтобы не вписали туда чего нибудь. Протокол подписывать отказался, т.к. не было совершено никакого правонарушения с моей стороны. В ответ на это инспектор заявил, что подпись свидетельствует лишь о том, что протокол был мною прочитан. Подписав протокол и постановление, я получил копии и поехал дальше.

Права он мне зачитал:
- сказал, что обжаловать в 10-ти дневный срок могу,
- что такие нарушения рассматриваются на месте, а не в суде,
- что обжаловать могу только в Вышгородском суде,
- что штраф положен от 255 до 340 грн (влупил мне по полной 340, хотя в протоколе я значусь как безработный)

1. Помогите грамотно составить обжалование постановления.
2. Если можно, то как мне обжаловать его в Киеве в Днепровском районе, а не в Вышгороде.
3. Достаточно ли этих фото, для доказательств (одна показывает все знаки, которые есть на этом повороте, но с тыла, а другая - соответственно номерам, но с лица). Видно ли на фото, что нет там никакого знака? Правда возле синего грузовика (второе фото) есть какой то знак через дорогу. Хотя его я заметил только сейчас при рассматривании фотографии. По логике, даже если бы я его увидел, отнес бы к соседней дороге. А в месте поворота его все равно не было бы видно за грузовиком. Если он будет еще завтра - обязательно сфотографирую.
4. Имен инспекторов я так и не узнал, поэтому буду ориентироваться на то, что в протоколе написано.

Но где мне взять адреса в таком стиле:

Відповідач 1:
УДАI ГУМВС України в м.Києві
01030, м. Київ, вул. Хмельницького, 54
Тел.: +38 (044) 483-7064
Інші засоби зв’язку невідомі

Відповідач 2:
Живогляд Євгеній Володимирович,
сержант міліції, інспектор ДПС
2 Взводу, 2 батальйону, полку ДПС
УДАІ ГУМВС України в м Києві
04119, м. Київ, вул. Сім'ї Хохлових, 5
тел. +38 (044) 489-3597
Інші засоби зв’язку невідомі

Изображение
Изображение
Изображение

Запрещено создание тем с малосодержательным названием, например, "Надо помощь!!!" или "Хелп". Помните, что правильно сформулированные темы привлекают больше внимания посетителей и Ваши шансы получить конкретный грамотный ответ от этого увеличиваются.
Dimansh

viewtopic.php?f=41&t=746

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Проезд знак "проезд запрещен".
СообщениеДобавлено: 06 авг 2010, 00:28 
Борец

InStaller писал(а):

2. Если можно, то как мне обжаловать его в Киеве в Днепровском районе, а не в Вышгороде.
3. Достаточно ли этих фото, для доказательств (одна показывает все знаки, которые есть на этом повороте, но с тыла, а другая - соответственно номерам, но с лица). Видно ли на фото, что нет там никакого знака? Правда возле синего грузовика (второе фото) есть какой то знак через дорогу. Хотя его я заметил только сейчас при рассматривании фотографии. По логике, даже если бы я его увидел, отнес бы к соседней дороге. А в месте поворота его все равно не было бы видно за грузовиком. Если он будет еще завтра - обязательно сфотографирую.
4. Имен инспекторов я так и не узнал, поэтому буду ориентироваться на то, что в протоколе написано.

1. качай: Памятки водителю (обновление от 13.07.10) http://upload.com.ua/get/901791640/
2. а где ты проживаешь?
3. думаю что достаточно
4. адреса взять можно позвонив в ЧЧ указанного выше города.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 авг 2010, 14:35 
Постоялец

Нда... не думал, что у нас в городе такие ГЕИ мудаки разводилы... на ровном месте знак придумали...
да все там ездят и никакого кирпича там никогда в помине не было!!!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 авг 2010, 19:56 
Прохожий

Dimansh писал(а):
InStaller писал(а):

1. качай: Памятки водителю (обновление от 13.07.10) http://upload.com.ua/get/901791640/
2. а где ты проживаешь?
3. думаю что достаточно
4. адреса взять можно позвонив в ЧЧ указанного выше города.

Проживаю в Киеве в Днепровском районе, поэтому и хочу , чтобы суд там проходил. Вышгород - город маленький и, думаю, там гаишники с судьями знакомы (может даже родственники какие-то), так что вряд ли там можно что то решить.

А что такое ЧЧ и где взять его номер?

Последний раз редактировалось InStaller 06 авг 2010, 20:34, всего редактировалось 2 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 авг 2010, 19:58 
Борец

ЧЧ = Чергова Частина. номер есть в справке.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 авг 2010, 20:34 
Прохожий

В памятке прочитал, что нужны доказательства того, что я проживаю не по месту регистрации. Уже в течении 4 лет я проживаю у жены (в Киев живу с 98-го года, но доказать не смогу), но мы живем в гражданском браке, так что свидетельства о регистрации брака нет. Однако перед рождением ребенка жена сменила фамилию на мою и в свидетельстве о рождении ребенка я указан как отец. Ребенку в этом месяце будет 3 года.
Это может служить доказательством?

Справку с работы принести не могу, так как официально не устроен и в протоколе значусь, как безработный

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 авг 2010, 20:39 
Прохожий

как написать жалобу на действия сотрудника ГАИ, составившего протокол, руководителю соответствующего подразделения ГАИ или УГАИ региона (копию в Департамент)?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 авг 2010, 20:40 
Борец

InStaller писал(а):
как написать жалобу на действия сотрудника ГАИ, составившего протокол, руководителю соответствующего подразделения ГАИ или УГАИ региона (копию в Департамент)?

странный вопрос... скачай памятку и напиши....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 авг 2010, 21:48 
Новобранец

InStaller писал(а):
В памятке прочитал, что нужны доказательства того, что я проживаю не по месту регистрации. Уже в течении 4 лет я проживаю у жены (в Киев живу с 98-го года, но доказать не смогу), но мы живем в гражданском браке, так что свидетельства о регистрации брака нет. Однако перед рождением ребенка жена сменила фамилию на мою и в свидетельстве о рождении ребенка я указан как отец. Ребенку в этом месяце будет 3 года.
Это может служить доказательством?

Справку с работы принести не могу, так как официально не устроен и в протоколе значусь, как безработный

Соседи пусть подтвердят и хватит.

Її розпинають.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 авг 2010, 22:02 
Прохожий

каким образом соседи смогут это подтвердить?
Их в суд тащить?
Там бабушки по 70 лет... :(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 авг 2010, 22:03 
Прохожий

Dimansh писал(а):
InStaller писал(а):

странный вопрос... скачай памятку и напиши....

Уже скачал, но ничего про остановку за проезд на несуществующий знак не нашел :(
К тому же не представляю, как юридически грамотно преподнести всю эту ситуацию

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 авг 2010, 23:40 
Прохожий

Только что заметил интересный факт в протоколе - "...чим порушив вимоги п.33 (3.21) ПДР, за що відповідальність передбачена ч.1 ст.122 КУпАП..."
Но в КУпАП "Статтю 122-1 виключено на підставі Закону N 586-VI від 24.09.2008" http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=586-17
Это можно использовать?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 авг 2010, 03:14 
Прохожий

УДАІ ГУ МВС Україні у Львівській області
79053, м. Львів, вул. Перфецького, 19
(этих данных я пока не знаю)

Скаржник:
ХХХХХХ ХХХХХХ ХХХХХХХ
Об'єкт оскарження:
Постанова в справі адміністративне правопорушення
ВС № 00000 від 24.09.2009р.

Суб'єкт оскарження:
Інспектор ДПС Вишгородського взводу ДПС
с-нт міліції Сільченко Тарас Віталійович

СКАРГА
на Постанову в справі адміністративне правопорушення ВС № 00000 від 24.09.2009р.
та неправомірні дії інспектора ДПС с-нта міліції Сільченко Тараса Віталійовича
(у порядку ст. ст. 287, 288, 289 КПАП Україні)

5 липня 2010 р., о 19год. 30хв., керуючи власним мопедом, я рухався у бік м.Київ по а/д Київ-Десна, і після здійснення повороту в напрямку вул.Богатирська (19 км.) був зупинений працівниками міліції за підозрою в здійсненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час зупинки інспектор не віддав честь, не відрекомендувався, моє прохання показати службове посвідчення було проігноровано. Фамілію інспектора та його звання мені вдалося встановити тільки після отримання копій протоколу про адміністративне правопорушення та постанови в справі про адміністративне правопорушення.

В якості підстави для складання Протоколу інспектор ДПС звинуватив мене у порушенні вимог п.33 Правил дорожнього руху, а саме проїзд під знак 3.21 («кірпіч»). Це повністю не відповідає дійсності, адже ніякого знаку 3.21 в тому місці не було. Це було вказано в Протоколі.

Про це також свідчила чимала кількість автомобілів, які рухалися одразу за мною і були зафіксовані фотокамерою мого телефону, під час чого було зафіксовано час зупинки. Але в подальшому, в протоколі, інспектором час було визначено як 19год. 15хв.

Моє прохання показати нібито встановлений знак 3.21 в присутності свідків і зафіксувати це за допомогою фотокамери мого телефону було проігноровано. Після цього мені довелося самому піти на місце виконання маневру з повороту і зафіксувати за допомогою фотокамери всі дорожні знаки, які були розташовані в місці нібито скоєного правопорушення.

В той час, коли я збирав докази своєї невинності, фотографуючи дорожні знаки, без повідомлення і без мого відома була складена постанова ВС № 00000 від 24.09.2009р., хоча в протоколі вказано, що мене було повідомлено про розгляд справи о 19год. 40 хв., що не давало мені змоги зібрати достатньо доказів на свій захист. Таким чином, я фізично не встигав на розгляд справи, чим було порушено моє право на захист.

Після повернення до машини інспекторів ДПС, я продемонстрував фотознімки на яких чітко видно, що жоден із знаків, розташованих на даній ділянці дороги не відповідає знаку 3.21, як докази моєї невинності (фотознімки надаються). Але на це інспектор порадив мені пройти медогляд на стан мого зору та назвав мене сліпим, чим дуже мене образив, а докази проігнорував.

Інспектор ДПС с-нт міліції Сільченко Тарас Віталійович, не зважаючи на мої пояснення, склав Протокол про адміністративне правопорушення ВС № 00000 від 24.09.2009р. та Постанову в справі адміністративне правопорушення
АІ № 323401 від 05.08.2010р. (копії надаються) і наклав штрафні санкції у сумі 340,0грн.

При складані Протоколу мої права, передбачені ст. 63 Конституції Україні та ст. 268 КПАП Україні, інспектор ДПС особисто не роз'яснив мені, хоча в Протоколі, з порушенням вимог ч. 4 ст. 256 КПАП Україні, надруковано, що я лише “ознайомлений” (Де? Коли? Ким? В якій формі?) з правами, передбаченими ст. 63 Конституції Україні та ст. 268 КПАП Україні.

Вважаю, що інспектор ДПС с-нт міліції Сільченко Тарас Віталійович неправильно оцінив реальну дорожню обстановку і розібрав ситуацію, та неправомірно склав протокол і необґрунтовано визначив суму штрафу. Вважаю, що інспектор ДПС не виконав вимог Ст. 260 КПАП про забезпечення правильного та повного розгляду справи.
Своєї вини у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.122 КПАП України я не визнаю, оскільки не здійснював правопорушення, передбаченого ч.1 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
.
З урахуванням викладеного, вважаю, що Постанова в справі адміністративного правопорушення ВС № 00000 від 24.09.2009р. та Протокол про адміністративне правопорушення ВС № 00000 від 24.09.2009р. не відповідають вимогам законодавчих актів, фактичним обставинам справи та підлягають скасуванню, а дії посадової особи - інспектора ДПС с-нта міліції Сільченко Тараса Віталійовича визнанню неправомірними і такими, що здійснені з численними порушеннями чинного законодавства та посадових інструкцій і наказів МВС, з таких підстав:

1). Під час зупинки інспектором ДПС були порушені вимоги п.2.14. в) і п.2.14. г) ПДР, а саме:
«2.14. Водій має право:
в) знати причину зупинки, перевірки та огляду транспортного засобу посадовою особою державного органу, яка здійснює нагляд за дорожнім рухом, а також її прізвище і посаду;
г) вимагати від особи, яка здійснює нагляд за дорожнім рухом
та зупинила транспортний засіб, пред'явлення посвідчення її особи; »

2). Все вище наведене також свідчить про грубе порушення інспектором ДПС вимог Наказу МВС України №111 від 27.03.2009 про виключення випадків безпідставної зупинки транспортних засобів, а також про порядок зупинки транспортного засобу.

3). При складанні протоколу та накладанні адміністративного штрафу інспектором ДПС були грубо порушено вимоги п.1.6. Розпорядження № 466 МВС України від 21.05.2009 , а саме:
«1.6. Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доказів їх провини або достатніх доказів допущення ними порушень ПДД (фото-, відеоматеріалів, свідчень свідків і тому подібне).»
Як вже зазначалось вище і про що свідчить Протокол, відео фіксація та фото фіксація інспектором не проводилась, схема порушення не складалась, свідки не залучались. Натомість, зроблені мною фотознімки на місці неіснуючого порушення, які доводили мою невинність, були грубо проігноровані.

4). До того ж своїми діями співробітник міліції с-нт Сільченко Тарас Віталійович, також порушив п.2 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (затвердженої Наказом МВС від 27.03.2009 № 111), а саме:
«2. Організація діяльності підрозділів ДПС
2.1. Працівники підрозділів ДПС повинні мати необхідну професійну підготовку, високі моральні якості, бути дисциплінованими та пильними, стійко переносити труднощі, пов'язані зі службою, бути ввічливими й тактовними в спілкуванні з громадянами.
6. Обов'язки працівників підрозділів ДПС
6.25. Бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками.»

Це інакше як знущання наді мною розцінити не можна.
Саме ці обставини, а також безсумнівна впевненість у тому , що безпосередній начальник інспектора ДПС с-нта міліції Сільченко Тараса Віталійовича скасує неналежні дії свого підлеглого, і спонукали мене до звернення в вищестоящі інстанції.

ПРОШУ:
1. Прийняти, розглянути та задовольнити дану скаргу у встановлені статтею 292 КПАП строки;
2. Скасувати Постанову в справі про адміністративне правопорушення ВС № 00000 від 24.09.2009р. як таку, що не відповідає вимогам ч. 2 ст. 254, ч. 4 ст. 258 і ч. 2 ст. 283 Кодексу Україні про адміністративні правопорушення, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене припинити, за відсутністю у моїх діях складу правопорушення;
3. Визнати дії посадової особи - інспектора ДПС с-нт міліції Сільченко Тараса Віталійовича незаконними, оскільки вони не відповідають вимогам законодавства та порушують надані мені Конституцією та Законами Україні права;
4. Видалити з відповідної бази даних запис про здійснення мною правопорушення, передбаченого ч.1 ст.122 КПАП Україні на підставі постанови в справі адміністративного правопорушення ВС № 00000 від 24.09.2009р.
5. До вирішення даної скарги по суті призупинити виконання Постанови в справі про адміністративне правопорушення ВС № 00000 від 24.09.2009р.
6. Провести службове розслідування із метою з’ясування, чи Сільченко Тарас Віталійович дійсно не володіє елементарними знаннями законодавчої бази діяльності ДАІ, чи, навпаки, свідомо ігнорує вимоги діючого законодавства та порушує законодавчо гарантовані права громадян;
за висновками розслідування прийняти заходи дисциплінарного впливу до вищезгаданого інспектора.

Також повідомляю, що на підставі результатів службового розслідування та прийнятих заходів мною буде прийняте рішення про подальше обстоювання моїх громадянських прав у формі судового позову про відшкодування моральної шкоди внаслідок протиправних дій та нетактовної поведінки службовців ДПС ДАІ МВС України, що стали предметом цієї скарги.
Моральна шкода полягає у тому, що відносно мене було необґрунтовано винесено постанову, мене необґрунтовано звинувачено у вчиненні правопорушення. При цьому мені фактично було відмовлено у будь-якій можливості захисту своїх інтересів, враховуючи те, у якому порядку винесено постанову. Я відчув абсолютну безпомічність перед посадовими (службовими) особами органів державної влади, що підірвало у мене віру у можливість захисту своїх інтересів правовими методами. До того ж, внаслідок неправомірних дій інспектора я був змушений витрачати час на збирання доказів, складання документів, звернення із скаргою в вищестоящі інстанції. У мене зірвалися життєві плани, я змушений нервуватися, уся ця ситуація (починаючи із винесення несправедливої постанови щодо мене) є для мене стрессовою.

____________________ ХХХХХХХХ О.В.
08.08.2010 р.

Додатки:

1) Додаток №1. Протокол про адміністративне правопорушення
ВС № 00000 від 24.09.2009р., копія - 1ст.
2) Додаток №2. Постанова в справі адміністративне правопорушення
ВС № 00000 від 24.09.2009р., копія - 1ст.
3) Додаток №3. Фото №1 - 1ст.
4) Додаток №4. Фото №2 - 1ст.
5) Додаток №5. Фото №3 - 1ст.
6) Додаток №6. Фото №4 - 1ст.

-----------------------------------------------------------------------------------------

вот такую скаргу составил. Что можно еще дополнить, а может что то лишнее.
Подскажите пожалуйста.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 авг 2010, 17:21 
Постоялец

InStaller писал(а):
Только что заметил интересный факт в протоколе - "...чим порушив вимоги п.33 (3.21) ПДР, за що відповідальність передбачена ч.1 ст.122 КУпАП..."
Но в КУпАП "Статтю 122-1 виключено на підставі Закону N 586-VI від 24.09.2008" http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=586-17
Это можно использовать?

ч.1 ст.122 - это первый абзац этой самой статьи. А ст.122-1 это совершенно другая статья, которую исключили из КУоАП. Пролистай кодекс чуть дальше и увидишь статьи 122-3, 122-5 и пр.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 авг 2010, 20:13 
Прохожий

felix21 писал(а):
InStaller писал(а):
Это можно использовать?

ч.1 ст.122 - это первый абзац этой самой статьи. А ст.122-1 это совершенно другая статья, которую исключили из КУоАП. Пролистай кодекс чуть дальше и увидишь статьи 122-3, 122-5 и пр.

Понятно...
Спасибо за разъяснение.

Так как на счет жалобы - кто нибудь может сказать чего в ней не хватает и что там лишнее?
Как лучше - отправить жалобу заказным письмом или отвезти лично?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа